Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Τι είναι οι Μεσημβρινοί ?

Μέτρηση Μεσημβρινών
Όλοι ξέρουμε και γνωρίζουμε για την ύπαρξη του αρτηριακού και φλεβικού μας συστήματος ή για το νευρικό μας σύστημα. Αλλά λίγοι ξέρουν για την ύπαρξη ενός ενεργειακού συστήματος που τρέχει παράλληλα με το αρτηριακό, το φλεβικό και το νευρικό μας σύστημα!

Οι 12 κύριοι μεσημβρινοί στο σώμα μας έχουν συγκεκριμένη πορεία και μεταφέρνουν την ζωτική μας ενέργεια γνωστή ως τσι (Qui). Βασικά οι 12 κύριοι μεσημβρινοί είναι 12 ζευγάρια ενεργειακών καναλιών. Κάθε ζευγάρι αποτελείται από ένα ενεργειακό κανάλι στο αριστερό μέρος και στο δεξί μέρος του σώμα μας. Οι ονομασίες των μεσημβρινών προέρχονται από τα όργανα που περνάνε και η ροή της ζωτικής ενέργειας στο κάθε μεσημβρινό έχει άμεση σχέση με την λειτουργία του αντίστοιχο όργανο.

Ενεργειακές δυσλειτουργίες των μεσημβρινών δείχνουν προδιάθεση ή ύπαρξη σωματικής βλάβης οργάνων και την ψυχολογική κατάσταση της ψυχής. Η σωματική ή βιολογική κατάσταση ενός οργάνου είναι κατανοητή, αλλά τι σχέση έχει με την ψυχολογική κατάσταση της ψυχής ?

Όπως είπε και ο Ιπποκράτης : «Νους υγιής εν σώματι υγιή»
Τι είναι η μέτρηση μεσημβρινών..?

Κάθε όργανο στο σώμα μας αντιπροσωπεύει ένα συναίσθημα. Μάλλον το ποιο γνωστό συναίσθημα που σχετίζετε με συγκεκριμένο όργανο είναι ο θυμός και το συκώτι! «Μου έπρηξες το συκώτι» ακουστό στα αυτιά όλων μας. Όταν μιλάμε για ένα στριμμένο άτομο που δεν δείχνει σωστή ανταλλαγή με την κοινωνία των θεωρούμε «δυσκοίλιος» και «κατουρήθηκε από των φόβο του» μας κάνει να αναρωτιόμαστε τι σχέση έχει ο στριμμένος με το παχύ έντερο ή ο φοβισμένος με τα νεφρά! Με απλά λόγια, σε κάθε σωματική εκδήλωση προϋπήρχε μία ψυχολογική υπερφόρτωση!

Ένα άλλο σύστημα που συνδέετε άμεσα με τους 12 μεσημβρινούς είναι η ενεργειακή ροή των 5 στοιχείων. Ένας δημιουργικός κύκλος αποτελεί από το στοιχείο του νερού, του ξύλου, της φωτιάς, της γης και του μέταλλου και κάθε στοιχείο αποτελείται από δύο έως τέσσερις μεσημβρινούς. Το νερό αντιπροσωπεύει την ροή, το ξύλο την ευλυγισία, η φωτιά την επιθυμία, η γη την γείωση και το μέταλλο την δύναμη του καθένας μας. 

Δυσλειτουργίες στην ομαλή ροή της ενέργειας δημιουργούν σωματικές βλάβες και σωματικές βλάβες δημιουργούν επιπλέον δυσλειτουργίες στην ροή της ενέργειας!

Γνωρίζοντας την ενεργειακή ροή των μεσημβρινών μας ανοίγει κυριολεκτικά τα μάτια προς τα πού πάει η υγεία μας και αν συνεχίζουμε των ίδιο τρόπο ζωής μπορούμε με απλή λογική να καταλαβαίνουμε που κινδυνεύει η υγεία μας! Με την εξισορρόπηση της ροής της ενέργειας μέσον βελονιστηκών σημείων με ηλεκτροβελονισμός και με απλές συμβουλές που εφαρμόζονται εύκολα στην καθημερινότητα μας βελτιώνουμε την υγεία μας και πετυχαίνουμε μια καλή πρόληψη για πιθανών μελλοντικών προβλημάτων!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου