Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Μία τεχνική διαλογισμού για να ξεπεράσετε τα εμπόδια της προσωπικότητας και του εγώ όταν εκφράζετε το πάθος σας....!!!!!!!

Έχουμε βρει μια δραστηριότητα που μας αρέσει και απολαμβάνουμε να την κάνουμε, είτε ως επαγγελματικό προσανατολισμό είτε ως δημιουργικό χόμπι αλλά υπάρχουν στιγμές που γυρνάει μπούμερανγκ και γίνεται πηγή άγχους και φόρτισης; Η ενασχόληση που συνήθιζε να μας αρέσει και πραγματικά ήταν το πάθος μας, τώρα έχει μετατραπεί σε ένα πιρούνι που μας πιέζει στην πλάτη. Τι έχει φταίξει;

Αυτό που θα πρέπει να εξετάσουμε δεν είναι τόσο το αντικείμενο της εργασίας μας, είτε είναι χόμπυ είτε είναι επάγγελμα αλλά ο τρόπος που στεκόμαστε απέναντί του. 

Η προσωπικότητα και το εγώ πάντα θα βρίσκουν τρόπους να μας χειριστούν, ακόμη και στις ομορφότερες εκφράσεις του εαυτού μας. Να θυμάστε πως αυτό το δίδυμο δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια κατάσταση του νου που χρειάζεται να την υπερβούμε, αν θέλουμε να είμαστε πραγματικά ελεύθεροι και να εξελιχθούμε.

Το ψεύτικο κέντρο του κόσμου
Η προσωπικότητα και το εγώ θέλουν να νιώσουν σημαντικά, να είναι το κέντρο του κόσμου. Και να θυμάστε: θα κάνουν τα πάντα γι" αυτό, χωρίς να το καταλάβουμε. Ακόμη και όταν εκφράζουμε τον πιο εξιδανικευμένο σκοπό, τον πιο όμορφο, που βοηθάει πολύ κόσμο, πάντα θα καταφέρνουν να μας κρατήσουν πίσω με τον έναν και μόνο τρόπο που υπάρχει: μέσα από τα συναισθήματά μας.

Ο στόχος της προσωπικότητας και του εγώ είναι να μας κάνουν να νιώθουμε διάφορα πράγματα για την δουλειά μας. να γεμίσει το κεφάλι μας με όνειρα και στόχους επειδή ξέρουν πόσο δύσκολο είναι να πραγματοποιηθούν, ώστε να απογοητευθούμε. 

Θέλουν αυτό που κάνουμε να μας φέρει κέρδη ή την προσοχή του κόσμου ή να οδηγήσει σε έναν πετυχημένο δρόμο ή να πάρουμε πολλά likes στο FB ή όλοι να μιλούν γι" αυτό που κάνουμε. 

Κι εμείς ταυτιζόμαστε με αυτά τα συναισθήματα ακριβώς επειδή είμαστε ακόμη ταυτισμένοι με τον κόσμο, με την ψευδαίσθηση που ζούμε.

Πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα συναισθήματα αυτά και να απολαμβάνουμε αυτό που κάνουμε χωρίς να μας νοιάζει η απήχηση που μπορεί να έχει στον κόσμο; Με τον ίδιο τρόπο που η προσωπικότητα και το εγώ μας χρησιμοποιούν : μέσα από τα συναισθήματα.

Ξεπερνώντας την απογοήτευση και την ευχαρίστηση
Αν έχετε βαρεθεί να ευχαριστιέστε με τα likes που λαμβάνετε στο FΒ και να απογοητεύεστε όταν δεν τα έχετε. αν έχετε βαρεθεί να ευχαριστιέστε όταν έχετε πελάτες και να απογοητεύεστε όταν δεν έχετε. αν έχετε βαρεθεί να εκπληρώνετε προσδοκίες και να απογοητεύεστε όταν δεν εκπληρώνονται άλλες. Με λίγα λόγια: αν έχετε βαρεθεί να γίνεστε έρμαιο της προσωπικότητας και του εγώ, χρειάζεται να ζήσετε όλο το σενάριο!

Για να μπορέσουν να φύγουν αυτά τα αντικρουόμενα συναισθήματα, χρειάζεται να τα ζήσετε πέρα ως πέρα!

Αυτός ο διαλογισμός θα σας βοηθήσει να ζήσετε όλη την κατάσταση σε μια «συμπυκνωμένη» μορφή και να συνειδητοποιήσετε την ματαιότητα αυτών των ενεργειών και πόσο σας εκτρέπουν από το μονοπάτι σας ή την αφύπνιση σας. Επειδή μεσολαβεί ο χρόνος μεταξύ της ευχαρίστησης και της απογοήτευσης, εύκολα ξεχνάμε την μία ή την άλλη περίπτωση και βουτάμε και στα δύο σενάρια. 

Κάνοντας αυτόν τον διαλογισμό, θα καταλάβετε πόσο αστεία είναι η ανθρώπινη συμπεριφορά μας όταν ανεβάζουμε κάτι στο FB και περιμένουμε τα likes ή οι πελάτες ή το ενδιαφέρον του κόσμου να ορίσουν το πώς θα αισθανόμαστε απέναντι στην δημιουργία μας.

Η τεχνική διαλογισμού
Κάντε έναν μικρό διαλογισμό και φανταστείτε τον κόσμο να έρχεται σε εσάς και να μοιράζετε τα δώρα σας. Δείτε να γίνεστε επιτυχημένοι, ο κόσμος να σας διαφημίζει, κάθε κοινοποίησή σας να παίρνει πολλά likes στο FB ή οπουδήποτε αλλού. Βρίσκεστε στο κέντρο του κόσμου και όλοι απολαμβάνουν αυτό που προσφέρετε. 

Νιώστε την χαρά και την ικανοποίηση της προσωπικότητας και του εγώ. Γιατί αυτό που νιώθετε Δεν είσαστε εσείς. To Σύμπαν δεν χρειάζεται ικανοποίηση και επιτυχία για να νιώθει καλά, ούτε χρειάζεται likes στο FB. Κι εσείς είστε το Σύμπαν.

Έπειτα δείτε να παίρνετε λιγότερα likes, ο κόσμος να έχει βρει κάτι καλύτερο από αυτό που προσφέρετε εσείς και σιγά-σιγά να χάνετε τους πελάτες σας ή αυτούς που ενδιαφέρονται για όσα κοινοποιείτε. Βιώστε ότι θα νιώθατε σε μια τέτοια στιγμή. 

Η απογοήτευση γεμίζει την ψυχή σας. Ίσως να κατηγορήσετε τους πελάτες / ενδιαφερόμενους πως δεν σας καταλαβαίνουν ή δεν είναι έτοιμοι γι' αυτό που προσφέρετε. Ίσως να ζηλεύετε τους ανταγωνιστές σας και να προσπαθείτε να τους αντιγράψετε. Τότε νιώθετε άγχος και προσπαθείτε να αλλάξετε τον τρόπο που εκφράζετε το πάθος σας. 

Κι έτσι μπαίνετε στη διαδικασία να αμφισβητείτε τον εαυτό σας ή αυτό που κάνετε, με αποτέλεσμα να αλλάζετε τον τρόπο που προσφέρετε τα προϊόντα / υπηρεσίες / κοινοποιήσεις ή δημιουργείτε κάτι νέο που δεν σας εκφράζει 100% προσπαθώντας να ευχαριστήσετε τους ενδιαφερομένους και όχι τον εαυτό σας.

Και τι καταφέρνετε; Γίνεστε ένα μπαλάκι του πινγκ πονγκ μεταξύ της ευχαρίστησης και της απογοήτευσης, εξαρτώντας την διάθεσή σας από το πόσους ενδιαφερόμενους μπορείτε να προσελκύσετε. Τη μια νιώθετε όμορφα την άλλη βυθίζεστε στην απογοήτευση. Και μετά δείτε πάλι το πετυχημένο σενάριο. 

Και μετά πάλι το αποτυχημένο σενάριο. Βάλτε τον εαυτό σας στην διαδικασία του κρύου - ζεστού ντους για να συνέλθετε και να καταλάβετε πως όλα μα όλα γύρω σας είναι μια μεγάλη ψευδαίσθηση!

Και η προσωπικότητα και το εγώ κατάφεραν τον σκοπό τους: να σας έχουν δέσμιους στην ψευδαίσθηση του κόσμου μέσα από συναισθήματα που δεν είναι δικά σας. Αυτό θέλετε από τη ζωή σας; Να ξεχνιέστε για λίγο στην ευχαρίστηση και μετά πάλι τα ίδια;

Εστιαστείτε στην αληθινή ουσία της ύπαρξής σας
Είστε το Σύμπαν που για λίγο βρίσκεται μέσα σε μια ανθρώπινη μορφή. Κάθε φορά που νιώθετε απογοήτευση για την έκφραση του πάθους σας, να θυμάστε πως η προσωπικότητα και το εγώ σάς κάνουν να νιώθετε έτσι.

Εκφράζετε μια όμορφη πλευρά του εαυτού σας και αυτό δεν τους αρέσει. Είναι στην ίδια την φύση του ανθρώπου να «πολεμάει» οτιδήποτε πάει να τον αφυπνίσει και όσο μαθαίνετε να μην έχετε ταύτιση με όλα όσα ζείτε ή δημιουργείτε, θα ξυπνάτε.

Την επόμενη φορά που θα περιμένετε να σας κάνουν like στο FB, να θυμάστε πως η προσωπικότητα και το εγώ το περιμένουν. όχι εσείς που είστε το Συμπαντικό Ον. 

Να μοιράζεστε αυτό που αγαπάτε να κάνετε χωρίς προσδοκίες για το πόσους αγγίζετε. Ακόμη και στη μέση της ερήμου να βρίσκεται η επιχείρησή σας, να την κάνετε όσο τέλεια και επίσημη μπορείτε. Κι επειδή είναι εύκολο να χαθείτε στην ανθρώπινη εμπειρία, κάντε αυτόν τον διαλογισμό κάθε φορά που έχετε αυτά τα «συμπτώματα». 

Με αυτόν τον τρόπο θα προγραμματίσετε εκ νέου το νου σας να μην «τσιμπάει» τόσο εύκολα στο δόλωμα που η προσωπικότητα και το εγώ σας ρίχνουν. μέχρι που δεν θα «τσιμπάτε» καθόλου.

Απελευθερώστε κάθε προσδοκία για όλα όσα προσφέρετε. Να εστιάζεστε στη χαρά της δημιουργίας. Και να γνωρίζετε πως οτιδήποτε έρχεται αζήτητο, έρχεται γιατί είναι ώριμο να συμβεί και πάντα την κατάλληλη στιγμή.





Έλενα Έρα
συγγραφέας & ενεργειακή θεραπεύτρια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου