Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Τα 10 Γνωρίσματα μιας «Aδελφής Ψυχής».....!!!!!!!!!!

Όπως έχει πει ο Αμερικανός συγγραφέας Richard Bach, "Μια αδελφή ψυχή είναι εκείνη που κατέχει την κλειδαριά που ταιριάζει στα κλειδιά μας, και τα κλειδιά που χωρούν στην κλειδαριά μας. Όταν αισθανόμαστε αρκετά ασφαλείς για ν’ ανοίξουμε αυτή την κλειδαριά, τότε προβάλλει ο πιο αληθινός μας εαυτός και μπορούμε να είμαστε πλήρως και ειλικρινώς, αυτό που πραγματικά είμαστε".

Ω, οι αδελφές ψυχές. Η επιτομή της αγάπης και της συντροφικότητας. Στον γρήγορο ρυθμό του χαοτικού μας κόσμου, που μπορεί να υπερηφανεύεται για όλα τα είδη των διαφορετικών ανθρώπων, βρισκόμαστε να ξεφυλλίζουμε περισσότερες σχέσεις από όσες θα θέλαμε, για να βρούμε Εκείνον, τον μοναδικό, που μπορεί να ανοίξει πραγματικά την κλειδαριά μας. 

Δεν μπορεί ο καθένας να σε κάνει να νιώσεις ολοκληρωμένος με τον τρόπο που η αδελφή ψυχή σου μπορεί. Υπάρχει ένας ολόκληρος κόσμος διαφορών μεταξύ της αδελφής ψυχή σου, το άλλο μισό της καρδιάς σου και ενός συντρόφου ζωής – εκείνου του ατόμου δηλαδή που δεν έχει τα στοιχεία για να ταιριάξει σαν καλούπι μαζί σου. 

Η αδελφή ψυχή σου σε κάνει να νιώθεις πλήρης, ολόκληρος, θεραπευμένος και άθικτος, σαν να μη λείπει κανένα κομμάτι από το παζλ του εαυτού σου. 

Ένας σύντροφος ζωής από την άλλη, μπορεί να είναι ένας μεγάλος υποστηρικτής και για μεγάλο διάστημα σύντροφός σου, αλλά έχει περιορισμένες ικανότητες εμπλουτισμού του πνεύματός σου.

Οι περισσότεροι από εμάς παραμένουμε σε σχέσεις που κρατούν μια ζωή, επειδή «βολευόμαστε» για πολλούς λόγους. Ο πιο σημαντικός λόγος είναι ότι μπορεί να έχουμε υποσυνείδητο φόβο να μείνουμε μόνοι. 

Και επειδή βιολογικά έχουμε φτιαχτεί να ερωτευόμαστε, είναι φυσικό να επιζητούμε να ζούμε ως ζευγάρι επάνω σε αυτόν τον κόσμο. Αλλά μερικές φορές παρατείνουμε αυτό που ήταν γραφτό να είναι μια προσωρινή σχέση σε σχέση μεγάλης διάρκειας και μετά βολευόμαστε σε αυτή για τα καλά. 

Υπάρχουν σχέσεις που κανονικά πρέπει να διαρκέσουν για κάποιο χρονικό διάστημα και μετά να κλείσουν ένα καρμικό κεφάλαιο της ζωής μας. Σχέσεις με τις οποίες είναι γραφτό να αποκτήσουμε παιδιά, αλλά όχι αναγκαστικά να παραμείνουμε μαζί τους για πάντα, και μας δημιουργούν σύγχυση, επειδή μια πληθώρα συναισθημάτων δεν μας επιτρέπει να δούμε την προορισμένη πορεία μας.

Ως ψυχολόγος έχω δει πολλά, από ζευγάρια που παντρεύτηκαν την αγάπη της παιδικής τους ηλικίας έως άτομα που συνταξιοδοτήθηκαν αλλά που εξακολουθούν να αγωνίζονται με τα θέματα της δέσμευσης. 

Οι περισσότεροι από εμάς εμπίπτουμε κάπου ανάμεσα σε αυτά τα δύο άκρα, πράγμα που σημαίνει ότι έχουμε βιώσει πολλές σχέσεις πριν να βρούμε το πρόσωπο που πιστεύουμε ότι είναι η τέλεια αντιστοίχισή μας.

Είτε είστε ήδη παντρεμένοι, είτε έχετε μια σχέση, είτε σκέφτεστε το ενδεχόμενο να κάνετε μια καινούργια σχέση αγάπης, είναι σημαντικό να γνωρίζετε το ρόλο που θα παίξει αυτό το άτομο στη ζωή σας. 

Εξάλλου, δεν υπάρχει τρόπος να αποφύγετε το αναπόφευκτο και συχνά άβολο ερώτημα που πρέπει να θέσετε στον εαυτό σας: Είναι αυτό το πρόσωπο της μοίρας με το οποίο θα μοιραστώ τη ζωή μου; Ή μήπως βιάζομαι να «βολευτώ» σε μια σχέση με κάποιον που δεν μπορεί να με κάνει να νιώσω ολοκληρωμένος/η;

Το να βρεθούν δυο αδελφές ψυχές στην ίδια ενσάρκωση είναι σπάνιο να συμβεί. Έχουμε πληροφορηθεί από ανώτερες επικοινωνίες ότι τις περισσότερες φορές η μία ψυχή παραμένει στο πνευματικό βασίλειο ενόσω η άλλη ενσαρκώνεται και τανάπαλιν. Αυτό γίνεται για λόγους ανάπτυξης των ψυχών. 

Η ανάπτυξη και η διεύρυνση της συνειδητότητας επιταχύνεται όταν υπάρχουν προκλήσεις προς επίλυση. Οι δύσκολες και προβληματικές σχέσεις κάνουν τα άτομα να εξελίσσονται ταχύτερα και να βρίσκουν το μονοπάτι που οδηγεί στην πνευματικότητα γρηγορότερα από ποτέ.

Ανάμεσα σε αδελφές ψυχές δεν υπάρχει κόντρα, αντιπαράθεση κι επομένως η πνευματική εξέλιξη αργεί. Έτσι, οι αδελφές ψυχές θα συναντηθούν στη γη, όταν και οι δυο έχουν αναπτυχθεί τόσο ώστε η ένωσή τους να μην εμποδίζει την εξέλιξή τους, και η μία θα είναι, τότε, η πολύτιμη σύντροφος και βοηθός της άλλης.

Αδελφές ψυχές υπήρξαν ο Ιησούς και η Μαρία η Μαγδαληνή, η οποία ενσαρκώθηκε μαζί του για να τον υποστηρίξει στο δύσκολο έργο του και να συντελέσει στη διάδοση του έργου του. 

Αυτό όμως δεν άρεσε στην ανδροκρατούμενη κοινωνία των πρώτων χρόνων της Χριστιανικής θρησκείας με αποτέλεσμα να «φτιάξουν» το μύθο μιας ''αμαρτωλής'' Μαγδαληνής και πως έγινε μαθήτρια του Ιησού μετά που αυτός την έσωσε από το λιθοβολισμό.

Άλλο παράδειγμα γνωστών αδελφών ψυχών ήταν ο Άγιος Φραγκίσκος της Ασίζης και η Αγία Κλαίρη της Ασίζης. Η Κλαίρη ήταν ο πρώτος οπαδός του νεαρού τότε Φραγκίσκου, τον οποίο στήριξε όσο εκείνος ζούσε και συνέχισε το έργο του μετά το θάνατό του. Δεν έγιναν ποτέ ζευγάρι αλλά η Κλαίρη ήταν γνωστή την εποχή εκείνη και ως ο alterFrancis.

Δεν έχει σημασία σε ποια κατηγορία θα ενταχθείτε, υπάρχουν αρκετές ενδείξεις που περιγράφουν με σαφήνεια αν έχετε βρει ή όχι τον/την ψυχοσύντροφό σας. Καθώς θα διαβάζετε τη λίστα, αναλογιστείτε αν ο σύντροφος ή ο δυνητικός σύντροφος πληροί τα κριτήρια μιας αδελφής ψυχής.

1. Είναι κάτι εσωτερικό. Το να περιγράψει κανείς πώς σας κάνει μια αδελφή ψυχή να αισθάνεστε, είναι δύσκολο. Είναι ένα ισχυρό, βαθύ και παρατεταμένο συναίσθημα που δεν υπάρχουν λόγια να το περιγράψουν.

2. Βλέπετε φλάσμπακ. Έχετε εικόνες από το παρελθόν. Εάν ο σύντροφός σας είναι η αδελφή ψυχή σας, οι πιθανότητες να υπάρχει μαζί σας στις προηγούμενες ζωές σας είναι μεγάλες. Συχνά οι αδελφές ψυχές επιλέγουν να επιστρέψουν μαζί, αν και όχι απαραίτητα. 

Μπορεί ξαφνικά και να βιώσετε μια εμπειρία αναδρομής στο παρελθόν με την αδελφή ψυχή σας. Ίσως να νιώσετε ακόμη και μια περίεργη αίσθηση déjà vu, σαν κάτι να έχετε ξαναζήσει σε μιαν άλλη χώρα, εδώ και πολύ καιρό.

3. Συνεννοείστε χωρίς λόγια. Έχετε συναντήσει δυο ανθρώπους που αρχίζει ο ένας μια πρόταση και την τελειώνει ο άλλος; Έχετε γνωρίζει ζευγάρια που συνεννοούνται με τα μάτια; Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι τους συμβαίνει, επειδή περνούν πολύ χρόνο μαζί, αλλά εγώ το ονομάζω ‘σύνδεση αδελφών ψυχών’. Μπορείτε να βιώσετε κάτι τέτοιο με τον καλύτερο φίλο σας ή τη μητέρα σας, αλλά είναι αποκαλυπτικό σημάδι των αδελφών ψυχών. 

4. Ερωτεύεστε τα ελαττώματά του/της. Καμία σχέση δεν είναι τέλεια, ακόμη και ο δεσμός μεταξύ ψυχοσυντρόφων αντιμετωπίζει σκαμπανεβάσματα. Παρόλα αυτά, αυτός ο δεσμός δεν σπάει. Οι αδελφές ψυχές αποδέχονται πολύ πιο εύκολα, μαθαίνουν ν’ αγαπούν και ζουν με τις ατέλειες του συντρόφου χωρίς να βαρυγκωμούν. 

Η σχέση σας, πολύ πιο πιθανό να είναι ταίριασμα αδελφών ψυχών αν και οι δύο αγαπιέστε και αποδέχεστε ο ένας τον άλλο, όπως ακριβώς είστε, αποδεχόμενοι τόσο τις θαυμαστές όσο και τις απαίσιες φάσεις σας, που όλοι φυσικά έχουμε. 

5. Είναι πολύ έντονο αυτό που ζείτε. Μια σχέση με την αδελφή ψυχή μπορεί να είναι πιο έντονη απ’ ό,τι οι συνηθισμένες σχέσεις. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι ότι, ακόμη και κατά τη διάρκεια αρνητικών επεισοδίων, επικεντρώνεστε στην επίλυση του προβλήματος και δεν επιχειρήτε να προσβάλετε ή να πικράνετε το/τη σύντροφο. Μπορείτε να δείτε πέρα από την κακή στιγμή.

6. Εσείς οι δύο ενάντια στον κόσμο. Συχνά οι ψυχοσύντροφοι βλέπουν τη σχέση τους ως "εμείς ενάντια στον κόσμο." Αισθάνονται τόσο συνδεδεμένοι μεταξύ τους που είναι έτοιμοι και πρόθυμοι να αναλάβουν οποιοδήποτε άθλο στη ζωή, για όσο διάστημα έχουν την αδελφή ψυχή στο πλευρό τους. Οι σχέσεις αυτές βασίζονται στο συμβιβασμόκαι την ενότητα πάνω απ 'όλα τα άλλα.

7. Είστε νοητικά αχώριστοι. Συχνά οι ψυχοσύντροφοι έχουν μια νοητική σύνδεση όμοια με εκείνη των διδύμων. Σηκώνετε το τηλέφωνο και καλείτε ο ένας τον άλλο την ίδια ακριβώς στιγμή. Αν και η ζωή μπορεί να σας κρατήσει χώρια μερικές φορές, το μυαλό σας θα είναι πάντα σε αρμονία, αν είστε αδελφές ψυχές.

8. Αισθάνεσθε ασφαλείς και προστατευμένοι. Ανεξάρτητα από το φύλο του συντρόφου σας, πάντα σας κάνει να αισθάνεστε ασφαλής και προστατευμένος/η. Αυτό σημαίνει ότι αν είστε άνδρας, ναι, η γυναίκα σας σας κάνει να αισθάνεστε πάρα πολύ προστατευμένος! Η αδελφή ψυχή σάς κάνει να νιώθετε σαν να έχετε ένα φύλακα άγγελο στο πλευρό σας. Ένα άτομο που ‘παίζει’ με τις ανασφάλειες σας, είτε συνειδητά είτε υποσυνείδητα, δεν είναι η αδελφή ψυχή σας.

9. Δεν μπορείτε να φανταστείτε τη ζωή σας χωρίς αυτόν ή αυτή. Μια αδελφή ψυχή είναι κάποιος/α που δεν μπορείτε να αφήσετε εύκολα. Είναι κάποιος που δεν μπορείτε να φανταστείτε τη ζωή χωρίς αυτόν, ένα πρόσωπο που πιστεύετε ότι αξίζει να ''κολλήσετε'' πάνω του και να αγωνιστείτε γι’ αυτό. 

10. Κοιτάζετε ο ένας τον άλλο στα μάτια. Οι αδελφές ψυχές έχουν την τάση να κοιτάζονται στα μάτια ο ένας του άλλου όταν μιλούν, πιο συχνά από τα συνηθισμένα ζευγάρια. Προέρχεται φυσικά από τη βαθιά σύνδεση μεταξύ τους. Κοιτώντας ένα πρόσωπο στα μάτια όταν μιλάει, δηλώνει ένα υψηλό επίπεδο άνεσης και εμπιστοσύνης.

Είτε λοιπόν έχετε βρει την αδελφή ψυχή είτε είστε δύο άτομα που αγαπιέστε και ζείτε μαζί με τα πλεονεκτήματα και τις αδυναμίες ο ένας του άλλου, η απόφαση είναι δική σας. Η ομορφιά της ελεύθερης βούλησης είναι ότι μπορείτε να επιλέξετε διαφορετικά σε οποιαδήποτε σχέση και ανά πάσα στιγμή, όπως σας καθοδηγεί η διαίσθησή σας. 

Το να είστε με την αδελφή ψυχή σας είναι ένας από τους πιο πολύτιμους θησαυρούς της ζωής. Και αν αισθάνεστε ότι έχετε βρει το άλλο μισό της καρδιάς σας, σας εύχομαι ατελείωτες ώρες χαράς και γέλιου, και αμέτρητες νύχτες αγκαλιά, ξετυλίγοντας τα μυστήρια του σύμπαντος ένα προς ένα.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου