Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Η ζωή είναι ένας γιγάντιος μαγνήτης....!!!!!!!!

Όλα στη ζωή λειτουργούν σαν μαγνήτης. Μας έλκουν πράγματα που αγγίζουν τα πιστεύω μας. Ανάλογα με την εικόνα της ζωής που έχουμε στο μυαλό μας έλκουμε και ανάλογα γεγονότα ζωής. Αν πιστεύουμε πως η ζωή είναι άδικη, τότε πράξεις αδικίας θα συμβαίνουν στη ζωή μας για να επιβεβαιώσουμε την πεποίθηση αλλά πολύ περισσότερο τα λεγόμενά μας: “είδες που το ‘λεγα!”.

Αν ζείτε μία ζωή αγάπης δεν μπορείτε να ακούσετε κάποιον που σας δικαιολογείται γιατί δυστυχεί στη ζωή του και να θεωρήσετε πως έχει δίκιο. 

Απλά δεν είναι στα πιστεύω σας. Συνήθως αυτοί που μας λένε αρνητικά σχόλια για τη ζωή είναι οι γονείς μας. Διανύοντας μία μεγάλη πορεία δυστυχίας, ανέχειας, αποδοκιμασίας θέλουν να μας συμβουλεύσουν για τη ζωή με την πείρα τους και τις πεποιθήσεις τους. Ποιες ακριβώς από αυτές προάγουν τη ζωή μας;

Αν οι γονείς μάθαιναν ξανά από την αρχή στα παιδιά τους να μιλάνε, τότε σίγουρα, θα μιλούσαν εντελώς διαφορετικά, θα σχεδίαζαν το μέλλον τους με πιο όμορφα χρώματα και θα αφαιρούσαν λέξεις που δεν τους προσφέρουν τη ζωή που επιθυμούν.

Γεννιόμαστε με όλες τις προϋποθέσεις να είμαστε καλοί και στην πορεία μας μαθαίνουμε τα αρνητικά συναισθήματα. Αν οι γονείς μας με όλη τους την αγάπη να μας προστατέψουν απέφευγαν να μας τροφοδοτήσουν με ανασφάλεια, φόβο και ενοχές, τότε αλήθεια πως θα ήταν η ζωή μας;

Ας φανταστούμε ένα παιδί που μεγαλώνει σε ένα αναγεννημένο περιβάλλον, με γονείς που επικοινωνούν όμορφα, σχεδιάζοντας την ημέρα τους με αισιόδοξες εικόνες, ενισχύοντας ο ένας το άλλο με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία. Πως θα εννοούσε αυτό το παιδί τη ζωή; 

Σίγουρα πολύ διαφορετικά. Θα πίστευε πως η ζωή είναι δίκαιη, οι άνθρωποι αγαπούν, σέβονται και υποστηρίζουν ο ένας τον άλλο, η εξέλιξη είναι αναμενόμενη για κάθε νέα μέρα, η θέση του στην κοινωνία είναι ασφαλής, το εισόδημά του βελτιώνεται συνεχώς επιτρέποντάς του να πραγματοποιεί το πλάνο της ζωής του και πως είναι ευγνώμων και ολοκληρωμένος. 

Η ζωή του θα ήταν λίγο – πολύ όπως την περιγράφουμε. Δε θα μπορούσε να ζει στην αδικία, στην ανασφάλεια, στην αγνωμοσύνη γιατί απλά δεν αποτελούν δικά του πιστεύω.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου