Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Τι είναι Ζωή και Φως ; Τι είναι η ψυχή...τι είναι ο φωτεινός νους..;

Είναι άγγελος ο άνθρωπος; ή αγγελική μορφή; υπάρχουν οι άγγελοι; Οι άγγελοι είναι οι άνθρωποι με αγγελικές ιδεατές μορφές;

Αν άγγελος είναι ο άνθρωπος τότε είναι και ιδεατός άνθρωπος, μα είναι και ένας άγγελος που ζει πάνω στην Γη δίνοντας ζωή και φως χρωματίζοντας έναν κόσμο γκρίζο, όπου δίχως φωτεινό νου δεν είναι δυνατόν να υπάρξει η ομορφιά μέσα στο σκοτάδι, διότι ο νους είναι αυτός που δίνει φως και ζωή, διότι δίχως φωτεινό νου δεν μπορεί να υπάρξει η ζωή μα θα παραμένει στο σκοτάδι.

Άγγελοι είναι και οι φωτεινοί άνθρωποι που κατέβηκαν σε έναν κόσμο θνητό και του έδωσαν ζωή και φως, δημιουργός είναι ο άνθρωπος διότι με τον νου πλάθει το φως, μα και αντιμετωπίζει το σκοτάδι δίνοντας του φως και ζωή...και αν ο άνθρωπος είναι ζωή και φως, φως είναι ο νους, και ζωή ο νους που δημιουργεί πάνω στην σκέψη δίνοντας οντότητα στις φωτεινές του σκέψεις σε έναν κόσμο θνητό και σκοτεινό της υλικής υπόστασης μέσα στην ενέργεια.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΖΩΗ ΚΑΙ ΦΩΣ; 
ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΨΥΧΗ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΟΥΣ;
Αναζητάμε συνέχεια την αλήθεια, αυτή που μας έλκει, και την ψάχνουμε κάπου εκεί έξω, διότι αυτό νιώθουμε, ότι είμαστε εγκλωβισμένοι σε έναν κόσμο μικρό, πολύ μικρό.

Και στην κορυφή του κόσμου να βρισκόμαστε δεν είναι τίποτα άλλο, από το να πατάμε πάνω στο ψηλότερο σημείο της ύλης...και μας φαντάζει τόσο ελάχιστο απέναντι στο άπειρο που ξεχύνετε στον ουρανό, και αυτό γιατί είμαστε το άπειρο, και το νιώθουμε, αλλά είμαστε ταυτόχρονα εγκλωβισμένοι στο σώμα....

και στον κόσμο του υλικού μας σώματος, ένας κόσμος φτωχός, θνητός, που δημιουργήθηκε για όντα δίχως νου, διότι όσα όντα έχουν φωτεινό νου, πάντα θα έλκονται από την αλήθεια του αληθινού τους εαυτού, αυτού, που είναι όλο το σύμπαν μαζί ως ένα, και νιώθουν τα πάντα γύρω τους ως όλον!..αυτό μας λείπει, η ολοκλήρωση, το πάντα! που είναι και η δική μας φύση! 

Και γι'αυτό μας θυμίζει κάτι από τον αληθινό μας εαυτό, η ένωση μας με το άλλο μας μισό, μα και πάλι στην θνητή του μορφή, διότι και το ανθρώπινο υλικό σώμα ανήκει στην θνητή ύλη, και γι'αυτό πάντα η αληθινή έννοια της αγάπης και του έρωτα μας ενώνει ώστε να νιώσουμε το όλον του φωτός, όταν ψυχή και σώμα γίνονται ένα... 

και όχι όταν έρωτας και σώμα γίνονται ένα, αυτό ανήκει αποκλειστικά στην θνητή φύση του σώματος και του έρωτα της ύλης για την αληθινή φύση του ανθρώπου, και από τότε που εμφανίστηκε ο άνθρωπος εδώ στην Γη, προσπαθεί να τον κρατήσει για πάντα εδώ, δίνοντας του το ελάχιστο, από τον αληθινό του εαυτό, αφού δεν μπορεί κάτι περισσότερο να δώσει η φύση, μιας και είναι το σκοτάδι μια απομίμηση του όλον του φωτός!..Αν φως και ζωή είναι ο άνθρωπος, στον κόσμο αυτόν είναι σκοτάδι και ζωή...η απομίμηση του αληθινού!

Φωτεινος Νους ειναι ο Πατερας Νους Θεος, και απο την ιδια συσταση αποτελουμαστε εμεις οι ανθρωποι.

Η ψυχη ειναι η μεταφορα της νοησης μεσα απο τον Λογο στην θνητη του μορφη.

Και σωμα ειναι η ζωη δηλαδη το αντικειμενο πανω στον οποιο ο νους μεσω του λογου δημιουργει την ζωη.

Αν ονομαζουμε αληθινη ζωη το φως, ειναι γιατι το αντικειμενο δηλαδη το σωμα ειναι φως, απλετο φως, σε αντιθεση με το αντικειμενο υλικο σωμα σκοτεινο που ζουμε σημερα.

Ο ερωτας για το φως ενωνει το φως με το φως και γινεται απλετο φως. Ενω ο ερωτας για το υλικο σωμα απο μονος του, διχως την αληθινη αγαπη, ειναι ο ερωτας για το σκοταδι.

Το προβλημα ειναι τι ερωτευομαστε στην εδω ζωη. Το φως; η την απομιμηση του φωτος;

Διοτι αν δεν υπαρξει εκτος απο τον ερωτα η ελξη της ψυχης που μεταφερει το φως, τοτε θα μιλαμε αποκλειστικα για εναν ερωτα θνητο και αποκλειστικα της υλης, και καθολου φωτεινο , αφου η υλη αντιγραφει το φως.

Αλλο να βλεπουμε τα αστερια με τον ερωτα μας για την υλη, και αλλο να βλεπουμε τα αστερια με τον ερωτα μας για το φως.

Όλες οι θρησκείες είτε όλα τα γραπτά των Ελλήνων, μιλούν για τον ιδεατό άνθρωπο τον αληθινό ιδεατό κόσμο (παράδεισο)..

Αυτό σημαίνει ότι τώρα δεν ζούμε με το αληθινό μας σώμα, αλλά με ένα σκοτεινό σώμα. Δεν ζούμε στον αληθινό κόσμο, αλλά σε έναν άλλο κόσμο θνητό.

Για την ψυχή λένε οι πρόγονοι μας Έλληνες ότι είναι μεν αθάνατη, αλλά έγινε αποκλειστικά για τον θνητό κόσμο, διότι δίχως τις ψυχές είναι αδύνατον να υπάρχει κίνηση στα όντα. Άρα και για τον λόγο αυτόν όλα τα ζώα έχουν ψυχή και αυτά. η ψυχή είναι η ζωή που μεταλλάχτηκε σε αυτόν τον κόσμο σε ψυχή, διότι δίχως αυτή, δεν μπορούσε να υπάρξει ζωή και εδώ. Είναι το αντικείμενο που δίχως αυτήν δεν δύναται να συγκροτηθεί ένα υλικό σώμα.

Απλά σε κάθε σώμα υπάρχει ο νους. ΄Τα θνητά σώματα εμπεριέχουν μόνον θνητό νου (σκοτεινό). Οι άνθρωποι έχουν διπλή φύση. Στο δεξί ημισφαίριο τον φωτεινό Νου ή πνεύμα, και στο αριστερό ημισφαίριο θνητό νου (σκοτεινό-της σκοτεινής και υγρής φύσεως μας).

Η ψυχή είναι η ζωή, ο σπινθήρας της ζωής, αλλά της εδώ θνητής ζωής του εδώ θνητού κόσμου.
Ψυχή δεν υπάρχει στον ιδεατό κόσμο, απλά μεταβάλλεται σε άλλο σώμα φωτεινό.(φως- ζωή και φως).Ο έρωτας για το θείο, είναι ο έρωτας μας για την αληθινή μας φύση που εδώ δεν την έχουμε, διότι μεταλλάχτηκε σε κάτι άλλο!

Αν είμασταν φως, σήμερα είμαστε δεξί ημισφαίριο,(φωτεινός νους - πνεύμα), και αν είμασταν ζωή, σήμερα είμαστε ψυχή, μέσα σε σκοτεινό υλικό σώμα.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου