Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Πώς να αγαπήσετε τον εαυτό σας - 10 τρόποι.....!!!!!!

Εμείς οι γυναίκες μας αρέσει να αγαπάμε και να μας αγαπούν. Χωρίς την αγάπη νιώθουμε ένα κενό μέσα μας. Για το λόγο αυτό περιμένουμε τον πρίγκηπα του παραμυθιού να ανοίξει τα χέρια του και να μας πάρει στην αγκαλιά του. Δυστυχώς όμως στη ζωή τα πράγματα δεν λειτουργούν έτσι.

Για να μας αγαπήσει ένας άνθρωπος πρέπει οπωσδήποτε να αγαπήσουμε τον εαυτό μας. Αν δεν αγαπήσουμε εμείς τον εαυτό μας τότε πώς περιμένουμε να μας αγαπήσει κάποιος άλλος; Το ηλεκτρονικό περιοδικό Δυναμική Γυναίκα παρουσιάζει ορισμένους τρόπους για το πώς να αγαπήσετε τον εαυτό σας έτσι ώστε να δώσετε και στους άλλους μια ευκαιρία να σας αγαπήσουν.

1. Σεβασμός και αγάπη στους άλλους
Να φέρεστε με σεβασμό και αγάπη στους άλλους. Με αυτό τον τρόπο τους δίνετε την ευκαιρία να σας φερθούν με παρόμοιο τρόπο. Αν δείχνετε σεβασμό στους άλλους και τους φέρεστε με αγάπη, τότε αργά ή γρήγορα θα αρχίσετε να νιώθετε καλύτερα μόνο και μόνο από την την εκτίμηση που θα νιώθουν οι άλλοι στο πρόσωπό σας.

2. Προσφέρετε χωρίς να περιμένετε ανταπόκριση
Πόσες φορές έχετε προσφέρει κάτι χωρίς πραγματικά να περιμένετε κάποια ανταπόκριση; Όταν ένας άνθρωπος προσφέρει, νιώθει πιο γεμάτος. Η καλοσύνη προς τους άλλους ανθρώπους και η προσφορά χωρίς να περιμένετε ανταπόκριση είναι αυτή που θα γεμίσει το κενό που υπάρχει στην ψυχή σας.

3. Εκφραστείτε
Εκφραστείτε με όποιον τρόπο εσείς θέλετε. Μπορεί να θέλετε να γράψετε ένα γράμμα με παραλήπτη τον κανέναν, μπορείτε να γράψετε τις σκέψεις σας σε ένα ημερολόγιο, μπορείτε να γράψετε άρθρα σε ένα blog, ή οτιδήποτε άλλο σας εκφράζει. Το μόνο που δεν πρέπει να κάνετε είναι να κλειστείτε στον εαυτό σας.

4. Μην αφήνετε το παρελθόν να σας τρώει τα σωθικά
Όλες οι γυναίκες ή τουλάχιστον οι περισσότερες έχουμε ζήσει αρνητικές καταστάσεις. Μην νομίζετε ότι εσείς έχετε το αποκλειστικό προνόμιο. Μπορεί για παράδειγμα να έχετε άσχημες εμπειρίες από μια σχέση του παρελθόντος. 

Οι υπόλοιποι άντρες όμως δεν σας φταίνε σε τίποτα. Έτσι δεν είναι;;;; Προσπαθήστε να κάνετε νέες γνωριμίες, να βρείτε νέα ενδιαφέροντα και να αλλάξετε παραστάσεις. Το μόνο που δεν πρέπει να κάνετε είναι να κολλήσετε στο παρελθόν. 

5. Συγχωρήστε τον εαυτό σας
Το να τιμωρείτε τον εαυτό σας για τα λάθη του παρελθόντος είναι ότι χειρότερο μπορείτε να κάνετε στον εαυτό σας και στους ανθρώπους που αγαπάτε. Οι γυναίκες που δεν συγχωρούν τον εαυτό τους είναι συνεχώς αρνητικά φορτισμένες και δεν αφήνουν περιθώριο στους άλλους ανθρώπους να τις αγαπήσουν. Αν θέλετε να αγαπήσετε τον εαυτό σας τότε θα πρέπει να ξεκινήσετε συγχωρώντας τον.

6. Μιλήστε στον εαυτό σας
Μιλήστε στον εαυτό σας με θετικό τρόπο. Φωνάξτε μόνη σας προτάσεις όπως “θα τα καταφέρω”, “είμαι όμορφη”, “μου αρέσει ο εαυτός μου”, κ.τ.λ. Επαναλάβετε κάθε μέρα πολλές φορές μέχρι να αρχίσετε να πιστεύετε ξανά στον εαυτό σας. Όλοι οι άνθρωποι κάποια στιγμή πέφτουν ψυχολογικά. Το θέμα είναι κατά πόσο θα προσπαθήσετε να “ανεβείτε” και πάλι.

7. Περιποιηθείτε τον εαυτό σας
Οι γυναίκες που περιποιούνται τον εαυτό τους έχουν πολύ περισσότερη αυτοπεποίθηση από τις γυναίκες που “αφήνονται”. Αφιερώστε λίγο χρόνο κάθε μέρα στον εαυτό σας και περιποιηθείτε την εμφάνισή σας.

8. Σταματήστε τις συγκρίσεις
Η κάθε μορφή σύγκρισης μόνο μιζέρια θα σας φέρει. Τι σας νοιάζει αν η γειτόνισσα έχει πολλές επιτυχίες στους άντρες, η φίλη σας έχει καλύτερη δουλειά από εσάς και η παλαιά συμμαθήτρια έχει περισσότερα χρήματα; 

Γιατί δεν κοιτάτε τον εαυτό σας και τα δικά σας προτερήματα; Αν θέλετε να βρείτε τρόπους για να αγαπήσετε τον εαυτό σας, τότε το να σταματήσετε τις συγκρίσεις είναι ότι καλύτερο μπορείτε να κάνετε. Αντί για συγκρίσεις καλύτερα είναι να προσπαθείτε να βελτιώνετε τον εαυτό σας.

9. Να είστε ο εαυτό σας
Τραγουδήστε, γελάστε, εκφραστείτε, κ.τ.λ. χωρίς να σκέφτεστε τι θα πουν οι άλλοι. Οι άλλοι πάντα θα έχουν να πουν κάτι στραβό για εσάς ή κάτι καλό ανάλογα με το άτομο. Όπως και να έχει, προσπαθήστε να μην επηρεάζεστε από το τι θα σκεφτούν οι άλλοι για εσάς.

10. Μακριά από την τελειομανία
Η τελειότητα δεν είναι προτέρημα όπως πολλοί νομίζουν αλλά ένα τεράστιο ελάττωμα. Το να προσπαθείτε να είστε τέλειες μόνο κακό θα σας κάνει δεδομένου είναι είναι αδύνατον να τα κάνετε όλα σωστά. Οι γυναίκες που έχουν το ελάττωμα της τελειομανίας σιγά σιγά γίνονται δυστυχισμένες διότι είναι φύση αδύνατον να πετυχαίνουν τους τόσο πολύ υψηλούς στόχους που θέτουν για τον εαυτό τους.





Συγγραφέας Ε.Λ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου