Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Ενδοσκόπηση....!!!!!!!

Κοίτα τον εαυτό σου. Όχι μπροστά στον καθρέπτη! Αυτός θα σου δείξει αυτό που θέλεις να δεις. Ούτε μέσα από τα μάτια των φίλων σου! Αυτοί βλέπουν αυτό που τους δείχνεις. Μην ρωτάς καν την οικογένειά σου! Αυτοί βλέπουν αυτό που θέλουν αυτοί να δουν. Κοίτα τον εαυτό σου.

Κάνε δέκα βήματα πιο πέρα, στάσου μακριά του και ρίξε του μια ματιά. Μπορείς να έχεις την ειλικρίνεια να σε αντικρίσεις στα μάτια. Στάσου λίγο απόμακρα, δυο βήματα ακόμα, ναι τώρα μπορείς να σε δεις έχοντας τραβηχτεί από σένα. Βλέπεις δεν είναι και τόσο δύσκολο να σε κοιτάξεις. 

Αρκεί να το σκεφτείς πως θέλεις κάποια στιγμή να φύγεις από αυτά που σε ορίζουν, από αυτά που σε περιορίζουν, από αυτά που νομίζεις πως λέγονται δεσμά, πιστεύω, πρέπει, μη, δεν, έτσι είναι, δεν μπορώ, δε γίνεται. 

Αρκεί να πιστέψεις ότι μπορείς να αποτραβηχτείς και να σε δεις από κάποια απόσταση μακριά και πέρα από σένα για να καταλάβεις ποιος είσαι και που πας. Μπορείς να γυρίσεις.

Μην τρομάξεις από αυτό που μπορεί να δεις! Είσαι εσύ! Όχι, μην κάνεις πίσω σε παρακαλώ! Αποδέξου, συλλογίσου και αγάπα αυτό που βλέπεις. Είναι το αποκορύφωμα της εξέλιξης πάνω στον πλανήτη. Είναι από μόνο του μια ιδιοφυΐα, περιέχει μια μοναδική σοφία και είναι ότι πιο ιδιαίτερο έχει φτιάξει η πλάση. 

Σκέψου ότι δεύτερο αντίγραφο δεν υπάρχει πουθενά! Μπορεί άλλοι να σου μοιάζουνε αλλά δεν είναι εσύ. Είσαι το πρωτότυπο και το προϊόν της συνεύρεσης δύο άλλων μοναδικών ιδιοφυών. Των γονιών σου! 

Έχεις μέσα σου τουλάχιστον την δύναμη δύο ανθρώπων, άρα είσαι διπλά εξοπλισμένος και εφοδιασμένος από αυτούς. Αν εκείνοι κάτι κατάφεραν, και κατάφεραν ένα θαύμα όταν έφεραν εσένα, εσύ μπορείς να κάνεις τουλάχιστον διπλάσια από αυτούς!

Μην του γυρνάς το βλέμμα μακριά! Κάθε φορά που το κάνεις χάνεις την επαφή μαζί σου! Και αυτό σε πληγώνει, σε τρώει, σε τραυματίζει. Κάθε φορά που απαρνιέσαι τον ίδιο σου τον εαυτό είναι σαν να σκοτώνεις ένα τμήμα της ύπαρξής σου! Και για να ολοκληρωθείς, πρέπει να παραμείνεις ολόκληρος! Αγκάλιασέ σε, το έχεις ανάγκη. Πες πόσο πολύ σε αγαπάς! 

Το χρειάζεσαι όσο και ο σύντροφός σου. Ότι και να σου έχεις κάνει που σε έχει αφήσει μακριά σου, δεν υπάρχει πρόβλημα! Γι αυτό και μπορείς να σε δεις από κάποια απόσταση, ώστε να επέμβεις και να το αποκαταστήσεις. Εσύ έχεις τη δύναμη, εσύ και τον έλεγχο.

Ξεκόλλα από τα περιοριστικά σου πιστεύω, έλα αφού σε βλέπεις! Είσαι ένα υπέροχο πλάσμα τέλεια δομημένο και εξοπλισμένο με χιλιάδες χρόνια εξελικτικής πορείας. Συγχώρεσε τα λάθη που σου έκανες! Κανείς δεν είναι τέλειος και ποτέ δεν είναι αργά αν θέλεις να μεταπηδήσεις από εκεί που είσαι και να πας εκεί που θέλεις να φτάσεις. 

Μόνο που επέτρεψε στα όνειρά σου να σε καθοδηγήσουν! Θυμάσαι; Τα έκανες τότε που ήξερες ότι ο κόσμος σου ανήκει, πολύ πριν όλοι αυτοί οι ευνουχισμένοι που πάλευαν για το καλό σου να σου κλείσουν τη δύναμη να ονειρεύεσαι. Έπρεπε να σβήσουν την ιδιαιτερότητά σου για να μπορέσουν να σε εντάξουν σε αυτό που όριζαν σαν μοναδικό σωστό.

Βάλε το χέρι στην καρδιά και άκουσε τη. Ξέρει περισσότερα από τη λογική σου! Αγάπα τον εαυτό σου τόσο, όσο του επιτρέπεις να αναπτυχθεί μαζί σου και να τον διευκολύνεις γι αυτό! Έτσι μπορείς να γίνεις νικητής! Νικητής σε ένα αγώνα χωρίς αντιπάλους! Νικητής σε ένα αγώνα χωρίς ανταγωνισμό! Νικητής σε ένα συναγωνισμό ο οποίος θα προωθεί και τους άλλους να γίνουν νικητές! Επειδή τον μόνο που έχεις να κερδίσεις είναι ο προηγούμενος εαυτός σου! 





Δημήτρης Νομικός 
συγγραφέας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου