Δευτέρα 13 Απριλίου 2015

Λεμόνι για την κατάθλιψη και 6 ακόμα σπιτικές θεραπείες....!!!!!!!

Η αρωματοθεραπεία δεν είναι μία καινούργια επιστήμη. Από τα αρχαία χρόνια έχει επιδείξει εκπληκτικά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση διαφόρων ασθενειών.

Το αντικαταθλιπτικό λεμόνι
Το λεμόνι για παράδειγμα είναι ιδανικό για να σας βοηθήσει με την κατάθλιψη. Σε μία γιαπωνέζικη μελέτη, οι ερευνητές έδωσαν σε 12 διαγνωσμένους με κατάθλιψη ασθενείς να μυρίζουν έλαιο από λεμόνι. Παράλληλα, φρόντισαν ο χώρος όπου ήταν οι ασθενείς να είναι μόνιμα αρωματισμένος με λεμόνι. Το άρωμα βοήθησε στη ρύθμιση των ορμονικών επιπέδων, ενίσχυσε τη λειτουργία του ανοσοποιητικού τους συστήματος και οδήγησε στη μείωση της φαρμακευτικής αγωγής τους.

Αμύγδαλα για τον πόνο
Τα αμύγδαλα και γενικότερα οι ξηροί καρποί ανήκουν στις υπερτροφές. Μία ακόμα σημαντική βοήθεια που προσφέρουν είναι ότι απαλλάσσουν από τους πόνους. Σύμφωνα με καναδική έρευνα, που έγινε σε 40 άτομα, η μυρωδιά του αμυγδάλου ενήργησε θετικά στην απαλλαγή από τους πόνους κατά τη διάρκεια ενός τεστ, στο οποίο υπεβλήθησαν. Το τεστ όριζε οι συμμετέχοντες να βάλουν τα χέρια τους σε μία λεκάνη με υπερβολικά καυτό νερό, προκειμένου να μετρηθεί η αντοχή στον πόνο. Με τη μυρωδιά των αμυγδάλων να διαχέεται στο χώρο, όλοι φάνηκαν να μην πονούν όσο θα έπρεπε κανονικά.

Μαύρο πιπέρι για να σταματήσετε το κάπνισμα
Ξεχάστε τα φαρμακευτικά υποκατάστατα. Αν όντως θέλετε να σταματήσετε το κάπνισμα- πράγμα που είναι όντως δύσκολο- δοκιμάστε να αρωματίσετε το χώρο σας με έλαιο από μαύρο πιπέρι. Την περίεργη αυτή αντικαπνιστική θεραπεία παρουσίασε μελέτη του 2013, όπου επιβεβαίωνε ότι οι εθισμένοι στη νικοτίνη μπορούν να μειώσουν την ανάγκη για τσιγάρο όταν μυρίζουν μαύρο πιπέρι. Η λογική είναι ότι το πιπέρι προκαλεί έναν ερεθισμό στο λαιμό, παρόμοιο με εκείνον που προκαλεί και το κάπνισμα.

Γιασεμί και όνειρα γλυκά.
Αν νιώθετε μόνιμα κουρασμένοι έστω και μετά από έναν 8άωρο ύπνο ίσως το σώμα σας προσπαθεί να σας πει ότι πρέπει να ηρεμήσετε από το άγχος της καθημερινότητας. Μια καλή λύση για έναν ήρεμο, ευχάριστο και κυρίως ξεκούραστο ύπνο είναι το γιασεμί. Οι ειδικοί αναφέρουν ότι η μυρωδιά του είναι καταπραϋντική και βοηθά άτομα με προβλήματα ύπνου. Εναλλακτικά, και το άρωμα του τριαντάφυλλου μπορεί να σας χαρίσει έναν καλό ύπνο ενώ είναι υπεύθυνο και για την απαλλαγή από τους εφιάλτες. Ο λόγος είναι ότι το ευχάριστο άρωμά του δημιουργεί χαρούμενες μνήμες, απωθώντας τα κακά όνειρα.

Κανέλα για καλύτερη ισορροπία
Το θαυματουργό αυτό μπαχαρικό βελτιώνει την ισορροπία που χρειάζεται το σώμα μας. Πολλές έρευνες μιλούν για τις εξαιρετικές του ιδιότητες, μεταξύ των οποίων και η βελτίωση του τρόπου οδήγησης. Ο λόγος είναι ότι το άρωμα της κανέλας ενεργοποιεί το κεντρικό νευρικό σύστημα, ξυπνώντας στην ουσία τις αισθήσεις. Έτσι διεγείρεται και ενισχύεται η καλύτερη οδηγική συμπεριφορά και τα αντανακλαστικά. 

Μπανάνες κατά της λιγούρας
Η μυρωδιά της μπανάνας αλλά και του πράσινου μήλου είναι ικανή να σας απαλλάξει από τις περίεργες λιγούρες, που σας οδηγούν στην πόρτα του ψυγείου. Μάλιστα, σύμφωνα με έρευνα που έγινε, 3.000 παχύσαρκα άτομα κατάφεραν να απαλλαγούν από 2,5 κιλά το μήνα, χάρη στη μυρωδιά της μπανάνας, και αυτό χωρίς καν να κάνουν δίαιτα. Οι ερευνητές αναφέρουν ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η συγκεκριμένη οσμή ενεργοποιεί την απελευθέρωση των ορμονών εκείνων, που ευθύνονται για το αίσθημα του κορεσμού.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου