Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

Να Σκέφτεστε, να Μιλάτε και να Εκφράζεστε Θετικά....!!!!!!

Σκεφτείτε, μιλήστε και γενικά εκφραστείτε θετικά, δίνοντας έμφαση σε όλα όσα εκτιμάτε και βρίσκετε όμορφα. Εστιαστείτε ιδιαίτερα στο καλό μέσα στους ανθρώπους. Αποφύγετε τα παράπονα, την κριτική, την επίκριση, την απόρριψη ή με άλλα λόγια την έκφραση αρνητικών αντιλήψεων.

Η προσοχή επαυξάνει
Όταν προσέχουμε κάτι και ιδιαίτερα με θετικά ή αρνητικά συναισθήματα, το επαυξάνουμε και το προσελκύουμε περισσότερο στη ζωή μας. Όταν παραπονιόμαστε, κρίνουμε, επικρίνουμε, απορρίπτουμε και αισθανόμαστε ή μιλάμε αρνητικά για κάποιον ή για κάτι, μπορεί να επαυξήσουμε μέσα στην πραγματικότητά μας αυτό που δεν μας αρέσει. Εμφανίζεται πιο συχνά και σε μεγαλύτερες δόσεις.

Όταν εναντιωνόμαστε σε κάτι, το ενεργοποιούμε ακόμη περισσότερο. Αυτό ισχύει για ανθρώπους, γεγονότα, καταστάσεις, κοινωνικά προβλήματα, συμπεριφορές, ζώα, έντομα, κοινωνική αδικία, όψεις της δουλειάς μας, ακόμη και για την κατάσταση της υγείας μας, για προσωπικά προβλήματα και προσωπικές στάσεις ή συνήθειες όπως το ποτό, το κάπνισμα ή το υπερβολικό φαγητό.

Επομένως, είναι φανερό ότι, όταν μιλάμε αρνητικά για κάποιον ή κάτι, θα το φέρουμε ακόμη πιο έντονα στη ζωή μας. Εστιαστείτε και μιλήστε γι’ αυτά που σας αρέσουν, αυτά που εκτιμάτε και θαυμάζετε, αυτά που σας κάνουν ευτυχισμένους και ευγνώμονες. Το μοίρασμα αυτών των συναισθημάτων με τους γύρω σας, έλκει περισσότερα από αυτά που σας αρέσουν και ταυτόχρονα ομορφαίνει τη ζωή αυτών που σας ακούν.

Σαν Αγγελικά Όντα, βλέπουμε μόνον όμορφα όντα
Αποφύγετε την ψευδαίσθηση να πιστέψετε ότι η κριτική ή το κουτσομπολιό μπορεί να αυξήσει την αξία σας. Πολλοί αναζητούν να νιώσουν πιο άξιοι σχολιάζοντας όλα τα λάθη γύρω τους. Πιστεύουν ότι κερδίζουν αξία και είναι ανώτεροι, όταν μπορούν να υποδείξουν όλα τα λάθη.

Όλοι οι πνευματικοί δάσκαλοι συμφωνούν ότι ο δρόμος της ευτυχίας και της εμπειρίας του αληθινού πνευματικού εαυτού βρίσκεται στο να αγνοούμε τα λάθη των άλλων και να εστιαζόμαστε στο καλό και το ευχάριστο. 

Ο αληθινός πνευματικός εαυτός μας δεν χρειάζεται να βρει τα λάθη των άλλων. Σαν αγγελικά όντα κατανοούμε ότι όλοι είμαστε όπως μπορούμε να είμαστε σ’ αυτό το στάδιο της ατομικής και συλλογικής πορείας εξέλιξής μας. Ο αγγελικός εαυτός μας δεν κατηγορεί κανέναν, αλλά μάλλον αντιλαμβάνεται το θείο μέσα σε κάθε ον, ανεξάρτητα από το πόσο αυτό το ον έχει απομακρυνθεί από τον πραγματικό εαυτό του στον τρόπο ζωής και τις πράξεις του.

Σαν αγγελικά όντα, έχουμε αγάπη χωρίς όρους και αντιλαμβανόμαστε τους συνανθρώπους μας σαν θεία συνειδητότητα, η οποία έχει προσωρινά θυσιάσει την επίγνωση της θεϊκότητάς της και αναζητά να επιβιώσει, να εξελιχθεί και να δημιουργήσει χωρίς αυτή τη γνώση. Σαν θεϊκά όντα έχουμε απεριόριστη κατανόηση, ανεκτικότητα, συμπόνια και αγάπη.

Όταν παραπονιόμαστε, κριτικάρουμε, κατηγορούμε και απορρίπτουμε, λειτουργούμε από το περιορισμένο εγώ μας. Θυμηθείτε την προτροπή του Χριστού να κοιτάμε τα δικά μας λάθη και να ξεχάσουμε το τι κάνουν οι άλλοι.

Για να το πούμε απλά, οτιδήποτε μας απομακρύνει από τον αληθινό εαυτό μας και την ενότητα με τους άλλους και τη ζωή εξασθενεί τη δύναμή μας να έλκουμε και να δημιουργούμε.

Μπορούμε ακόμη να διορθώσουμε μόνοι μας τον κόσμο
Αποδοχή και αγάπη όλων, όπως είναι, δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να συγκεντρωθούμε στη διόρθωση, βελτίωση ή θεραπεία αυτού που είναι. Όλοι, συμπεριλαμβανομένων των άλλων, του εαυτού μας και των καταστάσεων της ζωής, βρισκόμαστε σε διαδικασία εξέλιξης. 

Όταν αποδεχόμαστε αυτό που είναι, το αποδεχόμαστε σαν ένα στάδιο σ’ αυτή τη διαδικασία. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη δημιουργική μας ενέργεια για να βοηθήσουμε αυτό που «είναι» να κινηθεί προς μια ανώτερη και πιο αρμονική εκδοχή του εαυτού του.

Αποδεχόμαστε τον εαυτό μας με όλα τα λάθη του, καθώς αναζητούμε επίμονα να βελτιωθούμε. Αποδεχόμαστε τους άλλους όπως είναι, αλλά είμαστε εκεί γι’ αυτούς όποτε μπορεί να θέλουν να αλλάξουν. Μέχρι να ζητήσουν τη βοήθειά μας, μπορούμε να εφαρμόσουμε Χο’ οπονοπόνο νοερά, ζητώντας συγχώρεση για οτιδήποτε μέσα μας μπορεί να εμποδίζει τη δική τους διαδικασία εξέλιξης. 

Μετά εκφράζουμε νοερά την αγάπη μας γι’ αυτούς και τον εαυτό μας. Τους απελευθερώνουμε από κάθε ανάγκη μας να παραμείνουν όπως είναι για την εξέλιξή μας. Ευχαριστούμε το θείο που μας απαλλάσσει από οτιδήποτε μπορεί να συμβάλει σε προβλήματα, ψευδαισθήσεις ή αδυναμίες που ίσως περιορίζουν την υγεία, ευτυχία ή πρόοδο του άλλου.

Μπορούμε να εφαρμόσουμε την ίδια διαδικασία για κοινωνικά, πολιτικά και παγκόσμια προβλήματα που θα θέλαμε να διορθώσουμε ή να θεραπεύσουμε. 

Το Χο’ οπονοπόνο είναι ιδανικός τρόπος να αποδεχτούμε το καθετί όπως είναι, επειδή αντιλαμβανόμαστε ότι είναι απλά μια προέκταση του εαυτού μας και πως οτιδήποτε μας ενοχλεί είναι, στην πραγματικότητα σε κάποιο βαθμό, κάτι που εμείς δημιουργούμε, όσο κι αν φαίνεται διαφορετικό ή μακριά από μας. Τίποτε εκεί έξω δεν είναι ξέχωρο από μας. Όλα είναι αντανάκλαση της δικής μας ύπαρξης.

Έχοντας διαλύσει την τάση μας να απορρίπτουμε, μπορούμε να κατευθύνουμε την ενέργειά μας προς τη διόρθωση και θεραπεία αυτού που μας φαίνεται δυσαρμονικό. Αυτό γίνεται με το να πάρουμε την ευθύνη του, αγαπώντας το όπως είναι, αγαπώντας τον εαυτό μας όπως είναι, απελευθερώνοντας το από την ανάγκη μας να παραμείνει όπως είναι και ευχαριστώντας το θείο που απαλλάσσει εμάς (ίσως και τους άλλους) από οτιδήποτε μπορεί να συμβάλει σ’ αυτή τη δυσαρμονία.

Επηρεάζουμε τους άλλους με τις σκέψεις μας
Χρειάζεται επίσης να λάβουμε υπόψη ότι οι σκέψεις, τα λόγια και οι πράξεις μας έχουν μια ισχυρή επίδραση στο περιβάλλον μας, συμπεριλαμβανομένων ανθρώπων, γεγονότων και φυσικών αντικειμένων και μηχανημάτων. Οι σκέψεις μας και τα λόγια μας είναι δονήσεις ή φορτισμένες με πληροφορία ενέργειες που επιδρούν και επηρεάζουν τους άλλους και τη ζωή.

Θέλουμε πραγματικά οι υποκειμενικές αντιλήψεις και τα συναισθήματά μας, που ελέγχονται τόσο από τους παιδικούς προγραμματισμούς, τους φόβους, την ενοχή και τις ψευδαισθήσεις μας, να επηρεάζουν τους ανθρώπους γύρω μας; Είναι ντροπή να ενοχλούμε το νου του άλλου με τις υποκειμενικές αντιλήψεις μας, συνήθως επειδή θέλουμε προσοχή ή επαλήθευση της αξίας μας. Σε παρόμοιες περιπτώσεις βλάπτουμε όχι μόνο εκείνους για τους οποίους μιλάμε, αλλά επίσης εκείνους με τους οποίους μοιραζόμαστε τις υποκειμενικές αρνητικές αντιλήψεις μας.

Οι τρεις κανόνες του Σωκράτη
Ο Σωκράτης, ο μεγάλος Έλληνας φιλόσοφος, πρότεινε πριν να μοιραστούμε οποιαδήποτε πληροφορία με κάποιον να ελέγχουμε πρώτα αν ικανοποιεί τρεις όρους.

1. Ότι γνωρίζουμε πως είναι απόλυτα αλήθεια (ότι το έχουμε επαληθεύσει με τις δικές μας αισθήσεις – πράγμα που συχνά δεν συμβαίνει).

2. Ότι μπορούμε να το πούμε με αγάπη.

3. Ότι θα ωφελήσει με κάποιο τρόπο τον άλλον.

Αν ακολουθήσουμε αυτή τη συμβουλή, θα μιλάμε πολύ λιγότερο από τώρα.

Όταν οι άλλοι πέφτουν στην παγίδα της κριτικής ή του κουτσομπολιού για τρίτους, μοιραστείτε μαζί τους ότι δεν νιώθετε άνετα να μιλάτε για άλλους που δεν είναι παρόντες, επειδή δεν θα θέλατε κάποιος να κάνει το ίδιο για σας.

Αφήνοντας το εγώ
Δεν είμαστε ούτε το εγώ ούτε ο νους. Είμαστε οικουμενική συνειδητότητα που εκφράζεται μέσα απ’ αυτά. Το εγώ μας είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο προς την επαφή μας με τον ανώτερο εαυτό μας και την πηγή όλης της δημιουργίας και επομένως προς την ικανότητά μας να πραγματοποιούμε. Είναι δύσκολο να είμαστε ευτυχισμένοι όταν είμαστε κλεισμένοι μέσα στο εγώ μας, επειδή είναι ένα πολύ ανασφαλές ον, χωρίς δικές του εσωτερικές διεξόδους. Επίμονα κοιτάζει προς τα έξω για να βρει ασφάλεια, αξία και ευτυχία.

Για να απελευθερωθούμε σταδιακά από το εγώ, μπορούμε να το παρατηρούμε και να επιλέξουμε να απέχουμε από πολλές δραστηριότητές του όπως :

1. Κριτική, απόρριψη, επίκριση και κατηγορία.

2. Διαφωνία για να αποδείξουμε ότι εμείς έχουμε δίκιο και οι άλλοι άδικο.

3. Αίσθηση προσβολής ή και απόρριψης.

4. Σύγκριση με τους άλλους.

5. Φόβο και άγχος.

6. Αίσθηση ενοχής.

7. Να ζούμε στο παρελθόν.

8. Να ζούμε στο μέλλον.

9. Θυμό για τους άλλους.

10. Προσκόλληση σε εξωτερικές πηγές αξίας, ασφάλειας, αγάπης, νοήματος κλπ.

Αυτά είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά του εγώ. Θα παρατηρήσετε φυσικά ότι έχουμε περιγράψει το 99,9% των ανθρώπων, επειδή βασικά όλοι ελεγχόμαστε από το εγώ μας. Η ελευθερία μας να είμαστε ευτυχισμένοι, ήρεμοι, δυναμικά δημιουργικοί και γεμάτοι αγάπη βρίσκεται στην παρακολούθηση του εγώ σαν παρατηρητές, αντιλαμβανόμενοι ότι δεν είμαστε αυτό και σταδιακά αφήνοντας το να εξασθενήσει με την αποφυγή των αναφερόμενων πιο πάνω δραστηριοτήτων.

Ποιοι είμαστε για να κρίνουμε;
Μήπως εμείς δεν έχουμε κάνει λάθη; Μήπως εμείς δεν έχουμε ελαττώματα; Μήπως εμείς δεν έχουμε αδυναμίες; Είμαστε τέλειοι; Είμαστε απόλυτα ελεύθεροι από τις ιδιότητες που κρίνουμε ή απορρίπτουμε στους άλλους; Εγώ σίγουρα δεν μπορώ να απαντήσω «ναι» σε κάποια από τις παραπάνω ερωτήσεις κι έτσι δεν μπορώ να κρίνω κανέναν άλλο.

Αν μας ενδιαφέρει αληθινά που κάποιοι ή κάποια κατάσταση δεν είναι καλά, δεν είναι αρμονικοί, τότε, αντί να τους κρίνουμε, μπορούμε να τους βάλουμε στην προσευχή μας και να τους οραματιζόμαστε γεμάτους με ένα εσωτερικό φως που τους συνδέει με την αρμονία, την αλήθεια, τη σοφία και την καθοδήγηση μέσα τους.

Άσκηση 33 – Κάντε έναν κατάλογο των ατόμων, συμπεριφορών και καταστάσεων που έχετε την τάση να κριτικάρετε, απορρίπτετε, κατηγορείτε ή να αισθάνεστε και να μιλάτε αρνητικά. Αναλύστε τις πεποιθήσεις που σας κάνουν να φέρεστε έτσι. Απαντήστε στις ακόλουθες ερωτήσεις σε σχέση με αυτό :

Ποιο είναι το κίνητρό σας;

Τι θέλετε να πετύχετε με το να σκέφτεστε ή να μιλάτε μ’ αυτόν τον τρόπο;

Τι θα χάνατε αν δεν φερόσασταν έτσι;

Αυτό που μοιράζεστε με τους άλλους ικανοποιεί τις τρεις συνθήκες του Σωκράτη, ( να είστε απόλυτα ειλικρινείς – εσείς οι ίδιοι θα το επαληθεύσετε -), να μπορείτε να το μοιράζεστε με αγάπη και ότι θα ωφελήσει κάποιον;






Απο το Βιβλιο
25 Τρόποι να Δημιουργήστε την Ιδανική Ζωη Σας.
Του Ρ.Η. Νατζεμυ
http://www.armonikizoi.com

Τα Δώδεκα Βήματα της Διαδικασίας Υλοποίησης....!!!!!!!!!

Από το Βιβλίο Αντιμετωπίζοντας Δύσκολες Εποχές
Κεφάλαιο 7..Τα Δώδεκα Βήματα της Διαδικασίας Υλοποίησης.

Πολλοί από σας θα έχετε διαβάσει το βιβλίο ή ίσως δει την ταινία με τίτλο το «Μυστικό».

Στην πραγματικότητα αυτό που μας διδάσκουν δεν είναι μυστικό. Είναι γνωστό για χιλιάδες χρόνια σε όλες τις θρησκείες και τις φιλοσοφικές και πνευματικές ομάδες ότι οι πεποιθήσεις, οι σκέψεις και τα συναισθήματά μας δημιουργούν την πραγματικότητά μας.

Στα προηγούμενα κεφάλαια συζητήσαμε τους νόμους της έλξης, του καθρεφτίσματος και της συμπαθητικής δόνησης, με τους οποίους εκδηλώνουμε την προσωπική, κοινωνική και πλανητική πραγματικότητά μας. Πώς, λοιπόν, μπορούμε να δημιουργήσουμε μεθοδικά όσο το δυνατόν πιο πλούσια και ικανοποιητική πραγματικότητα για τον εαυτό μας, την οικογένειά μας, την κοινωνία και τον πλανήτη;

Ακολουθεί μια βασική ανακεφαλαίωση της μεθόδου της έλξης ή εκδήλωσης.

Η προετοιμασία :
Ευγνωμοσύνη για την τωρινή αφθονία μας. Το πρώτο βήμα, όπως ήδη αναφέραμε, είναι να κατανοήσουμε ότι έχουμε ήδη δημιουργήσει μια πραγματικότητα σημαντικά θετικότερη από το 85% των αδελφών ψυχών του πλανήτη. Αυτό μπορούμε να το συνειδητοποιήσουμε κάνοντας έναν κατάλογο όλων αυτών για τα οποία μπορούμε να νιώθουμε ευγνωμοσύνη. Μην ξεχάσετε να συμπεριλάβετε όσα περισσότερα μέλη της οικογένειάς σας μπορείτε. 

Επίσης, θυμηθείτε κάποια πράγματα που συνήθως θεωρούμε δεδομένα, όπως το καταφύγιο από τα στοιχεία της φύσης, το ρουχισμό, την τροφή, τον ηλεκτρισμό, τη μουσική, το χορό, τη φύση, το τρεχούμενο καθαρό νερό, τη ζέστη, το ζεστό νερό και την ελευθερία να κινούμαστε χωρίς περιορισμούς. Συμπεριλάβετε όποιες συσκευές ή μηχανήματα προσφέρουν άνεση, αποτελεσματικότητα ή δημιουργικότητα στη ζωή μας, όπως το αυτοκίνητο, τον υπολογιστή κλπ. 

Θυμηθείτε ότι η γνώση και η μόρφωση δεν πρέπει να θεωρούνται δεδομένες. Είναι κι αυτές δώρα του σύμπαντος, για τα οποία μπορούμε να νιώθουμε ευγνωμοσύνη. Πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν να θεωρήσουν δεδομένες τις αισθήσεις, όπως η όραση, η ακοή, η ικανότητα να περπατούν ή να χρησιμοποιούν τα χέρια τους.

Πάρτε λίγο χρόνο να κάνετε τώρα τον κατάλογό σας. Όταν τελειώσετε, συνεχίστε.

Η κατανόηση του πόσα πολλά έχετε ήδη οδηγεί σε συνειδητοποιήσεις και συναισθήματα όπως :
α. Νιώθετε τυχεροί, ευλογημένοι και ότι έχετε την αγάπη του Θεού ή του σύμπαντος που σας έδωσε όλα αυτά που δεν έχουν δοθεί σε δισεκατομμύρια αδελφές ψυχές.

β. Νιώθετε τη δύναμη της δημιουργίας και της εκδήλωσης. Είναι ο κατάλογος αυτών που έχετε ήδη δημιουργήσει. Όπως χρειάζεται να πάρουμε την ευθύνη για τη δημιουργία αυτών που δεν είναι ικανοποιητικά στη ζωή μας, χρειάζεται επίσης να συνειδητοποιήσουμε ότι έχουμε συν-δημιουργήσει μαζί με το Θεό όλα αυτά, για τα οποία νιώθουμε ευγνωμοσύνη.

γ. Έχοντας νιώσει αγαπητοί, ευλογημένοι, δυνατοί και ικανοί να εκδηλώνουμε σε συνεργασία με το Θεό ή το σύμπαν, είμαστε τώρα σε πολύ πιο θετική και σίγουρη θέση να κάνουμε τις ρυθμίσεις και τις βελτιώσεις της πραγματικότητάς μας που αναζητούμε.

Τώρα κάντε έναν κατάλογο αυτών που θα θέλατε να αλλάξετε στην πραγματικότητά σας, όπως :
α. Αυτά που θα θέλατε να βελτιώσετε όπως π.χ. υγεία, αφθονία ή σχέσεις.

β. Αυτά που θα θέλατε να δημιουργήσετε εκ νέου όπως στόχους ή σκοπούς για τον εαυτό σας ή για τους άλλους.

γ. Αυτά που θα θέλατε να αλλάξετε όπως να κόψετε το κάπνισμα ή να τρώτε λιγότερη τροφή κλπ.

δ. Αυτό που θα θέλατε να είστε, ίσως με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, αγάπη για τους άλλους και τον εαυτό σας, απελευθερωμένοι από φόβους ή ιδιοτέλεια ή εγωισμό.

ε. Φώτιση, αυτοπραγμάτωση.

Επιλέξτε από έναν έως τρεις σημαντικότερους στόχους από τον κατάλογο των στόχων σας για να εργαστείτε πάνω στην εκδήλωση.

Τα δώδεκα βήματα της διαδικασίας εκδήλωσης :

Τώρα χρειάζεται να ευθυγραμμιστείτε με αυτό που θέλετε να προσελκύσετε / εκδηλώσετε.

Διαβάζετε καθημερινά τον κατάλογο ευγνωμοσύνης σας για τουλάχιστον 30 μέρες – είναι καλύτερα να το κάνετε το πρωί όταν ξυπνάτε ή και το βράδυ πριν να κοιμηθείτε. Δείτε αν μπορείτε να προσθέτετε στον κατάλογο κάτι καινούριο κάθε μέρα.

Φτιάξτε σύμβολα που δηλώνουν ότι οι τωρινοί σας στόχοι έχουν ήδη επιτευχθεί – στον ενεστώτα χρόνο. Τοποθετήστε αυτά τα σύμβολα σε διάφορα σημεία όπου θα τα βλέπετε συχνά μέσα στη μέρα.

Κάντε την ακόλουθη νοερή άσκηση καθημερινά μία ή δύο φορές.
α. Αναπνέοντας αργά, επιτρέψτε σε όλους τους μυς του σώματος και το νου να χαλαρώσουν. Φανταστείτε ότι εισπνέετε γαλήνη και εκπνέετε ένταση και κούραση.

β. Επιτρέψτε στην επίγνωσή σας να πηγαίνει από τα άκρα των ποδιών σας στην κορυφή του κεφαλιού σας και αφήστε τους μυς να χαλαρώνουν καθώς το κάνετε.

γ. Μετρήστε από το 10 ως το 1, χαλαρώνοντας ακόμη πιο βαθιά με κάθε αριθμό.

δ. Τώρα φέρτε στο νου σας όλα όσα έχετε ήδη και για τα οποία νιώθετε ευγνωμοσύνη. Αισθανθείτε ευγνωμοσύνη, ευτυχία και γαλήνη που έχετε όλα αυτά.

ε. Νιώστε αξιαγάπητοι και ευλογημένοι από το σύμπαν.

στ. Τώρα οραματιστείτε ότι η πραγματικότητα που επιθυμείτε έχει ήδη εκδηλωθεί. Ότι έχετε ακριβώς αυτό που θέλετε, ότι είστε όπως θα θέλατε να είστε και ότι η ζωή σας είναι ήδη όπως θα θέλατε να είναι. Δώστε χρόνο να νιώσετε ευγνωμοσύνη και ευτυχία που η νέα πραγματικότητα έχει ήδη εκδηλωθεί. Βιώστε αυτή τη νεοδημιουργημένη πραγματικότητα όσο μπορείτε πιο δυνατά, οραματιζόμενοι όσο περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε, μαζί με όλα τα θετικά συναισθήματα που νιώθετε τώρα επειδή αυτό που επιθυμούσατε έχει γίνει πραγματικότητα.

η. Αφήστε ένα πνευματικό φως να γεμίσει το σώμα και το νου, απομακρύνοντας όλες τις πλευρές του υποσυνείδητου που μπορεί να αντιστέκονται σ’ αυτή τη θετική αλλαγή στη ζωή σας. Επιτρέψτε στο θείο να απομακρύνει όλα τα εσωτερικά εμπόδια προς την πραγματοποίηση του ύψιστου καλού για σας.

θ. Τώρα οραματιστείτε τη νέα ζωή σας όπου έχετε ήδη πετύχει το στόχο σας, βιώνοντας πώς αισθάνεστε και πώς έχει αλλάξει η νοοτροπία και η συμπεριφορά σας τώρα που έχετε αυτό που θέλατε ή χρειαζόσασταν.

ι. Να οραματίζεστε μόνο το τελικό αποτέλεσμα αυτού που θέλετε να εκδηλώσετε και μην περιοριστείτε στο να φαντάζεστε πώς θα συμβεί ή (ακόμη χειρότερα) πώς δεν μπορείτε να φανταστείτε ότι μπορεί να συμβεί. Επιτρέψτε στο σύμπαν να κανονίσει το πώς. Απλά αφήστε το πώς και εμπιστευτείτε ότι το σύμπαν γνωρίζει τον καταλληλότερο τρόπο για σας. Φανταστείτε μόνο το τελικό αποτέλεσμα.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, χωρίς απαραίτητα να περάσετε από όλη αυτή τη διαδικασία, φέρνετε συχνά στο νου την εικόνα και τα συναισθήματα για το ότι έχετε ήδη δημιουργήσει την επιθυμητή πραγματικότητά σας. Κάντε το όποτε νιώθετε φόβο, ανημπόρια ή αποθάρρυνση. Μην επιτρέπετε στο νου να εστιάζεται σε αρνητικά συναισθήματα, αλλά συγκεντρωθείτε στο συναίσθημα ότι έχετε ήδη αυτό που χρειάζεστε και θέλετε.

Από την άλλη, μην θυμώνετε, μην φοβάστε και μην πολεμάτε τις αρνητικές σκέψεις και τα συναισθήματα. Απλά αποδεχτείτε ότι είναι προϊόν των παλιών, μη φωτισμένων προγραμματισμών σας που έχετε πάρει από μια κοινωνία στη διαδικασία της εξέλιξης. Μετά, απλά δώστε την προσοχή σας στην αίσθηση ότι αυτό που θέλετε έχει ήδη γίνει πραγματικότητα και νιώστε όλα τα θετικά συναισθήματα που συνοδεύουν αυτή τη σκέψη.

Μπορείτε να αυξήσετε την ευθυγράμμισή σας με την πραγματικότητα που «μαγειρεύετε» ή έχετε «υπό κατασκευή» γράφοντας μια λεπτομερή περιγραφή για το πώς μοιάζει, πώς αισθάνεστε και τι έχει αλλάξει στον εαυτό σας και τη ζωή σας τώρα που αυτό, το οποίο θέλατε τόσο καιρό, έχει πραγματοποιηθεί. Αυτή η περιγραφή πρέπει να γίνει στον ενεστώτα και όχι στο μέλλοντα. 

Εστιαστείτε στα συναισθήματα. Ακόμη, διαβάζετε αυτή την περιγραφή κάθε μέρα για τουλάχιστον 30 μέρες. Μπορείτε, επίσης, να την ξαναγράφετε όσο συχνά θέλετε, εκφράζοντας την κάθε φορά όπως σας έρχεται. Το διάβασμα σάς ευθυγραμμίζει μ’ αυτήν την πραγματικότητα, αλλά το γράψιμο λειτουργεί ακόμη περισσότερο.

Αρχίστε να κάνετε τώρα αυτό που πιστεύετε ότι θα κάνετε όταν η επιθυμητή πραγματικότητά σας έχει «αποπερατωθεί» ή είναι «εντελώς ψημένη». Ελέγξτε την γραπτή ή νοερή περιγραφή σας και δείτε πώς οι σκέψεις, η συμπεριφορά, οι συνήθειες και οι πράξεις σας θα έχουν αλλάξει με τη νέα πραγματικότητά σας. Κάντε αυτές τις αλλαγές τώρα. 

Όταν ενεργείτε με τον τρόπο που φαντάζεστε ότι θα ενεργείτε, όταν θα έχετε αυτό που θέλετε, αυτό σας βάζει στην ευθεία αυτής της πραγματοποίησης. Σκεφτείτε δημιουργικά.

Για παράδειγμα, αν αισθάνεστε ότι, όταν θα έχετε αρκετά χρήματα, θα βοηθάτε άλλους οικονομικά, τότε κάντε το τώρα με τα μέσα που διαθέτετε. Δίνοντας στους άλλους, ευθυγραμμίζετε τον εαυτό σας με την αφθονία του σύμπαντος.

Δώστε αυτό που θα θέλατε να λάβετε. Γενικά μπορούμε να πραγματοποιήσουμε πολύ πιο εύκολα, όταν δίνουμε αυτό που θέλουμε να πάρουμε ή να προσελκύσουμε. Αν θέλετε περισσότερα χρήματα, δώστε μερικά. Αν θέλετε περισσότερη αγάπη, τρυφερότητα, προσοχή, αποδοχή, φροντίδα, σεβασμό ή υποστήριξη, τότε δώστε τα και τελικά θα πάρετε αυτό που δίνετε.

Μερικοί μπορεί να πουν, «αλλά σ’ όλη μου τη ζωή έδινα και δεν έπαιρνα. Εγώ είμαι το θύμα». Πολλοί μπορεί να αισθάνονται έτσι, αλλά, αν ερευνήσουν βαθιά τον εαυτό τους, θα κατανοήσουν ότι σε κάποιο επίπεδο κι αυτοί οι ίδιοι αναζητούσαν να πάρουν και ότι το δόσιμό τους δεν ήταν εντελώς ελεύθερο από ανάγκη. 

Επίσης, μπορεί ακόμη να ανακαλύψουν ότι έχουν υποσυνείδητη αντίσταση στο να πάρουν αυτό που συνειδητά επιθυμούν και χρειάζονται. Αυτό, όμως, είναι το θέμα ενός άλλου κεφαλαίου ή βιβλίου. Για τώρα αρκεί να πούμε ότι δίνοντας αυτό που θέλουμε να προσελκύσουμε είναι ένας άλλος τρόπος να ευθυγραμμιστούμε με αυτό που αναζητούμε να πραγματοποιήσουμε.

Δημιουργήστε έναν «πίνακα οραματισμού» όπου θα καρφιτσώνετε ή θα κολλάτε εικόνες, φωτογραφίες, αποκόμματα, σχέδια, αντικείμενα και κείμενα που αναπαριστούν το στόχο σας και σας συνδέουν με αυτόν οπτικά. Τοποθετήστε τον πίνακα εκεί όπου μπορεί να τον βλέπετε συχνά. Δίνοντας χρόνο να δημιουργήσετε αυτή την οπτική αναπαράσταση συνδέεστε με το στόχο σας και ευθυγραμμίζεστε με αυτόν ενεργειακά όπως και με τα βήματα που αναφέρθηκαν πιο πάνω.

Να επιθυμείτε και να εργάζεστε για το καλό του συνόλου. Ψάξτε να βοηθήσετε τους άλλους με κάθε τρόπο που μπορείτε. Αυτό σας ευθυγραμμίζει με τη δύναμη του συνόλου, η οποία προστατεύει και υποστηρίζει αυτούς που νοιάζονται και εργάζονται για το σύνολο. 

Το βασικό μάθημα αυτών των «καιρών δοκιμασίας» είναι αν θα επιλέξουμε την αγάπη και την ενότητα ή αν θα συνεχίσουμε στο δρόμο της ξεχωριστότητας, της ιδιοτέλειας και της απομόνωσης που έχουν δημιουργήσει αυτή την κρίση. Θα πρότεινα ότι έχει έρθει ο καιρός, σ’ αυτό το στάδιο της διαδικασίας εξέλιξής μας, να αντιληφθούμε όλους σαν μέλη της οικογένειάς μας και να αναζητήσουμε στόχους που ωφελούν όλους και όχι μόνο τον εαυτό μας και την οικογένειά μας. Μπορούμε ίσως να αναλογιστούμε αν οι στόχοι μας είναι στην πραγματικότητα οι υψηλότεροι που μπορούμε να σκεφτούμε. Αν είναι πραγματικά καλοί για μας σωματικά, νοητικά, συναισθηματικά και πνευματικά. 

Αυτό που είναι πραγματικά καλό για μας σε όλα τα επίπεδα είναι, επίσης, πάντοτε καλό για το σύνολο.
Να μιλάτε και να εκφράζεστε θετικά. Μην μιλάτε γι’ αυτό που δεν σας αρέσει ή δεν θέλετε. Το να μιλάμε και να αισθανόμαστε γι’ αυτό που δεν θέλουμε το μόνο που κάνει είναι να μας ευθυγραμμίσει ακριβώς με αυτό που δεν θέλουμε. Μην μιλάτε για προβλήματα υγείας, οικονομικά, εργασιακά ή σχέσεων. Μην μιλάτε για φόβους, ενοχή ή άλλα αρνητικά συναισθήματα, γιατί απλώς τα διευρύνετε. Μιλάτε για ό,τι σας αρέσει, απολαμβάνετε και εκτιμάτε. Αυτό θα φέρει ακόμη περισσότερα από αυτά στη ζωή σας.

Διευκρίνιση : Είναι εντάξει να μιλάτε γι’ αυτό που σας ενοχλεί με κάποιον που μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε μια άλλη πραγματικότητα, όπως με ένα γιατρό, οικονομικό σύμβουλο ή σύμβουλο σχέσεων. Αυτοί οι επαγγελματίες θα σας βοηθήσουν να πάρετε την ευθύνη για την τωρινή πραγματικότητά σας και θα σας υποστηρίξουν στην εκδήλωση της πραγματικότητας που επιθυμείτε. Αυτό είναι εντελώς διαφορετικό από το να μιλάτε με φίλους και συγγενείς για τα προβλήματά σας και να τραβάτε την προσοχή τους πάνω σ’ αυτά. Αυτό το μόνο που θα κάνει είναι να παγιώσει την τωρινή πραγματικότητά σας ακόμη περισσότερο.

Αναλάβετε δράση για την εκδήλωση των στόχων σας. Παρόλο που αφήνετε το πώς στο σύμπαν, υπάρχουν πάντα ενέργειες που μπορείτε να κάνετε στο παρόν προς τη δημιουργία αυτού που χρειάζεστε. 

Μπορείτε να πάρετε μαθήματα ή να μάθετε με άλλο τρόπο αυτό που χρειάζεται να ξέρετε. Μπορεί να χρειαστεί να αφήσετε κάτι παλιό για να πάρετε κάτι καινούριο. Μπορεί αυτή τη στιγμή να θέλετε να αφήσετε προσκολλήσεις που απομυζούν ενέργεια, χρήματα ή χρόνο από τους πραγματικούς στόχους σας. Μπορεί να θέλετε να ζητήσετε υποστήριξη από κάποιον που μπορεί να σας βοηθήσει.

Απομακρύνετε όλα τα εσωτερικά εμπόδια προς την εκδήλωση της επιθυμητής πραγματικότητάς σας. Μπορεί να χρειάζεται να αφήσετε κάποιους φόβους και συναισθήματα αναξιότητας, θυματοποίησης και ανημπόριας ή άλλα – ίσως υποσυνείδητα – εμπόδια, που μπορεί να αναχαιτίζουν τη νέα δημιουργία σας. Αυτή η υποσυνείδητη αυτουπονόμευση ονομάζεται «ψυχολογική αντιστροφή». 

Ενώ συνειδητά μπορεί να επιθυμούμε κάτι πάρα πολύ, μπορεί επίσης υποσυνείδητα να φοβόμαστε την εκδήλωσή του ή να φοβόμαστε ότι δεν το αξίζουμε ή ότι είμαστε άτυχοι και δεν μπορούμε να το έχουμε ποτέ. 

Σ’ αυτήν την περίπτωση, θα εκπέμπουμε, μαζί με τις αναφερόμενες πιο πάνω θετικές εικόνες, σκέψεις και συναισθήματα, και αυτά τα ακυρωτικά συναισθήματα και πεποιθήσεις.

Αρκεί να πούμε εδώ ότι θα χρειαστεί να απομακρύνουμε αυτά τα εσωτερικά εμπόδια για να δημιουργήσουμε τη συνειδητά επιθυμητή πραγματικότητά μας. Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να το κάνουμε είναι οι διάφορες μορφές ενεργειακής ψυχολογίας όπως το EFT, TAT, BSFF, TFT, EMDR, η Μέθοδος Αυτοαποπρογραμματισμού και το Ho’oponopono, που θα συζητηθούν αργότερα. 

Μπορείτε να βρείτε, επίσης, πληροφορίες γι’ αυτά στο :
http://www.HolisticHarmony.com/seminars

Αυτός ο συνδυασμός διάλυσης εσωτερικών εμποδίων από τη μια, και οραματισμού και ευθυγράμμισης με τους επιθυμητούς στόχους μας από την άλλη, είναι μια απόλυτα αποδεδειγμένη μέθοδος επιτυχίας.

Λίγα λόγια για τις «αποφάσεις της ψυχής»
Μερικοί άνθρωποι αναρωτιούνται : «Κι αν υποτίθεται ότι δεν πρέπει να το έχω;» «Αν ο Θεός ή ο ανώτερος εαυτός μου δεν θέλει να το έχω;» «Κι αν έχω ένα καρμικό εμπόδιο προς την εκδήλωση αυτού του στόχου;» Ή μπορεί να σκέφτονται, «Μήπως είναι καλύτερα να αφήσω το Θεό να αποφασίσει τι θα έπρεπε να έχω; Ίσως δεν θα έπρεπε να ζητήσω τίποτα.»

Είμαστε θεϊκές υπάρξεις που έχουμε προβάλει τη συνειδητότητά μας σ’ αυτό το προσωρινό σώμα και νου. Είμαστε πραγματικά θεϊκοί και αξίζουμε όλα τα καλά του κόσμου. Δημιουργούμε την πραγματικότητά μας σε συνεργασία με το Θείο και τις άλλες αδελφές υπάρξεις. Είμαστε εδώ για να μάθουμε να δημιουργούμε ακόμη πιο θετική πραγματικότητα, η οποία περιέχει την αρμονία, την αφθονία και την αγάπη, χαρακτηριστικά του αληθινού εαυτού μας.

Δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος να μην αξίζουμε μια θαυμάσια και πλούσια πραγματικότητα. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην θέλει ο «Θεός» να έχουμε όλα όσα επιθυμούμε. Ο Χριστός μίλησε γι’ αυτό όταν είπε, «Θα έδινε ο Πατέρας πέτρες στα παιδιά Του που ζητούν τροφή;» και «Γιατί να στενοχωριέστε για το αύριο, όταν ο Θεός θα σας δώσει όλα όσα χρειάζεστε εφόσον ζείτε σύμφωνα με τους νόμους Του;» (Τους νόμους της αγάπης και της ενότητας.)

Τα μοναδικά εμπόδια προς την εκδήλωση αυτού που επιθυμούμε σαν προσωπικότητες είναι εκείνα που σαν ψυχές μπορεί να έχουμε επιλέξει πριν από τη γέννησή μας και ακόμη και κατά τη διάρκεια της ζωής μας. Σαν ψυχές μπορεί να έχουμε επιλέξει να μάθουμε ορισμένα εσωτερικά μαθήματα από τη μη ικανοποίηση μερικών αναγκών μας εξωτερικά. 

Αν όντως σαν ψυχές έχουμε πάρει μια τέτοια απόφαση, μπορεί εσωτερικά να εμποδίζουμε πραγματικά την εκδήλωση ενός στόχου, μέχρι να μπορέσουμε να μάθουμε να αισθανόμαστε ασφάλεια, αξία, ελευθερία, ευτυχία και αγάπη για τους άλλους και τον εαυτό μας χωρίς αυτό που νομίζουμε ότι πρέπει να έχουμε. 

Με άλλα λόγια χρειάζεται να αφήσουμε την προσκόλληση και την εξάρτησή μας από αυτό που αναζητούμε να δημιουργήσουμε πριν να μπορέσουμε να το δημιουργήσουμε.

Ξέρω ότι αυτό σας μπερδεύει, επειδή έχουμε ήδη αναφέρει ότι το βίωμα θετικών συναισθημάτων γι’ αυτό που αναζητούμε να εκδηλώσουμε είναι ουσιαστικό για να το προσελκύσουμε. Αυτό είναι αλήθεια. 

Αλλά, αν βιώνουμε επίσης φόβο ότι δεν θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε αυτό που θέλουμε ή αν φοβόμαστε ότι δεν μπορούμε να είμαστε καλά μέχρι να το έχουμε, αυτή είναι μια αυτοαναιρούμενη ενέργεια που μπορεί να εμποδίσει αυτό που θέλουμε να πραγματοποιήσουμε. Αυτό θα συμβεί αν έχουμε πάρει μια απόφαση ψυχής να ξεπεράσουμε την ψευδαίσθηση ότι η αξία, ασφάλεια ή ευτυχία μας εξαρτώνται πραγματικά από το να πάρουμε αυτό που θέλουμε. 

Όταν είμαστε έτσι προσκολλημένοι, βιώνουμε πολλά αρνητικά συναισθήματα όπως :
1. Φόβο ότι δεν θα μπορούμε να έχουμε αυτό που θέλουμε.

2. Φόβο ότι, ακόμη κι αν το έχουμε, μπορεί να το χάσουμε ή κάποιος να το πάρει ή να το κλέψει από μας.

3. Αποτυχία, αυτοαπόρριψη, ντροπή και ανημπόρια αν δεν μπορούμε να το δημιουργήσουμε.

4. Ζήλια και φθόνο προς αυτούς που έχουν αυτό που θέλουμε.

5. Θυμό και μίσος προς αυτούς που θεωρούμε υπεύθυνους που δεν παίρνουμε αυτό που θέλουμε.

Χρειάζεται να κατανοήσουμε ότι, πάνω και πέρα από όλα όσα αναζητούμε να δημιουργήσουμε, ο τελικός σκοπός της ζωής μας είναι να συνειδητοποιήσουμε την εσωτερική μας αξία, ασφάλεια, ηρεμία, ελευθερία, ευτυχία και πληρότητα.

Τι μπορούμε να κερδίσουμε όταν έχουμε όλα τα υλικά αγαθά που θέλουμε, αν αυτό αυξάνει μόνο την ψευδαίσθηση ότι δεν μπορούμε να είμαστε καλά χωρίς όλα αυτά και δεν έχουμε ποτέ την ευκαιρία να βιώσουμε το αληθινό πνευματικό μεγαλείο μας; Τότε όλα αυτά τα εξωτερικά αντικείμενα και καταστάσεις θα χρησιμεύουν μόνο για να αυξάνουν την άγνοιά μας.

Επομένως, όσο παράξενο κι αν φαίνεται, μπορούμε να εκδηλώνουμε πολύ πιο εύκολα αυτό που θα θέλαμε να απολαύσουμε, όταν γνωρίζουμε επίσης ότι μπορούμε να έχουμε αξία, ασφάλεια και ευτυχία χωρίς αυτό. 

Για παράδειγμα, αν έχετε επιλέξει να μάθετε να βιώνετε την αξία σας χωρίς εξωτερική επιβεβαίωση, αποδοχή ή αγάπη, τότε μπορεί να έχετε κάνει «πνευματικές συμφωνίες» με τις ψυχές εκείνες, οι οποίοι παίζουν τους ρόλους των μελών της οικογένειας ή των κοντινών σας ανθρώπων, να μην σας δίνουν επιβεβαίωση μέχρι να μάθετε αυτό το μάθημα, ώστε να μπορείτε να συνειδητοποιήσετε την αξία σας και να απελευθερωθείτε από την ανάγκη για εξωτερική επαλήθευση.

Αυτοί που έχουν πάρει μια τέτοια «απόφαση ψυχής» θα έχουν θέσει ένα εμπόδιο στο να πάρουν εξωτερική επιβεβαίωση μέχρι να μην τη χρειάζονται πια για να αγαπούν τον εαυτό τους και τους άλλους και για να ζουν ευτυχισμένη και δημιουργική ζωή. Όταν έχουμε μάθει αυτό το μάθημα, το εμπόδιο μπορεί να απομακρυνθεί – ιδιαίτερα με Ho’oponopono – και μπορούμε να λάβουμε απεριόριστη αγάπη, επιβεβαίωση, ακόμη και θαυμασμό, επειδή δεν εξαρτιόμαστε πια από αυτό και δεν αποτελεί πια εμπόδιο στην πορεία εξέλιξής μας.

Μερικοί μπορεί να έχουν θέσει ένα παρόμοιο εμπόδιο όσον αφορά στα χρήματα ή την υλική αφθονία ή ίσως την υποστήριξη από τους άλλους. Η απόφαση της ψυχής μας (όχι η θέληση του Θεού για μας – αλλά η δική μας θέληση για μας) μπορεί να είναι να ζήσουμε χωρίς χρήματα μέχρι να μπορούμε να νιώθουμε ασφάλεια, ηρεμία, αξία και ευτυχία χωρίς αυτά. Όταν το μάθουμε, το εμπόδιο απομακρύνεται.

Η λύση τότε είναι να αναβαθμίσουμε όλες τις προσκολλήσεις και τους εθισμούς, που χαρακτηρίζονται από φόβο να μην πάρουμε ή να χάσουμε αυτό που χρειαζόμαστε, σε προτιμήσεις. Μια προτίμηση είναι κάτι που θέλουμε και δίνουμε όλη την ενέργειά μας να το δημιουργήσουμε, αλλά, όμως, γνωρίζουμε ότι είμαστε και μπορούμε να είμαστε καλά χωρίς αυτό. Επιλέγουμε να είμαστε με κάποιον επειδή τον αγαπάμε και χαιρόμαστε μαζί του και όχι επειδή έχουμε την ψευδαίσθηση ότι δεν μπορούμε να έχουμε αξία, ασφάλεια και ευτυχία χωρίς αυτόν. Αυτό είναι ψευδαίσθηση. 

Πώς μπορούν τα άλλα 6 δισεκατομμύρια ψυχές πάνω στη γη να είναι καλά χωρίς αυτόν τον άνθρωπο και εμείς να πιστεύουμε ότι δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς αυτόν;

Δεν έχουν πάρει όλες οι ψυχές παρόμοιες αποφάσεις ψυχής και έτσι μπορεί να μην έχουν εσωτερική αντίσταση στο να πραγματοποιήσουν αυτό που θέλουν. Μερικοί λένε ότι τέτοια συμβόλαια ψυχής μπορούν να απομακρυνθούν με το να το ζητήσουμε. 

Αλλά το πιο αποτελεσματικό μέσο να τα ξεπεράσουμε είναι να μάθουμε τα μαθήματα, για τα οποία τα υπογράψαμε. Επομένως χρειάζεται να βιώσουμε τη δική μας εσωτερική δύναμη, ασφάλεια, αξία, ευτυχία και πληρότητα, ενώ ταυτόχρονα οραματιζόμαστε την πραγματικότητα που προτιμούμε και βιώνουμε όλα τα θετικά συναισθήματα που έχουμε τώρα πια που αυτή έχει γίνει η νέα μας πραγματικότητα.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, έχουμε πολλά θετικά συναισθήματα για τη νέα μας πραγματικότητα χωρίς κανέναν από τους φόβους που δημιουργούνται από προσκολλήσεις, οι οποίες είναι άρνηση αυτού που πραγματικά είμαστε.

Οι τεχνικές της ενεργειακής ψυχολογίας, όπως το Ho’oponopono, είναι πολύ αποτελεσματικές στην απελευθέρωση από τους φόβους που δημιουργούνται από προσκολλήσεις, όπως είναι, επίσης, και ο διαλογισμός και η μελέτη και εφαρμογή πνευματικών αληθειών.

Το πεδίο όλων των πιθανοτήτων
Όλη η δημιουργία προέρχεται από το «κβαντικό πεδίο» ή το «πεδίο καθαρής συνειδητότητας», «τη συνεπτυγμένη διάταξη» σύμφωνα με το Ντέιβιντ Μπομ ή το «πεδίο καθαρής δυνατότητας» όπως εκφράζεται από το Ντίπακ Τσόπρα. Όλα όσα υπάρχουν προέρχονται από το τίποτα. Η συνειδητότητα μορφοποιείται σε ενέργεια, η οποία στη συνέχεια γίνεται ύλη με τις πολλές αλληλεπιδράσεις της.

Μπορούμε να το κατανοήσουμε με το παράδειγμα της τηλεόρασης ή του μηχανήματος προβολής. Όλες οι εικόνες στην οθόνη της τηλεόρασης είναι προσωρινές εκφράσεις του ενός λευκού άμορφου φωτός που παραμένει στην οθόνη ακόμη κι όταν δεν υπάρχει κανένα σήμα που δημιουργεί τις προσωρινές εικόνες. Όλες οι εικόνες, οι «καλές» και οι «κακές», οι ειρηνικές και οι βίαιες, είναι απλά μεταβολές αυτού του ενός άμορφου φωτός.

Με τον ίδιο τρόπο, ολόκληρο το εκδηλωμένο σύμπαν είναι εκδήλωση της μας οικουμενικής συνειδητότητας που μας εμπεριέχει όλους. Δεν υπάρχει τίποτα που δεν είναι εκδήλωση της μιας συνειδητότητας, η οποία είναι στην πραγματικότητα ο αληθινός εαυτός μας. 

Επομένως, είναι φυσικό και λογικό ότι, αν μπορούμε να βιώσουμε αυτή την άμορφη όψη του εαυτού μας, τότε θα είμαστε σε επαφή με την πηγή όλων των πραγματικοτήτων που αναζητούμε να δημιουργήσουμε – επειδή προέρχονται από την ίδια άμορφη πηγή.

Παρόλο που αυτό αξίζει μια μεγάλη και λεπτομερή επεξήγηση, μπορούμε να πούμε απλά εδώ ότι μπορούμε να αυξήσουμε τη δημιουργική μας δύναμη με το καθημερινό βίωμα αυτού του άμορφου και χωρίς σκέψεις μέρους της ύπαρξής μας. 

Αυτό γίνεται συνήθως με το διαλογισμό, όπου επιτρέπουμε στις σκέψεις μας να επιβραδυνθούν, ίσως με τη συγκέντρωση στην αναπνοή μας ή σε κάποια θετικά αρχέτυπα ή αξίες. Μαθαίνουμε έπειτα να εστιαζόμαστε στο χώρο ή στο κενό μεταξύ των σκέψεων. Μπορούμε να έχουμε επίγνωση της σιωπής που, όσο μικρή κι αν είναι, βρίσκεται στο νου μας εκεί που μια σκέψη τελειώνει και πριν ξεκινήσει η επόμενη. Με εξάσκηση μπορούμε να μάθουμε να διευρύνουμε αυτό το χώρο και να βιώνουμε καθαρή συνειδητότητα χωρίς σκέψεις.

Αυτός είναι ο χώρος από τον οποίο γίνεται η εκδήλωση όλων. Όταν οραματιζόμαστε ότι αναζητούμε να εκδηλώσουμε από αυτήν την κατάσταση, η δύναμη της σκέψης μας είναι πολύ μεγαλύτερη. Φανταστείτε τη διαφορά ανάμεσα στο να ζωγραφίζετε πάνω σε ένα μουσαμά ήδη ζωγραφισμένο από το να ζωγραφίζετε πάνω σε έναν κενό. Αντί να οραματιστούμε την επιθυμητή πραγματικότητά μας πάνω στην παλιά, περιορισμένη πραγματικότητα, μαθαίνουμε να την οραματιζόμαστε πάνω σε καθαρή συνειδητότητα, που δεν έχει προϋπάρχουσες καταστάσεις ή όρια.

Ένας νέος ορισμός της αφθονίας
Χρειάζεται να διευρύνουμε την αντίληψή μας για την αφθονία. Οι περισσότεροι άνθρωποι μετρούν την αφθονία τους αποκλειστικά με το πόσα χρήματα και αγαθά έχουν. Αυτά μπορεί σε κάποιο βαθμό να συντελούν στην αφθονία μας, αλλά εξίσου σημαντικά είναι η υγεία, η ικανότητα να περπατάμε, να ακούμε και να βλέπουμε, οι αγαπημένες σχέσεις, οι φιλίες, η γνώση, η εργασία με νόημα, οι ανθρώπινες αξίες, οι τεχνικές, η ελευθερία της γνώμης και της έκφρασης, η φύση, ο ήλιος, τα λουλούδια, η μουσική, ο χορός και τόσες πολλές άλλες όψεις της ζωής μας που την κάνουν, πλούσια, γεμάτη νόημα και πληρότητα.

Καλλιεργήστε την ευτυχία
Τακτοποιήστε τη ζωή σας ώστε να έχετε πολλές ευκαιρίες να απολαύσετε ήρεμες κι ευτυχισμένες στιγμές. Αφήστε χώρο και χρόνο για το γέλιο, το τραγούδι, το χορό και μοιραστείτε τα με τους αγαπημένους σας. Καθορίστε συγκεκριμένο χρόνο για να μοιραστείτε και να απολαύσετε με την οικογένεια και τους φίλους σας. Αυτό μπορεί να σημαίνει να φάτε μαζί, να τραγουδήσετε, να χορέψετε, να πείτε αστεία και ιστορίες, να παρακολουθήσετε κωμωδίες στην τηλεόραση, να περπατήσετε στη φύση, να κολυμπήσετε, να ψωνίσετε, να βγείτε έξω μαζί.

Μπορείτε, ακόμη, να απολαύσετε μόνοι σας διαβάζοντας, ακούγοντας μουσική, χαλαρώνοντας, περπατώντας, διαλογιζόμενοι, κάνοντας ασκήσεις, προσευχόμενοι, ζωγραφίζοντας, γράφοντας, δουλεύοντας στον κήπο ή κάνοντας οποιαδήποτε άλλη απολαυστική ή δημιουργική δραστηριότητα που σας έλκει.

Δεν υπάρχει λόγος να μην μπορούμε να διασκεδάσουμε, να γελάσουμε και να είμαστε ευτυχισμένοι σε «καιρούς δοκιμασίας» όπως και σε κάθε άλλη χρονική στιγμή. Αυτό είναι μέρος του μαθήματός μας – να είμαστε ευτυχισμένοι σε όλες τις καταστάσεις.

Τότε η ευτυχία θα μας γίνει συνήθεια και θα προσελκύσουμε ακόμη περισσότερη από το σύμπαν αντί για λύπη, άγχος, πίκρα ή φόβο.

Παρακαλώ, μελετήστε τα δώδεκα βήματα της διαδικασίας εκδήλωσης και εφαρμόστε τα τώρα για οτιδήποτε θέλετε να πραγματοποιήσετε στη ζωή σας.




http://www.armonikizoi.com

Ο τρόπος επίκλησης Ιόχρους Φλόγας....!!!!!!!

Ανάβουμε ένα λευκό κεράκι και βάζουμε δίπλα ένα μπολάκι με νερό. Όταν είναι δυνατό ανάβουμε λίγο λιβάνι.

Παίρνουμε μια ίσια θέση με τη σπονδυλική στήλη ίσια και χαλαρώνουμε με αναπνοές.

Εκφωνούμε το Decree επίκλησης καθόδου της Φλόγας (βλ. Επικλήσεις) και το Decree Προστασίας του Αρχαγγέλου Μιχαήλ ή άλλη προσευχή προστασίας.

Εκφωνούμε τα Decree που μας εκφράζουν και που χρειαζόμαστε και κλείνουμε το το Decree ευχαριστίας της Ιόχρου Φλόγας.

ΕΝΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΙΟΧΡΟΥ ΚΑΘΑΡΤΗΡΙΑ ΦΛΟΓΑ
Στο ‘Όνομα της Θείας Παρουσίας απευθύνομαι σε Σε Ιόχρου Φλόγα σύμφωνα πάντα με το Νόμο της Αβλάβειας Σε κατευθύνω και Σ’ εντάσσω στις Δυνάμεις που μπορώ και διευθύνω με τη Φλόγα της Καρδιάς με τη Θέληση του Νου
με τη Δύναμη της Πίστης.

Στο Όνομα του lησού και της Παρθένου Μαρίας και στο δικό Σου Ιερή Φλόγα ,Σε κατευθύνω έπ’ αγαθό για την κάθαρση και, θεραπεία των τεσσάρων σωμάτων μου και όλων των σημείων πού πάσχουν…….(π.χ. καρδιά, νεφρά κλπ)
Ενώνω την Πίστη Μου με τη Λάμψη Σου!.
Δώσε εδώ και τώρα αυτό που ζητώ!
Γένοιτο.

Ιόχρου φλόγα ιερή και Ισχυρή σε καλώ και σου ζητώ στο όνομα της Εγώ Ειμί Παρουσίας του Αγίου Γερμανού, του Αρχάγγελου Ζακχιήλ και της Ιεραρχίας Να μου δώσεις υγεία, αφθονία, χαρά, ……..………………………………………………. (πχ. μια νέα ενδιαφέρουσα, τίμια και αποδοτική εργασία, κατάλληλη για την προσωπικότητα και τις ανάγκες μου)
Δράσε άμεσα, απλά, δυναμικά
Εδώ και τώρα, αυτή την ώρα
Γένοιτο

ΕΠΙΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΙΟΧΡΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Θεία Ιόχρου Ενέργεια από την Ιερή Πηγή Σου
Σε επικαλούμαι και Σε εφελκύω μέσα στα σώματά μου.
Σε εισπνέω και Σε διανέμω μέσα στα κύτταρά μου.
ΕΥΛΟΓΗΣΕ, ΕΞΑΓΝΙΣΕ τις σκέψεις, τα αισθήματά μου.

Στην Καθαρτήρια Ιόχρου Θάλασσά Σου,
Μέσω της Ιερής Ροής Σου,
ΜΕΤΑΦΕΡΕ ΠΡΟΣ ΜΕΤΟΥΣΙΩΣΗ
κάθε δυσαρμονία ………………… (δυσκολία, φόβο, ενοχή, αρνητικό συναίσθημα κλπ)

ΚΑΝΕ με Φάρο Φωτοδότη της Ενέργειας Σου
Συμμέτοχο στο Απελευθερωτικό ΙΟΧΡΟΥ ΔΙΚΤΥΟ ΣΟΥ.
Γένοιτο.





Ιόχρους Φλόγα.....!!!!!!!!

''Η Ιόχρους Φλόγα''
Μπορεί να οριστεί σαν Ιερό Πυρ, αμιγής Θεία ενέργεια,
κατά το μεγαλύτερο μέρος αόρατη. Είναι έτσι διαμορφωμένη από Θείες Υπάρξεις ώστε να μπορεί να εξαγνίσει κάθε δυσάρμονη ενέργεια σε εκείνον που την επικαλείται ή σε άλλους.

Δίνεται στον άνθρωπο όταν αυτός την επικληθεί ένθερμα για να εξαγνίσει τις δυσαρμονίες που δημιούργησε κατά τις διάφορες διαβιώσεις του.

Είναι πράξη της Τέταρτης Διάστασης, βρίσκεται παντού στο σύμπαν και γίνεται εφικτή στον άνθρωπο μέσω εξασκημένης επίκλησης προς Θείες Υπάρξεις που ιδιαίτερα, έχουν αφιερωθεί για αυτή την εξυπηρέτηση.

Οι κυριότερες από Αυτές είναι Εκείνες που εξυπηρετούν ανήκουσες στην Έβδομη Ακτίνα που βρίσκεται σε ενέργεια κατά τον παρόντα κύκλο των 2000 ετών και στον οποίο υπάγεται η Ιόχρους Φλόγα.

Αυτές είναι : ο Ελωϊμ Αρκτούρος με το Θείο Συμπλήρωμά Του τη Θεία Ντιάνα, ο Αρχάγγελος Zακχιήλ και η Θεία Aμέθυστη, ο Ηγέτης Άγιος Γερμανός και η Θεία Πόρτια.
Επίσης, η Θεά του Ελέους Γκουάν Γιν με την Κοσμική ΄Υπαρξη Mερσέντες, μαζί με όλα τα μέλη της Ιεραρχίας, των Αγγελικών Λεγεώνων, των Σεραφείμ και Χερουβίμ, που εξυπηρετούν υπό την ΄Εβδομη Ακτίνα.

Μέχρι πρόσφατα, η γνώση και χρήση του Ιερού Πυρός διδάσκονταν αποκλειστικά στα ερημητήρια και Σχολεία των Διδασκάλων, αλλά λόγω της μικρής διάρκειας του χρόνου εντός του οποίου θα συμβούν ορισμένες Κοσμικές μεταβολές που θα έχουν αποτελέσματα και στον Πλανήτη Γη, επιτράπηκε η εξωτερίκευσή Του στον πολύ κόσμο για να επιταχυνθεί η εξέλιξη.

Αυτό συμβαίνει επίσης και λόγω του ότι η Ιόχρους Φλόγα, το Ιερό Πυρ, υπάγεται στην ΄Εβδομη Ακτίνα που άρχισε πρόσφατα να εκδηλώνεται ενεργά επάνω στη Γη. Έτσι και τα δύο συντέλεσαν στην εξωτερίκευσή Του.

Στα παλαιότερα χρόνια της Ελληνικής ιστορίας, η ευεργετική χρήση της Ιόχρου Φλόγας ήταν γνωστή και καλλιεργούνταν η εκδήλωσή της όσο διάστημα βρίσκονταν τα Μυστήρια υπό την επιρροή Μεγάλων Πνευματικών Υπάρξεων.

Με την εξασθένιση των Μυστηρίων και αργότερα την ολοκληρωτική ανάληψή τους από τους πράκτορες του «σκοτεινού προσώπου», χάθηκε η γνώση και ο τρόπος χρήσης της Φλόγας και αυτό που απόμεινε ήταν μόνο μία «ανάμνηση» και αυτή μυθολογικά, σαν ο «Ποταμός Στύγγας».

΄Ηταν η Αγάπη του Αγίου Γερμανού προς την ανθρωπότητα όπου, σαν Ηγέτης της Έβδομης Ακτίνας και με το κύρος που δίνει αυτό το Υπούργημα, μπόρεσε να επαναφέρει την Ιόχρου Φλόγα στον κόσμο της ύλης προς χρήση του ανθρώπου.

Στις μέρες της Ατλαντίδος η Ιόχρους Φλόγα είχε επίσης πολύ μαγνητισθεί πάνω στη Γη και είχαν ιδρυθεί μεγάλοι Ναοί για την επίκληση και ραδιοβολία της.

Στη Λεμουρία όμως, οι Φλόγες του Ιερού Πυρός είχαν φθάσει στο κατακόρυφο και αυτό γιατί ο άνθρωπος δεν είχε ακόμη καταπέσει στο βάραθρο του σκότους και της δυσαρμονίας.





Ο εσωτερικός μύθος των Χριστουγέννων.....!!!!!!!

Ο Ιησούς γεννήθηκε στη Βηθλεέμ φέρνοντας στο φως της συνείδησης τον «Υιό», την ουσία του πυρήνα, που αποκαλούμε Χριστό. Η γέννηση του Χριστού, μακριά από δογματικές και θρησκευτικές ερμηνείες, αποτελεί γεγονός ψυχολογικών,διανοητικών και πνευματικών διεργασιών, οι οποίες αφορούν σε κάθε ανθρώπινο ον, που επιζητά την πνευματοποίησή του.

Ο αποσυμβολισμός των γεγονότων της γέννησης του Ιησού στη Βηθλεέμ είναι απαραίτητος, ώστε να οδηγηθούμε στην εσωτερική αλήθεια, όπως αυτή βιώθηκε από τον άνθρωπο Ιησού στο φυσικό, διανοητικό και πνευματικό επίπεδο της
ύπαρξής του.

Από αυτή την οπτική γωνία και με αυτή την κατανόηση, είναι σκόπιμο να αντιληφθούμε, πως η γη της Παλαιστίνης είναι μέσα μας, αποτελεί το πεδίο των μαχών και των εξελίξεων προς την ψυχική ανάπτυξή μας. Είναι η δική μας χωροχρονική στιγμή, που θα φιλοξενήσει την πραγματικότητα του Ιησού, την εκδηλωμένη ενσυνείδητη θέληση και βούληση για την ανεύρεση της περ-προσωπικής ζωής, που αντιπροσωπεύει ο Χριστός.

Πρόδρομος των στοιχείων της θέλησης και της βούλησης είναι η μητέρα του Μαρία. Ως στοιχείο μέσα στον Ιησού, αντιπροσωπεύει τη συγκινησιακή, θηλυκή πλευρά του. Αυτή η θηλυκή όψη της ύπαρξής του θα είναι το αλχημικό εργαστήρι όλων των διεργασιών για την εκδήλωση του Χριστικού πνεύματος, θα είναι το σκεύος και η μήτρα που θα γεννήσει το πνευματικό του σώμα. Η Μαρία είναι το στοιχείο της αποδοχής μέσα του, που θα επιτρέψει το έργο του Αγίου Πνεύματος στον εξαγνιστικό και καθοδηγητικό του ρόλο. 

Μέσω αυτού του στοιχείου θα γίνει δυνατό να μετουσιωθεί η υλική σάρκινη φύση του Ιησού σε αγνή πνευματική ουσία φέρνοντας ως αποτέλεσμα αυτής της μετάλλαξης την Χριστική συνείδηση.

Ο Ιησούς γεννιέται στη φάτνη. Αυτό σημαίνει ότι ο ψυχικός νους, η εκδηλωμένη Σοφία, το Άγιο Πνεύμα μπορεί να κατοικήσει τώρα στο σώμα. Έτσι, ο υιός ενσαρκώνεται στο φυσικό σώμα, δηλαδή στην ενσυνείδητη πραγματικότητα,
επιτρέποντας στον Υιό του Ανθρώπου και στον Υιό του Θεού να συνυπάρχουν, το πνεύμα με την ύλη να συγκατοικεί. 

Η φάτνη αντιπροσωπεύει τα τέσσερα κατώτερα ενεργειακά κέντρα, το σώμα της σάρκινης φύσης μας, ενώ τα ζώα της φάτνης συμβολίζουν τη ζωτική ενέργεια του ανθρώπου, η οποία από την πρώτη στιγμή, μπαίνει στην υπηρεσία του υιού, κάτω δηλαδή από τον έλεγχο του ψυχικού νου, της νέας δύναμης που κυριαρχεί στο σώμα. 

Έτσι, βλέπουμε όλες τις ζωτικές δυνάμεις των τεσσάρων κατώτερων κέντρων που μέχρι τώρα εξυπηρετούσαν τη σάρκινη φύση του, να τον προσκυνούν, να δηλώνουν υποταγή και υπηρεσία στο έργο της πνευματοποίησης του σώματος, το σώμα γίνεται ο Ναός του ζώντος Θεού. 

Η εμφάνιση των τριών Μάγων θα φέρει στην επιφάνεια της 
συνείδησης στοιχεία των δυνάμεων της ψυχικής πραγματικότητας του Ιησού, καθώς οι μάγοι αποτελούν σύμβολα της πολωμένης φύσης του ως σημεία του ορίζοντα της ύπαρξης. 

Έτσι, η Ανατολή, ο Βορράς, ο Νότος και η Δύση είναι θέσεις κλειδιά,ενεργειακά στοιχεία εντός του εαυτού του. 

Tα δώρα που φέρνουν οι μάγοι στον Ιησού, αντιστοιχούν στις δυνάμεις που συνθέτουν την ύπαρξή του. Είναι τα δώρα των επιπέδων μέσα του, που εισπράττει η κατανόησή του. Αυτά τα δώρα είναι οι αμοιβές που προσφέρουν αυτά τα επίπεδα.

Έτσι, ο Χρυσός είναι το δώρο του φυσικού επιπέδου, αγγέλου ή δύναμης, μέσα στον εαυτό και συμβολίζει την ευημερία. 

Αυτός ο πλούτος προσφέρεται από την υπηρεσία των δημιουργικών δυνάμεων μέσα στο σώμα, καθώς αυτές οι δυνάμεις λειτουργούν μέσα από το πρώτο κέντρο του αδενικού μας συστήματος, αυτό που καλούμε γονάδες. 

Σε αυτό το κέντρο ανθίζει το δέντρο της ζωής, αποστολή του οποίου είναι η προμήθεια των δυνάμεων, η θεραπεία και η ανάπτυξη. Αυτή η υλική ευημερία στο φυσικό επίπεδο είναι απαραίτητη, καθώς ο χρυσός, οι φυσικές δυνάμεις, θα υποστηρίξουν την πνευματοποίηση του σώματος προς την ολοκλήρωση με σκοπό την επίτευξη της Χριστότητας.

Η σμύρνα είναι το δώρο του νοητικού επιπέδου. Συμβολίζει την πικρία του νου. Αυτή η πικρία θα είναι αποτέλεσμα της ύψιστης κατανόησης που θα εισπράξει ο Υιός του Ανθρώπου καθ’ όλη τη διάρκεια των γεγονότων μέχρι την
Ανάσταση και την Ανάληψή του. Είναι η πικρία της θνητής διάνοιας πάνω στις διεργασίες που θα υποστεί ο νους (σταύρωση των ιδεών) για τον ερχομό των Χριστικών δυνάμεων μέσα στην ενσυνείδητη πραγματικότητα. 

Αυτή η πικρία είναι ένα δώρο κατανόησης, καθώς ο ψυχικός νους θα  διαψεύσει καθολικά την πραγματικότητα του υλικού ανθρώπου. 

Το λιβάνι συμβολίζει την αγνή, συναισθηματική φύση του Υιού, η οποία μέσω της Μαρίας έχει ήδη εξαγνιστεί, ώστε αυτή η φύση να μπορεί τώρα να ανυψωθεί στην ανώτερη συγκινησιακή πραγματικότητα που αντιπροσωπεύει 
το Άγιο Πνεύμα. 

Το Αστέρι που καθοδηγεί τους μάγους, είναι κι αυτό ένα δώρο. Το προσφέρει ο Χριστός, η ανώτερη συνείδηση, στον Ιησού, δώρο της  υπερ-πραγματικότητας προς τον άνθρωπο. Είναι το σύμβολο που έχει ανατείλει, το σύμβολο της νέας συνειδητότητας, της Χριστικής έλευσης στο υποσυνείδητο της ψυχικής αντίληψης,ατομικό για τον Ιησού και συλλογικό για την ανθρώπινη ύπαρξη. 

O Ηρώδης, σύμβολο της ανταρσίας του εαυτού, εκπρόσωπος των αρνητικών δυνάμεων μέσα στο σώμα της ανθρωπότητας, εξωτερικά αλλά και ατομικά στο ψυχικό σώμα του Ιησού, διεκδικεί την πραγματικότητά του αρνούμενος τη γέννηση της νέας συνειδητότητας μέσα του. 

Αυτή η διαδικασία θα φανεί σ’ αυτόν ως ανατρεπτική τάση και κίνδυνος να χαθούν οι εξουσίες των γήινων δυνάμεων, χάνει τον έλεγχο της σωματικής συνειδητότητας, καθώς
απειλείται κυριολεκτικά η σάρκινη φύση του από την εγκαθίδρυση του πνευματικού βασιλείου στο σώμα. Αυτές οι ιδέες έννοιες της σάρκινης πραγματικότητας θα καθοδηγήσουν τον Ηρώδη, ως χέρι της επαναστατικής δύναμης μέσα στον εαυτό, να σκοτώσει το ακατανόητο γι’ αυτόν «πνευματικό παιδί». 

Θα τεμαχίσει με το μαχαίρι της σάρκινης αντίληψής του κάθε εκδηλωμένη ανώτερη νεογέννητη αίσθηση, προσπαθώντας με αυτή την ομαδική εκτέλεση (σκοτώνοντας όλα τα βρέφη της ίδιας ηλικίας) να ανακαλύψει τον ταραξία των γήινων εννοιών του. Συγχρόνως, ελπίζοντας σε μία υποχώρηση της ανώτερης δύναμης μέσα του, θα προσπαθήσει να εξουδετερώσει τα πνευματικά κύτταρα, ενώ στην ουσία αυτά τα κύτταρα – στοιχεία θα αφομοιωθούν μέσα του καταστρέφοντας τον ίδιο ως δράστη της ανταρσίας. 

Ο Χριστός γεννιέται ως αποτέλεσμα μίας σειράς διαδοχικών ενώσεων ή γάμων των αντιθετικών στοιχείων μέσα μας. Αυτά τα αντιθετικά στοιχεία απορρέουν από τη διττότητα της ανθρώπινης φύσης ως σάρκα ταυτόχρονα και πνεύμα. 

Ο Ιησούς βίωσε αυτή την πραγματικότητα μέσα από σειρά μυήσεων, στις οποίες ενοποίησε και συγχώνευσε τα στοιχεία της διπολικής φύσης του, επιτρέποντας στο φως της Χριστικής ουσίας να διαπεράσει τα ύψη και τα βάθη του εαυτού του, ζώντας ο ίδιος συνειδησιακά την ανάσταση στο συνειδητό, υποσυνείδητο και υπερσυνείδητο επίπεδο του εαυτού του. 

Ως ενσυνείδητος νους, επέτρεψε στην υπερσυνείδητη πραγματικότητα να εκδηλωθεί και κάτω από τη θεϊκή βούληση, ο Υιός του ανθρώπου έγινε Υιός Θεού. 

Για να συμβεί αυτό αντίστοιχα μέσα μας, πρέπει να επιτρέψουμε στη ροή της θείας ενέργειας να εισχωρήσει και να πνευματοποιήσει το σύνολο του εαυτού μας. 

Μέσα από πολλούς αντιθετικούς γάμους, θα οδηγηθούμε από το φως του συνειδητού νου στον Άδη του ασυνείδητου ξεσκεπάζοντας  και φανερώνοντας το σύνολο ενός άγνωστου εαυτού, που εμπεριέχει μέσα του τη νύχτα και το φως. 

Για να εισέλθουμε σ’ αυτά τα άδυτα της δικής μας ύπαρξης 
γεννώντας απ’ αυτά τα βάθη το φως του Χριστού πυρήνα μας, είναι απαραίτητη η εξαγνιστική φύση του Αγίου Πνεύματος, να καθαρίσει τη φάτνη των κατώτερων κέντρων μας, που σημαίνει : η δική μας  Εύα – ανάγκη για προβολή, να έχει ανταλλαχθεί σε συναίσθηση της εσωτερικής ζωής, να έχει μετατραπεί σε Μαρία. 

Τότε μόνον, μπορεί να γεννηθεί ο Υιός της σοφίας, ο εσωτερικός άνθρωπος, το Χριστικό πνεύμα μέσα μας. 

Η γέννηση του Χριστού μέσα μας είναι αποτέλεσμα της αυτογνωσίας. Αυτή η αυτογνωσία οδηγεί στην κατανόηση της ενότητας όλων των πραγμάτων, που συνθέτουν την ανθρώπινη ύπαρξη. 

Ο Ιησούς, βρίσκοντας τη δική του ατομικότητα, έγινε ταυτόχρονα σωτήρας της ανθρώπινης ύπαρξης. Με τον ίδιο τρόπο, η γέννηση του Χριστού μέσα μας θα φέρει τη σωτηρία στην παγκοσμιότητα της ύπαρξης, καθώς ο καθένας από μας, ως ένας άλλος Ιησούς, κουβαλάει μέσα του το σύνολο ολόκληρης της ανθρωπότητας, υπεύθυνος για τη μοίρα και το πεπρωμένο της ανθρώπινης ύπαρξης σαν ένα σώμα που εμπεριέχει όλα τα άλλα κύτταρα, σώματα μέσα του. 

Ο άνθρωπος δεν μπορεί ποτέ να δικαιωθεί ως λόγος και σκοπός ύπαρξης, παρά μόνον γεννώντας τον αληθινό εαυτό του, τον Υιό της Μαρίας στη δική του φάτνη. Τότε κατεβαίνει η Δόξα επί της γης και έρχεται η ειρήνη ως ευδοκία  στους ανθρώπους. 






Χειμερινό ηλιοστάσιο : Η μέρα που πιάνουν οι ευχές....!!!!!!!

Έχετε μια ευχή που θέλετε πολύ να πραγματοποιηθεί; Το χειμερινό ηλιοστάσιο, στις 22 Δεκεμβρίου, είναι η καλύτερη ημέρα για να την εκφράσετε και να ξεκινήσει η διαδικασία για την πραγματοποίησή της. Ακολουθήστε την τεχνική που σας προτείνουμε και έχετε εμπιστοσύνη: το Σύμπαν είναι με το μέρος σας...

Η εορταστική περίοδος των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς έχει δύο όψεις: από τη μια είναι συνυφασμένη με την οικογενειακή ατμόσφαιρα, τα λαμπερά φώτα και τα στολίδια, την ανταλλαγή δώρων αγάπης και γενικά την αισιοδοξία και την ελπίδα για την αλλαγή και το καινούργιο. Από την άλλη, όπως υποστηρίζουν οι ψυχολόγοι και έχουν αποδείξει οι στατιστικές, οι γιορτές είναι μια περίοδος που τα μοναχικά άτομα νιώθουν πιο έντονα τη μοναξιά τους, κλείνονται περισσότερο στον εαυτό τους και υπάρχει έξαρση της μελαγχολίας και της κατάθλιψης.

Είναι οι δυο όψεις του νομίσματος που συμβολικά υπάρχουν πάντα αυτή την περίοδο. Η σκοτεινή νύχτα από τη μια και η ελπίδα, η υπόσχεση του φωτός μέσα στο πιο βαθύ σκοτάδι από την άλλη. Στην καρδιά του χειμώνα, όταν οι νύχτες είναι οι πιο κρύες και σκοτεινές του χρόνου, το φωτεινό αστέρι εμφανίζεται στον ουρανό φέρνοντας την ελπίδα για την αλλαγή. Ο σπόρος για την αναγέννηση έχει φυτευτεί στο πιο βαθύ σκοτάδι και περιμένει υπομονετικά να βλαστήσει, να βγάλει ρίζες και κορμό και τελικά να δώσει καρπούς και άνθη.

Μια παλιά ιστορία
Οι μέρες γύρω από το χειμερινό ηλιοστάσιο έως και τις αρχές του Γενάρη είναι από τις αρχαιότερες εορταστικές περιόδους των ανθρώπων. Πολύ πριν από την έλευση του χριστιανισμού, οι περισσότερες θρησκείες είχαν τοποθετήσει σ’ αυτή την περίοδο τη γέννηση των θεών τους. 

Ο περσικός θεός Μίθρας, οι αιγυπτιακοί Όσιρις και Ώρος, ο Βάαλ αλλά και ο Διόνυσος, ο Δίας και ο ημίθεος Ηρακλής είναι μόνο λίγοι από όσους θεωρείται ότι γεννήθηκαν στο διάστημα αυτό. Άλλωστε, η καθιέρωση της 25ης Δεκεμβρίου ως ημερομηνία γέννησης του Ιησού έγινε ύστερα από μεγάλες και χρονοβόρες συζητήσεις και διαβουλεύσεις, που ξεκίνησαν από τον 4ο μ.Χ. αιώνα, κράτησαν σχεδόν τριακόσια χρόνια και τελείωσαν με την αποδοχή της ημερομηνίας αυτής και από την εκκλησία της Ιερουσαλήμ, τον 7ο αιώνα.

Οι αρχαίες γιορτές χαρακτηρίζονταν από τα ίδια έθιμα που υπάρχουν σήμερα σε ολόκληρο το δυτικό κόσμο. Ο στολισμός των δέντρων, τα φώτα, τα δώρα και οι λιτανείες ήταν πρακτικές που τιμούσαν τη γέννηση του φωτός. 

Οι αρχαίοι Έλληνες, για παράδειγμα, για να τιμήσουν τον Δία και την Κυβέλη στόλιζαν στην ύπαιθρο δέντρα με αναθήματα, κουλουράκια και κορδέλες και τα φώτιζαν με λυχνάρια. Στη διάρκεια των Ρωμαϊκών χρόνων στις 19 Δεκεμβρίου άρχιζαν τα Σατουρνάλια. Ο εορτασμός τους περιελάμβανε μεταμφιέσεις, πολύ χορό, τραγούδι, κρασί και ελευθερία για τους δούλους. Η εορταστική περίοδος έκλεινε στις 7 Ιανουαρίου, με τη γιορτή του Ιανού.

Η ευκαιρία που δεν πρέπει να χάσουμε
Στην περίοδο των γιορτών λοιπόν υπάρχει μια μεγάλη ευκαιρία, μια εξαιρετική δυνατότητα που μπορούμε όλοι να εκμεταλλευτούμε. Εν μέρει το κάνουμε, βάζοντας στόχους για την καινούργια χρονιά, δίνοντας υποσχέσεις στον εαυτό μας με ανανεωμένη αισιοδοξία και προσμονή. Τώρα βέβαια πόσες απ’ αυτές τις υποσχέσεις γίνονται τελικά πράξη και πόσα καινούργια ξεκινήματα έχουν αποτέλεσμα είναι μια άλλη ιστορία.

Διότι δεν χρειάζεται μόνο η απόφαση για να ξεκινήσουμε. Είναι επίσης απαραίτητο να μείνουμε σταθεροί στους στόχους μας, να μην αλλάξουμε γνώμη στα μισά του δρόμου, να έχουμε την αναγκαία επιμονή αλλά και υπομονή μέχρι να πραγματοποιηθούν οι προσδοκίες μας. Δεν αρκεί δηλαδή το φύτεμα ενός σπόρου, χρειάζεται και η κατοπινή φροντίδα για να μεγαλώσει.

Ας δούμε όμως πώς μπορεί να αξιοποιηθεί καλύτερα αυτή η περίοδος. Το Σύμπαν είναι μεν δεκτικό, αλλά δεν πιάνουν όλες οι ευχές. Το χώμα στο χωράφι δηλαδή είναι τρυφερό και αφράτο, αλλά χρειάζεται ο κατάλληλος σπόρος και η ανάλογη τεχνική για το φύτεμα. Σας δίνουμε εδώ μια μέθοδο «φυτέματος», μια τεχνική δηλαδή για να κάνετε την ευχή σας με τέτοιον τρόπο ώστε να είστε σίγουροι ότι το Σύμπαν θα ανταποκριθεί. 

Η μέθοδος αυτή απαιτεί 12 ημέρες, από τις οποίες οι πρώτες τρεις είναι για την προετοιμασία και οι υπόλοιπες εννέα για την εκτέλεση, δηλαδή το φύτεμα του σπόρου και τη φροντίδα των πρώτων ημερών. Το ιδανικό είναι να φυτέψετε το σπόρο στην ανατολή της ημέρας του χειμερινού ηλιοστασίου (που φέτος είναι στις 23 Δεκεμβρίου). 

Σ’ αυτή την περίπτωση θα αρχίσετε την προετοιμασία από τις 20 Δεκεμβρίου. Μπορείτε όμως να φυτέψετε την ευχή-σπόρο οποιαδήποτε μέρα από τις 20 έως τις 25, οπότε θα προσαρμόσετε ανάλογα και την προετοιμασία. Η διαδικασία μοιράζεται σε τρία στάδια :

1. Προετοιμασία (3 ημέρες)
2. Φύτεμα σπόρου (Διαλογισμός 20 λεπτών περίπου) και
3. Φροντίδα (Εννέα διαλογισμοί των 5 λεπτών περίπου).
Ας τα δούμε αναλυτικά, λοιπόν!

Προετοιμασία
Η φάση της προετοιμασίας είναι πολύ σημαντική και έχει να κάνει με το ξεκαθάρισμα του στόχου που θέλετε να πετύχετε και την κατασκευή του σπόρου-ευχής που θα φυτέψετε. Προετοιμάζεστε τρεις μέρες πριν σε τρία επίπεδα -σωματικό, συναισθηματικό και νοητικό- πριν προχωρήσετε στο «φύτεμα του σπόρου», την τέταρτη ημέρα.

Σωματικό : Στην ουσία πρόκειται για μια περίοδο νηστείας και αποχής από την ερωτική πράξη. Αυτές τις ημέρες δεν θα φάτε κρέας ή ψάρι και θα κάνετε απαραίτητα ένα καλό μπάνιο καθαρισμού κάθε βράδυ πριν πέσετε για ύπνο. Γενικά δηλαδή θα φροντίζετε την αγνότητα και την καθαριότητα του σώματός σας.

Συναισθηματικό : Σ’ αυτό το επίπεδο είναι σημαντικό να ελέγχετε τα αρνητικά συναισθήματά σας. Μην κάνετε παρέα με άτομα που σας θυμώνουν ή σας εκνευρίζουν και μην μπλέκετε σε ψυχοφθόρες καταστάσεις. Αν γίνεται, φροντίστε να πάτε κάπου όπου μπορείτε να είστε ήρεμοι και να ασχοληθείτε με τον εαυτό σας και την προετοιμασία. Και εδώ ο κανόνας είναι να φροντίσετε την καθαρότητα του συναισθηματικού σας κόσμου, να διώξετε από μέσα σας οτιδήποτε βαραίνει ή «λερώνει» την καρδιά σας. 

Η βαθιά, ειλικρινής εξομολόγηση και η άφεση των αμαρτιών σας από έναν ιερέα είναι ίσως ο καλύτερος τρόπος για να ξεκαθαρίσετε τα εσωτερικά «βάρη» που προέρχονται από ενοχές και τύψεις. Αν είναι εφικτό, συγχωρέστε αυτούς που σας πλήγωσαν και θυμηθείτε να πείτε ένα ευχαριστώ και να εκφράσετε την αγάπη σας σ’ εκείνους που σας στηρίζουν και σας αγαπούν.

Νοητικό : Σ’ αυτό το επίπεδο εντάσσεται όχι μόνο η καθαρότητα και η θετική κατεύθυνση της σκέψης σας, αλλά και η προετοιμασία της ευχής-σπόρου. Η προσευχή και η θετική σκέψη είναι απαραίτητα συστατικά της επιτυχίας. 

Η ευχή σας θα είναι ένας στόχος που θέλετε να επιτύχετε, π.χ. αφθονία ή υγεία. Ο στόχος θα πρέπει να έχει νόημα για σας και να μην περιλαμβάνει επιθυμίες και απαιτήσεις άλλων ατόμων που δεν τις θέλετε πραγματικά, όπως, για παράδειγμα, γάμος ή μια σχέση επειδή σας πιέζουν οι γονείς ή το περιβάλλον σας. Επίσης, ο στόχος σας θα πρέπει να ωφελεί όχι μόνο εσάς, αλλά και τους γύρω σας. Μπορείτε να ζητήσετε οτιδήποτε, αρκεί να μη βλάπτει τους άλλους.

Όταν ξεκαθαρίσετε τι θέλετε ακριβώς να ευχηθείτε, φανταστείτε τον εαυτό σας να βιώνει μια ημέρα που η ευχή-στόχος έχει ήδη πραγματοποιηθεί. Αν, για παράδειγμα, θέλετε περισσότερα χρήματα και αφθονία στη ζωή σας, φανταστείτε τι θα κάνετε μια ημέρα που θα έχετε τα χρήματα που επιθυμείτε. Φανταστείτε με λεπτομέρειες πόσο όμορφα νιώθετε, τι προσφέρετε στον εαυτό σας και τους άλλους. 

Γράψτε κάπου το σενάριο αυτής της ημέρας, σαν να βλέπετε τον εαυτό σας και τους γύρω σας σε μια ταινία που γυρίσατε με μια βιντεοκάμερα. Φανταστείτε ότι την παρακολουθείτε στην τηλεόραση και κατόπιν μπείτε μέσα στην ταινία, ακριβώς όπως θα είστε εκείνη την ημέρα.

Η πιο μεγάλη νύχτα
Το χειμερινό ηλιοστάσιο τοποθετείται συνήθως μεταξύ 21ης και 22ας Δεκεμβρίου. Είναι η πιο μεγάλη νύχτα του έτους, αφού την επόμενη μέρα ο ήλιος ανατέλλει μερικά δευτερόλεπτα νωρίτερα και δύει λίγο αργότερα, που σημαίνει ότι το φως της ημέρας αρχίζει να μεγαλώνει σταθερά μέχρι το θερινό ηλιοστάσιο, στις 21 Ιουνίου, που ξεκινά η αντίθετη πορεία. 

Πολλές αρχαίες παραδόσεις θεωρούν ότι η περίοδος αυτή είναι η πλέον κατάλληλη για να γίνει ένα καινούργιο ξεκίνημα, το οποίο θα είναι συντονισμένο με τους κοσμικούς νόμους και θα ακολουθήσει την πορεία του ήλιου. Αυτό το ξεκίνημα ο σύγχρονος πολιτισμός το έχει συνδέσει με την Πρωτοχρονιά και τον ερχομό του νέου έτους, παλαιότερα όμως θεωρούσαν ότι η καλύτερη αρχή είναι το χειμερινό ηλιοστάσιο. 

Πίστευαν δηλαδή ότι η πιο μακριά και κρύα νύχτα του χρόνου είναι η πλέον κατάλληλη για να φυτέψουμε το σπόρο της νέας αρχής. Είναι η νύχτα αλλά και η μέρα που πιάνουν οι ευχές. Σαν να ανοίγει στο σύμπαν ένα παράθυρο προς την ανθρωπότητα και οποιαδήποτε «αίτηση» υλοποιείται στο διάστημα που απομένει μέχρι το θερινό ηλιοστάσιο.

Το φύτεμα του σπόρου
Την τέταρτη ημέρα θα ξυπνήσετε και θα κάνετε διαλογισμό ακριβώς την ώρα της ανατολής (στις 22 Δεκεμβρίου είναι στις 07.38). Η όλη διαδικασία δεν κρατάει πάνω από είκοσι λεπτά...

*Καθίστε σε μια καρέκλα, φορώντας ζεστά και χαλαρά ρούχα. 
*Κλείστε τα μάτια σας και πάρτε βαθιές αναπνοές. Αν γνωρίζετε κάποιες τεχνικές χαλάρωσης, διαλογισμού ή αυτοΰπνωσης, εφαρμόστε τες. Αρκεί να μπείτε σε κατάσταση βαθιάς χαλάρωσης.

*Φανταστείτε ότι περπατάτε ξυπόλυτοι σε ένα λιβάδι. Νιώστε τη γη κάτω από τα πόδια σας. Τι βλέπετε; Ποιες μυρωδιές υπάρχουν; Τι ακούτε; Μην εστιάσετε σε κάτι. Αφήστε τον εαυτό σας ελεύθερο.

*Φανταστείτε ότι κολυμπάτε στη θάλασσα. Τι θερμοκρασία έχει το νερό; Βουτήξτε μέσα και κοιτάξτε γύρω σας. Πώς αισθάνεστε; Νιώστε το νερό στο δέρμα σας.

*Φανταστείτε ότι βρίσκεστε στην κορυφή ενός λόφου. Αισθανθείτε τον αέρα που φυσάει. Ανοίξτε τα χέρια σας. Πώς νιώθετε το άγγιγμα του αέρα στο σωμα σας;

*Φανταστείτε ότι πλησιάζετε τον ήλιο. Είστε απόλυτα ασφαλείς και νιώθετε όμορφα. Δείτε και νιώστε τον εαυτό σας να μπαίνει μέσα στον ήλιο. Eίστε απόλυτα προστατευμένοι, αλλά μπορείτε να δείτε και να νιώσετε την αιώνια φλόγα.

*Φανταστείτε ότι βρίσκεστε στο Διάστημα. Το χρώμα του κενού ουρανού δεν είναι μαύρο, αλλά βαθύ μπλε, όπως λίγο πριν από την ανατολή. Το μόνο που βλέπετε είναι το βαθύ μπλε κενό Διάστημα. Σ’ αυτό το σημείο γεμίστε το κενό Διάστημα με την ευχή σας. Δείτε το στόχο σας να πραγματοποιείται.

Αυτό είναι όλο. Επιστρέψτε στο παρόν και ανοίξτε τα μάτια σας.

Για τις επόμενες εννέα ημέρες, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να βρείτε πέντε λεπτά χρόνο για να χαλαρώσετε και να ξαναδείτε μόνο την ευχή-στόχο σαν να έχει ήδη πραγματοποιηθεί. Το ιδανικό είναι να γίνεται την ώρα της ανατολής, αλλά δεν πειράζει αν το κάνετε οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Θυμηθείτε ότι «συν Αθηνά και χείρα κίνει». Με θετικές προσδοκίες και κάνοντας τις κατάλληλες πρακτικές κινήσεις προς την επίτευξη του στόχου σας μέχρι το θερινό Hλιοστάσιο, στις 21 Ιουνίου, θα δείτε την ευχή σας να πραγματοποιείται.






Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

Αντιμετωπίζοντας την Κρίση - Για ποιο λόγο συμβαίνουν αυτά ;;;

Για ποιο λόγο μπορεί να επιλέξαμε σαν ψυχές να περάσουμε από αυτές τις δοκιμασίες και ίσως να χάνουμε τα λεπτά μας, την εργασία μας, τα έσοδα μας και ίσως ακόμα το σπίτι μας και άλλα;

Τι μπορεί να είναι το πνευματικό ή νοητικό κέρδος που αναζητάμε σαν ψυχές σε εξέλιξη από τέτοιες εμπειρίες;

Η απάντηση για την κάθε ψυχή θα είναι ένας διαφορετικός συνδυασμός από πιθανά μαθήματα που εμπλουτίζουν τον εσωτερικό μας κόσμο.

Μερικά πιθανά μαθήματα μπορεί να είναι :

1. Να κάνω ότι μπορώ να διατηρώ όλα όσα χρειάζομαι για να εξασφαλίσω τα καθήκοντα, την ευημερία, την ευτυχία και το σκοπό της ζωής μου. Να αξιοποιώ όλες τις σωματικές, νοητικές και πνευματικές μου ικανότητες για να πραγματοποιήσω την ιδανική μου ζωή.

2. Να ενωθώ με άλλους και να αλλάξουμε με κάθε ηθικό και νόμιμο μέσο, τους πολιτικούς και τους οικονομικούς παράγοντες και τις συνθήκες που συντελούν σε τέτοιες καταστάσεις.

3. Να μελετήσω τους νόμους της έλξης και της υλοποίησης και να μάθω να δημιουργήσω συνειδητά αυτά που χρειάζομαι.

4. Να νιώθω ασφάλεια, αυτοπεποίθηση και σιγουριά ότι έχω τις δυνάμεις να πραγματοποιήσω τις πραγματικές μου ανάγκες και να είμαι ασφαλής και ευτυχισμένος/η σε κάθε περίπτωση.

5. Να έχω την ευλυγισία που χρειάζομαι να ρέω και να ανταποκρίνομαι με εφευρετικότητα στις εξωτερικές καταστάσεις που αλλάζουν συνέχεια.

6. Να θυμάμαι ότι η αξία μου είναι εσωτερική και δεδομένη και δεν έχει καμία σχέση με το χρήμα, τι έχω ή την επαγγελματική μου θέση.

7. Να μελετήσω τις αποφάσεις και τις ενέργειες μου που μπορεί να έχουν συντελέσει στο να συμβαίνουν αυτά σήμερα και να μάθω από αυτά και να βελτιώσω ή να διορθώσω τον τρόπο σκέψης και λειτουργίας μου.

8. Να ελευθερωθώ από την τάση να συγκρίνω τον εαυτό μου με τους άλλους. Ο καθένας έχει την μοναδική κατάσταση που χρειάζεται για την δική του εξέλιξη.

9. Να νιώθω ευγνωμοσύνη για όλα όσο έχω και να έλκω ακόμα περισσότερα.

10. Να μάθω και να εφαρμόσω τις τεχνικές της ενεργειακής ψυχολογίας για να ελευθερωθώ από το φόβο και άλλα δυσάρεστα συναισθήματα για να έχω μεγαλύτερη διαύγεια για να λύσω μεθοδικά τα θέματα μου.

11. Να μελετήσω τους πνευματικούς νόμος και τις διδασκαλίες όλων των πνευματικών δασκάλων και να βρω ηρεμία και αγάπη μέσα μου ανεξάρτητα από εξωτερικές καταστάσεις.

12. Να θυμάμαι ότι ζω σε ένα σύμπαν αγάπης, που πάντα θα μου δώσει αυτά που χρειάζομαι – έστω την τελευταία στιγμή.

13. Να αναθεωρώ τι πραγματικά χρειάζομαι για να είμαι ευτυχισμένος/η και να απελευθερωθώ από ψευδαισθήσεις, προσκολλήσεις, απαιτήσεις και παράπονα, που με εμποδίζουν να δω πόσο τυχερός/η είμαι που έχω όλα όσα έχω.

14. Να επιλέγω εσωτερική ευτυχία ανεξάρτητα από εξωτερικές συνθήκες.

15. Να απελευθερωθώ από προγραμματισμούς από το παρελθόν και το άγχος και φόβο για το μέλλον και να ζω και να απολαύσω το παρόν.

16. Να συγχωρήσω αυτούς που πιστεύω ότι φταίνε για ότι συμβαίνει και να καταλάβω, ότι αυτοί απλώς παίζουν το ρόλο τους σε σενάρια που σαν ψυχές ο καθένας από μας έχει γράψει για τον εαυτό του και που έχουμε γράψει ομαδικά για το σύνολο.

17. Να έχω την πίστη ότι είμαι αγαπητός στο Θεό και στις δυνάμεις του σύμπαντος και ότι δεν υπάρχουν λάθη, ούτε ατυχίες ούτε τιμωρία. Όλα συμβαίνουν μόνο και μόνο για την εξέλιξη και τη μάθηση μας.

18. Να ενωθούμε με άλλους και μέσα από την ενότητα να βρούμε την ασφάλεια και την ευτυχία.

19. Να ελευθερωθώ από αρνητικά συναισθήματα προς αυτούς που έχουν ή προς αυτούς που πιστεύω, ότι φταίνε για αυτό που μου συμβαίνει και να πάρω την ευθύνη για την πραγματικότητα μου, που φαίνεται να επέλεξα σαν ευκαιρία για την καλλιέργεια της εσωτερικής μου δύναμης και σοφίας.

20. Να καταλάβω ότι το μόνο που ζητιέται από μένα είναι να κάνω την καλύτερη προσπάθεια που μπορώ και να προσφέρω τα αποτελέσματα στο Θεό με την εμπιστοσύνη, ότι όλα γίνονται για το ανώτερο δυνατό καλό.

21. Να ελευθερωθώ από οποιαδήποτε υπερηφάνεια και να κάνω ότι χρειάζεται (αρκεί να είναι ηθικό) να επιβιώσω και να φροντίσω την οικογένεια μου.

22. Να θυμάμαι ότι οι αγαπημένοι μου που ίσως να εξαρτώνται επάνω σε μένα αυτήν την στιγμή, είναι άτρωτες αιώνιες ψυχές που έχουν επιλέξει την εμπειρία αυτή για κάποιο λόγο. Φτάνει να υπάρχει αγάπη. Όλα τα άλλα είναι δευτερεύοντα.

23. Να συνειδητοποιώ ότι η αγάπη είναι η αληθινή πηγή της ευτυχίας και της ασφάλειας μου.

24. Να διαπιστώσω την δική μου ευθύνη στην συνολική κατάσταση και να μάθω από αυτό και να το διορθώσω.

25. Να μάθω ότι μπορώ να είμαι ευτυχισμένος/η με πολύ λιγότερα από ότι νόμιζα.

26. Να απελευθερωθώ από προσκολλήσεις που εμποδίζουν την ευτυχία και την εξέλιξη μου.

27. Να σκέφτομαι πιο πολύ τους άλλους, να θέλω να είναι καλά και να τους βοηθήσω.

28. Θα θυμάμαι ότι είμαι ένα άτρωτο αιώνιο πνεύμα και ότι είμαι πάντα ασφαλής.

29. Να θυμάμαι ότι είμαι μια έκφραση της θειας συνειδητότητας και ότι αξίζω ότι καλύτερο υπάρχει στο κόσμο αυτό και έχω τη δύναμη να το δημιουργήσω.

30. Να συνειδητοποιήσω ότι είμαι ένα ιερό ον ενωμένο με το θειο και ότι δεν μπορεί ποτέ μια εμπειρία στον υλικό κόσμο του χώρου και του χρόνου να είναι μεγαλύτερη από τις δυνάμεις μου.

Μπορούμε να αλλάξουμε πολλά και επίσης μπορούμε να είμαστε καλά χωρίς πολλά να αλλάξουν. 

Το βασικότερο ερώτημα είναι ποιος ή τι Θέλω να είμαι απέναντι σε ότι συμβαίνει.

Μοιραστείτε τις δικές σας αντιλήψεις που πιστεύετε ότι βοηθάνε εσάς  και ότι μπορούν να βοηθήσουν και άλλους.





Ρόμπερτ Ηλίας Νατζέμυ

Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2014

Πως να δημιουργήσουμε ευημερία ακόμα και σε δυσμενείς συνθήκες......!!!!!!!!!!

Απομαγνητοφώνηση ομιλίας 29.2.12
Παρακαλούμε για την κατανόηση σας επειδή το κείμενο είναι προφορικό και τα Ελληνικά δεν είναι η μητρική μου γλώσσα. Επικεντρωθείτε στην ουσία και όχι στον τρόπο έκφρασης.

Η ομιλία απόψε έχει τον τίτλο «πώς να δημιουργήσουμε ευημερία ακόμα και σε δυσμενείς συνθήκες». Τώρα, είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι η ευημερία είναι πιο πολύ μία εσωτερική κατάσταση παρά μία εξωτερική. 

Μπορούμε να δημιουργήσουμε ευημερία από τη μία πλευρά με το να έχουμε λιγότερες ανάγκες και από την άλλη με το να είμαστε πιο ικανοί να ικανοποιήσουμε, να πραγματοποιήσουμε τις ανάγκες. Θα αναφερθώ και στις δύο πλευρές απόψε. Ο Σάι Μπάμπα έχει πει «ο πιο πλούσιος άνθρωπος στον πλανήτη είναι ο άνθρωπος με τις λιγότερες ανάγκες και ο πιο φτωχός αυτός με τις περισσότερες ανάγκες.»

Μια άλλη αντίληψη για την ευημερία
Άρα, η ικανοποίηση που βιώνουμε που μπορεί να λέγεται ευημερία, ο πλούτος που βιώνουμε είναι σχετικός με το τι χρειαζόμαστε, τι έχουμε πειστεί ότι χρειαζόμαστε, με αυτό που έχουμε. Μπορεί να έχουμε πολύ λίγα και να αισθανόμαστε σαν τους πιο τυχερούς ανθρώπους στον πλανήτη. Και μπορεί να έχουμε πάρα πολλά και να είμαστε δυστυχισμένοι επειδή δεν έχουμε κάτι που θέλουμε ή γενικά δεν είμαστε ικανοποιημένοι.

Η δεύτερη έννοια είναι ότι πρέπει να αναθεωρήσουμε τι σημαίνει ευημερία. Οι περισσότεροι άνθρωποι δυστυχώς, το ερμηνεύουν οικονομικά και μόνο. Δε λένε «έχω αφθονία επειδή έχω αγάπη, επειδή έχω υγεία, επειδή έχω γνώσεις, επειδή έχω νόημα στη ζωή μου». Δηλαδή οι περισσότεροι άνθρωποι πρέπει να αναθεωρήσουν τι σημαίνει πλούτος, τι σημαίνει αφθονία, τι σημαίνει ευημερία. Τι νόημα έχει να έχω πολλά χρήματα και να μην έχω αγάπη; Τι προτιμάτε; Ή να έχω πολλά χρήματα και να μην έχω υγεία. Ή να μη νιώθω ότι η ζωή μου έχει νόημα. Ή να μην έχω μία σύνδεση με κάτι ανώτερο ή με τους ανθρώπους γύρω μου.

Η ευγνωμοσύνη
Άρα το πρώτο μέρος της ευημερίας είναι η συνειδητοποίηση του τι ήδη έχουμε, δηλαδή η ευγνωμοσύνη. Όμως η ευγνωμοσύνη, επίσης, είναι το πρώτο βήμα του να πραγματοποιήσουμε αυτά που θέλουμε.

Άρα το μεγάλο κλειδί εδώ είναι η ευγνωμοσύνη. Και όταν αρχίσετε να εξασκείτε την ευγνωμοσύνη στη ζωή σας, να αναγνωρίζετε αυτά που έχετε και ότι τίποτα από αυτά που έχετε δεν είναι δεδομένο. Δεν είναι δεδομένο ότι θα έχετε τρεχούμενο νερό στο σπίτι σας. Περίπου ένα δις δεν έχει. Ένα δισεκατομμύριο άτομα δεν έχουν τρεχούμενο νερό στο σπίτι τους. Δεν έχουν καθαρό νερό. Τίποτα δεν είναι δεδομένο. Ότι έχω στέγη, ότι έχω ένα κρεβάτι να κοιμάμαι, ότι έχω νερό, ότι έχω έναν άνθρωπο που με αγαπάει.

Η ελευθερία, ένα μέρος της αφθονίας που δε μετράμε, γιατί το θεωρούμε δεδομένο ότι έχουμε ελευθερία να βγαίνουμε από το σπίτι μας και να κυκλοφορούμε και να λέμε ότι νιώθουμε και να λέμε αυτό που σκεφτόμαστε που δεν είναι ένα δεδομένο σε πολλά άτομα σε αυτόν τον πλανήτη.

Τότε, η πρώτη ενέργεια, είναι να συνειδητοποιήσω ότι η ευημερία είναι μία εσωτερική κατάσταση και μπορώ να νιώσω ευημερία κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.

Άρα, το δεύτερο βήμα είναι να αναγνωρίζω όλα αυτά που ήδη έχω.

Το λόγο ύπαρξης μου
Το τρίτο βήμα είναι να συνειδητοποιήσω το λόγο ύπαρξης μου. Χωρίς να συνειδητοποιώ το λόγο για τον οποίο έχω ενσαρκωθεί, τι είναι αυτό που ήρθα εδώ να μάθω, να δημιουργήσω, να προσφέρω, δε μπορεί να υπάρχει ευημερία με την έννοια ότι δε μπορεί να υπάρχει ικανοποίηση. Μπορεί να μαζέψω πολλά χρήματα αλλά να μην έχω ικανοποίηση γιατί αυτό που κάνω δε συμπίπτει με τον εσωτερικό λόγο για τον οποίο έχω έρθει εδώ. 

Και γι’ αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό ο καθένας να ρωτά τον εαυτό του «τι μου δίνει νόημα; Τι είναι σημαντικό για μένα; Τι είναι αυτό που ακόμα και αν δεν πληρωνόμουνα, με χαρά θα το έκανα;» Το ότι πληρώνομαι για αυτό είναι ένα bonus, είναι ένα περίσσευμα.

Αλλιώς, το να εργάζομαι μόνο για το χρήμα και να μην αγαπώ αυτό που κάνω, για μένα τουλάχιστον είναι θάνατος, είναι σαν να μη ζω. Τι επιλογή έχω αν δεν αγαπώ αυτό που κάνω; Μια επιλογή είναι να βρω τρόπο να το αγαπήσω. Ακόμα κι αν απλώς το αγαπώ επειδή μου δίνει χρήματα για τον εαυτό μου, για τα παιδιά μου, για το σπίτι μου, και να νιώθω ευγνωμοσύνη που έχω αυτό και να πάψω να νιώθω αντίσταση προς αυτό που κάνω. 

Η άλλη επιλογή που έχω είναι να αρχίσω να ψάχνω τι είναι αυτό που πραγματικά θα ήθελα να κάνω και να έχω την εμπιστοσύνη ότι μέσα από τους νόμους του Σύμπαντος, η ευημερία μου θα καλύπτεται. Εγώ το πιστεύω αυτό. Ότι όποιος βρίσκει το λόγο ύπαρξης του και ασχολείται με αυτόν, οι ανάγκες του θα καλύπτονται. 

Αυτό για μένα είναι ένα δεδομένο του Σύμπαντος. Ένα δεδομένο, βέβαια, που πολλοί άνθρωποι δεν πιστεύουν και δεν έχουν εμπιστοσύνη σε αυτό το δεδομένο και δεν το δοκιμάζουν. Όταν βρίσκω το λόγο για τον οποίο είμαι εδώ, γίνεται μία ευθυγράμμιση με ανώτερες δυνάμεις και έχω αυτό που λέγεται στήριξη των πνευματικών δυνάμεων ή η στήριξη του Σύμπαντος.

Που σημαίνει, πρώτον, ότι ποτέ δε θα πεινάσω και δεύτερον θα πραγματοποιηθεί ότι πραγματικά είναι ευθυγραμμισμένο με το ανώτερο δυνατό καλό. Δεν κάνω πράγματα μόνος μου. Υπάρχουν δυνάμεις πνευματικές που υποστηρίζουν αυτό που κάνω. Και αυτές οι δυνάμεις φροντίζουν να έχω το ψωμί μου, να έχω τη στέγη μου, να έχω ότι χρειάζομαι για να είμαι καλά, αλλά και να εκτελώ το έργο, γιατί είμαι χρήσιμος. Δε ζω μόνο για τον εαυτό μου. Ζω για το καλό του συνόλου.

Μεταβατικές εργασίες
Στην σημερινή εποχή μπορεί κάποιος να χρειαστεί επίσης να δεχτεί να κάνει εργασίες, τουλάχιστον στην αρχή, που δεν του ταιριάζουν, που είναι το αντίθετο από αυτό που είπα νωρίτερα. Αλλά μπορεί αυτό να είναι ένα σκαλοπάτι προς κάτι άλλο, ένα βήμα προς κάτι ανώτερο, που τελικά θα τον ικανοποιήσει περισσότερο και θα του δώσει περισσότερα και οικονομικά και συναισθηματικά και πνευματικά. 

Εγώ, όταν άφησα την εργασία μου ως χημικός μηχανικός, οδηγούσα και ταξί, μαγείρευα, ήμουνα και σερβιτόρος, έκανα και το δάσκαλο στο Λύκειο. Έκανα ένα σωρό πράγματα που ήταν βήματα. Είμαι ευγνώμων για όλες αυτές τις εμπειρίες και σαν ταξιτζής και σαν μάγειρας και σαν σερβιτόρος και ότι άλλο έκανα σαν εμπειρίες ζωής που με εμπλούτισαν και σαν εμπειρίες που με οδήγησαν σιγά-σιγά να κάνω αυτό που πραγματικά είχα γεννηθεί να κάνω με τη ζωή μου.

Όταν, καμία φορά η ζωή έρχεται και λέει «σου προσφέρω αυτήν την ευκαιρία» δεν θα πρέπει να έχουμε εγωισμό και να λέμε «είμαι ανώτερος από αυτό». Δεν είπα «έχω δίπλωμα χημικού μηχανικού, δεν κάνω αυτά». Δέχτηκα να κάνω οποιαδήποτε εργασία για να επιβιώσω καθώς ασχολιόμουν για να δημιουργήσω μία ζωή που συμπίπτει με αυτό που πραγματικά ήθελα. 

Κατάλαβα ότι δε θα κάνω αυτό για όλη την ζωή μου, αλλά δεν έλεγα «δεν κάνω τίποτα κατώτερο από μένα». Έλεγα «θα κάνω οτιδήποτε αυτήν την στιγμή καθώς ψάχνω για μία λύση που πραγματικά με ικανοποιεί».

Τότε, έχουμε έναν συνδυασμό εδώ. Δεν θέλουμε να δεχτούμε για το υπόλοιπο της ζωής μας να κάνουμε κάτι που δε μας αντιπροσωπεύει, όμως σε δύσκολες εποχές μπορεί να χρειαστεί να κάνουμε κάτι σαν μεταβατικό στάδιο και οικονομικά αλλά και σαν μία παιδεία, μία εκπαίδευση για να προχωρήσουμε να βρούμε την πραγματική μας θέση σε αυτό το Σύμπαν.

Δίνοντας, παίρνουμε.
Επίσης, υπάρχουν νόμοι στο Σύμπαν που λένε «όσο πιο πολύ δίνεις, τόσο περισσότερο παίρνεις». Και σε μία εποχή που είναι φυσικό για τον άνθρωπο να σκεφτεί «δεν είμαι σε θέση να δώσω γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι» είναι ακριβώς το αντίθετο. Αν θέλω να μπω σε αυτήν την ροή είναι πολύ σημαντικό να μπορώ να δώσω, βέβαια με μέτρο, και δεν μιλάμε μόνο για χρήματα. 

Μιλάμε για να κάνουμε παρέα, να στηρίζουμε έναν άνθρωπο, να βοηθήσουμε τον συνάνθρωπο, να μαγειρεύουμε για τους άστεγους. Ότι μπορεί να’ναι αυτό. Γιατί πάλι μπαίνω σε αυτήν την αρμονική και αγαπημένη σχέση με το Σύμπαν ή με το Θείο. Γίνομαι συνεργάτης της δημιουργικής δύναμης του Σύμπαντος. 

Κάθε φορά που προσφέρω και κάθε φορά που δημιουργώ και κάθε φορά που συντονίζομαι με τον πραγματικό λόγο ύπαρξής μου και ασχολούμαι με το λόγο που υπάρχω εδώ, αυξάνω αυτήν την σχέση. Γίνομαι πιο πολύ συνεργάτης των δυνάμεων του Σύμπαντος.

Τότε, ένας τρόπος είναι να βρω τον πραγματικό λόγο που βρίσκομαι εδώ και να ασχοληθώ με αυτό και δεύτερος τρόπος, να προσφέρω. Να προσφέρω στο συνάνθρωπό μου. Δε θα χάσετε, θα κερδίσετε. Είναι ενδιαφέρον ότι όσους ανθρώπους έχω ακούσει να μιλάνε για την επιτυχία, και αυτοί μιλάγανε εντελώς για την οικονομική επιτυχία, όλοι προτείνανε να δώσετε ένα μέρος από αυτό που έχετε σε αυτούς που έχουν ανάγκη. Όλοι. 

Το θεωρούσανε βασικό. Γιατί δημιουργεί την σκεπτομορφή ότι έχω. Όταν είμαι φοβισμένος και στριμωγμένος και λέω «δε μπορώ να δώσω» και δεν μιλώ για μεγάλα ποσά, δημιουργώ τη σκεπτομορφή της ανέχειας. Ότι δεν έχω. Και αυτό δημιουργεί την πραγματικότητά μου. Τότε, όλοι αυτοί συμφωνούν ότι δίνοντας δημιουργείς τη σκεπτομορφή ότι έχεις και ότι φυσικά θα έχεις περισσότερα, έλκεις περισσότερα, και δεύτερον γίνεσαι συνδημιουργός ή συνεργάτης των πνευματικών δυνάμεων.

Εσωτερική Καθοδήγηση
Επίσης σε μία τέτοια εποχή είναι πολύ σημαντικό ο καθένας να αποκτήσει εσωτερική καθοδήγηση. Με το διαλογισμό, με την εσωτερική εργασία, με το να ζητάει καθοδήγηση, με την προσευχή. Γιατί αυτή η ανώτερη πνευματική καθοδήγηση θα μας οδηγήσει στο τι χρειάζεται να κάνουμε και για να έχουμε την ευημερία που χρειαζόμαστε, γιατί δεν υπάρχει λόγος να μην την έχουμε, το αξίζουμε όλοι να ζούμε μία άνετη και όμορφη ζωή, αλλά κατά δεύτερον θα μας οδηγήσει με ποιον τρόπο θα το κάνουμε που θα εκπληρώνει το νόημα της ζωής μας και έτσι την ευτυχία και την πληρότητα. 

Και για αυτό προτείνω καθημερινά ο καθένας να κάθεται, να κλείνει τα μάτια του, να ζητάει καθοδήγηση σε κάθε ενέργεια της ημέρας «Θεέ μου οδήγησέ με όλη την ημέρα να κάνω αυτό που είναι για το ανώτερο δυνατό καλό, να κάνω αυτό που πραγματικά θα βοηθήσει εμένα, την οικογένειά μου, την κοινωνία που ζω, προς μία ανώτερη και πιο θετική πραγματικότητα». 

Ζητώντας αυτήν την καθοδήγηση, μετά ακούστε τις σκέψεις σας. Πολλοί άνθρωποι χάνουν απίστευτες ευκαιρίες στη ζωή τους γιατί δεν εμπιστεύονται την εσωτερική τους φωνή. Έχουμε προγραμματιστεί τόσο πολύ από το τι νομίζουν οι άλλοι, που αγνοούμε τις δίκες μας σκέψεις για να είμαστε αποδεκτοί στους άλλους.

Δηλαδή, είναι πολύ σημαντικό να έχουμε το θάρρος, σε όλες τις εποχές, αλλά ιδιαίτερα σε μία τέτοια εποχή, να ακούσουμε αυτό που νιώθουμε μέσα μας. Ο διαλογισμός βοηθάει σε αυτό, η προσευχή για καθοδήγηση βοηθάει σε αυτό, βοηθάει και η απομόνωση. 

Να έρθετε στη Μυρρινούντα τρεις-τέσσερις μέρες, ή να πάτε σε ένα μοναστήρι, να μη μιλάτε, να είστε με τον εαυτό σας και να ανακαλύψετε εσείς τη δική σας εσωτερική φωνή που ξέρει ακριβώς τι χρειάζεται να κάνετε για να είστε καλά, για να είστε ευτυχισμένοι, να έχετε αφθονία και να έχετε τη ζωή που γεννηθήκατε να έχετε.

Δημιουργικότητα και Εφευρετικότητα
Επίσης, χρειαζόμαστε περισσότερη δημιουργικότητα και εφευρετικότητα. Την ικανότητα να σκεφτώ διαφορετικά. Πρέπει να μπορώ να σκεφτώ, όπως λέμε στα αγγλικά, να σκεφτώ «έξω από το κουτί». Τι είναι αυτό που μπορώ να κάνω αυτή τη στιγμή που και θα μου δώσει πληρότητα αλλά και θα μου καλύψει τις οικονομικές μου ανάγκες. 

Χρειάζεται να δημιουργήσουμε νέα επαγγέλματα, νέες εργασίες, νέες υπηρεσίες, που ίσως δεν διδάσκονται στο Πανεπιστήμιο. Εγώ θαυμάζω μία κυρία στο Μαρκόπουλο που έχει ανοίξει ένα μαγαζί, μία γυναίκα του σπιτιού, που έρχεται κάθε μέρα στις έξι το πρωί και αρχίζει να μαγειρεύει. Και φτιάχνει πέντε-έξι ταψιά όπως τα λαδερά τα διάφορα που ξέρετε και μετά από τις δύο η ώρα δεν υπάρχει τίποτα στο μαγαζί αυτό. Είναι μεγάλη επιτυχία. 

Πάει με πολλή αγάπη, τραγουδάει, μαγειρεύει, είναι πάντα με το χαμόγελο, φτιάχνει ωραία φαγητά, φτηνά φαγητά, που δεν το σκέφτεται ο άλλος, λέει θα πάω, δεν είναι τόσο ακριβό, θα το πάρω σπίτι μου να το φάω. Έχει δημιουργήσει ένα νέο επάγγελμα. Ούτε εστιατόριο είναι ούτε φαστ φουντ, πας εκεί και βρίσκεις ωραία φαγητά σαν να τα έχει μαγειρέψει η μητέρα σου. 

Έχει δημιουργήσει κάτι καινούριο. Πετυχαίνει το καινούριο, ειδικά όταν απευθύνεται στις βασικές ανάγκες των ανθρώπων. Το φαγητό είναι μία βασική ανάγκη. Και αυτό είναι σημαντικό, να σκεφτόμαστε τι χρειάζεται ο συνάνθρωπος μας, τι είναι αυτό που μπορώ να προσφέρω ή να δημιουργήσω.

Αυτό μπορεί να είναι γνώσεις, μπορεί να είναι υπηρεσίες, μπορεί να είναι προϊόντα. Να σκεφτεί ο καθένας, δηλαδή, τι χρειάζεται ο άνθρωπος γύρω μου σήμερα.

Επιστροφή στην Φύση
Μια άλλη λύση σε τέτοιες εποχές είναι η μετακίνηση από την πόλη στην επαρχία. Αν κάποιος έχει γη, η γη είναι πάντα μία ασφάλεια. Μπορεί κανείς να καλλιεργήσει τα λαχανικά του, να καλλιεργήσει τον μπαξέ, να περνά όμορφα εκεί και ίσως πιο ήρεμα, πιο ευτυχισμένα. Δε θα είναι πλούσιος, αλλά θα έχει μία ήρεμη, ευτυχισμένη ζωή. Ίσως ένα μέρος του προβλήματος είναι ότι όλοι έχουμε μαζευτεί εδώ μέσα στην πόλη.

Πουλήστε ότι δε Χρειάζεστε.
Μια άλλη λύση, πουλήστε ότι δε χρειάζεστε. Πολλά αντικείμενα είναι κολλημένα χρήματα. Είναι σαν στο σώμα μου να έχει κολλήσει το αίμα σε διάφορα σημεία. Δεν εξυπηρετούν. Ότι δε χρειάζεστε, είτε πουλήστε το είτε χαρίστε το. Απλοποιήστε τη ζωή σας. Ότι δεν σας προσφέρει κάτι σημαντικό πια, αφήστε το. Κάντε τη ζωή σας πιο απλή.

Επίσης, ίσως χρειάζεται να αναθεωρήσουμε πόσα τετραγωνικά μέτρα χρειαζόμαστε. Για να ζούμε, για να ζεσταίνουμε, για να καθαρίζουμε, για να φωτίζουμε, για να δροσίσουμε. Όλα αυτά θέλουν αναθεώρηση. Ένας τρόπος ζωής που είχαμε συνηθίσει, που στην ψευδαίσθηση πιστεύουμε ότι η ευτυχία μας εξαρτάται από αυτόν. Είναι ώρα να απελευθερωθούμε από αυτήν την ψευδαίσθηση. 

Σε ένα μικρό δωματιάκι με κάποια απαραίτητα πράγματα, μπορούμε να είμαστε το ίδιο ευτυχισμένοι με ένα τεράστιο σπίτι που πιθανόν σημαίνει και περισσότερες έννοιες, περισσότερες βλάβες, περισσότερη συντήρηση και περισσότερο φως, ρεύμα και βέβαια τα δημοτικά τέλη. Δηλαδή, δεν είναι ντροπή να ζούμε πιο άπλα. Είναι τελικά ευτυχία.

Είναι πάρα πολύ όμορφο να καταλάβουμε ότι η ευτυχία είναι μέσα μας, δεν είναι μέσα σε αυτά τα πράγματα. Εμείς δίνουμε σε αυτά την κυριαρχία που έχουν επάνω μας, και λέμε «είμαι ευτυχισμένος επειδή έχω εκατό τετραγωνικά ή αξίζω ή είμαι ασφαλής». Πάντα υπάρχει αυτή η λύση να μειώσω τα τετραγωνικά, να μειώσω τα αντικείμενα και να είμαι το ίδιο ή ίσως περισσότερο ευτυχισμένος.

Η ευτυχία είναι μία εσωτερική κατάσταση
Η ευτυχία είναι μία εσωτερική κατάσταση και δεν έχει καμία σχέση με αυτά που έχω εξωτερικά, αρκεί να έχω μία στέγη, να έχω ρούχα, να έχω τροφή, να έχω νερό, να έχω αγαπημένους, ίσως λίγη μουσική, να έχω φίλους. Δεν χρειάζεται τίποτα άλλο. Όλα τα άλλα είναι περιττά, και χάσαμε την επίγνωση του περιττού και του αναγκαίου, που είναι ένα μέρος, αν θέλετε, του προβλήματος. 

Είναι πολύ σημαντικό σε αυτήν την εποχή να έχουμε εμπιστοσύνη. Εμπιστοσύνη ότι σαν θεία όντα σε ένα υλικό πεδίο έχουμε τη δύναμη να δημιουργήσουμε ότι χρειαζόμαστε και είμαστε αγαπητοί στο Σύμπαν ή στο Θεό και με κάποιο τρόπο, πολλές φορές με μυστήριο τρόπο, οι ανάγκες μας πάντα θα καλύπτονται.

Έχοντας εμπιστοσύνη στο Θείο ή στο Σύμπαν ή σε ότι πιστεύετε εσείς και στον εαυτό μας φυσικά, έλκω από το Σύμπαν και έλκω και από τον ίδιο τον εαυτό μου τις ενέργειες που χρειάζονται για να δημιουργήσω τη ζωή που θέλω. Αν εγώ φοβάμαι και λέω, ότι εγώ δε μπορώ, δε θα τα καταφέρω, εάν νιώθω ότι ζω σε ένα εχθρικό ή πες το αδιάφορο Σύμπαν, δε θα έλκω τίποτα από αυτά.

Πίστη στο Σύμπαν και στον εαυτό μου
Ζω σε ένα Σύμπαν αγάπης, είμαι ένα θεϊκό ον και είναι φυσικό να έχω ότι χρειάζομαι, και δεν είναι αντιπνευματικό.

Δεν είναι πιο πνευματικό να έχω λιγότερα. Μπορεί να είμαι πιο ελεύθερος, αλλά δεν είναι πιο πνευματικό. Το πρόβλημα δεν είναι να έχω. Το να έχω δεν μειώνει την πνευματικότητά μου. Η προσκόλληση μειώνει την πνευματικότητά μου. Μπορεί να μην έχω τίποτα και να έχω προσκόλληση σε αυτό που δεν έχω και να μην έχω πνευματικότητα. 

Και μπορεί να τα έχω όλα και να μην έχω προσκόλληση σε αυτό και να είμαι καλά. Τότε, το πρόβλημα δεν είναι να έχω, αλλά η προσκόλληση. Τότε, πώς μπορώ να έχω και να μην είμαι προσκολλημένος σε αυτό που έχω;

Μόνο με πίστη στο Σύμπαν και πίστη στον εαυτό μας. Επίσης, πίστη ότι έχουμε τη δυνατότητα, αν επιλέξουμε αυτό με την ελεύθερη μας βούληση, να είμαστε ευτυχισμένοι κάτω από όλες τις συνθήκες. Ότι και να συμβεί έχω πάντα αυτήν την επιλογή. Η ευτυχία είναι μία επιλογή. 

Μπορώ χωρίς σπίτι, κοιμώμενος σε παγκάκι σε κάποιο πάρκο να επιλέγω να είμαι ευτυχισμένος και μπορώ μέσα σε τριακόσια τετραγωνικά και με έναν τεράστιο λογαριασμό στην τράπεζα να επιλέγω να είμαι δυστυχισμένος. Πάντα έχω τη δυνατότητα, δεν είναι ποτέ απαγορευμένο, δεν είναι ποτέ αδύνατο, δεν είναι ποτέ δεδομένο ότι επειδή δεν έχω κάτι δε μπορώ να είμαι ευτυχισμένος. Αυτό είναι κάτι που δημιουργούμε στο νου μας.

Τότε αυτή η πίστη, ότι εγώ προτιμώ να έχω μία όμορφη ζωή, θα κάνω ότι μπορώ να δημιουργήσω αυτήν την όμορφη ζωή, όπως εγώ το ορίζω, ο κάθε ένας διαφορετικά. Είναι φυσικό το Σύμπαν να μου συμπαραστέκεται σε αυτήν την διαδικασία, αλλά αν για κάποιο λόγο, επειδή έχω ένα κάρμα, επειδή έχω επιλέξει αυτό σαν ψυχή, ή επειδή χρειάζομαι να περάσω από μία εμπειρία που θα ευνοήσει την πνευματική μου εξέλιξη, δεν έχω κάποια στιγμή αυτά που χρειάζομαι, έχω πάντα τη δυνατότητα να νιώθω καλά.

Ιδιαίτερα αν δημιουργούμε μία εσωτερική σχέση με το θείο, ότι σημαίνει αυτό για σας. Δηλαδή μπορεί να είμαι μόνος μου, αλλά όπου και να βρίσκομαι θα έχω παρέα και ειδικά αν μου αρέσει η δική μου παρέα. Είναι και αυτό σημαντικό, να μας αρέσει ο εαυτός μας, να τα έχουμε καλά με τον εαυτό μας, άρα όπου βρισκόμαστε θα είμαστε καλά.

Πίστη σε τρία πράγματα λοιπόν. 
Πίστη ότι ζω σε ένα ευνοϊκό Σύμπαν αγάπης που φυσικά θα μου δώσει αυτά που χρειάζομαι, εμπιστοσύνη ότι έχω τη δύναμη να δημιουργήσω ότι χρειάζομαι – και το μυαλό και τη δύναμη – και τρίτον έχω πάντα τη δυνατότητα να είμαι καλά ότι και να συμβεί.

Το τρίτο είναι σημαντικό επειδή αν άγχομαι και φοβάμαι μήπως δεν έχω αυτό που θέλω, θα δημιουργήσω την ανάγκη να μην έχω αυτό που θέλω για να μάθω ότι μπορώ να είμαι καλά χωρίς αυτό που θέλω. Είναι κατανοητό; Αν δεν χρειάζεται να μάθω ότι μπορώ να είμαι καλά χωρίς αυτό που θέλω, δεν χρειάζεται να μην έχω αυτό που θέλω. Είναι τόσο απλό. Γι’ αυτό πρέπει να φύγει το άγχος και να ξέρουμε ότι κάτω από όλες τις συνθήκες μπορούμε να είμαστε καλά.

Και επίσης να θυμηθούμε την εσωτερική μας θεία φύση. Δεν είμαστε αδύναμοι, είμαστε θεία όντα που προσωρινά έχουμε προβάλει τη συνειδητότητά μας σε αυτά τα προσωρινά σώματα. Έχουμε πολύ περισσότερη δύναμη και δημιουργικότητα από ότι φανταζόμαστε. Είναι απλώς σημαντικό να το συνειδητοποιήσουμε αυτό και να το εκφράσουμε.

Ανιδιοτελή Προσφορά
Είχα μία συνάντηση με ένα παιδί που δεν μπορούσε να βρει δουλειά. Του πρότεινα να δουλέψει δωρεάν, να βγει από το σπίτι, να κάνει κάποια μορφή ανιδιοτελούς προσφοράς κάπου και να βγάλει την ενέργειά του έξω εκεί. «Θα νιώσεις ικανοποίηση, θα νιώσεις ευχαρίστηση, θα εξασκήσεις το μυαλό σου, τη δύναμή σου, και σίγουρα αυτό κάποια στιγμή θα εξελιχθεί σε κάποια μορφή εργασίας που θα σου δώσει χρήματα.»

Τότε, με όλους αυτούς που λένε ότι δεν έχουν εργασία αυτήν την στιγμή, θα πρότεινα την ανιδιοτελή προσφορά κάπου. Ας βοηθήσουμε τα διάφορα ιδρύματα, τους διάφορους ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Για πιο λόγο να καθόμαστε επειδή δεν πληρωνόμαστε, δεν το έχω καταλάβει. Και αυτό που γίνεται εδώ στην Ελλάδα με τα καφενεία μετά τα εξήντα! Τι ανεκμετάλλευτη ενέργεια. Μάλλον έχει μειωθεί αυτό τα τελευταία χρόνια, αλλά το ότι μετά τη σύνταξη δεν έχω καμία δημιουργικότητα και κάθομαι και παίζω χαρτιά και πίνω καφέ ή μπύρα ή ότι είναι αυτό, τι κρίμα! Πρόκειται για είκοσι χρόνια ανεκμετάλλευτης ενέργειας, δημιουργικότητας, προσφοράς, που θα μπορούσε να φτιάξει την κοινωνία.

Δηλαδή, η εργασία δε χρειάζεται να ταυτίζεται με χρήματα και το Σύμπαν έχει τον τρόπο να μας δώσει πίσω και αυτήν την εργασία χωρίς χρήματα. Και η δική μου εμπειρία, γιατί το έχω κάνει στη ζωή μου, είναι ότι πάντα θα εξελιχθεί σε κάποια μορφή αμοιβής. Και ειδικά αν δεν το σκέφτομαι έτσι. Αν το σκέφτομαι έτσι, μπορεί να μη συμβεί.

Έχουμε όλοι επιλέξει μια μοναδική εμπειρία
Επίσης, να θυμόμαστε ότι η μοίρα, τα βιώματα της κάθε ψυχής, είναι μοναδικά και δεν έχει καμία σημασία αν βρισκόμαστε σε μία συνολική δύσκολη οικονομική κατάσταση, γιατί κάθε ψυχή έχει μία μοναδική πορεία μέσα από αυτό και δεν συμβαίνει κάτι σε μας επειδή συμβαίνει στους άλλους. Συμβαίνει σε μία ομάδα ανθρώπων κάτι επειδή όλοι έχουν επιλέξει να βιώσουν αυτό, αλλά μπορεί οποιοσδήποτε άνθρωπος μέσα στην ομάδα αυτή να έχει κάτι άλλο να μάθει.

Και δεν είναι καθόλου δεδομένο ότι εγώ θα πρέπει να περάσω δύσκολα επειδή οι άλλοι περνάνε δύσκολα. Γιατί είναι εύκολο να δημιουργώ μία τέτοια σκεπτομορφή, ότι «οι καιροί είναι έτσι, δεν υπάρχουν δουλειές, δεν θα πετύχει τίποτα, δεν υπάρχει λόγος να προσπαθήσω ή να δοκιμάσω.» Είναι πολύ εύκολο να πέσω σε μία τέτοια σκεπτομορφή, η οποία βέβαια δεν αληθεύει, γιατί ο καθένας έχει μία μοναδική πορεία μέσα από αυτό. 

Να μην επηρεαζόμαστε από τις σκεπτομορφές του συνόλου και να μη μας κόβει τη δημιουργικότητα και την παραγωγικότητα και την αισιοδοξία ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε αυτό που θέλουμε.

Η Πραγματοποίηση των Στόχων μας
Τώρα θα μιλήσω για το πώς μπορούμε να πραγματοποιήσουμε στόχους. Αυτά που σας είπα μέχρι τώρα, βρίσκονται στο «Αντιμετωπίζοντας Δύσκολες Εποχές». Ένα πολύ σημαντικό βιβλίο με όλες τις τεχνικές που χρειάζεστε για να είσαστε καλά ότι και να γίνει. Το δεύτερο βιβλίο για το οποίο θα μιλήσω τώρα, είναι το «25 τρόποι να πραγματοποιήσουμε την ιδανική ζωή». Είπαμε ότι υπάρχουν δύο τρόποι. Ο πρώτος τρόπος είναι, να είμαι καλά με τα πράγματα όπως είναι και ο δεύτερος τρόπος είναι, πώς δημιουργώ αυτό που θέλω.

Και προχωρώ σε αυτό. Και βασικά θα σας διαβάσω τα κεφάλαια του βιβλίου.

Ευγνωμοσύνη
Το πρώτο κεφάλαιο : Νιώστε Ευγνωμοσύνη. Είναι το πρώτο βήμα του να δημιουργήσω περισσότερα. Πρέπει να αναγνωρίσω αυτά που ήδη έχω. Αναγνωρίζοντας αυτά και νιώθοντας γνήσια ευγνωμοσύνη για αυτά που έχω, πρώτον, μου επιβεβαιώνει ότι ζω σε ένα Σύμπαν που με αγαπάει και μου έχει δώσει τόσα και άρα φυσικά θα μου δώσει και άλλα. Το βλέπω λογικό και φυσικό. Αυτήν την σχέση έχω με το Σύμπαν. Είμαι τυχερός, είμαι αγαπητός, έχω μία συνεργασία και πάντα μου δίνεται αυτό που χρειάζομαι. Αυτή η σκεπτομορφή σίγουρα θα ευνοεί το να έλκουμε περισσότερα.

Δεύτερον, αναγνωρίζοντας αυτά που έχουμε, αναγνωρίζουμε επίσης τη δική μας δημιουργική δύναμη. Δεν είναι μόνο ότι το Σύμπαν μας έχει δώσει όλα αυτά, τα έχουμε δημιουργήσει κιόλας. Ο κάθε ένας σε αυτό το δωμάτιο είναι ένας καλός δημιουργός. 

Για να μπορείτε να είστε εδώ απόψε και να έχετε τον τρόπο να φτάσετε εδώ, είτε με αυτοκίνητο ή πληρώνοντας ένα λεωφορείο και να μη χρειάζεται να ψάχνετε στους κάδους για πράγματα να πουλήσετε ή να ανταλλάξετε, σημαίνει ότι είστε καλοί δημιουργοί. Έχετε δημιουργήσει ήδη μία ευημερία που δεν έχει το 90% του πλανήτη. Τότε, δύο πράγματα. Ζούμε σε ένα ευνοϊκό Σύμπαν και είμαστε καλοί δημιουργοί και στη συνέχεια θα δημιουργήσουμε ότι χρειαζόμαστε.

Καθορισμός των στόχων
Kαθορίστε τους στόχους σας. Ο εστιασμός του πού θέλω να δώσω την ενέργειά μου είναι σημαντικός. Και αυτή είναι η διαφορά μεταξύ ενός απλού φωτός και ενός laser. Το laser έχει την ίδια ισχύ, απλά όλα τα φωτόνια έχουν την ίδια συχνότητα και την ίδια κατεύθυνση. Και αυτό μπορεί να τρυπήσει ένα αντικείμενο. Αν θέλω αυτό και αυτό και αυτό και το άλλο, δεν θα γίνουν πολλά πράγματα. Πρέπει να ξεκαθαρίσω τι θέλω. Και ξέροντας τι θέλω, διοχετεύω την ενέργειά μου προς αυτό και το πετυχαίνω. Να καθορίσουμε το στόχο.

Απελευθέρωση από περιοριστικές πεποιθήσεις
Aπελευθερωθείτε από περιοριστικές πεποιθήσεις, ότι δεν μπορώ ή ότι δεν γίνεται, είναι δύσκολη εποχή, δεν τα καταφέρνω, οποιαδήποτε πεποίθηση μπορεί να με εμποδίσει να προχωρήσω προς το στόχο μου, που ή λέει ότι δεν αξίζω ή ότι κινδυνεύω ή ότι δεν είμαι ικανός ή ότι οι άλλοι θα στεναχωρηθούν, οποιαδήποτε πεποίθηση που θα με κόβει από το να δώσω την ενέργειά μου, το χρόνο μου, τη σκέψη μου προς το στόχο.

Γραπτή περιγραφή της ιδανικής μας πραγματικότητας
Γράψτε μία περιγραφή της ιδανικής πραγματικότητάς σας. Καθίστε και περιγράψτε την γραπτά. «Θα ήθελα αυτήν την ζωή.» Και γράψτε το στο παρόν, σαν να υπάρχει ήδη. Μην το γράψετε στο μέλλον. «Σηκώνομαι, πηγαίνω κάνω αυτήν τη δουλειά, μου αρέσει να ασχολούμαι με αυτά, έχω αυτές τις σχέσεις αγάπης.» Δηλαδή αυτό που θα θέλετε να γίνει περιγράψτε το και συγκεκριμενοποιήστε το γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι ξέρουν καλύτερα τι δεν θέλουν παρά τι θέλουν. 

Κι όταν ξέρουμε τι δεν θέλουμε, πραγματοποιούμε τι δεν θέλουμε. Είναι σαν να στείλουμε κάποιον στο super market και να του πούμε «μη μου φέρεις ρύζι και μη μου φέρεις μουστάρδα». Ξέρει τι να μου φέρει; Μάλλον θα μου φέρει ρύζι και μουστάρδα, γιατί μόνο αυτά είπα. Και το ίδιο με το Σύμπαν. Όταν δεν ξέρω τι θέλω, αλλά μόνο τι δεν μου αρέσει, έλκω περισσότερο ότι δεν μου αρέσει. Πρέπει να συγκεκριμενοποιώ αυτό που θέλω.

Συμπεριφέρομαι σαν ήδη να έχω αυτό που θέλω
Φερθείτε τώρα όπως φαντάζεστε ότι θα φερόσασταν σε εκείνη την περίπτωση. Δηλαδή, αρχίζω να συμπεριφέρομαι σαν ήδη να έχω αυτό που θέλω. Αν ήδη έχω αυτήν την εργασία που θέλω, σηκώνομαι το πρωί και όχι στις 10:00, γιατί έχω εργασία. (Που δεν έχω ακόμα, αλλά σηκώνομαι το πρωί, γιατί ξέρω ότι ζω σαν να είχα αυτήν την εργασία.) Δίνω στους ανθρώπους που δεν έχουν, γιατί ξέρω ότι έχω χρήματα. Συμπεριφέρομαι με υγεία, παρόλο που δεν έχω ακόμα υγεία. Συμπεριφέρομαι σαν να είχα υγεία.

Συμπεριφέρομαι σαν να έχω ξεπεράσει το φόβο μου για μία σχέση αγάπης, δηλαδή αγνοώ τις αντιστάσεις μου και συμπεριφέρομαι σαν να έχω ήδη πραγματοποιήσει το στόχο μου.

Η πηγή της δημιουργίας βρίσκεται μέσα μας
Βιώστε την πηγή της δημιουργίας μέσα σας. Αυτήν την πηγή την ονομάζουμε «το κενό» ή το «πεδίο των απεριόριστων πιθανοτήτων». Ότι μέσα σε κάθε άνθρωπο υπάρχει μια δημιουργική δύναμη και αυτό ταυτίζεται με ένα πεδίο πιθανοτήτων και εμείς παίρνουμε αυτό το πεδίο, αυτήν την ενέργεια και το μορφοποιούμε σαν τη ζωή μας, σαν το σώμα μας, σαν τις σχέσεις μας, σαν το σπίτι μας, σαν ότι υπάρχει.

Τότε, για να μπορώ να κάνω αυτό, αυτό προτείνει ο Deepak Chopra, στο βιβλίο του «Οι Επτά Πνευματικοί Νόμοι της Επιτυχίας»: Για να μπορεί η σκέψη σας, η πρόθεσή σας να έχει δύναμη, πρέπει να αδειάσετε το νου σας. Όταν εισάγετε μία πρόθεση σε έναν νου με σκέψεις, δεν θα έχει πολλή δύναμη. Δηλαδή αυτή η σκέψη θα έχει επίδραση, αλλά ομοίως και οι άλλες χίλιες σκέψεις που έχετε. Θέλετε ένα αποτέλεσμα; Αδειάστε πρώτα το νου σας. 

Φτάστε σε ένα σημείο που δεν έχετε σκέψεις. Εδώ είναι η πηγή της δημιουργίας σας, το μέρος του εαυτού σας που είναι πέρα και πάνω από το νου, που δεν είναι μέσα στο πεδίο των σκέψεων. Και εκεί εισάγετε την πρόθεσή σας, μέσα σε αυτήν την σιωπή. Εκεί θα φέρετε το όραμα του τι θέλετε, αφού αδειάσετε και έρθετε σε επαφή με αυτό το πεδίο πιθανοτήτων.

Εγώ το παρομοιάζω με το εξής : αν ρίξουμε μία πέτρα μέσα σε μία ήρεμη λίμνη, βλέπουμε τα κύματα να απομακρύνονται από αυτήν την πέτρα και είναι πολύ αισθητή η επίδραση της πέτρας στη λίμνη. Γιατί η λίμνη ήταν ακίνητη. Αν όμως ρίξω μία πέτρα σε μία λίμνη που πέφτουν συγχρόνως άλλες πενήντα πέτρες, να μη πω χίλιες, δεν βλέπουμε την επίδραση της πέτρας αυτής επειδή υπάρχει ένα μείγμα ενεργειών και δεν έχει αποτέλεσμα. Αν θέλω πραγματικό αποτέλεσμα με τη θετική μου σκέψη, χρειάζομαι πρώτα να μάθω να αδειάζω το νου, να μην έχω σκέψεις αυτή τη στιγμή, και τότε φέρνω μες στον άδειο νου την πρόθεσή μου.

Η δύναμη της προσφοράς
Προσφέρετε στους άλλους και στον εαυτό σας καθημερινά. Δεν μπορώ να δώσω αρκετή έμφαση στην προσφορά. Η προσφορά, μας συνδέει με το Σύμπαν και βέβαια ότι δίνουμε έρχεται δεκαπλάσια πίσω. 

Μετατροπή των προσκολλήσεων σε προτιμήσεις
Αφήστε το άγχος και την προσκόλληση στα αποτελέσματα. Είναι πολύ ενδιαφέρον ότι στη μέθοδο του Chopra αμέσως μετά από την εισαγωγή της πρόθεσης ο επόμενος νόμος είναι η αποταύτιση από το αποτέλεσμα. Όταν έχω προσκόλληση στο αποτέλεσμα και νιώθω ότι δε μπορώ να είμαι καλά χωρίς το αποτέλεσμα αυτό είμαι σε μία ψευδαίσθηση και δεν είναι καλό για την εξέλιξή μου να γίνει αυτό που θέλω, γιατί θα μείνω στην ψευδαίσθηση ότι είμαι καλά επειδή έγινε αυτό που θέλω, χώρια που το άγχος μήπως δε γίνει κάτι, με το νόμο του καθρεφτίσματος θα δημιουργήσει αυτό που δεν θέλω.

Τότε είναι πολύ σημαντικό να βρω την ικανότητα να θέλω κάτι, να οραματιστώ αυτό που θέλω, χωρίς να έχω το παραμικρό άγχος μήπως δε γίνει. Γιατί το άγχος αυτό θα υπονομεύσει τον αρχικό μου θετικό οραματισμό. Αυτός είναι ένας συνδυασμός που θέλει εργασία. Εμείς το λέμε, «να το μετατρέψω από προσκόλληση σε προτίμηση». Ένα πράγμα που βοηθάει με αυτό, είναι να συνειδητοποιήσω ότι η αληθινή μου φύση δεν είναι καν εδώ, αυτό που πραγματικά είμαι δεν είναι εδώ. Εδώ στο υλικό κόσμο υπάρχει μία προβολή, μία σταλίτσα του τι πραγματικά είμαι. Είμαι ένα πνεύμα σε μία άλλη διάσταση, ένα τεράστιο ον.

Και αν πιστεύετε στη μετενσάρκωση, (που δε χρειάζεται να πιστεύετε, αλλά αν πιστεύετε), και αν είχα εκατό ενσαρκώσεις, πόσο είναι αυτό με το οποίο έχω ταυτιστεί; Ένα εκατοστό. Κι αν είχα χίλιες, το ένα χιλιοστό. Δηλαδή αυτό που νομίζουμε ότι είμαστε και νομίζουμε ότι κινδυνεύει και νομίζουμε ότι αξίζει όταν τα καταφέρνουμε και δεν αξίζει όταν δεν τα καταφέρνουμε, είναι ασφαλές κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες, δεν είμαστε καν αυτό. Είμαστε πνεύμα.

Δεν σημαίνει ότι θα αγνοήσουμε αυτήν την πραγματικότητα, αλλά θα μας δώσει μία ηρεμία, μία αίσθηση ασφάλειας, να μπορούμε να κάνουμε αυτό που ήρθαμε να κάνουμε εδώ, να δημιουργήσουμε αυτό που θέλουμε να δημιουργήσουμε, ελπίζω όχι μόνο για μας αλλά για όλους, χωρίς άγχος και χωρίς φόβο, χωρίς έπαρση όταν το καταφέρνουμε και χωρίς αυτοαπόρριψη όταν δεν το καταφέρνουμε. 

Είναι όλο ένα παιχνίδι του εγώ. Και θα έλεγα, ότι ίσως από τα πιο σημαντικά μαθήματα της εποχής μας είναι να καταλάβουμε ότι είμαστε πνεύματα. Δεν μπορούμε με κανένα τρόπο ούτε να αυξήσουμε την αξία μας ούτε να τη μειώσουμε. Ούτε να αυξήσουμε την ασφάλεια μας ούτε να τη μειώσουμε. Αυτό που είμαστε δεν επηρεάζεται από τίποτα από αυτά που κάνουμε εδώ. Δεν σημαίνει ότι το αγνοούμε και δεν κάνουμε τίποτα. Είναι η πρόκληση να δημιουργήσουμε μία αρμονική ζωή για μας και τους άλλους ανθρώπους.

Η αξία, η ασφάλεια και η πληρότητα είναι εσωτερικές καταστάσεις
Βιώστε την εσωτερική σας αξία, ασφάλεια και πληρότητα. Βιώνοντας αυτά, τότε έχω περισσότερη δύναμη να δημιουργήσω χωρίς άγχος. Εσωτερική αξία, εσωτερική ασφάλεια, εσωτερική πληρότητα.

Όλα είναι ευκαιρία για εξέλιξη
Καλωσορίστε όλα τα μαθήματα της ζωής σαν ευκαιρίες για μεγαλύτερη αυτοπραγμάτωση. Να βλέπω τα πάντα που συμβαίνουν σαν ευκαιρία για να μάθω και να εξελιχθώ. Είναι ο μόνος λόγος που είμαστε εδώ. Ότι δημιουργούμε θα χαθεί. Το κτίριο αυτό θα χαθεί, η Αρμονική Ζωή θα χαθεί, τα πολιτικά συστήματα, οι θρησκείες, οτιδήποτε δημιουργούμε κάποια στιγμή θα χαθεί. Αυτό που δεν θα χαθεί είναι η εξέλιξη που έχω μέσα από την ενασχόληση με αυτά. 

Αυτήν την εξέλιξη θα την πάρω μαζί μου. Είναι η εξέλιξη του είδους μας. Και αυτή η εξέλιξη δεν θα είναι μόνο δική μου αλλά θα είναι εξέλιξη όλων των ανθρώπων γιατί είμαστε ενωμένοι με ένα μορφογενετικό πεδίο, ένα συλλογικό ασυνείδητο, και κάθε φορά που εγώ αναβαθμίζω την αντίληψή μου για την πραγματικότητα, όλη η ανθρωπότητα αλλάζει. 

Έχω ένα τέλειο παρελθόν
Aντιληφθείτε ότι το παρελθόν είναι τέλειο και συγχωρήστε τον εαυτό σας και τους άλλους για όλα. Αν δεν έχουμε φτάσει στο σημείο να μπορούμε να πούμε ότι το παρελθόν μας ήταν τέλειο και ότι έκαναν οι άλλοι ήταν τέλειο για την εξέλιξή μου, και ότι έκανα εγώ ήταν τέλειο για την εξέλιξή μου, αυτό το παρελθόν που δεν έχουμε συγχωρήσει και δεν έχουμε δει σαν τέλειο, θα το κρατήσουμε και θα δημιουργήσουμε ένα παρόν και μέλλον βάσει αυτού. 

Τότε, η απελευθέρωση από το παρελθόν είναι απαραίτητη για να μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα διαφορετικό παρόν και μέλλον, αλλιώς θα δημιουργήσουμε το ίδιο παρόν και μέλλον αν δεν έχουμε συγχωρήσει και τους άλλους αλλά και τον εαυτό μας για όλα.

Xo’oπoνοπονο
Εφαρμόστε το Χo’οπoνoπoνo για τα πιθανά εμπόδια προς την πραγμάτωση της ιδανικής ζωής. Το Χo’οπoνoπoνo είναι μία Χαβανέζικη μέθοδος, όπου με μία μικρή προσευχή ή επίκληση αποσύρω οποιαδήποτε συμμετοχή μου σε κάτι που το θεωρώ όχι αρμονικό ή οποιοδήποτε εμπόδιο προς την πραγμάτωση των στόχων μου. 

Αν έχω έναν στόχο, ας πούμε, λέω «συγνώμη για ότι υπάρχει μέσα μου που εμποδίζει την πραγμάτωση του στόχου, δέχομαι την τωρινή κατάσταση, αγαπώ την τωρινή κατάσταση, αγαπώ τον εαυτό μου, ελευθερώνω το εμπόδιο αυτό από την ανάγκη να υπάρχει για την εξέλιξή μου και ευχαριστώ το Θεό που διαλύει από μέσα μου ότι εμποδίζει την πραγμάτωση του στόχου μου.» 

Και αυτό μπορούμε να το κάνουμε με οποιοδήποτε άλλο θέμα ή συμπεριφορά των άλλων, ή και αρρώστιες. (Δείτε http://www.armonikizoi.com/2012/ho’oponopono)

Η αποδοχή της ευτυχία
Απομακρύνετε κάθε αντίσταση στην ευτυχία. Φοβόμαστε την ευτυχία, τρέμουμε την ευτυχία γιατί αν είμαι ευτυχισμένος φοβάμαι ότι κάτι κακό θα συμβεί. Δεν αντέχουμε πολλή ευτυχία και έτσι θα πρέπει να λύσουμε το πρόβλημα αυτό και να δεχτούμε να είμαστε ευτυχισμένοι και μάλιστα για μεγάλη διάρκεια. Δέχεστε να είστε ευτυχισμένοι δέκα χρόνια χωρίς να σταματά η ευτυχία; Μέσα μας είμαστε ευτυχισμένοι, ο νους μας δεν είναι ευτυχισμένος. Μέσα μας είμαστε αγάπη, ο νους δεν αγαπάει.

Εσωτερική καθοδήγηση
Αναπτύξτε ένα σύστημα εσωτερικής καθοδήγησης. Το είπαμε αυτό νωρίτερα, προσευχή για καθοδήγηση, σιωπή για να ακούσουμε την καθοδήγηση. Έχουμε διάφορες μεθόδους στο γραφείο σε CD για την εσωτερική καθοδήγηση, για να πάρω απάντηση από μέσα μου, τι χρειάζομαι να κάνω αυτήν την στιγμή που είναι το καλύτερο για μένα και για τους άλλους.

Αναγνώριση αυτών που έχουμε επιτύχει μέχρι τώρα & ευγνωμοσύνη
Αναγνωρίστε τις επιτυχίες σας και θυμηθείτε να νιώθετε συνεχώς ευγνωμοσύνη. Να παρατηρήσουμε τις αλλαγές που γίνονται, τις επιτυχίες που έχουμε και να δώσουμε σημασία σε αυτά γιατί δυναμώνουν τη σκέψη ότι πράγματι δουλεύει αυτό που κάνουμε. Τότε, δώστε σημασία έστω και στις μικρές επιτυχίες που έχετε προς το στόχο σας.

Πίνακας οραματισμού
Δημιουργήστε και διατηρήστε έναν πίνακα ή ένα ντοσιέ οραματισμού. Αυτό είναι προαιρετικό, μερικοί άνθρωποι δημιουργούν έναν πίνακα όπου βάζουν τα πράγματα που θέλουν να πραγματοποιήσουν, εικόνες, κείμενα, αντικείμενα, ή ένα ντοσιέ, και αυτό όταν το βλέπουν τους συνδέει, μπαίνει στο νου και στο υποσυνείδητο, τους συνδέει με τους στόχους τους, ένας πίνακας οραματισμού.

Ότι θέλουμε να πραγματοποιήσουμε είναι ήδη μέρος αυτού που είμαστε
Θυμηθείτε ότι αυτό που θέλετε να πραγματοποιήσετε είναι ήδη μέρος αυτού που είστε. Αυτό έρχεται από τους νόμους της κβαντικής φυσικής και από τις πνευματικές διδασκαλίες που λένε ότι δεν υπάρχουν ξεχωριστά αντικείμενα. 

Υπάρχει μόνο ένα ενιαίο ενεργειακό πεδίο και όλο αυτό που βλέπουμε σαν αντικείμενα και άτομα είναι μία ψευδαίσθηση των αισθήσεών μας που κομματιάζει αυτό το ένα ενιαίο πεδίο ενέργειας και φαίνεται σαν να είναι ξεχωριστά αντικείμενα. Άρα αυτό που θέλω να δημιουργήσω είναι μέρος του ενεργειακού πεδίου μου, γιατί δεν υπάρχει τίποτα που δεν είναι, και σε ένα επίπεδο του εαυτού μου είμαι ένα με αυτό που θέλω να δημιουργήσω. 

Σε ένα ενεργειακό πεδίο είμαι ένα με αυτό που θέλω να δημιουργήσω. Είναι μέρος του δικού μου ενεργειακού πεδίου, γιατί υπάρχει μόνο ένα πεδίο. Και όταν το βλέπω έτσι, δεν το βλέπω σαν κάτι ξεχωριστό που χρειάζεται να φτάσω, να αποκτήσω, να παλέψω. Το βλέπω σαν μία προέκταση της ίδιας της ενέργειάς μου, που φυσικά θα υλοποιηθεί, και είμαι πιο κοντά σε αυτό.

Θετική σκέψη και έκφραση
Να σκέφτεστε, να μιλάτε και να εκφράζεστε θετικά. Δε μπορώ να κάνω θετική προβολή και μετά να παραπονιέμαι για την κατάστασή μου, ότι δε νιώθω καλά στην υγεία μου, ή με τα οικονομικά μου, ή τα επαγγελματικά μου. Αυτές οι λέξεις ακυρώνουν τον θετικό οραματισμό μου. Και οι λέξεις μου, και οι σκέψεις μου, και η συμπεριφορά μου, πρέπει να καθρεφτίζουν αυτήν την θετικότητα.

Ο σκοπός της Ζωής μας
Ανακαλύψτε και ζήστε το σκοπό της ζωής σας. Το είπαμε αυτό νωρίτερα, ότι αν είμαι μέσα στο σκοπό της ζωής μου, έχω τη συμπαράσταση των πνευματικών δυνάμεων και είναι σαν να δουλεύουν δέκα για μένα. Εγώ είμαι ένας που δουλεύει και υπάρχουν δυνάμεις που δουλεύουν για μένα για την πραγμάτωση των στόχων.

Αξίζουμε την ιδανική μας πραγματικότητα
Να είστε βέβαιοι ότι αξίζετε την ιδανική πραγματικότητά σας. Αυτή η αμφιβολία για το αν αξίζουμε αυτό που μας αρέσει, υπονομεύει σε μεγάλο βαθμό αυτό που πραγματοποιούμε, και πολλές φορές αυτή η αμφιβολία βρίσκεται βαθιά στο υποσυνείδητο. Είναι πολύ σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε τη θεία μας φύση και ότι φυσικά αξίζουμε μία όμορφη ζωή. 

Το σημαντικό εδώ είναι, να θέλω αυτό που θέλω γιατί είναι μέρος του λόγου ύπαρξής μου και όχι ένας προγραμματισμός που έχω από μία κοινωνία που λέει ένα μεγαλύτερο σπίτι, ένα πιο δυνατό αυτοκίνητο, ένα κότερο. Τώρα, αυτό δεν είναι δικό μου, πολύ πιθανόν δεν είναι δικό μου. Είναι ένας προγραμματισμός που λέει, «θα αξίζω περισσότερο, θα με θαυμάζουν οι άλλοι.» Να είμαι σίγουρος ότι είναι δικό μου.

Βίωμα της θεϊκής αγάπης
Βιώστε την αδιάκοπη σύνδεσή σας με τη θεϊκή αγάπη, ότι πάντα είμαι αγαπητός. Υπάρχει μία εσφαλμένη αντίληψη της ανθρωπότητας ότι όταν κάτι δύσκολο συμβαίνει στη ζωή μας, ότι είτε δεν υπάρχει Θεός είτε δεν με αγαπάει. «Ακόμα και ότι με μισεί ή με τιμωρεί. Είμαι ένοχος και συμβαίνουν κακά πράγματα επειδή είμαι ένοχος, ή ο Θεός δεν με αγαπάει.» Αυτό δεν μπορεί να συμβεί. Δεν μπορεί να υπάρχει κάτι άλλο εκ μέρους του θείου ή του Σύμπαντος εκτός από αγάπη για μένα. 

Το θέμα είναι ότι αυτή η αγάπη του Σύμπαντος για μας, δεν είναι αγάπη για το εγώ μας, είναι αγάπη για μας σαν ψυχές και θέλει να μας απελευθερώσει από το εγώ μας. Και όταν συμβαίνει κάτι δυσάρεστο, αυτό είναι η αγάπη του Σύμπαντος για να μας απελευθερώσει από τη δικτατορία του εγώ, και το εγώ μας μας πείθει ότι είναι κάτι κακό και ότι είναι τιμωρία και δεν υπάρχει Θεός και δεν υπάρχει αγάπη.

Ένα παράδειγμα πολύ ξεκάθαρο είναι ότι αν μπει ένα πουλάκι στο δωμάτιο αυτήν την στιγμή – δεν νομίζω να θέλει κανείς να το φάει, έτσι δεν είναι; δεν θα φάτε το πουλάκι. θέλετε να το ελευθερώσετε. Όμως σας εμπιστεύεται; βλέπει το χέρι σας σαν αγάπη; Εσείς έχετε αγάπη, θέλετε να ελευθερώσετε το πουλί, το πουλί όμως δεν εμπιστεύεται και χτυπιέται στον τοίχο και βλάπτει τον εαυτό του.

Έτσι έρχεται το Σύμπαν σε μας με ένα χέρι αγάπης, «θα σου πάρω αυτό γιατί θα εξελιχθείς καλύτερα χωρίς αυτό» – και εμείς λέμε «μη μας πάρεις τίποτα, δεν θέλουμε καμία αλλαγή στη ζωή μας, ακόμα κι αν είναι προς το καλύτερο, να μην αλλάξει τίποτα» και δεν εμπιστευόμαστε. 

Βλέπουμε κάθε κίνηση του Σύμπαντος που έρχεται μόνο για να μας βοηθήσει να συνειδητοποιήσουμε τι πραγματικά είμαστε, σαν τιμωρία, σαν έλλειψη αγάπης. Δεν έχουμε εμπιστοσύνη. Τότε, χρειάζομαι να βιώσω αυτήν την αδιάκοπη σχέση αγάπης, πως ότι και αν μου δώσει η ζωή, είναι μία μορφή αγάπης. Ακόμα και αν αυτό είναι η απώλεια ενός αγαπημένου ή η απώλεια της περιουσίας ή απώλεια ενός μέλους του σώματος μου. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο, τουλάχιστον σύμφωνα με δική μου αντίληψη.

Εγώ δημιουργώ την πραγματικότητά μου
Αντιληφθείτε τον εαυτό σας και το περιβάλλον σας σαν προεκτάσεις ο ένας του άλλου. Είναι αυτό που είπαμε, ότι το περιβάλλον μου είναι μία προέκταση της ύπαρξης μου και οι σκέψεις μου δημιουργούν το περιβάλλον μου και αν δεν μου αρέσει το περιβάλλον μου τότε πρέπει να αλλάξω τις σκέψεις μου και τότε θα έχω ένα άλλο περιβάλλον.

Η δύναμη του λόγου
Χρησιμοποιήστε τη δύναμη του λόγου. Υπάρχουν συγκεκριμένα mantras ή προσευχές για την πραγμάτωση των στόχων, που μπορείτε να μάθετε και να εκφωνείτε, και εσωτερικά και εξωτερικά, την ώρα που συγκεντρώνεστε σε αυτό που θέλετε να δημιουργήσετε. 'Εχει έτσι μεγαλύτερη ισχύ.

Διατηρείστε την ευτυχία
Να είστε ευτυχισμένοι, διότι όσο πιο ευτυχισμένος είμαι, τόσο περισσότερο έλκω συνθήκες να συνεχίσω να είμαι ευτυχισμένος. Όσο πιο δυστυχισμένος, τόσο περισσότερο έλκω συνθήκες να είμαι δυστυχισμένος. Φροντίζω να είμαι ένας ευτυχισμένος άνθρωπος.

Ολοκληρώνοντας, η ευημερία είναι μία εσωτερική κατάσταση που όταν τη βιώνουμε δημιουργείται σαν εξωτερική κατάσταση. Γίνεται με το να είμαστε ικανοποιημένοι κάθε δευτερόλεπτο με αυτό που έχουμε, να έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη ότι πάντα θα έχουμε αυτό που χρειαζόμαστε, και να εξασκήσουμε αυτούς τους τρόπους που σας περιέγραψα στο βιβλίο «25 Τρόποι» για να δημιουργήσουμε αποτελεσματικά την πραγματικότητα που χρειαζόμαστε.
Σας εύχομαι κάθε επιτυχία σε αυτό...!!!

Θα βρείτε πολλά ακόμα για το θέμα αυτό στα βιβλία, «Αντιμετωπίζοντας Δύσκολες Εποχές», «Εγχειρίδιο Επιβίωσης και Ευτυχίας» και «25 Τρόποι να Δημιουργήσετε την Ιδανική Σας Πραγματικότητα.»

Ευχαριστώ,
Ρόμπερτ Ηλίας Νατζέμυ