Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Πως να γίνετε "τυχεροί"....!!!!!!!!

Μπορεί να ακούγεται πολύ μοιρολατρικό, αλλά δεν πιστεύετε πραγματικά πως μερικοί άνθρωποι «έχουν άστρο», πως για κάποιο ανεξήγητο λόγο τους πηγαίνουν όλα θετικά;

Κερδίζουν σε τυχερά παιχνίδια, προσλαμβάνονται στην τέλεια δουλειά, γνωρίζουν τους ιδανικότερους συντρόφους, βρίσκουν θέση για παρκάρισμα Σάββατο μεσημέρι στο Κολωνάκι!
Πώς είναι δυνατόν; ...

Οι ορθολογιστές θα απαντήσουν πως όλα είναι θέμα προσωπικών επιλογών και πως ο καθένας καθορίζει την τύχη του μόνος του. Ίσως και να έχουν δίκιο. 

Επειδή, καλώς ή κακώς, την ίδια την «τύχη» ή την «μοίρα» μας, αν θεωρήσουμε ότι υπάρχει κάτι τέτοιο, δε μπορούμε να την αγγίξουμε, πόσο μάλλον να την αλλάξουμε, παρατηρήσαμε τι είναι «αυτό» που κάνουν αυτοί οι τόσο τυχεροί άνθρωποι και τα καταφέρνουν τόσο καλά, με σκοπό… τι άλλο; Να γίνουμε και εμείς εξίσου τυχεροί!

1. Εκτεθείτε: Πολλοί είναι αυτοί που παραπονιούνται πως δε μπορούν να γνωρίσουν τους κατάλληλους συντρόφους. «Δεν υπάρχουν άντρες πια», λένε με παράπονο οι γυναίκες, «όλες οι γυναίκες είναι (…)» λένε εκνευρισμένοι οι άνδρες. Κι όμως, δεν είναι έτσι. Ο λόγος που είμαστε τόσο άτυχοι σε αυτόν τον τομέα είναι επειδή δεν εκτιθέμαστε. Βγείτε έξω, γίνετε ανοιχτοί σε συζητήσεις με αγνώστους, δείξτε ότι είστε διαθέσιμοι (χωρίς φυσικά να γίνετε υπερβολικοί).

2. Να ξέρετε τι θέλετε: Ένα από τα σημαντικότερα προσόντα που διαθέτει ο «τυχερός άνθρωπος» είναι να έχει στόχο. Να ξέρει τι θέλει και να μη διστάζει να το πετύχει. Φυσικά, βοηθάει να αναγνωρίζουμε τις ευκαιρίες που αξίζει να κυνηγήσουμε για να μην υποπίπτουμε σε κατασπατάληση δυνάμεων. Έχοντας όμως σαφή στόχο, είναι ευκολότερο να ξεχωρίσουμε ανάμεσα στις πραγματικές και τις εικονικές ευκαιρίες.

3. Επιβεβαιώστε ότι και οι άλλοι ξέρουν τι θέλουν: Το να ξέρουμε τι θέλουμε είναι σημαντικό, αλλά για να αυξήσουμε τις πιθανότητες να το πετύχουμε είναι ακόμα σημαντικότερο να συναναστρεφόμαστε ανθρώπους που μπορούν να μας βοηθήσουν στο στόχο μας. 

Μην χάνετε το χρόνο σας με ανθρώπους που δεν είναι σίγουροι αν «τους κάνετε», που θέλουν κάτι από εσάς αλλά δεν έχουν προσδιορίσει τι ακριβώς είναι αυτό. Προσεγγίστε τους «ομοίους» σας, αυτούς δηλαδή που ξέρουν τι θέλουν και μπορούν έτσι να σας βοηθήσουν να βρείτε και εσείς τι θέλετε. Αυτό είναι κάτι που αφορά και τον επαγγελματικό τομέα: Δείξτε στο αφεντικό σας τι θέλετε και προσπαθήστε να καταλάβετε τι θέλει και αυτός/ αυτή από εσάς.

4. Προσμένετε το απρόσμενο: Οι περισσότεροι «τυχεροί» άνθρωποι έχουν την ικανότητα να εντοπίζουν ευκαιρίες από απόσταση χιλιομέτρων. Αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι απλά παρατηρητικοί, αλλά αναρωτιούνται μονίμως με ποιο τρόπο αυτό που εντόπισαν θα μπορούσε δυνητικά να επιδράσει πάνω τους θετικά. Φυσικά, για να γίνετε ένας τέτοιος άνθρωπος πρέπει να δημιουργήσετε γύρω σας και τις κατάλληλες συνθήκες χωροχρόνου, αλλά αυτό είναι κάτι που έχει να κάνει με την «έκθεση» που αναφέραμε παραπάνω.

5. Να είστε αισιόδοξοι: Από προσωπική εμπειρία σας υπογράφω ότι οι πλέον τυχεροί άνθρωποι είναι αυτοί που αντανακλούν θετική ενέργεια. Αυτοί που βλέπουν πάντα την θετική πλευρά της ζωής και που χαμογελούν συχνά. Ίσως έχει να κάνει με τα θετικά μαγνητικά κύματα που αυτοί οι άνθρωποι εκπέμπουν, ή με την καλή τους αύρα. Αυτοί οι άνθρωποι, πάντως, απλά περιμένουν υπομονετικά να τους συμβούν καλά πράγματα, και, με ένα μαγικό τρόπο, συμβαίνουν!

6. Να είστε σκεπτικιστές: Για να εξισορροπείται, βέβαια, η τόση αισιοδοξία, απαραίτητο είναι να είμαστε και σκεπτικιστές. Με το να «εκτιθέμαστε», δηλαδή, όπως λέγαμε παραπάνω, μπορεί μεν να έρθουμε σε επαφή με αμέτρητους ανθρώπους, αλλά πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί ως προς το ποιοι κάνουν και ποιοι δεν κάνουν για εμάς, για να μην καταλήξουμε με λάθος άτομο. Με λίγο σκεπτικισμό, φιλτράρουμε ευκολότερα τις καταστάσεις και κρατάμε μόνο τα θετικά τους στοιχεία, παραμένοντας πάντα προσκολλημένοι στο στόχο μας.

7. Χαλαρώστε: Γράφτηκε κάπου ότι οι «άτυχοι» άνθρωποι είναι κατά κανόνα πιο στρεσαρισμένοι από τους «τυχερούς». Αυτό συμβαίνει γιατί το άγχος και η ένταση δεν αφήνουν περιθώρια για να δούμε καθαρά και να αδράξουμε ευκαιρίες. Πόσες φορές έχει τύχει να προσπεράσουμε μία καλή θέση για παρκάρισμα μόνο και μόνο επειδή εκείνη τη στιγμή απασχολούσαμε το μυαλό μας με κάτι άλλο;

8. Να είστε ελαστικοί: Ακόμα και αν καταφέρουμε να επιτύχουμε όλα τα παραπάνω, πολλές φορές εκεί που «το χάνουμε» είναι στην ικανότητά μας να «μανουβράρουμε» καταστάσεις. Είναι σημαντικό να μπορούμε να αλλάξουμε πορεία την κατάλληλη στιγμή αν αυτό κριθεί απαραίτητο, χωρίς να μας στοιχίσει. 

Η αδυναμία αυτή είναι πολλές φορές ο λόγος που κάποιες επιχειρήσεις αποτυγχάνουν: Αρνούνται να δεχτούν ότι κάτι που δεν λειτουργεί πρέπει να αλλαχτεί και προσπαθούν με το ζόρι να το κάνουν να λειτουργήσει. Είναι όπως στο παρκάρισμα, αν δεν χωράει το αμάξι μας σε μια θέση, πρέπει να ψάξουμε εγκαίρως για άλλη.

9. Προσέξτε τα «μικρά» πράγματα: Όλα τα μεγάλα πλάνα, τα μεγάλα σχέδια, τα μεγάλα πρότζεκτ, (οι μεγάλες ιδέες, γιατί όχι;) ξεκίνησαν από κάτι μικρότερο. Προσπαθήστε να βρείτε την αρχή του νήματος στο κάθε τι. Έτσι θα καταλάβετε πως όλα είναι εφικτά αρκεί να τα πάρουμε από την αρχή και με προσοχή. Σκεφτείτε για παράδειγμα το Google. 

Είναι σίγουρο πως οι ιδρυτές του δεν είχαν το σημερινό Google στο μυαλό τους όταν ξεκινούσαν να στήνουν μία απλή βάση δεδομένων. Τα προβλήματα άλλωστε είναι συνήθως ευκαιρίες για κάτι καλύτερο.

10. Ακούστε το ένστικτό σας: Ή αυτή την εσωτερική σας φωνή που σε προειδοποιεί ή σας προτρέπει να κάνετε ή να μην κάνετε κάτι. Τα προαισθήματα που έχουμε για κάποιες καταστάσεις συνήθως επαληθεύονται και μας βοηθούν έτσι να προχωράμε μπροστά.





www.in2life.gr 
Έλενα Μπούλια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου