Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Σημάδια πνευματικής αφύπνισης.....!!!!!!!!

Κάποιοι πιο γρήγορα και κάποιοι πιο αργά, οδεύουμε πλέον σταθερά σε ένα υψηλότερο επίπεδο ύπαρξης, σε ένα βαθύτερο επίπεδο κατανόησης. Αυτό που ονομάζουμε πνευματική αφύπνιση, πνευματική ανάληψη. 

Τα παρακάτω σημάδια και συμπτώματα, είναι μερικά απ’ αυτά που θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε ότι βρίσκεστε σ’ αυτό το μονοπάτι, και όλα αυτά που αισθάνεστε δεν τα νιώθετε χωρίς λόγο. Δεν είναι απαραίτητο όλα να συμβαίνουν σε όλους ή όλοι να βιώνουμε την αφύπνιση με τον ίδιο τρόπο. Τα συμπτώματα αυτά είναι τα πιο κοινά και τα πιο συχνά καταγεγραμμένα. Κρατήστε ότι υπακούει στη δική σας αλήθεια και ό,τι ταιριάζει με τη δική σας λογική.










Απώλεια ταυτότητας
Ως τώρα είχατε μια εικόνα για τον εαυτό σας που έμοιαζε σταθερή και συγκεκριμένη. Υπήρχαν δηλαδή κάποια σίγουρα στοιχεία που σας χαρακτήριζαν και αν σας ζητούσαν να περιγράψετε τον εαυτό σας θα σας ήταν εύκολο. Πλέον η ταυτότητά σας δε σας είναι και τόσο γνώριμη. 

Νιώθετε σαν να ξαναδημιουργείτε τον εαυτό σας απ’ την αρχή – πράγμα που συμβαίνει κάθε δευτερόλεπτο, με κάθε νέα σκέψη-, σαν να αποκόβεστε από τον παλιό και να δημιουργείτε ένα νέο εαυτό. Τώρα δεν απολαμβάνετε όπως παλιά τις γνωστές σας συνήθειες, πράγματα που σας έκαναν χαρούμενους πλέον σας είναι αδιάφορα και δεν ξέρετε πού να στραφείτε για να λάβετε σιγουριά ή ευχαρίστηση. Ο εαυτός χάνει το παλιό και ψάχνει να βρει το νέο.

Έλλειψη προσανατολισμού
Ξαφνικά νιώθετε να χάνετε την επαφή με το χώρο, αποπροσανατολίζεστε και δεν ξέρετε πού βρίσκεστε. Ίσως να κρατάει λίγα δευτερόλεπτα, ίσως περισσότερο, είναι ένα απόλυτα φυσιολογικό και συχνό σύμπτωμα. Ζαλάδα ή αίσθηση πως βρίσκεστε έξω απ’ το σώμα.

Αστάθειες στον ύπνο
Γνώρισμα πολύ κοινό, επίσης. Είτε περνάτε μια περίοδο που κοιμάστε πολύ και βαθιά – πράγμα που συμβαίνει γιατί «μαζεύετε» ενέργεια για τα επόμενα επίπεδα - είτε ο ύπνος είναι άστατος, και συνηθίζετε να ξυπνάς μεταξύ 2 πμ και 5 πμ. Έχετε επίσης έντονα όνειρα, περισσότερο άσχημα.

Απώλεια μνήμης
Υπάρχουν περιπτώσεις που μπορεί να ξεχνάτε και τι έγινε πριν μια ώρα, ιδιαίτερα αν είναι κάτι που δεν είχε και ιδιαίτερη σημασία. Και ενώ παλιότερα θα μπορούσατε να ανακαλέσετε στη μνήμη σας κάτι με μεγάλη ευκολία, πλέον αυτό είναι πιο δύσκολο καθώς εισέρχεστε στη φάση που υπάρχει μόνο το τώρα, και πλέον και το κατανοείτε και το βιώνετε.

Έλλειψη διάθεσης και ανάγκη παραίτησης
Δύσκολα κάτι θα σας γεμίσει και θα σας κάνει να νιώσετε ικανοποίηση. Νιώθετε ότι τίποτα δεν έχει σημασία, η ματαιότητα και το τίποτα κυριαρχούν. Υπάρχουν μέρες που δε θέλετε να σηκωθείτε καν απ’ το κρεβάτι, δεν κάνετε με το ίδιο πάθος πράγματα που παλιότερα αγαπούσατε και δεν νιώθετε πλήρεις, ό,τι και να κάνετε. Είναι εντάξει κι αυτό. Ακούστε τον εαυτό σας και πράξτε ανάλογα.

Υπερευαισθησία σε εξωτερικά ερεθίσματα
Δεν ανέχεστε για πολύ θορύβους, φωνές, πλήθη. Το εξωτερικό περιβάλλον μπορεί πολύ εύκολα να σας εκνευρίσει. Χαρακτηριστική ευερεθιστότητα.

Πόνοι στο σώμα
Νιώθετε πόνο ή ένταση σε σημεία του σώματος που πολύ πιθανό να μην έχετε κάποιο πρόβλημα. Το σώμα χρειάζεται χρόνο για να προσαρμοστεί σε όσα συμβαίνουν, και κάνει ότι καλύτερο μπορεί. 

Καθώς δονείστε σε ψηλότερες διαστάσεις, το σώμα θα χρειαστεί να αλλάξει κάποια πράγματα, να μετουσιώσει παλιότερες ενέργειες και να αντιμετωπίσει ενέργειες μπλοκαρισμένες ώστε να ακολουθήσει. Βοηθήστε το ακούγοντάς το και κάνετε ότι καλύτερο μπορείτε κι εσείς για να το ανακουφίζετε.

Απότομες αλλαγές διάθεσης
Ίσως να κλαίτε χωρίς προφανή αιτία, να είστε ευσυγκίνητοι και να έχετε γενικότερα σκαμπανεβάσματα στη διάθεσή σας. Είναι εντάξει, κυλήστε με ό,τι νιώθετε και αφήστε τις παλιές ενέργειες να φύγουν μέσω των δακρύων. Τιμήστε ό,τι νιώθετε.

Αίσθηση μοναξιάς
Πολύ πιθανό το φιλικό σας περιβάλλον να αλλάξει εικόνα, παλιοί φίλοι να φύγουν ή απλά να μην είναι εκεί για σας και να αρχίσετε να νιώθετε έντονη μοναξιά. Ίσως πάλι να νιώθετε μόνοι ακόμα κι αν είστε με παρέα. 

Έχετε την αίσθηση ότι κάποιοι άλλοι άνθρωποι είναι για σας, ότι τα παλιά γνώριμα πρόσωπα δε σας ικανοποιούν πια, ότι ψάχνετε κάτι βαθύτερο και πιο ουσιαστικό. Την οικογένεια. Κάντε υπομονή και να είστε σίγουροι πως οδεύετε προς εκείνη, και θα τη βρείτε με τα χέρια ανοιχτά να σας περιμένει.

Να θυμάστε ότι δε βιώνουμε όλοι με τον ίδιο τρόπο τη διαδικασία αυτή. Ότι και να γίνεται σε σας αυτή τη στιγμή, είναι εδώ για να το βιώσετε και να σας βοηθήσει να πάτε παρακάτω. Φαινομενικά δεν είναι μια διαδικασία εύκολη και ευχάριστη πάντα. Είναι όμως μια διαδικασία ευλογημένη, που είναι παρούσα μόνο για το ανώτερο καλό σας. Τιμήστε τη, αγαπήστε τη και βιώστε τη για όσο διαρκέσει. Δεν είστε μόνοι σ’ αυτό.





Κλημεντίνη Σοφού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου