Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Μια πνευματική άσκηση που θα ενδυναμώσει τη δημιουργικότητά σας.....!!!!!!!!!!

Σας παραθέτω μια πνευματική πρακτική μέθοδο η οποία θα ενδυναμώσει και θα επεκτείνει τη δημιουργικότητα στη ζωή σας. Φτιάξτε μια λίστα με τις συνηθισμένες δραστηριότητες που εκτελείτε καθημερινά. Συμπεριλάβετε όσες μπορεί να θεωρείτε πληκτικές, βαρετές, κουραστικές, ενοχλητικές ή στρεσογόνες. Μην συμπεριλάβετε όμως τίποτα που μισείτε ή απεχθάνεστε να κάνετε.

Σε αυτή την περίπτωση, το θέμα είναι είτε η αποδοχή είτε η διακοπή της δραστηριότητας. Η λίστα μπορεί να περιλαμβάνει την οδήγηση προς και από τη δουλειά σας, τα ψώνια, το πλύσιμο των ρούχων σας ή οτιδήποτε άλλο βρίσκετε κουραστικό ή αγχωτικό στην καθημερινότητά σας.

Στη συνέχεια, κάθε φορά που κάνετε τις συγκεκριμένες δραστηριότητες, αφήστε τις να σας οδηγήσουν σε εγρήγορση.

Να είστε απόλυτα παρόντες όταν κάνετε αυτές τις δραστηριότητες και προσπαθήστε να νιώσετε την εγρήγορση και την ηρεμία που βρίσκεται μέσα σας. Σύντομα θα διαπιστώσετε ότι αυτό που κάνετε σε κατάσταση αυξημένης εγρήγορσης αντί να είναι αγχωτικό, επίπονο ή ενοχλητικό, θα γίνει πραγματικά απολαυστικό.

Για να είμαστε πιο ακριβείς, αυτό που απολαμβάνετε κατά βάθος δεν είναι η εξωτερική δράση, αλλά η εσωτερική διάσταση της συνειδητότητας και η ροή της στη δράση. Είναι η ανακάλυψη της χαράς του να είστε αυτό που κάνετε. 

Αν νιώθετε ότι η ζωή σας δεν έχει νόημα ή είναι πάρα πολύ αγχωτική ή κουραστική, αυτό συμβαίνει επειδή δεν έχετε ενσωματώσει ακόμα τη συγκεκριμένη διάσταση στη ζωή σας. Δεν αποτελεί ακόμα κύριο στόχο σας να έχετε συνειδητότητα σε οτιδήποτε κάνετε.

Η καινούρια αυτή τάση κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος αφού πληθαίνουν οι άνθρωποι που ανακαλύπτουν ότι κύριος σκοπός στη ζωή τους είναι να φέρουν το φως της συνειδητότητας σε αυτόν τον κόσμο και επομένως να χρησιμοποιήσουν οτιδήποτε κάνουν ως οδηγό προς τη συνειδητότητα.

Η χαρά της ύπαρξης είναι στην ουσία η χαρά της συνειδητής ύπαρξης

Η συνειδητότητα που βρίσκεται σε εγρήγορση, στη συνέχεια αναλαμβάνει τον έλεγχο από το εγώ σας και αρχίζει να καθοδηγεί τη ζωή σας. Έτσι, ίσως ανακαλύψετε ότι μια δραστηριότητα την οποία έχετε αναλάβει για μεγάλο χρονικό διάστημα αρχίζει φυσικά να επεκτείνεται σε κάτι πολύ πιο σημαντικό όταν καθοδηγείται από τη συνειδητότητα. 

Ορισμένοι άνθρωποι μέσα από τη δημιουργική δράση εμπλουτίζουν τη ζωή πολλών άλλων ανθρώπων απλώς κάνοντας αυτό που τους αρέσει χωρίς να επιθυμούν να επιτύχουν κάτι μέσω αυτής της δραστηριότητας.

Μπορεί να είναι μουσικοί, καλλιτέχνες, συγγραφείς, επιστήμονες, καθηγητές ή οικοδόμοι ή μπορεί να υλοποιούν καινούριες κοινωνικές ή επαγγελματικές ιδέες. 

Μερικές φορές, για κάποιο χρονικό διάστημα η επιρροή τους παραμένει περιορισμένη. Στη συνέχεια όμως, μπορεί να προκύψει ξαφνικά ή σταδιακά ένα κύμα δημιουργικής ενδυνάμωσης σε ό,τι κάνουν και η δράση τους επεκτείνεται πέρα από οτιδήποτε θα μπορούσαν να φανταστούν αλλά και σε αμέτρητους άλλους ανθρώπους. 

Εκτός από την απόλαυση γι’ αυτό που κάνουν, προστίθεται η ενεργητικότητα και ακολουθεί και μια δημιουργικότητα που ξεπερνά οτιδήποτε θα μπορούσε να επιτύχει ένας συνηθισμένος άνθρωπος.

Απόσπασμα από το βιβλίο του Eckhart Tolle «Για μια νέα ζωή» (A New Earth)




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου