Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Μαθήματα θετικής σκέψης για αρχάριους : 12 τρόποι να νιώσεις ευτυχία....!!!!!!!!!!

Εντατικά Μαθήματα Θετικής Σκέψης Για Αρχάριους
1. Αμέσως μόλις ξυπνήσεις, άκουσε στο φορητό σου CD player ένα CD που έχεις διαλέξει από το προηγούμενο βρά­δυ. Τα περισσότερα ηχογραφημένα εμψυχωτικά μηνύμα­τα έχουν διάρκεια 20-30 λεπτά. 

Μείνε ξαπλωμένος με τα μάτια κλειστά και άφησε τα καταπραϋντικά, γεμάτα αγάπη μηνύματα να περάσουν μέσα σου. Πρέπει να παραδεχτείς ότι αυτό είναι πολύ καλύτερο από το να μένεις ξαπλωμένος και να σκέφτεσαι τους λόγους για τους οποίους δεν θέλεις να σηκωθείς και να αντιμετωπίσεις όλα εκείνα τα «απαί­σια» πράγματα που οφείλεις να κάνεις στη διάρκεια της μέρας.

2. Καθώς σηκώνεσαι από το κρεβάτι, ρίξε μια ματιά στα θε­τικά αποφθέγματα που σε περιβάλλουν - στον τοίχο, στο κομοδίνο, στον καθρέφτη κ.τλ. Σκέψου πόσο λίγα πράγμα­τα χρειάζεται ένας άνθρωπος για να νιώσει καλά!

3· Άκουσε ένα CD με χαλαρωτική μουσική .

4· Καθώς ντύνεσαι ακούγοντας αυτή τη μουσική, άρχισε να επαναλαμβάνεις τις θετικές δηλώσεις που έχεις επιλέξει γι’ αυτή τη μέρα. Μια από τις καλύτερες θέσεις για να επα­ναλαμβάνεις τις θετικές δηλώσεις σου είναι μπροστά στον καθρέφτη. Επαναλάμβανε τη δήλωση ή τις δηλώσεις σου για περισσότερο από δέκα λεπτά. 

Καθώς θα ντύνεσαι, η αρ­νητική φωνή θα προσπαθήσει να αρχίσει τη συνηθισμένη φλυαρία της. Χρειάζεται επαγρύπνηση για να αντιληφθείς την παρουσία της, γιατί γλιστράει μέσα μας πολύ ύπουλα. Μόλις την πάρεις είδηση, φρόντισε να αντικαταστήσεις την αρνητικότητα με τις θετικές δηλώσεις σου. Μην αφήσεις αυτή τη φωνούλα να πάρει το πάνω χέρι. Κάλυψε τον Πολυλογά! 

Σε βεβαιώνω ότι, με την εξάσκηση, η αρνητική φωνή θα εμφανίζεται όλο και πιο σπάνια και η θετική φωνή θα γίνει ο κανόνας. Αρκεί να πιστέψεις ότι η συστηματική επανάληψη θα κάνει αυτό το θαύμα πραγματικότητα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στην αρχή, είναι πολύ σημαντικό να μην ανοίγεις την τηλεόραση ή το ραδιόφωνο για να ακούσεις τις ειδήσεις, αν έχεις αυτή τη συνήθεια. Η παρουσίαση των ειδήσεων είναι εξαιρετικά αρνητική. 

Προς το παρόν, καθώς ετοιμάζεσαι για την καινούρια σου μέρα, η μοναδική είδηση που χρειάζεται να ακούς είναι η θετική φωνή που έχεις επιλέξει. 

Αν έχεις τη συ­νήθεια να διαβάζεις εφημερίδα καθώς παίρνεις το πρωινό σου, άφησε στην άκρη τις ιστορίες φρίκης που εμφανίζονται στις πρώτες σελίδες και συγκεντρώσου στα ενθαρρυντικά άρθρα ή, ακόμα καλύτερα, διάβασε ένα από τα εμψυχωτικά σου βιβλία .

Σε κάποιο σεμινάριο για το φόβο, σύστησα στους μαθη­τές μου να μη βλέπουν και να μην ακούν καθόλου ειδήσεις. Έμειναν έκπληκτοι από τις θετικές αλλαγές που είδαν στη ζωή τους. 

Αντί να συζητούν με τους φίλους τους για τη δυστυχία που υπάρχει στον κόσμο, άρχισαν να μοιράζονται μεταξύ τους τις θετικές ιδέες που διάβαζαν στα βιβλία αυτοβοήθείας, και οι συζητήσεις τους έγιναν ακόμα πιο ενδιαφέρουσες και συναρπαστικές.

Μόλις αποκτήσεις τη συνήθεια της θετικής σκέψης, μπο­ρείς να ξαναρχίσεις - αν θέλεις - να διαβάζεις όλα τα άρθρα της εφημερίδας και να ακούς τις ειδήσεις. 

Θα διαπιστώσεις ότι θα μπορείς πλέον να αντιμετωπίζεις πιο θετικά τα ΜΜΕ, καθώς στα «άσχημα νέα» θα διακρίνεις την ευκαιρία να αναλάβεις την ευθύνη του εαυτού σου και της κοινωνίας σου. 

Σε συμβουλεύω, πάντως, να μην ακούς ειδήσεις στην αρχή ή στο τέλος της μέρας σου. Στα μέσα της μέρας, η διαχείριση των ειδήσεων είναι ευκο­λότερη, γιατί έχεις το χρόνο να παραμερίσεις όλα τα αρνητικά συναισθήματα που μπορεί να προκόψουν.

5· Η καθημερινή σωματική άσκηση αποτελεί ιδανική ευ­καιρία για να ενισχύσεις τη θετική σκέψη. Δηλώσεις όπως «Νιώθω την ενέργεια να ρέει στο σώμα μου» και «Κάθε μέρα γίνομαι όλο και πιο δυνατός», θα βελτιώνουν τις επι­δόσεις σου στο καθημερινό σου πρόγραμμα άσκησης.

Έφαγες το πρωινό σου και είναι ώρα να ξεκινήσεις για τη δουλειά σου. Αν οδηγείς, είσαι τυχερός. Ζω στο Λος Άντζελες και συχνά ακούω τους ανθρώπους να παραπονιούνται για το χρόνο που χάνουν μέσα στα αυτοκίνητά τους. Προσωπι­κά, δεν παραπονιέμαι ποτέ! 

Έχω μετατρέψει το αυτοκίνητό μου σε «ναό της μάθησης» και περιμένω με ανυπομονησία να μπω σε αυτόν το ναό. Μόλις βάλω μπροστά τη μηχανή, θέτω σε λειτουργία και το CD player μου. 

Ακούω εμψυχωτικά κι ενθαρρυντικά μηνύματα ή μουσική που με εμπνέει, όπως τα σάουντρακ των ταινιών Ο Γλάρος Ιωνάθαν Λίβινγκστον, Ρόκι ή Οι Δρόμοι της Φωτιάς. Οι άλλοι θεωρούν αυτόν το χρόνο χαμένο, ενώ εγώ τον βρίσκω εξαιρετικά αποδοτικό. Χωρίς τη διαδρομή με το αυτοκίνητό μου, θα έχανα ένα με­γάλο μέρος από τη διαθέσιμη ώρα της ακρόασης.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μη χρησιμοποιείς CD για χαλάρωση ή διαλογισμό στο αυτοκίνητό σου, για ευνόητους λόγους.

Αν και κάποιοι άνθρωποι, που πηγαίνουν με τα πόδια στη δου­λειά, χρησιμοποιούν φορητές συσκευές αναπαραγωγής ήχου και ακουστικά, εγώ δεν το συνιστώ, επειδή η ένταση πρέπει να είναι πολύ υψηλή για να καλύψει το θόρυβο από την κίνηση του δρόμου (κάτι που δεν κάνει καθόλου καλό στην ακοή σου)! 

Ωστόσο, αν περνάς από ήσυχους δρόμους, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Μπορείς να χρησιμοποιείς τα ακουστικά σου και να εκμεταλλεύεσαι την ευκαιρία που σου δίνεται να καλλιεργήσεις θετικές σκέψεις και να αποβάλεις τις καταστροφικές.

Αν δουλεύεις στο σπίτι σου, είσαι τυχερός, επειδή μπορείς να ακούς τα θετικά μηνύματα καθώς κάνεις τις δουλειές σου. Και αν έχεις μικρά παιδιά στο σπίτι, σκέψου πόσο θετική επίδραση θα έχουν αυτά τα CD στον νεαρό και δεκτικό νου τους.

7. Καθώς μπαίνεις στο γραφείο σου, κοίταξε τα θετικά μη­νύματα που έχεις τοποθετήσει τριγύρω. Χαμογέλασε. Το χαμόγελο μας βοηθάει να χαλαρώνουμε και να αντιμετωπί­ζουμε ανάλαφρα τα πάντα!

8. Άνοιξε το ημερολόγιό σου και γράψε τις καθημερινές θε­τικές δηλώσεις σου. Κάθε φορά που ανατρέχεις στο ημερο­λόγιό σου, επαναλάμβανε ξανά και ξανά τις δηλώσεις σου. Ίσως θελήσεις να τις γράψεις και σε καρτέλες και να τις το­ποθετήσεις πάνω στο γραφείο σου ή στο πορτοφόλι σου ή οπουδήποτε αλλού στρέφεις συχνά το βλέμμα.

9· Εκτός κι αν είσαι εντελώς μαζοχιστής, είναι βέβαιο ότι θα θελήσεις να διατηρήσεις τα υψηλά επίπεδα ενέργειας και το αίσθημα τόλμης που σου χάρισε αυτό το πρωινό τελετουργικό. Καθώς η πίεση της μέρας αυξάνεται και οι αμφιβολίες αρχίζουν να γλιστρούν μέσα σου, φρόντισε να παίρνεις μια «δόση» θετικής ενέργειας. 

Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να επαναλαμβάνεις τις θετικές δηλώσεις σου ξανά και ξανά, μέχρι να νιώσεις τη δύναμη και την αισιοδοξία σου να επιστρέφουν. Να θυμάσαι ότι ο εσωτερικός Πολυλογάς θα προσπαθεί όλη τη μέρα να τρυπώσει στον συνειδητό νου σου. Φρόντισε να τον εμπο­δίζεις! Διατήρησε αυτές τις θετικές συνήθειες μέρα και νύχτα.

10. Πριν πας για ύπνο, άκουσε ένα CD καθοδηγούμενης χα­λάρωσης και άφησε τα καταπραϋντικά του μηνύματα να σε παρασύρουν. Υπάρχουν CD καθοδηγούμενου οραματισμού που σε βοηθούν να αναγνωρίσεις όλα τα υπέροχα πράγ­ματα που έκανες τη συγκεκριμένη μέρα και να νιώσεις ότι πραγματικά δεν πειράζει καθόλου που δεν κατάφερες να τα βγάλεις πέρα με όλα όσα ήθελες. 

Είναι υπέροχο να πηγαί­νεις στο κρεβάτι σου νιώθοντας ότι αγαπάς τον εαυτό σου. Υπάρχουν CD που «σε φροντίζουν» και σου προσφέρουν πολύ περισσότερα από τον εσωτερικό Πολυλογά, ο οποίος προσπαθεί να σε πείσει ότι δεν είσαι τέλειος. Παραδώσου σε έναν γαλήνιο ύπνο, με το CD player να παίζει.

Σε παρακαλώ, πίστεψέ με όταν σου λέω ότι, αν δεσμευτείς να ακολουθείς ένα τέτοιο πρόγραμμα, όλος ο κόσμος σου θα αλλά­ξει. Η θετική σκέψη αλλάζει τα πάντα στη ζωή σου. Χωρίς τον εσωτερικό αρνητικό Πολυλογά, θα αναρωτηθείς τι ήταν εκείνο που φοβόσουν τόσο πολύ μέχρι πρόσφατα. 

Θα έχεις ασύλλη­πτη ενέργεια. Θα γελάς πολύ και θα αγαπάς περισσότερο. Θα έλκεις όλο και περισσότερα θετικά πρόσωπα στη ζωή σου.

Kείμενο της Dr. Susan Jeffers - ευχαριστούμε τις εκδόσεις Διόπτρα για την ευγενική παραχώρηση του υλικού




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου