Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Κακό μάτι – 4 Τρόποι ξεματιάσματος....!!!!!!

Διαβάζοντας τον τίτλο του συγκεκριμένου άρθρου σίγουρα όλες θα θυμηθήκατε τις αμέτρητες φορές που αισθανθήκατε το κακό μάτι ή αλλιώς μάτιασμα ή βασκανία να σας κάνει να νιώθετε έντονη δυσφορία καθώς και απίστευτη κούραση. Ο πονοκέφαλος, τα βαριά βλέφαρα, η ξαφνική αίσθηση ναυτίας ή ζάλης, η γενική αίσθηση δυσφορίας, ο έντονος εκνευρισμός καθώς και το έντονο και ασταμάτητο χασμουρητό είναι τα πιο συνηθισμένα αλλά και τα πιο αντιπροσωπευτικά συμπτώματα ότι είμαστε ματιασμένες. 

Είτε πιστεύετε είτε όχι στο κακό μάτι και στην κακή δηλαδή στην αρνητική ενέργεια, σίγουρα όταν σαν κατακλύζουν αυτού του είδους τα συμπτώματα θα θέλατε να μπορούσατε να κάνετε κάτι άμεσα έτσι ώστε να απαλλαγείτε το συντομότερο δυνατό από αυτά τα συμπτώματα τα οποία σας εμποδίζουν να συνεχίσετε το πρόγραμμα της ημέρας σας. 

Σε αυτό το άρθρο λοιπόν θα σας δώσουμε ιδέες για το πώς να προφυλαχτείτε από το κακό το μάτι δηλαδή θα σας πούμε τρόπους να δράσετε προληπτικά στην κακή ενέργεια αλλά φυσικά θα σας πούμε και τι πρέπει να κάνετε για να απαλλαγείτε από το κακό μάτι εφόσον ματιαστήκατε.

Αιτίες για το κακό μάτι
Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε ότι το κακό μάτι ή η αρνητική ενέργεια είναι κάτι που το αναγνωρίζουν πολλές θρησκείες όπως και οι περισσότεροι πολιτισμοί. Άρα είναι κάτι το οποίο υφίσταται είτε ως απλή έννοια δηλαδή ως την γλωσσοφαγιά και την ζηλοφθονία όπως μας έλεγαν οι γιαγιάδες μας, είτε ως αρνητική ενέργεια που προέρχεται από αρνητικούς ανθρώπους με αρνητικά βιώματα και συμπεριφορές όπως έχει επικρατήσει να πιστεύουμε στην σύγχρονη εποχή.

Μια εύλογη ερώτηση που μας έρχεται αυτόματα και αυθόρμητα στο μυαλό μας όταν μιλάμε για κακό μάτι, είναι γιατί άλλοι άνθρωποι ματιάζονται, ενώ κάποιοι άλλοι δεν ματιάζονται. Αυτό σύμφωνα με τις περισσότερες γνώμες και απόψεις τον ανθρώπων που ασχολούνται με την αρνητική ενέργεια αλλά και το μάτιασμα και κατά επέκταση το ξεμάτιασμα είναι καθαρά θέμα ενεργειών. 

Πιο συγκεκριμένα οι άνθρωποι που ματιάζονται πιο εύκολα είναι οι άνθρωποι που είναι δεκτικοί στην αρνητική ενέργεια δηλαδή οι άνθρωποι που δεν δρουν προληπτικά για το μάτιασμα, που δεν έχουν δουλέψει με την ενέργεια τους, δηλαδή οι άνθρωποι που δεν το περιμένουν. 

Πολλοί πιστεύουν ότι το κακό μάτι πηγαίνει σε ανθρώπους που έχουν αγνή ψυχή και ουδέτερη ενέργεια. Ας μην εμβαθύνουμε όμως άλλο στο θέμα με τις ενέργειες και ας επικεντρωθούμε στους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να απαλλαγούμε από το κακό μάτι.

4 Τρόποι για να απαλλαγείτε από το κακό μάτι
1. Προσευχή για ξεμάτιασμα : Ένας πολύ καλός τρόπος να απαλλαγούμε από το κακό μάτι είναι να διαβάσουμε ή να πούμε μια προσευχή για ξεμάτιασμα ώστε να διώξουμε την αρνητική ενέργεια που μας έχει επηρεάσει σωματικά αλλά και ψυχολογικά. 

Πριν λοιπόν αρπάξτε το τηλέφωνο και αρχίσετε να αναζητείτε αυτόν που θα σας ξεματιάσει απλά διαβάστε μια προσευχή για ξεμάτιασμα. Σίγουρα θα ανακουφιστείτε και θα χαλαρώσετε άμεσα. Για να είστε προετοιμασμένες για την επόμενη φορά που θα σας βρει το κακό το μάτι απλά δράστε προληπτικά βάζοντας στην τσάντα σας μια προσευχή για ξεμάτιασμα. 

Θαλασσινό αλάτι : Το θαλασσινό αλάτι διώχνει την αρνητική ενέργεια, την αρνητική διάθεση καθώς και τις αρνητικές δονήσεις που υπάρχουν στο περιβάλλον. 

Για να εφαρμόσετε το ξεμάτιασμα με θαλασσινό αλάτι, εάν είστε σπίτι απλά κάνετε μπάνιο προσθέτοντας θαλασσινό αλάτι στο νερό, ενώ εάν είστε εκτός σπιτιού και ξέρετε ότι είστε επιρρεπείς στο κακό μάτι φροντίστε να έχετε πάντα στην τσάντα σας θαλασσινό αλάτι το οποίο μπορείτε να βάλετε μέσα σε λίγο νερό και να το περάσετε σχηματίζοντας ένα σταυρό στο μέτωπό σας, στο δόξα πατρί που λέμε δηλαδή. Εάν δεν έχετε αυτή την δυνατότητα απλά τρίψτε λίγο αλάτι στους καρπούς των χεριών σας. 

3. Χαλάρωση μυών : Εάν όταν ματιάζεστε έχετε έντονους πονοκεφάλους αλλά και μυϊκούς πόνους τότε πολύ απλά δοκιμάστε να αποσυμφορίσετε άμεσα αυτές τις περιοχές του σώματός σας με κάποιες απλές ασκήσεις χαλάρωσης. Μπορείτε να κουνήσετε κυκλικά το κεφάλι σας δεξιά και αριστερά για δέκα φορές σε κάθε πλευρά. Επίσης το μασάζ στο μέτωπο με κυκλικές κινήσεις είναι πολύ αποτελεσματικό καθώς και το έντονο τίναγμα τον άκρων του κορμιού μας δηλαδή των χεριών αλλά και των ποδιών μας.

4. Βαθιές αναπνοές : Όσο παράξενο και εάν σας ακούγετε οι βαθιές ανάσες αποτελούν έναν πολύ αποτελεσματικό τρόπο ξεματιάσματος αλλά και αποβολής της αρνητικής ενέργειας. Κάθε φορά λοιπόν που νιώθετε ότι έχετε κακό μάτι ή που τέλος πάντων νιώθετε συμπτώματα πνευματικής κόπωσης αλλά και δυσφορίας, επικεντρωθείτε στην αναπνοή σας. 

Αρχίστε να παίρνετε απλές ανάσες και σιγά σιγά αρχίστε να εμβαθύνετε γεμίζοντας με αέρα τον πνεύμονα αλά και τον θώρακα ως την περιοχή κάτω από την κοιλιά. Όταν εκπνέετε αδειάστε όλο τον αέρα και κρατήστε την αναπνοή σας όσο περισσότερο μπορείτε. Επαναλάβετε τις ανάσες αυτές για όσο περισσότερο μπορείτε.

Τέλος, τα διάφορα φυλαχτά, μια σκελίδα σκόρδο διπλωμένη σε αλουμινόχαρτο για να μην μυρίζει καθώς και η ευχή της βασκανίας, είναι τρόποι οι οποίοι αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά το κακό μάτι. Βρείτε αυτό που σας ταιριάζει και αντιμετωπίστε μόνες σας τα άσχημα συμπτώματα.





Συγγραφέας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου