Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Οι 7 βασικές συμπαντικές αρχές.......!!!!!!!!!!


Οι ακόλουθες επτά αρχές συνδυάζονται για να δημιουργήσουν μια αρμονία αρχών, οι οποίες συνιστούν το νόμο της έλξης. Πιστεύεται ότι ο Βούδας είχε πει ότι: «Γινόμαστε ότι σκεφτόμαστε». Στην ελληνική αρχαιότητα, πολλοί φιλόσοφοι είχαν εκφράσει παρόμοιες ιδέες. 

Η επικρατούσα άποψη στην αρχαία Ελλάδα ήταν ότι η πεποίθηση ενός ατόμου και μόνο ήταν αρκετά ισχυρή για να διαμορφώσει την πραγματικότητα που θα βίωνε ο συγκεκριμένος άνθρωπος. Οι αρχές αυτές αποτελούν σημαντικές πτυχές της πραγματικότητας και βοηθούν σε μεγάλο βαθμό στο να διαμορφώσουμε τελικά την πραγματικότητά μας. Για να δούμε όμως ποιες είναι και τι πρεσβεύουν αυτές οι αρχές: 

1) Η αρχή της Εκδήλωσης (Manifestation)
Αυτή η αρχή προτείνει ότι oι άνθρωποι μπορούν να επιλέξουν να είναι συνειδητoί, έτσι ώστε να μπορούν να έχουν πλήρη και συνολική επίγνωση στο εδώ και τώρα. 

2) Η αρχή του Μαγνητισμού (Magnetism)
Αυτή είναι μια βασική αρχή που αφορά τον τρόπο που σκεφτόμαστε. Αν νιώσουμε θετικά συναισθήματα και σκέψεις, τότε αυτού του είδους την ενέργεια θα λάβουμε. Το σύμπαν είναι γεμάτο από ενέργεια που συνεχώς ανακυκλώνεται από εμάς και κινείται μέσα μας. 

Κάθε πρόσωπο είναι ένα σημαντικό μέλος μιας λεπτής δημιουργίας. Σε θεωρητικό επίπεδο, η παραπάνω αρχή ταυτίζεται με το γνωμικό ότι «στη ζωή ότι δίνεις παίρνεις» με τη διαφορά ότι αυτό δεν διευκρινίζεται ότι δεν είναι μόνο σε επίπεδο πράξεων αλλά όπως φαίνεται και σε επίπεδο σκέψεων! 

3) Η αρχή της Αγνής Επιθυμίας (Pure Desire)
Η αρχή της «αγνής» υποδηλώνει την επιθυμία ότι οι προθέσεις μας θα έχουν σημαντικές συνέπειες στο τι λαμβάνουμε. Εάν οι ενέργειες και οι σκέψεις μας οδηγούνται από πρόθεση απολύτως καθαρή, τότε μπορούμε να είμαστε βέβαιοι ότι το αποτέλεσμα θα είναι υπέρ μας. Για να είναι οι προθέσεις αγνές, θα πρέπει να σκαφτόμαστε μια κατάσταση που είναι απαλλαγμένη από κάθε φόβο, αμφιβολία ή έννοια της απελπισίας. Τα κίνητρά μας πρέπει να είναι σαφή και αγνά. 

4) Η Αρχή της Παράδοξη Πρόθεσης (Paradoxical Intent)
Αυτή η αρχή είναι αυτή που υπαγορεύει τον τρόπο, ότι οι καταστάσεις εξελίσσονται ως αποτέλεσμα των άμεσων συνεπειών της σκέψης. Εάν ενεργούμε ενώ είμαστε σε απόγνωση, για παράδειγμα, τότε το παράδοξο που θα δημιουργηθεί θα έχει ως αποτέλεσμα την αρνητική επιστροφή της ενέργειας σε μας λόγω της κατάστασης που ήμαστε όταν τη διαμορφώσαμε. 

5) Η Αρχή της Αρμονίας (Harmony)
Αυτή είναι η αρχή που αφορά την ικανότητα ενός ατόμου να αποκτήσει τα καλά πράγματα που θέλει στη ζωή. Αν κάνουμε μια επιλογή για να ζούμε σε συμφωνία με το σύμπαν τότε είμαστε δεκτικοί σε μία πληθώρα από καλά συναισθήματα και θετικά αποτελέσματα. Αυτό μπορεί να συμβεί μόνο εάν ένα πρόσωπο συνειδητά αποφασίσει να ευθυγραμμιστεί με τους ανθρώπους γύρω του και τη ροή του σύμπαντος. 

Με απλά λόγια είναι αυτό που λέμε «ακολούθησε τη ροή της ζωής» ή "go with the flow" κάτι το οποίο, δεν ταυτίζεται με την παθητικότητα αλλά με την επίγνωση ότι ο,τι συμβαίνει είναι μάθημα ζωής και φροντίζω να μαθαίνω από αυτό. 

6) Η αρχή της Δίκαιης Δράσης (Right Action)
Αυτή είναι η αρχή η οποία ανταμείβει τους ανθρώπους που κάνουν τα σωστά πράγματα στη ζωή. Εξαιτίας αυτού, οι άνθρωποι πρέπει συνεχώς να σκεφτόμαστε τις επιλογές μας και να λαμβάνουμε υπόψη μας την επίπτωση που θα μπορούσαν να έχουν όλες οι πράξεις - ή μη πράξεις μας - τόσο στους άλλους όσο και στον εαυτό μας. 

7) Η αρχή της Eνίσχυσης του Ρόλου (Expanding Influence)
Πολλοί άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν την πρωταρχική δύναμη της προσωπικής τους ενέργειας. Η ενέργεια είναι ένα από τα πράγματα που επεκτείνεται διαρκώς στον κόσμο. Εάν για παράδειγμα εργαζόμαστε αρκετά σκληρά για να συνεισφέρουμε στο κοινό καλό, η θετική ενέργεια μπορεί να γίνει αισθητή σε όλο τον κόσμο. Πράγματα που δεν έχουμε φανταστεί θα μπορούσαν πράγματι να συμβούν εάν συγκεντρωθούμε έντονα στις προσωπικές μας σκέψεις και συναισθήματά. 

Αν πάρουμε τη συνειδητή απόφαση να ζήσουμε μια ουσιαστικά ποιοτική ζωή που προωθεί την ευτυχία για μας και τους ανθρώπους γύρω μας, τότε η θετική δύναμη της επιρροής τελικά θα επεκταθεί για να επηρεάσει όλους αυτούς τους ανθρώπους και τις καταστάσεις, οι οποίες αποτελούν την καθημερινότητά μας. 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου