Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Η Ευγνωμοσύνη φέρνει Πλούτο....!!!!!!!!

Νομίζεις ότι μόνον οι άδικοι άνθρωποι τα καταφέρνουν με το χρήμα; Λάθος! Μπορεί να περνάει από τα χέρια τους, αλά πρέπει να περιμένεις και την τελευταία τους στιγμή, όπως άλλωστε δίδαξε και ο Σόλωνας, για να δεις αν θα έχουν πραγματική ευτυχία! Δεν λέει τίποτα το να έχεις χρήματα, αν δεν έχεις – για παράδειγμα και την υγεία σου, έτσι δεν είναι; 

Μια πολύ σοφή παρατήρηση λοιπόν, είναι πως η ευγνωμοσύνη φέρνει πλούτο, και μάλιστα διαρκή, μόνιμο και ευλογημένο από όλες τις δυνάμεις του σύμπαντος.

Ευγνωμοσύνη απέναντι σε ποιον; Μα στην ίδια τη ζωή! Στον ίδιο σου τον εαυτό, και σε όλους όσοι μοιράζονται το ταξίδι αυτό μαζί σου! Ευγνωμοσύνη ακόμα και για τα σκληρά μαθήματα που μπορεί να πάρεις από τη ζωή . Στο κάτω – κάτω, αυτό είναι ένα σχολείο, που το έχουμε διαλέξει μόνοι μας. Τι νόημα έχει να γυρνάμε όλο αχαριστία και να κοιτάζουμε την ίδια μας τη ζωή;

Μπορεί να θέλεις περισσότερα χρήματα. Δίκαιο είναι, δεν είναι κάτι παράλογο. Η πρώτη αρχή, για να τα αποκτήσεις, είναι να σέβεσαι, να τιμάς, να αγαπάς, αυτά που ήδη έχεις! Και αυτά τότε, τα αγαθά που έχεις, και γλυκύτερα θα είναι, θα σου φέρουν απόλαυση, και θα αυγατίσουν!

Ποια είναι η πρώτη πράξη που πρέπει να κάνει κάποιος, αποφασισμένος καθώς είναι να βγάλει περισσότερα χρήματα και να κερδίσει τη ζωή που του αξίζει; 

Να κάνει μια προσευχή, που δεν θα ζητάει κάτι, αλλά θα λέει απλά ευχαριστώ για όσα έχω! Και ας μην έχει τίποτα, ας έχει μόνο το στοιχειώδη! Μια προσευχή σε όποια δύναμη πιστεύει, ακόμα και στον ίδιο του το εαυτό, που να ενεργοποιεί τις θετικές δυνάμεις τόσο του κόσμου, όσο και του εσωτερικού εαυτού.

Ποια είναι η δεύτερη, απαραίτητη όμως πράξη αυτού που θέλει να προσελκύσει τη θετική ενέργεια; Να ελεήσει κάποιον! Να γίνει χρήσιμος στον συνάνθρωπό του ! με όποιο τρόπο. Δεν είναι ανάγκη να έχεις χρήματα για να το καταφέρεις. 

Μια καλή κουβέντα, μια μικρή εξυπηρέτηση, φτάνει και περισσεύει για να σε δει το σύμπαν ως σύμμαχό του ενάντια στην φθορά! Κάθε φορά που κάποιος κάτι κερδίζει, το σύμπαν του φέρνει, αυτόματα, στην πόρτα του και κάποιον που χρειάζεται κάτι. 

Με αυτόν τον τρόπο το σύμπαν προσπαθεί να υπενθυμίσει στον άνθρωπο το χρέος του, που είναι να κυλάει η καλή ενέργεια πάντα, να μην λιμνάζει. Πόσοι το κάνουν αυτό; Πόσοι δίνουν έστω και ένα πεντάλεπτο από τον χρόνο τους για να κάνουν ένα τόσο δα καλό; Και όμως, είναι απαραίτητο! Πιο απαραίτητο και από τον αέρα που ανασαίνουμε!

Ποια είναι η Τρίτη απαραίτητη πράξη που πρέπει να κάνει κάποιος που θέλει να φέρει χρήμα και τύχη στη ζωή του; Να καταλάβει ότι και να την φέρει, δεν θα είναι ευτυχισμένος! Θα θέλει περισσότερα! Ο μόνος τρόπος για να είναι ευτυχισμένος κάποιος, είναι να ξέρει πως τα χρήματα είναι μια σύμβαση, ένα παιχνίδι μέσα στο απέραντο πάρκο της δημιουργίας, και δεν αφορούν, παρά μόνον τον άνθρωπο! 

Όλη η υπόλοιπη πλάση, έχει την ψυχική ενέργεια και γενικά την ενέργεια για χρήμα! Οπότε, καλό είναι να θυμόμαστε πάντα ότι τα χρήματα δεν είναι παρά ένα σύμβολο, μιας άλλης, πολύ πιο αυθεντικής οικονομίας, της οικονομίας του σύμπαντος. Εκεί, είναι περίεργα τα πράγματα. 

Μοιάζει κάπως σαν το παιχνίδι «ο χαμένος τα παίρνει όλα». Για τα μάτια του σύμπαντος, όσα λιγότερα έχεις, τόσο περισσότερο αξίζεις! Και οι ανταμοιβές, είναι μεγάλες! 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου