Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Μαγικά Χρήματα.....!!!!!!!!


Όταν υπάρχει έλλειμα χρημάτων στη ζωή σας, έχει μεγάλη σημασία να συνειδητοποιήσετε ότι, αν αντιμετωπίζετε αυτό το έλλειμα με ανησυχία ή φόβο, δεν πρόκειται να προσελκύσετε περισσότερα χρήματα, αφού αυτά τα συναισθήματα πηγάζουν από έλλειψη ευγνωμοσύνης προς τα χρήματα που ήδη έχετε. 

Η γκρίνια για τα χρήματα, οι διαπληκτισμοί και οι διαφωνίες, τα παράπονα και οι επικρίσεις για το κόστος της ζωής, οι απόπειρες να κάνουμε τους άλλους να αισθανθούν άσχημα σχετικά με τα χρήματα δεν είναι πράξεις ευγνωμοσύνης και δεν πρόκειται να βελτιώσουν τα οικονομικά μας, αντίθετα, θα τα επιδεινώσουν.

Όποια κι αν είναι η τρέχουσα οικονομική σας κατάσταση και μόνο η σκέψη ότι δεν έχετε αρκετά χρήματα συνιστά αγνωμοσύνη για τα χρήματα που έχετε στη διάθεσή σας. Πρέπει να βγάλετε την τωρινή οικονομική σας κατάσταση από το μυαλό σας και να αισθανθείτε ευγνώμονες για όσα χρήματα έχετε, ώστε τα χρήματα στη ζωή σας να αυξηθούν μαγικά!

Αποτελεί πράγματι πρόκληση να αισθάνεται κανείς ευγνώμων για τα χρήματα όταν διαθέτει ελάχιστα, αν όμως συνειδητοποιήσετε ότι η οικονομική σας κατάσταση δεν πρόκειται να αλλάξει ωσότου αρχίσετε να νοιώθετε ευγνώμονες, τότε είναι βέβαιο ότι θα παρακινηθείτε να το κάνετε.

Ας το δούμε όμως από μια άλλη οπτική γωνία. Κατ΄αρχήν, καθίστε και αφιερώστε λίγα λεπτά για να ανατρέξετε στην παιδική σας ηλικία, στην εποχή που δεν είχατε ακόμα χρήματα ή είχατε πολύ λίγα. Καθώς θα ανακαλείτε τις περιστάσεις όπου κάποιος άλλος πλήρωνε για λογαριασμό σας και φέρνοντας κατά νου την καθεμιά από αυτές, πείτε και νοιώστε με όλης σας την καρδιά τη λέξη “ευχαριστώ”. 

Είχατε πάντα κάτι να φάτε; 
Είχατε σπίτι για να μείνετε; 
Πήγατε σχολείο και συνεχίσατε να πηγαίνετε επί χρόνια; 
Πως πηγαίνατε κάθε μέρα στο σχολείο; Είχατε βιβλία, τετράδια, κολατσιό, και όλα όσα χρειαζόσασταν καθημερινά; 
Πήγατε ποτέ διακοπές όταν ήσασταν παιδί; 
Ποιά ήταν τα πιο συναρπαστικά δώρα γενεθλίων που λάβατε όταν ήσασταν μικροί; 

Είχατε ποδήλατο, παχνίδια ή κατοικίδιο; 
Καθώς μεγαλώνατε και ψηλώνατε, είχατε πάντα ρούχα σε κατάλληλο μέγεθος για να ντυθείτε; 
Πηγαίνατε στον κινηματογράφο, κάνατε σπορ, μάθατε να παίζετε κάποιο μουσικό όργανο, είχατε χόμπι; 
Πηγαίνατε στο γιατρό και παίρνατε φάρμακα όταν αρρωσταίνατε; 

Πηγαίνατε στον οδοντογιατρό; 
Είχατε τα απαραίτητα αντικείμενα που χρησιμοποιούσατε καθημερινά, όπως την οδοντόβουρτσά σας, το σαπούνι και το σαμπουάν σας; 

Ταξιδεύατε με αυτοκίνητο; 
Παρακολουθούσατε τηλεόραση, κάνατε τηλεφωνήματα, χρησιμοποιούσατε ηλεκτρικό φως και τρεχούμενο νερό; 

Όλα τα παραπάνω κοστίζουν κι όμως εσείς τα είχατε όλα- δωρεάν!!! Ταξιδεύοντας πίσω στην παιδική και εφηβική σας ηλικία, ανακαλώντας τις αναμνήσεις εκείνης της περιόδου, θα συνειδητοποιήσετε πόσα πολλά πράγματα είχατε λάβει δωρεάν- πράγματα αγορασμένα με χρήματα κερδισμένα με ιδρώτα. 

Νιώστε ευγνώμονες για το καθένα από αυτά, για την κάθε περίσταση και την κάθε ανάμνηση ξεχωριστά, γιατί όταν κατορθώσετε να αισθανθείτε γνήσια ευγνωμοσύνη για τα χρήματα που είχατε λάβει στο παρελθόν, τα χρήματά σας θα αυξηθούν μαγικά στο μέλλον! Το εγγυάται ο συμπαντικός νόμος της Έλξης.

Κάντε το εξής για σήμερα, πάρτε ένα χαρτονόμισμα των 5 ευρώ και γράψτε σε μια αυτοκόλλητη ετικέτα που θα κολλήσετε μετά πάνω του:

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΟΘΕΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ.

Μετά πάρτε το Μαγικό Χαρτονόμισμά σας, και βάλτε το στο πορτοφόλι, την τσάντα ή την τσέπη σας. Σήμερα θα το έχετε όλη τη μέρα μαζί σας. 

Τουλάχιστον μια φορά το πρωί και μια το απόγευμα ή όσες φορές θέλετε, βγάλτε το και κρατήστε το στα χέρια σας. Διαβάστε τη φράση που γράψατε και νιώστε πραγματικά ευγνώμων για την αφθονία των χρημάτων που σας έχουν δοθεί στη ζωή σας. Όσο πιο ειλικρινείς είστε, και όσο περισσότερο το αισθάνεστε, τόσο γρηγορότερα θα δείτε να πραγματοποιείται η θαυματουργή αλλαγή στα οικονομικά σας.

Ποτέ δεν θα μάθετε εκ των προτέρων με ποιο τρόπο θα αυξηθούν τα χρήματά σας, το πιθανότερο όμως είναι ότι θα δείτε να αλλάζουν πολλές και διάφορες συνθήκες γύρω από αυτά και ότι η αλλαγή των συνθηκών θα σας οδηγήσει στην απόκτηση περισσότερων χρημάτων. 

Μπορεί να βρείτε χρήματα που δεν γνωρίζατε ότι είχατε (ξεχασμένα σε μια τσάντα), ίσως λάβετε απρόσμενες επιταγές ή μετρητά, εκπτωτικά κουπόνια, επιστροφές φόρων, απαλλαγές ή μειώσεις χρεών, ίσως πάλι λάβετε υλικά αγαθά η απόκτηση των οποίων θα σας είχε κοστίσει χρήματα.

Αν συλλάβετε τον εαυτό σας να ετοιμάζεται να παραπονεθεί για κάτι σχετικό με τα χρήματα, είτε λεκτικά είτε νοερά, αναρωτηθείτε: “Θέλω να πληρώσω το τίμημα του παραπόνου μου;” Γιατί αυτό το ένα και μοναδικό παράπονο θα επιβραδύνει, και ίσως ανακόψει εντελώς, τη ροή των χρημάτων προς το μέρος σας.

Από σήμερα, υποσχεθείτε στον εαυτό σας ότι όποτε λαμβάνετε χρήματα, είτε πρόκειται για το μισθό σας, είτε για μια επιστροφή ή έκπτωση, είτε για κάτι που σας χαρίζεται και που κοστίζει χρήματα, θα είστε πραγματικά ευγνώμονες.

Καθένα από αυτά τα συμβάντα σημαίνει ότι λάβατε χρήματα, άρα το καθένα από αυτά σας δίνει μια ευκαιρία να χρησιμοποιήσετε τη μαγική δύναμη της ευγνωμοσύνης ώστε να επαυξήσετε και να πολλαπλασιάσετε ακόμα περισσότερο τα χρήματά σας νοιώθοντας ευγνώμονες γι΄αυτά που μόλις λάβατε!

Η αφθονία ευγνωμοσύνης για τα χρήματα, ισοδυναμεί με αφθονία χρημάτων!

Απόσπασμα από το βιβλίο Η Μαγεία της Rhonda Byrne, ένα βιβλίο με ασκήσεις 28 ημερών πάνω στην ευγνωμοσύνη





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου