Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Καρμικό Χρέος....!!!!!!!!!

Η ανατολική φιλοσοφία μας διδάσκει πως ότι κάνουμε θα έχει συνέπειες – για καλό ή για κακό. Σκεφτείτε το κάρμα ως έναν τραπεζικό λογαριασμό. Όταν κάνετε κάτι καλό είναι σαν να κάνετε μια κατάθεση, το υπόλοιπό σας θα είναι θετικό.

Από την άλλη πλευρά, όταν κάνετε κάτι όχι και τόσο καλό, είναι σαν μια απόσυρση. Όταν το χρέος συσσωρεύεται, τότε μοιραία κάποια μέρα, θα έρθει που θα πρέπει να πληρωθεί.

Σε αντίθεση με τις τραπεζικές πιστώσεις, δεν μπορείτε να ξεφύγετε ποτέ από το κάρμα. Είναι προγραμματισμένο στο σύμπαν και μια μέρα θα πρέπει να αποπληρωθεί αυτό το καρμικό χρέος.

Κάρμα σημαίνει κυριολεκτικά “πράξη” και ευρύτερα σηματοδοτεί την καθολική αρχή της αιτίας και του αποτελέσματος, η δράση και η αντίδραση που διέπει όλη τη ζωή. Το κάρμα είναι ο φυσικός νόμος του νου, ακριβώς όπως η βαρύτητα είναι ένας νόμος της ύλης.

Κάρμα, σημαίνει δράση, όχι μόνο, αλλά και το αποτέλεσμα της δράσης. Ό, τι διανύουμε αυτή τη στιγμή είναι το αποτέλεσμα των προηγούμενων δράσεων, όχι μόνο αυτής της ζωής, αλλά από πολλές ζωές. Με λίγα λόγια το κάρμα είναι το συνολικό άθροισμα των ενεργειών μας, τόσο σε αυτή τη ζωή, όσο και στις προηγούμενες. 

Τίποτα δεν συμβαίνει τυχαία. Όλα συμβαίνουν μέσα σε μια κανονική τάξη, το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον αλληλοσυνδέονται και αλληλοεξαρτώνται.

Το κλειδί για την επίλυση του καρμικού χρέους σας, δεν είναι να πολεμήσετε ή να προσπαθήσετε να βγείτε από αυτό. Ο σκοπός του κάρμα στο σύμπαν είναι να διδάξει τι είναι ένα ασφαλές σύστημα, την αιτία και το αποτέλεσμα του. 

Το κάρμα σχετίζεται άμεσα από την εμπειρία και δεν υπάρχει διαφυγή. Όσο περισσότερο προσπαθείτε να ξεφύγετε σε τόσο μεγαλύτερο χρέος θα καταλήξετε. 

Όσο πιο γρήγορα μπορείτε να αποδεχθείτε την καρμική σας σχέση, τόσο πιο γρήγορα θα είστε σε θέση να ανακατασκευάσετε τη ζωή σας.

Σε κάθε ζωή, έχουμε τη μητέρα, τον πατέρα, τα αδέλφια, την/τον σύζυγο, τα παιδιά και ούτω καθεξής. Γεννιόμαστε σε μια οικογένεια, ως αποτέλεσμα των μη εκκαθαρισμένων χρεών των προηγούμενων ζωών. 

Συνεχώς είμαστε δημιουργία λογαριασμών, η χρέωση και η πίστωση. Δημιουργούμε καρμικα χρέη με όλους εκείνους με τους οποίους υπάρχει αλληλεπίδραση στη ζωή μας. Τα καρμικά χρέη μας οδηγούν σε δουλεία ή προσκόλληση. Αυτά είναι στη ρίζα των επαναλαμβανόμενων ζωών.

Θα συνεχίσουμε και με άλλα άρθρα πάνω στο θέμα, όπως με τα σημεία της ζωής μας που υποδεικνύουν το καρμικό μας χρέος, και άλλα χαρακτηριστικά.





Χ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου