Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Τι είναι το Φάλουν Ντάφα ;

Το Φάλουν Ντάφα ή Φάλουν Γκονγκ, είναι μια αρχαία κινέζικη εξάσκηση διαλογισμού που βασίζεται στις αρχές Αλήθεια, Καλοσύνη και Ανεκτικότητα. Αποτελείται από δύο μέρη αλληλένδετα και αναπόσπαστα μεταξύ τους. 

Πρώτον, από το μέρος των ασκήσεων και πιο συγκεκριμένα από πέντε πολύ απλές στην εκμάθηση ασκήσεις. 

Οι τέσσερεις πρώτες σε όρθια στάση, και η πέμπτη καθιστός διαλογισμός. Όλες οι ασκήσεις είναι με ήρεμες, γαλήνιες ήπιες κινήσεις ή ακόμη και στατικές. Δεν υπάρχει όριο στην ηλικία ούτε κάποιος περιορισμός ως προς το ποιος επιτρέπεται να τις κάνει. 

Εφόσον μπορείτε να τις κάνετε είναι εντάξει. Δεύτερον, το μέρος τής όπως λέγεται "καλλιέργειας" που σημαίνει την εσωτερική καλλιέργεια του χαρακτήρα και του ήθους του ασκούμενου με την συνεπή εφαρμογή των αρχών Αλήθεια, Καλοσύνη και Ανεκτικότητα (στα κινέζικα είναι Τζεν, Σαν, Ρεν αντίστοιχα).

Αυτές οι τρεις αρχές αποτελούν την καρδιά τού Φάλουν Ντάφα και οτιδήποτε περιστρέφεται γύρω από αυτές. «Ντα Φα» στα κινέζικα σημαίνει «Μεγάλος Νόμος» και σύμφωνα με την εξάσκηση οι τρεις αυτές αρχές αποτελούν τον Μεγάλο Νόμο του σύμπαντος. 

Όλη η ύλη στο σύμπαν, από τα πιο μεγάλα ως τα πιο μικροσκοπικά σωματίδια, περιέχει στην ουσία της αυτές τις τρεις συμπαντικές ποιότητες και αυτές αποτελούν την πλέον θεμελιώδη φύση του σύμπαντος. Αυτές είναι οι αρχές που καθοδηγούν την καθημερινή εξάσκηση του Φάλουν Ντάφα. 

Από το 1992 που πρωτοσυστήθηκε στο κοινό στην Κίνα μέχρι το 1999, το Φάλουν Ντάφα έγινε η πιο ραγδαία αναπτυσσόμενη εξάσκηση του είδους της στην Κίνα και η πλέον δημοφιλής κυρίως λόγω των εκπληκτικών αποτελεσμάτων της στην υγεία και το ήθος των ανθρώπων. Αναφορές υπολόγιζαν τον αριθμό αυτών που ασκούσαν Φάλουν Ντάφα σε 70-100 εκατομμύρια.

Με επιμελή και συνεπή άσκηση και καλλιέργεια, μπορεί κάποιος να πετύχει με φυσικό τρόπο μια κατάσταση ανιδιοτέλειας, μεγαλύτερης επίγνωσης και βαθύτερης συνειδητότητας, εσωτερική αγνότητα και ισορροπία, τα οποία αποτελούν την φυσική βάση για την πραγματικά αληθινή υγεία. Αληθινή Υγεία σε όλα τα επίπεδα, αφού «σώμα» και «νους» είναι ένα. 

Εν τέλει ο ασκούμενος φθάνει στον τελικό στόχο της εξάσκησης, σε αυτό που στις εσωτερικές παραδόσεις αποκαλείται «Φώτιση» ή «Επίτευξη του Τάο» (ή του «Τρόπου»).

Αν και το Φάλουν Ντάφα έχει ως στόχο την εσωτερική μεταμόρφωση του ίδιου του ανθρώπου, παρόλα αυτά μέσα από τη νοοτροπία, τη στάση ζωής και την εν γένει συμπεριφορά του κάθε ασκούμενου, επιτυγχάνει επίσης μια θετική αλλαγή στον κόσμο και την κοινωνία όσον αφορά το ήθος, την εντιμότητα, την ανιδιοτελή προσφορά, κ.ο.κ.. 

Ένας ασκούμενος του Φάλουν Γκονγκ θα γίνει ένας πιο υπομονετικός γονιός, πιο ευσυνείδητος εργαζόμενος ή επαγγελματίας, πιο δοτικός και ανιδιοτελής προς τους συνανθρώπους του κλπ.

To Φάλουν Γκονγκ είναι δωρεάν και ασκείται ελεύθερα σε περισσότερες από 80 χώρες σε όλο τον κόσμο. Ομάδες εξάσκησης και ενώσεις υπάρχουν σε πάρα πολλές πόλεις ή ακόμα και σε εταιρίες, πανεπιστήμια και άλλα περιβάλλοντα. 

Στο Φάλουν Ντάφα δεν υπάρχουν συγκεκριμένη οργάνωση, μέλη, γραφεία, συνδρομές, κατάλογοι μελών κλπ. Είναι απλά μία εξάσκηση. Όποιος θέλει μπορεί να την εξασκήσει και εφόσον το θελήσει μπορεί ελεύθερα να φύγει. Κανείς δεν θα του ζητήσει τον λόγο αφού ότι γίνεται, γίνεται εθελοντικά και από την καρδιά. 

Δυστυχώς στην Κίνα, την χώρα που πρωτοσυστήθηκε, από το 1999 μέχρι και σήμερα διώκεται με απίστευτα βάρβαρους τρόπους. Οι ασκούμενοι εκεί υφίστανται αφάνταστα δεινά και καταπατήσεις ακόμα και βασικών ανθρώπινων δικαιωμάτων τους στα χέρια των κομμουνιστών εξουσιαστών. 

Για να μάθετε περισσότερα για την δίωξη στην Κίνα παρακαλούμε επισκεφθείτε το www.faluninfo.net.



Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Φάλουν Ντάφα ή Φάλουν Γκονγκ, παρακαλούμε επισκεφθείτε el.FalunDafa.org.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου