Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

Η ζωή μια φορά μας δίνεται.....!!!!!!!!!

Η ζωή μας μια φορά μας δίνεται, άπαξ, που λένε, σαν μια μοναδική ευκαιρία. Τουλάχιστον μ' αυτήν την αυτόνομη μορφή της δεν πρόκειται να ξαναυπάρξουμε ποτέ.

Και μεις τι την κάνουμε ρε αντί να την ζήσουμε;

Τι την κάνουμε; Τη σέρνουμε από δω κι από κει δολοφονώντας την...

Οργανωμένη κοινωνία, οργανωμένες ανθρώπινες σχέσεις.

Μα αφού είναι οργανωμένες, πώς είναι σχέσεις ;

Σχέση σημαίνει συνάντηση, σημαίνει έκπληξη ,σημαίνει γέννα συναισθήματος, πώς να οργανώσεις τα συναισθήματα...;

Έτσι, μ' αυτήν την κωλοεφεύρεση που τη λένε ρολόι, σπρώχνουμε τις ώρες και τις μέρες σα να μας είναι βάρος, και μας είναι βάρος, γιατί δε ζούμε, κατάλαβες ;

Όλο κοιτάμε το ρολόι,
να φύγει κι αυτή η ώρα,
να φύγει κι αυτή η μέρα,
να έρθει το αύριο,
και πάλι φτου κι απ'την αρχή.

Χωρίσαμε τη μέρα σε πτώματα στιγμών, σε σκοτωμένες ώρες που θα τις θάβουμε μέσα μας, μέσα στις σπηλιές του είναι μας, στις σπηλιές όπου γεννιέται η ελευθερία της επιθυμίας, και τις μπαζώνουμε με όλων των ειδών τα σκατά και τα σκουπίδια που μας πασάρουν σαν "αξίες", σαν "ηθική", σαν  "πολιτισμό".

Κάναμε το σώμα μας ένα απέραντο νεκροταφείο δολοφονημένων επιθυμιών και προσδοκιών, αφήνουμε τα πιο σημαντικά, τα πιο ουσιαστικά πράγματα, όπως να παίξουμε και να χαρούμε μεταξύ μας, να παίξουμε και να χαρούμε με τα παιδιά και τα ζώα, με τα λουλούδια και τα δέντρα, να κάνουμε έρωτα, να απολαύσουμε τη φύση, τις ομορφιές του ανθρώπινου χεριού και του πνεύματος, να κατεβούμε τρυφερά μέσα μας, να γνωρίσουμε τον εαυτό μας και τον διπλανό μας...

Όλα, όλα τα αφήσαμε για το αύριο που δε θα 'ρθει ποτέ...

Μόνο όταν ο θάνατος χτυπήσει κάποιο αγαπημένο μας πρόσωπο,πονάμε, γιατί συνήθως σκεφτόμαστε πως θέλαμε να του πούμε τόσα σημαντικά πράγματα, όπως πόσο τον αγαπούσαμε, πόσο σημαντικός ήταν για μας.
Όμως..το αφήσαμε για αύριο.

Για να πάμε που ρε Σαλονικιέ ;
Αφού ανατέλλει, δύει ο ήλιος και δεν πάμε πουθενά αλλού,
παρά μόνο στο θάνατο, και μεις οι μαλάκες, αντί να κλαίμε το δειλινό που χάθηκε άλλη μια μέρα απ'τη ζωή μας,
χαιρόμαστε.

Ξέρεις γιατί;
Γιατί η μέρα μας είναι φορτωμένη ,αντί να είναι μια περιπέτεια, μια σύγκρουση με τα όρια της ελευθερίας μας.

Την καταντήσαμε έναν καθημερινό, χωρίς καμία ελπίδα ανάστασης, θάνατο, διότι αυτός είναι ο θάνατος.

Ο άλλος, όταν γεράσουμε σε αρμονία και ελευθερία με τον εαυτό μας, όταν δηλαδή παραμείνουμε εμείς, δεν είναι θάνατος, είναι μετάβαση, είναι διάσπαση σε μύριες άλλες ζωές, στις οποίες, αν εδώ, σε τούτη τη μορφή ζωής είσαι ζωντανός, αν δε δολοφονήσεις την ουσία σου, εκεί θα δώσεις χάρη και ομορφιά.
Λόγια του Χρόνη Μίσσιου






http://2illegal.blogspot.gr

Τα οφέλη του πόνου.....!!!!!!!

Πρώτα απ’όλα είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι ο ψυχικός μας πόνος, βρίσκεται μέσα μας διότι μεταφέρει ένα μήνυμα, όπως ακριβώς ο πονοκέφαλος είναι σύμπτωμα πως κάτι συμβαίνει στο σώμα μας. Το μήνυμα αυτό δεν είναι ίσως ξεκάθαρο όμως υπάρχει. 

Για να μπορέσεις να συνειδητοποιήσεις το μήνυμα που μεταφέρει για σένα η θλίψη, το άγχος ή οποιοσδήποτε άλλος ψυχικός πόνος αισθάνεσαι, αναλογίσου : Εάν το επώδυνο συναίσθημα που νιώθω, μπορούσε να μιλήσει, τι θα έλεγε; Εάν αυτό το συναίσθημα είχε μορφή, ανθρώπινη ή ζώου, πώς θα ήταν; Πώς θα αισθανόμουν απέναντι του; Τι θα μου έλεγε; Τι θα του έλεγα; 

Προσπάθησε ν’ αποδεχτείς την δυσβάσταχτη εμπειρία που βιώνεις. Όπως προαναφέρθηκε, το ανθρώπινο ένστικτο μας σπρώχνει να θέλουμε να την ξεφορτωθούμε και να την αποφύγουμε. Η πίεση όμως που ασκούμε στο εαυτό μας, είναι μια έμμεση κριτική ότι δεν θα έπρεπε να αισθανόμαστε όπως αισθανόμαστε. 

Η κριτική αυτή μας αποδυναμώνει ψυχικά και μας καθηλώνει περισσότερο στην ίδια εμπειρία την οποία θέλουμε ν’αποφύγουμε. Ένα μεγάλο μέρος της αποδοχής, είναι η προθυμία να βιώσουμε τη δυσάρεστη εμπειρία. Τι σημαίνει όμως προθυμία να κρατάς τον πόνο σου όπως θα κρατούσες ένα μικρό λουλούδι στα χέρια σου 

Το ν’ αγκαλιάζεις τον πόνο σου όπως θ’ αγκάλιαζες ένα μικρό παιδί που κλαίει. Το να κοιτάς τον πόνο σου με τον ίδιο τρόπο όπως θα κοιτούσες ένα απίστευτο πίνακα. Το να τιμάς τον πόνο σου όπως θα τιμούσες έναν καλό φίλο ακούγοντας τον. Να εισπνέεις τον πόνο σου όπως θα έπαιρνες μια βαθιά εισπνοή Να εγκαταλείπεις τον πόλεμο με τον πόνο σου όπως ένας στρατιώτης που καταθέτει το όπλο του και γυρνά σπίτι. 

Να κουβαλάς τον πόνο όπως κουβαλάς μια φωτογραφία στο πορτοφόλι σου Προθυμία δεν είναι να αντιστέκεσαι τον πόνο σου, να τον αγνοείς, να τον ξεχνάς, να κάνεις αυτό που σου λέει ή να μην κάνεις αυτό που σου λέει. Ο στόχος της προθυμίας και της αποδοχής είναι η ευελιξία. 

Όταν καταφέρνεις να είσαι απόλυτα παρόν στο εδώ και τώρα χωρίς να κρίνεις ή να διώχνεις τις εμπειρίες σου(σκέψεις, συναισθήματα, σωματικά συμπτώματα κτλ.) έχεις περισσότερη ελευθερία και δύναμη για να αναλλάβεις δράση και να θεραπεύσεις τον εαυτό σου. Η πληγή είναι το μέρος από το οποίο εισέρχεται μέσα σου το Φως.
Rumi





Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

25 πράγματα που πρέπει να ξεκινήστε να κάνετε.....!!!!!!

Μια θετική λίστα, ''απάντηση'' στο προηγούμενο άρθρο - ανάρτηση μας  " 25 πράγματα που πρέπει να σταματήσετε να κάνετε.".

Ξεκινήστε να ξοδεύετε χρόνο με τους σωστούς ανθρώπους. 
- Αυτοί είναι οι άνθρωποι με τους οποίους απολαμβάνετε να είστε μαζί, που αγαπάτε, σας εκτιμούν, σας αναζωογονούν και σας ενθαρρύνουν να βελτιώνεστε με υγιείς και συναρπαστικούς τρόπους. 

Ξεκινήστε να αντιμετωπίζετε αποφασιστικά τα προβλήματα σας. 
- Δεν είναι τόσο τα προβλήματά που έχουν σημασία, αλλά ο τρόπος που αντιδράτε σε αυτά και πως τα αντιμετωπίζετε. Τα προβλήματα δεν θα εξαφανιστούν αν δεν κάνετε τις απαραίτητες ενέργειες. Κάνετε ό, τι μπορείτε για να τα αντιμετωπίσετε. Πολλές φορές αρκούν και τα πολύ μικρά βήματα, σπιθαμή προς σπιθαμή, εφόσον είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Σωρρευτικά και σε μακροπρόθεσμη βάση, τα μικρά βήματα μετατρέπονται σε άλματα.

Ξεκινήστε να είστε ειλικρινής με τον εαυτό σας.
- Να είστε ειλικρινείς σχετικά με το τι είναι σωστό για εσάς, καθώς επίσης και για το τι πρέπει να αλλάξετε. Να είστε ειλικρινείς σχετικά με το τι θέλετε να πετύχετε και πως θέλετε να γίνετε. Να είστε ειλικρινείς με κάθε πτυχή της ζωής σας. Επειδή είστε το μοναδικό άτομο στο οποίο μπορείτε πάντα να βασίζεστε. Αναζητείστε τη ψυχή σας και την αλήθεια μέσα σας. Έτσι θα κατανοείστε καλύτερα πού βρίσκεστε σήμερα και πώς φτάσατε εδώ, και θα μπορέσετε να προσδιορίσετε με μεγαλύτερη ακρίβεια πού θέλετε να πάτε και πώς θα φτάσετε εκεί. 

Ξεκινήστε να δίνετε προτεραιότητα στη δική σας ευτυχία. 
- Αυτό που έχει σημασία είναι οι δικές σας ανάγκες. Αν δεν εκτιμάτε και δεν δίνετε την δέουσα σημασία στον εαυτό σας, τότε σαμποτάρετε την ευτυχία σας. Να θυμάστε ότι είναι εφικτό να φροντίζετε και νοιάζεστε για τους γύρω σας ενώ παράλληλα ικανοποιείτε και τις δικές σας ανάγκες. Και εφόσον πληρούνται οι δικές σας ανάγκες, τότε είναι πιθανότερο ότι θα μπορείτε να βοηθήσετε περισσότερο και αυτούς που πραγματικά σας χρειάζονται. 

Ξεκινήστε να είστε ο πραγματικός εαυτός σας. 
- Προσπαθώντας να είστε κάποιος άλλος, κινδυνεύετε να χάσετε τον εαυτό σας. Αποδεχτείτε τον εαυτό σας και ανακαλύψτε τις σκέψεις, τη δύναμη και την ομορφιά που μπορεί να κρύβει. Πάνω απ 'όλα να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας, και αν κάτι δεν σας γεμίζει, απομακρυνθείτε από αυτό. Να είστε η καλύτερη έκδοση του ατόμου που μπορείτε να είστε.

Ξεκινήστε να παρατηρείτε και να ζείτε το παρόν. 
- Αυτή ακριβώς η στιγμή είναι ένα θαύμα. Είναι η μόνη στιγμή που εγγυημένα είναι δική σας. Αυτή η στιγμή είναι η ζωή. Οπότε, σταματήστε να σκέφτεστε πως θα είναι τα πράγματα στο μέλλον. Σταματήστε να γκρινιάζετε για το τι έγινε ή δεν έγινε στο παρελθόν. Μάθετε να ζείτε στο «εδώ και τώρα» και βιώστε τη ζωή όπως ξετυλίγεται. Εκτιμήστε τον κόσμο για την ομορφιά που έχει αυτή τη στιγμή.

Ξεκινήστε την αποτίμηση των μαθημάτων που πήρατε από τα λάθη σας. 
- Τα λάθη δεν είναι κάτι κακό, είναι τα σκαλοπάτια της προόδου. Εάν δεν αποτυγχάνετε κάποιες φορές, αυτός ίσως σημαίνει ότι δεν προσπαθείτε αρκετά. Αναλάβετε ρίσκα, σκοντάψετε, πέστε, και στη συνέχεια σηκωθείτε και προσπαθήστε ξανά. Εκτιμήστε το γεγονός ότι πιέζετε τον εαυτό σας, μαθαίνετε, αναπτύσσεστε και βελτιώνεστε. Σημαντικά επιτεύγματα πραγματοποιούνται στο τέλος μιας μακράς πορείας γεμάτης από αρκετές αποτυχίες. Ένα από τα «λάθη» που φοβάστε να μη συμβεί, μπορεί να είναι αυτό που θα σας οδηγήσει προς το μεγαλύτερο επίτευγμα σας.

Ξεκινήστε να απολαμβάνετε αυτά που ήδη έχετε. 
- Το πρόβλημα με τους περισσότερους είναι ότι πιστεύουμε πως θα είμαστε ευτυχείς όταν φτάσουμε σε ένα συγκεκριμένο επίπεδο ζωής, ένα επίπεδο που βλέπουμε άλλους να βρίσκονται σε αυτό, όπως το αφεντικό μας ή ο φίλος ενός φίλου ο οποίος διαθέτει ένα πολυτελές εξοχικό στην παραλία. Θα καταλήξετε να έχετε περάσει ολόκληρη τη ζωή σας προσπαθώντας να αποκτήσετε αυτά που έχουν αυτοί, χωρίς ποτέ να καταφέρετε να απολαύσετε αυτά που ήδη έχετε. Χαλαρώστε για λίγο κάθε πρωί μόλις ξυπνήστε, και εκτιμήστε αυτά που έχετε σήμερα και ότι έχετε πετύχει μέχρι τώρα.

Ξεκινήστε να δημιουργείτε οι ίδιοι την δική σας ευτυχία. 
- Αν περιμένετε κάποιον άλλο να σας κάνει ευτυχισμένο, τότε θα απογοητευτείτε. Χαμογελάτε επειδή μπορείτε. Επιλέξτε την ευτυχία. Γίνετε η αλλαγή που θέλετε να δείτε στον κόσμο. Να είστε ευχαριστημένοι με το ποιοι είστε τώρα, και επιτρέψτε τα θετικά συναισθήματα να σας συντροφεύουν στο ταξίδι σας στο μέλλον. Την ευτυχία πολλές φορές την ανακαλύπτουμε, όταν αποφασίζουμε να την αναζητήσουμε. Αν αναζητάτε την ευτυχία μέσα μέσα από τις ευκαιρίες που σας παρουσιάζονται και τις επιλογές που έχετε, τότε θα την βρείτε τελικά. 

Ξεκινήστε να πιστεύετε ότι είστε έτοιμοι για το επόμενο βήμα. 
- Είστε έτοιμοι! Σκεφτείτε το. Έχετε όλα όσα χρειάζεστε τώρα για να κάνετε το επόμενο μικρό, ρεαλιστικό βήμα προς τα εμπρός. Επωφεληθείτε από τις ευκαιρίες που σας παρουσιάζονται και αποδεχθείτε τις προκλήσεις - είναι τα δώρα που θα σας βοηθήσουν να προχωρήσετε μπροστά.

Ξεκινήστε να δημιουργείτε σχέσεις για τους σωστούς λόγους. 
- Καλλιεργήστε σχέσεις με αξιόπιστα, έντιμα άτομα που αντανακλούν αυτό που θέλετε να είστε. Επιλέξτε σχέσεις με άτομα για τα οποία είστε υπερήφανοι που τα γνωρίζετε, που τα θαυμάζετε, που σας δείχνουν αγάπη και σεβασμό. Άτομα που ανταποδίδουν την καλοσύνη και τη δέσμευση σας προς αυτά. Και προσέξτε πως συμπεριφέρονται. Οι πράξεις, και όχι τα λόγια, χαρακτηρίζουν κάθε άτομο.

Ξεκινήστε να χαίρεστε με τις χαρές των άλλων. 
- Ξεκινήστε να παρατηρείτε τι σας αρέσει στους άλλους και να τους το λέτε. Να είστε ευτυχείς γι 'αυτούς που προοδεύουν. Να χαίρεστε για τις νίκες τους. Να είστε χαρούμενοι για τα καλά που έχουν. Αργά ή γρήγορα η θετική ενέργεια θα επιστρέψει, και αυτά τ' άτομα θα αρχίσουν να χαίρονται για εσάς.

Ξεκινήστε να συγχωρείτε τον εαυτό σας και τους άλλους. 
- Όλοι έχουμε πληγωθεί από δικές μας αποφάσεις και από αποφάσεις άλλων. Και ενώ ο πόνος αυτών των εμπειριών είναι αναμενόμενος, αρκετές φορές διαρκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η θεραπεία είναι η συγχώρεση. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα διαγράψετε το παρελθόν, ή θα ξεχάσετε τι συνέβη. Αυτό σημαίνει ότι θα επιτρέψετε να περάσει ο πόνος, επιλέγοντας να πάρετε τα μαθήματα σας από ότι συνέβη και να προχωρήσετε με τη ζωή σας.

Ξεκινήστε να ακούτε την εσωτερική φωνή σας. 
- Εάν σας βοηθάει, συζητείστε τις σκέψεις σας με τα πιο κοντινά πρόσωπα σας, αλλά δώστε στον εαυτό σας αρκετό χώρο για να ακολουθήσει το δικό του ένστικτο. Κάντε αυτό που αισθάνεστε βαθιά μέσα σας ότι είναι το σωστό για εσάς.

Ξεκινήστε να παρατηρείτε όταν πιέζετε τον εαυτό σας και να κάνετε σύντομα διαλείμματα. 
- Χαλαρώστε. Αναπνεύστε. Επιτρέψτε στον εαυτό σας να ξεκουραστεί και να ανασυνταχθεί. Όταν είστε υπό μεγάλη πίεση, ακόμα και ένα σύντομο διάλειμμα μπορεί να αναζωογονήσει το μυαλό σας και να αυξήσει την παραγωγικότητά σας. 

Ξεκινήστε να παρατηρείτε την ομορφιά των μικρών στιγμών. 
- Αντί να περιμένετε για τα μεγάλα γεγονότα να συμβούν στη ζωή σας - γάμος, παιδιά, προαγωγή, λαχείο - βρείτε την ευτυχία στα μικρά πράγματα που συμβαίνουν γύρω σας καθημερινά. Μικρά πράγματα, όπως το να απολαμβάνετε με ηρεμία το πρωινό καφέ, ή την νόστιμη γεύση και την οσμή ενός σπιτικού γεύματος, ή την ευχαρίστηση που αισθάνεται κάποιος όταν μοιράζεται κάτι ευχάριστο, ή το να κρατάτε το χέρι του συντρόφου σας. Παρατηρώντας αυτές τις μικρές απολαύσεις σε καθημερινή βάση, θα διαπιστώστε μεγάλη διαφορά στην ποιότητα της ζωής σας.

Ξεκινήστε να αποδέχεστε τα πράγματα ακόμα και όταν δεν είναι τέλεια
- Να θυμάστε, το «τέλειο» είναι ο εχθρός του «καλού». Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για όσους θέλουν να βελτιωθούν και να βελτιώσουν τον κόσμο, είναι να μάθουν να δέχονται τα πράγματα όπως είναι. Αρκετές φορές είναι προτιμότερο να αποδεχθείτε και να εκτιμήσετε τον κόσμο και τους ανθρώπους όπως είναι, αντί να προσπαθείτε να τους κάνετε τα συμμορφωθούν με βάση αυτό που θεωρείτε εσείς ιδανικό. Όχι, δεν θα πρέπει να συμβιβαστείτε με τη μετριότητα, αλλά να εκτιμήστε την αξία των των ανθρώπων και των πραγμάτων όταν δεν είναι τέλεια.

Ξεκινήστε να είναι πιο ανοιχτοί στο το πώς αισθάνεστε. 
- Αν κάτι σας πληγώνει, δώστε στον εαυτό σας τον απαραίτητο χώρο και χρόνο για να το ξεπεράσει, αλλά μην κρύβεστε. Συζητήστε με τα πιο κοντινά σας άτομα. Πείτε την αλήθεια για το πώς αισθάνεστε. Ακούστε τους. Βγάζοντας από μέσα σας ότι σας πληγώνει, είναι το πρώτο βήμα για να αισθανθείτε και πάλι όμορφα.

Αρχίστε να αναλαμβάνετε την πλήρη ευθύνη για τη δική σας ζωή. 
- Αναλάβετε την ευθύνη για τις δικές σας επιλογές και λάθη σας, και προσπαθήστε να βελτιωθείτε και να χτίσετε πάνω σε αυτά. Είστε ο μόνος που μπορεί να ελέγξει άμεσα την έκβαση της ζωής σας. Και πράγματι, δεν θα είναι πάντα εύκολο. Κάθε άτομο έχει ένα σωρό από εμπόδια μπροστά του. Αλλά πρέπει να πάρετε τον έλεγχο της κατάστασή και να αντιμετωπίσετε αυτά τα εμπόδια. 

Ξεκινήστε να επικεντρώνεστε στα πράγματα που μπορείτε να ελέγξετε. 
- Δεν μπορείτε να αλλάξετε τα πάντα, αλλά μπορείτε πάντα να αλλάξετε κάτι. Εφόσον σπαταλάτε διαρκώς το χρόνο, το ταλέντο και την ενέργεια σας σε πράγματα που είναι πέρα από τον έλεγχό σας, αυτό αποτελεί βέβαιη συνταγή για απογοήτευση, στεναχώρια και στασιμότητα. Επικεντρώστε την ενέργειά σας κυρίως σ' αυτά που μπορείτε να ελέγξετε.

Ξεκινήστε να σκέφτεστε την πιθανότητα των θετικών αποτελεσμάτων. 
- Το μυαλό πρέπει να πιστέψει ότι μπορούμε να πετύχουμε κάτι, πριν επιχειρήσουμε να το κάνουμε πραγματικότητα. Ο τρόπος για να ξεπεραστούν οι αρνητικές σκέψεις και τα καταστρεπτικά συναισθήματα, είναι να δυναμώσουν τα θετικά συναισθήματα. 

Δεν μπορούμε να ελέγχουμε όλα όσα μας συμβαίνουν, αλλά μπορούμε να ελέγχουμε τον τρόπο που αντιδρούμε σ' αυτά. Η ζωή κάθε ανθρώπου έχει θετικές και αρνητικές πτυχές. Το αν θα είστε ευχαριστημένοι και ευτυχείς μακροπρόθεσμα, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το σε ποιες πτυχές θα επικεντρωθείτε.

Ξεκινήστε να παρατηρείτε πώς είστε πλούσιοι. 
- «Πλούτος είναι η δυνατότητα να βιώσουμε πλήρως τη ζωή." Ακόμα και όταν οι καιροί είναι δύσκολοι, είναι πάντα σημαντικό να βλέπετε τα πράγματα σφαιρικά. Δεν κοιμηθήκατε πεινασμένοι χθες το βράδυ. Δεν κοιμηθήκατε στο δρόμο. Είχατε την επιλογή τι ρούχα θα φορέσετε σήμερα το πρωί. Έχετε πρόσβαση σε καθαρό πόσιμο νερό. Είστε υγιείς. Έχετε πρόσβαση σε ιατρική περίθαλψη. Έχετε πρόσβαση στο διαδίκτυο. Μπορείτε να διαβάσετε.

Πολλοί θεωρούν ότι είστε απίστευτα πλούσιοι, να είστε ευγνώμονες για όλα αυτά που έχετε.





25 πράγματα που πρέπει να σταματήσετε να κάνετε.......!!!!!!!!!!!!

"Κανείς δεν μπορεί να πάει πίσω τον χρόνο και να κάνει μια νέα αρχή, ο καθένας όμως έχει την δυνατότητα να ξεκινήσει σήμερα και να δημιουργήσει ένα διαφορετικό τέλος." Για να συμβεί όμως αυτό θα πρέπει να σταματήσουμε να κάνουμε πράγματα που μας κρατούν κρατούν προσκολλημένους στο παρελθόν. Μερικές ιδέες για το τι είναι καλό να σταματήσουμε :

Σταματήστε να ξοδεύετε χρόνο με λάθος ανθρώπους.
- Η ζωή είναι πολύ μικρή για να σπαταλάτε το χρόνο σας με ανθρώπους που σας στεναχωρούν. Αν κάποιος επιθυμεί να γίνεται μέρος της ζωής του, θα δημιουργήσει τον κατάλληλο χώρο και για εσάς. 

Ποτέ, μην προσπαθείτε για κάποιους που δεν αναγνωρίζουν την αξία σας. Και να θυμάστε, δεν είναι αληθινοί φίλοι αυτοί που στέκονται στο πλευρό σας όταν είστε στα καλύτερά σας, αλλά αυτοί που είναι κοντά σας όταν έχετε δυσκολίες.

Σταματήστε να αποτραβιέστε από τα προβλήματά σας.
- Αντιμετωπίστε τα αποφασιστικά. Δεν θα είναι εύκολο. Δεν υπάρχει κανείς στον κόσμο, που μπορεί να αντιμετωπίσει με άψογο τρόπο κάθε δυσκολία. 

Δεν είμαστε φτιαγμένοι έτσι ώστε να μπορούμε να λύνουμε άμεσα τα προβλήματα. Αντίθετα, είναι στην φύση μας να εκνευριζόμαστε, να λυπόμαστε, να πληγωνόμαστε. Αυτός είναι και ο σκοπός της ζωής. Να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα, να μαθαίνουμε, να προσαρμοζόμαστε, και να τα λύνουμε με την πάροδο του χρόνου. Έτσι διαμορφώνεται η προσωπικότητα μας.

Σταματήστε να λέτε ψέματα στον εαυτό σας.
- Μπορείτε να πείτε ψέμματα σε οποιονδήποτε άλλον στον κόσμο, αλλά όχι στον εαυτό σας. Η ζωή σας θα βελτιωθεί αν είσαστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας.

Σταματήστε να βάζετε τις δικές σας ανάγκες σε δεύτερη μοίρα.
- Είναι άσχημο να παραμελείτε τον εαυτό σας επειδή, λόγω υπερβολικής αγάπης, στρέφετε όλη την προσοχή σας σε κάποιον άλλο. Μην ξεχνάτε ότι και εσείς είστε πολύ σημαντικοί. Βοηθήστε τους άλλους, αλλά βοηθήστε και τον εαυτό σας

Σταματήστε να προσπαθείτε να γίνεται κάποιος που δεν είστε.
- Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις στη ζωή είναι να είστε ο εαυτός σας, σε έναν κόσμο που μας κατευθύνει όλους σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις. Κάποιος θα είναι πιο όμορφος, κάποιος θα είναι πιο έξυπνος, κάποιος θα είναι νεότερος, αλλά κανείς δεν θα είναι εσείς. Μην αλλάξετε προκειμένου να αρέσετε στους άλους. Να είστε ο εαυτός σας και τα 'σωστά' άτομα θα αγαπήσουν αυτό που πραγματικά είστε.

Σταματήστε να είστε προσκολλημένοι το παρελθόν.
- Δεν μπορείτε να ξεκινήσετε το επόμενο κεφάλαιο της ζωής σας, αν επιμένετε να διαβάζετε συνέχεια τα προηγούμενα κεφάλαια.

Σταματήστε να φοβάστε ότι μπορεί να κάνετε κάποιο λάθος.
- Το να κάνετε κάτι ακόμα και αν αποδειχτεί λάθος, είναι πολλές φορές πιο παραγωγικό από το να μην κάνετε τίποτα. Κάθε επιτυχία έχει ίχνη αποτυχιών από πίσω της, και κάθε αποτυχία οδηγεί προς την επιτυχία. Στο τέλος θα λυπηθείτε πολύ περισσότερο για πράγματα που δεν κάνατε παρά για πράγματα που κάνατε.

Σταματήστε να προσπαθείτε να αγοράσετε την ευτυχία.
- Πολλά από τα πράγματα που επιθυμούμε είναι ακριβά. Αλλά η αλήθεια είναι ότι τα πράγματα που πραγματικά μας ικανοποιούν είναι εντελώς δωρεάν όπως η αγάπη, το χαμόγελο και τα αισθήματα.

Σταματήστε να αναζητάτε αποκλειστικά σε άλλους την ευτυχία. 
- Εάν δεν είστε ευχαριστημένοι με τον εαυτό σας, δεν θα είστε μακροπρόθεσμα ευτυχισμένοι ούτε μαζί με κάποιον άλλο. Θα πρέπει να δημιουργήσετε πρώτα ευτυχία στην δικιά σας ζωή, προτού καταφέρετε να την μοιραστείτε με κάποιον άλλο.

Σταματήστε να πιστεύετε ότι δεν είστε έτοιμοι.
- Κανείς δεν νιώθει ποτέ 100% έτοιμος, όταν εμφανίζεται κάποια ευκαιρία. Οι περισσότερες μεγάλες ευκαιρίες που προκύπτουν, μας αναγκάζουν να ξεβολευτούμε ​​από τις συνήθειες μας, κάτι που σημαίνει ότι ποτέ δεν θα νιώσουμε εντελώς άνετα στην αρχή κάθε πρόκλησης.

Σταματήστε να διατηρείτε σχέσεις για λάθος λόγους.
- Οι σχέσεις μας πρέπει να επιλέγονται με σύνεση. Είναι προτιμότερο να είστε μόνος από το να είστε με λάθος πρόσωπα. Δεν υπάρχει λόγος να βιάζεστε. Αν κάτι είναι γραφτό να γίνει, θα συμβεί το σωστό χρόνο, με το σωστό πρόσωπο, και για τον καλύτερο λόγο. Ερωτευτείτε όταν είστε έτοιμοι, και όχι για να μην είστε μόνοι.

Σταματήστε να ζηλεύετε τους άλλους. 
- Η ζήλια είναι η τέχνη της απαρίθμησης των καλών που έχει κάποιος άλλος, και όχι εσείς. Αναρωτηθείτε: «Τι είναι αυτό που έχω εγώ και θα το ήθελε ο καθένας;"

Σταματήστε να κρατάτε κακίες.
- Μην ζείτε τη ζωή σας με το μίσος στην καρδιά . Θα καταλήξετε να πληγώνετε τον εαυτό σας περισσότερο από τους ανθρώπους που μισείτε. Αυτό δεν σημαίνει να αγνοήσουμε τι μας έκανε ο άλλος αλλά να μην επιτρέψουμε να επηρεάσει αρνητικά την ζωή μας. Και να θυμάστε, η συγχώρεση δε αφορά μόνο τους άλλους, αλλά και εσάς. Όταν χρειάζεται, συγχωρείστε τον εαυτό σας, προχωρήστε μπροστά και προσπαθήστε να κάνετε κάτι καλύτερο την επόμενη φορά.

Σταματήστε να επιτρέπετε τους άλλους να σας κατεβάζουν στο δικό τους επίπεδο.
- Αρνηθείτε να ρίξτε το επίπεδο σας για να χωρέσουν αυτοί που αρνούνται να ανεβάσουν το δικό τους.

Σταματήστε να σπαταλάτε το χρόνο σας δικαιολογώντας τον εαυτό σας στους άλλους.
- Οι φίλοι σας δεν το χρειάζονται και οι εχθροί σας δεν θα σας πιστέψουν έτσι κι αλλιώς.

Σταματήστε να πιέζετε διαρκώς τον εαυτό σας χωρίς κάποιο διάλειμμα.
- Ο χρόνος για να πάρετε μια βαθιά ανάσα είναι όταν δεν έχετε χρόνο για αυτό.

Σταματήστε να αδιαφορείτε για την ομορφιά των μικρών στιγμών.
- Απολαύστε τα μικρά πράγματα, γιατί μια μέρα μπορεί να κοιτάξετε πίσω και να ανακαλύψετε ότι ήταν σημαντικά. Το καλύτερο κομμάτι της ζωής σας θα είναι αυτό που αποτελείται από μικρές στιγμές όπως όταν περνάτε καλά με κάποιον που έχει σημασία για εσάς.

Σταματήστε να προσπαθείτε να κάνετε τα πράγματα τέλεια. - Στην ζωή δεν επιβραβεύονται οι τελειομανείς, αλλά αυτοί που πετυχαίνουν τον σκοπό τους.

Σταματήστε να προσποιήστε ότι όλα είναι καλά όταν δεν είναι.
- Δεν πειράζει να καταρρεύστε ψυχολογικά για λίγο. Δεν χρειάζεται πάντα να προσποιείστε ότι είστε δυνατοί, και δεν χρειάζεται συνεχώς να αποδεικνύεται ότι όλα βαίνουν καλώς. Είναι υγιές να κλάψτε κάποια στιγμή. Όσο πιο γρήγορα το κάνετε, τόσο πιο γρήγορα θα είστε σε θέση να χαμογελάσετε και πάλι.

Σταματήστε να κατηγορείτε τους άλλους για τα προβλήματά σας.
- Το κατά πόσο θα επιτύχετε τα όνειρά σας εξαρτάται από το βαθμό με τον οποίο θα αναλάβετε την ευθύνη για τη ζωή σας. Όταν κατηγορείτε τους άλλους για το τι περνάτε, αρνείστε την ευθύνη, και επιτρέπετε τους άλλους να καθορίζουν τη ζωή σας.

Σταματήστε να προσπαθείτε να είστε το παν για όλους.
- Κάτι τέτοιο είναι αδύνατο, και αν προσπαθήστε να το πετύχετε θα σας εξουθενώσει. Περιοριστείτε σε όσους θεωρείτε σημαντικούς.

Σταματήστε να ανησυχείτε τόσο πολύ.
- Ένας τρόπος για να ελέγξετε αν κάτι αξίζει να σας ανησυχεί, είναι να αναρωτηθείτε: «Θα είναι σημαντικό αυτό το θέμα σε ένα χρόνο; Σε τρία χρόνια; Σε πέντε χρόνια; "Αν η απάντηση είναι όχι, τότε δεν αξίζει να ανησυχείτε.

Σταματήστε να εστιάζεται σε ό, τι δεν θέλετε να συμβεί. - Εστιάστε σε ό, τι θέλετε να συμβεί. Η θετική σκέψη είναι προϋπόθεση για κάθε μεγάλη επιτυχία.

Σταματήστε να επιλέγετε τον εύκολο δρόμο.
- Η ζωή δεν είναι εύκολη, ειδικά όταν αυτό που θέλετε να πετύχετε είναι κάτι που αξίζει τον κόπο. Μην διαλέγετε πάντα τον εύκολο δρόμο. Επιλέξτε να κάνετε κάτι εξαιρετικό, ακόμα και αν αρχικά φαντάζει δύσκολο.

Σταματήστε να είστε αχάριστοι.
- Ξυπνήστε κάθε μέρα ευγνώμονες για τη ζωή σας. Αντί να σκεφτόσαστε τι δεν έχετε, προσπαθήστε να σκεφτόσαστε τι έχετε που δεν έχουν οι άλλοι.





Κυριακή 3 Αυγούστου 2014

8 τρόποι για να γίνετε πιο θετικοί, παρά τα προβλήματα.....!!!!!!!!!!

Αν κοιτάξουμε λίγο πιο αισιόδοξα τη ζωή μας, θα γίνουμε πραγματικά ευτυχισμένοι παρά την οικονομική κρίση ή τα προβλήματα στη δουλειά ή τη σχέση μας! Το μυαλό «παίζει» περίεργα παιχνίδια, αφού δημιουργεί σκέψεις που επηρεάζουν ακόμα και τη συμπεριφορά μας... παίρνοντας αφορμή από μια συζήτηση, μια απάντηση μας ή ένα τραγούδι. Οι παρακάτω οκτώ τρόποι θα σας βοηθήσουν να ελέγξετε το μυαλό σας και να ανακαλύψετε τη δύναμη της αισιοδοξίας.

Χαμογελάμε, γιατί είναι μεταδοτικό
Το χαμόγελο θεωρείται η τέλεια κίνηση για να πείσουμε τον εαυτό μας ότι είμαστε ευχαριστημένοι. Πολλοί υποστηρίζουν ότι το πρωινό χαμόγελο εξαιτίας ενός αστείου π.χ. στο ραδιόφωνο, είναι ικανό να μας φτιάξει ολόκληρη την ημέρα. Με άλλα λόγια, ανεβάζει τη διάθεση μας και βοηθά στο να φροντίζουμε τον εαυτό μας.

Ξεκινάμε και τελειώνουμε την ημέρα μας με θετικές σκέψεις
Ο τρόπος που ξεκινάμε ή τελειώνουμε την ημέρα μας… καθορίζει τη διάθεση μας τις επόμενες ώρες. Ας προσπαθήσουμε να ξυπνάμε και να κοιμόμαστε με αισιόδοξες σκέψεις, όπως: «Αισθάνομαι φανταστικά και ξέρω ότι σήμερα θα είναι μια επιτυχημένη ημέρα». Άλλωστε, πρέπει να έχουμε υπόψη μας, ότι κάθε ημέρα ξεκινά μια καινούρια σελίδα στη ζωή μας.

Δεν παραδεχόμαστε με αρνητισμό… ότι δεν έχουμε όρεξη!
Μπορεί να μην αισθανόμαστε καλά ή να είμαστε κουρασμένοι, αλλά όταν μιλάμε με αρνητισμό… οι λέξεις περνούν στο υποσυνείδητο μας. Αν παραδεχθούμε ότι η διάθεση μας σήμερα αγγίζει την κατάθλιψη, τότε αυτόματα θα προδιαθέσουμε το μυαλό μας. Αντίθετα, μπορούμε να πούμε: «Όταν θα βρεθώ σε φόρμα, θα είμαι μια χαρά», έτσι ώστε να μιλάμε θετικά για το μέλλον.

Αποφεύγουμε τις λέξεις μίσους ή το «δεν μπορώ»
Η φράση «δεν μπορώ» ή όσες φράσεις δηλώνουν ότι θέλουμε κάτι αδύνατο, όπως είναι οι: «Ας ελπίσουμε ότι», «ίσως», «μια ημέρα», καλύτερα είναι να τις αποφεύγουμε. Πρέπει να είμαστε σε θέση να καταργήσουμε από την ομιλία μας τις λέξεις μίσους. Καλύτερο είναι να προτιμάμε τις αισιόδοξες λέξεις, ακόμα και αν δεν τις εννοούμε 100%, αφού έτσι θα δούμε διαφορά ακόμα και στις σκέψεις μας!

Γεμίζουμε το περιβάλλον μας… με θετικές εικόνες!
Μια φωτογραφία με έναν ωκεανό ή μια οικογένεια που χαμογελάει μπορεί να μας γεμίσει με θετικές σκέψεις. Είναι σημαντικό να υπενθυμίζουμε στον εαυτό μας ότι ακόμα και σε ένα πρόβλημα υπάρχει και μια θετική πλευρά. Μπορούμε να εκτυπώσουμε τη φωτογραφία και να τη βάλουμε στο γραφείο, κοντά στο κρεβάτι ή το αυτοκίνητο μας. Έτσι, όταν έχουμε άγχος, αρκεί να την κοιτάξουμε για λίγα λεπτά!

Ακούμε μουσική με χορευτικό ρυθμό
Η μουσική στο αυτοκίνητο είναι ιδανική για να φτιάξει τη διάθεση μας. Οι περισσότεροι περνούν αμέτρητο χρόνο στο αυτοκίνητο, οπότε καλό είναι να επιλέγουμε σταθμούς ή cd που μας εμπνέουν και μας κάνουν να νιώθουμε όμορφα. Πρέπει να θυμόμαστε ότι ένα τραγούδι μπορεί να αλλάξει ριζικά τις σκέψεις μας…

Λέμε «ευχαριστώ» 50 φορές την ημέρα
Αν κρατάμε μια μικρή λίστα ή αν λέμε δυνατά κάθε βράδυ πέντε πράγματα που κατάφεραν να μας ευχαριστήσουν μέσα στο 24ωρο, θα αλλάξουμε τη ζωή μας. Ας γράψουμε σε ένα ημερολόγιο ότι μας κάνει να λέμε «ευχαριστώ» μέσα στην ημέρα, ώστε όταν έχουμε ανάγκη από λίγη θετική δόση… να το ανοίγουμε μπροστά μας!

Παίρνουμε μια βαθιά ανάσα, όταν ταραζόμαστε!
Κάθε φορά που μας ενοχλεί ή μας πιέζει κάτι κατά τη διάρκεια της ημέρας, αρκεί να πάρουμε μια ανάσα και να πείσουμε τον εαυτό μας ότι θα τα καταφέρουμε, χρησιμοποιώντας πολλά επίθετα και επιρρήματα. Για παράδειγμα, αν πούμε «αισθάνομαι τέλεια, εκπληκτικά και απολύτως υγιής», θα νιώσουμε μια θετική ενέργεια.





Λιάνα Γεωργουλοπούλου
http://www.flowmagazine.gr

Οι συνήθειες των θετικών ανθρώπων. Ας τις αντιγράψουμε....!!!!!!!!!!!

Βλέποντας λίγο πιο θετικά τη ζωή… μπορείτε να αλλάξετε τις σχέσεις αλλά και την καθημερινότητα σας στο έπακρον! Ο …βομβαρδισμός από αρνητικές σκέψεις απλά μας οδηγεί στο να σηκώσουμε τα χέρια ψηλά μπροστά σε μια αναποδιά, αντί να αναδείξει τα «θέλω» μας. Οι θετικοί άνθρωποι, εκτός από ευτυχισμένοι, συνήθως ζουν περισσότερα χρόνια και απολαμβάνουν τη ζωή… σαν να είναι η τελευταία ημέρα του κόσμου. Εάν υιοθετήσετε τις παρακάτω συνήθειες, θα δώσετε μικρές όμορφες πινελιές στη ζωή σας!

Συνειδητοποιήστε ότι οι δυσκολίες… ξεπερνιούνται!
Κάθε ημέρα της ζωής είναι διαφορετική, αφού ο τροχός γυρίζει και οι άσχημες καταστάσεις κάποια στιγμή φεύγουν! Ακόμα και αν χάσατε τη δουλειά σας, δεν χρειάζεται να πέσετε σε βαθιά κατάθλιψη, αλλά να σκεφτείτε ότι δεν θα μείνετε άνεργος για πάντα. Μπορεί αύριο να «ανοίξουν» νέες πόρτες για την καριέρα σας.

Δείτε μια αναποδιά ως ένα μάθημα ζωής
Σε κάθε αρνητική εμπειρία κρύβεται από πίσω ένα μάθημα ζωής, που μετατρέπει το άτομο… σε πιο έμπειρο και δυνατό! Πολλοί που π.χ. είχαν κακοποιηθεί σε μικρή ηλικία, κατάφεραν να γίνουν μερικές από τις πιο ισχυρές προσωπικότητες στον κόσμο. Το κλειδί σε όλη την υπόθεση είναι να διακρίνετε τα μαθήματα ζωής μέσα από μια δεινή κατάσταση.

Κατανοήστε το νόμο της έλξης… των σκέψεων με το σύμπαν!
Όσοι καταλαβαίνουν ότι το κλειδί για τη δημιουργία είναι η δύναμη στη σκέψη, τις κινήσεις ή τα λόγια τους… τότε μπορούν να ξεχωρίσουν μέσα στο πλήθος. Εάν κάθε μέρα προχωράτε με αρνητισμό, λέγοντας π.χ. ότι μισώ τη ζωή μου, τότε το σύμπαν θα σας δώσει περισσότερες αφορμές για να τη μισήσετε παραπάνω, αντί να την αλλάξετε!

Αντιληφθείτε ότι κανείς δεν πετυχαίνει, εάν δεν αποτύχει πρώτα
Ακόμα και οι επιστήμονες μέχρι να εφεύρουν κάτι… περνούν από πολλά αποτυχημένα πειράματα! Ακούγεται τρομακτικό, αλλά η αποτυχία είναι πολύ αναγκαία. Σταθείτε μπροστά στην αποτυχία, χωρίς να τη βλέπετε ως ένα αρνητικό γεγονός, αλλά ως μια προϋπόθεση που θα σας φέρει πιο κοντά στην επιτυχία.

Πάρτε την ευθύνη για κάθε κίνηση σας
Μην κατηγορείτε τους άλλους για την ατυχία σας. Κάτι τέτοιο βλάπτει μόνο τον εαυτό σας, αφού θα σας κάνει να χάσετε φίλους από τη ζωή σας. Πάρτε την ευθύνη για όλες τις αποφάσεις σας, είτε είναι καλές, είτε με άσχημη κατάληξη. Άλλωστε, έτσι όταν πετύχετε τα όνειρα σας… θα νιώσετε πολύ πιο περήφανοι.

Εξασκείστε το μυαλό σας… καθημερινά!
Το μυαλό είναι ένα όργανο που πρέπει να εξασκηθεί για μπορέσει να βλέπει θετικά. Ο καλύτερος τρόπος για να κάνετε πιο δυνατό το μυαλό σας, είναι να διαβάζετε θετικά και ενθαρρυντικά βιβλία. Ένα κεφάλαιο την ημέρα αρκεί για να γεμίσετε με θετικές σκέψεις και έμπνευση.

Προχωρήστε με βάση τα θετικά λόγια και σκέψεις
Η αρνητική φλυαρία, ακόμα και αν αποτελεί απλά μια σκέψη, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τον τρόπο ζωής. Παρατηρήστε τα λόγια των άλλων και δείτε ότι τα παράπονα, το κουτσομπολιό ή ο αρνητισμός καταστρέφει τη διάθεση και την καθημερινότητα τους. Άλλωστε, εάν σταματήσετε να προχωράτε με βάση το εθνικό σπορ, δηλαδή το κουτσομπολιό, μπορεί να βελτιωθεί η υγεία και οι σχέσεις σας, φιλικές και μη…

Εκτιμήστε τη ζωή και μην ζηλεύετε τους άλλους
Οι περισσότεροι ζηλεύουν, εάν π.χ. ο γείτονας αγοράσει ένα καινούριο αμάξι ή προσληφθεί με μεγάλο μισθό. Έτσι, όμως, ο ενθουσιασμός εξασθενεί και το μυαλό ταυτόχρονα σταματά να σκέφτεται το πώς θα γίνει καλύτερη η ζωή σας. Πρέπει να είστε ευγνώμονες για την υγεία σας και να βλέπετε την ομορφιά της διαφορετικότητας. Έτσι, θα αξιοποιήσετε στο έπακρο το 24ωρο της ημέρας!





Λιάνα Γεωργουλοπούλου,

Πώς να γίνετε ευτυχισμένοι με επιστημονικές αποδείξεις....!!!!!!!!

«Να θυμάσαι πάντα τούτο : πως δεν χρειάζονται πολλά πράγματα για να κάνουν τη ζωή ευτυχισμένη»,υποστηρίζει ο Μάρκος Αυρήλιος. Μπορεί μέσα στο άγχος και τις στεναχώριες, η ευτυχία να μοιάζει με ένα άπιαστο όνειρο… αλλά δεν είναι στην πράξη! Υπάρχει, όμως, «συνταγή» για την ευτυχία; «Ναι» απαντούν οι ερευνητές που συστήνουν τους 12 παρακάτω απλούς και καθημερινούς τρόπους για να γίνετε πραγματικά ευτυχισμένοι.

Κάντε μια 20λεπτη βόλτα στον καθαρό αέρα
Το βιβλίο “The Happiness Advantage” του Shawn Achor συνιστά τις βόλτες στον καθαρό αέρα για τουλάχιστον 20 λεπτά, ώστε να ενισχυθεί, όχι μόνο η θετική διάθεση, αλλά να βελτιωθεί και η μνήμη σας. Παράλληλα, Βρετανική μελέτη του Πανεπιστημίου του Sussex διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στη θάλασσα ή απολαμβάνουν τον ήλιο το Σαββατοκύριακο είναι πιθανό να νιώθουν πιο ευτυχισμένοι από τους υπόλοιπους. Για αυτό, κάντε βόλτες… για το καλό σας!

Κοιμηθείτε αρκετές ώρες για καλή διάθεση
Σίγουρα ο ύπνος βοηθά στην παραγωγικότητα και την αντοχή μέσα στο 24ωρο, αλλά τι σχέση έχει, άραγε, με την ευτυχία; Η έλλειψη ύπνου έχει αρνητικές επιδράσεις στον ιππόκαμπο του εγκεφάλου, σημείο που επεξεργάζεται τις θετικές ή ουδέτερες αναμνήσεις. 

Έτσι, όταν δεν κοιμάστε αρκετές ώρες, ο εγκέφαλος αποτυγχάνει να σας υπενθυμίσει τα ευχάριστα πράγματα στη ζωή. Χαρακτηριστικό είναι το πείραμα με φοιτητές που δεν είχαν κοιμηθεί για ένα 24ωρο και τους ζητήθηκε να απομνημονεύσουν μια λίστα από λέξεις. Το 81% αυτών θυμόνταν λέξεις με αρνητική «χροιά», όπως είναι ο καρκίνος και μόνο το 31% τις θετικές λέξεις π.χ. ήλιος.

Κάντε μια καλή πράξη το 24ωρο
Μια δωρεά σε φιλανθρωπική οργάνωση ή μια πράξη βοήθειας ενός αστέγου είναι ικανές να προσφέρουν ευτυχία δίχως όρια. Μελέτη του 2008 στο “Journal of Happiness Studies” διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι τείνουν να γίνονται πιο ευτυχισμένοι, όταν ξοδεύουν χρήματα ή χρόνο για τους άλλους. Πιο συγκεκριμένα, όταν κάποιος ξοδεύει 100 ώρες το χρόνο, δηλαδή δυο ώρες την εβδομάδα, για να βοηθήσει ανθρώπους με ανάγκες π.χ. να αγοράσει ένα γεύμα σε ένα φτωχό, τότε βρίσκεται σε υψηλότερο σημείο στην κλίμακα της ευτυχίας.

Κάντε γυμναστική για τουλάχιστον 7 λεπτά την ημέρα
Οι “The New York Times” υποστηρίζουν ότι ακόμα και η γυμναστική για επτά λεπτά την ημέρα έχει βαθιά επίδραση στην ευημερία και την αντιμετώπιση της κατάθλιψης. Στο βιβλίο του Shawn Achor αναφέρεται ένα πείραμα σε τρεις ομάδες ασθενών με κατάθλιψη. Η πρώτη ομάδα δέχθηκε φαρμακευτική αγωγή, η δεύτερη έκανε γυμναστική και η τρίτη προχώρησε σε ένα συνδυασμό αυτών. 

Μπορεί και οι τρεις ομάδες να είδαν βελτίωση στα επίπεδα ευτυχίας τους, αλλά όταν εξετάστηκαν μετά από έξι μήνες, το 38% όσων πήραν φάρμακα είχε «κυλήσει» ξανά στην κατάθλιψη. Στην τρίτη ομάδα, η κατάσταση ήταν λίγο καλύτερη με ποσοστό 31%. Ωστόσο, στην ομάδα της γυμναστικής, το ποσοστό που υποτροπίασε ήταν μόνο το 9%.

Πείτε «ναι» στο σεξ για λιγότερο άγχος
Οι επιστήμονες απέδειξαν το 2010 ότι ειδικά οι γυναίκες στην εμμηνόπαυση ή με υπερβολικό άγχος ηρεμούν, όταν κάνουν εντατικά σεξ. Το ίδιο συμβαίνει και με την αγκαλιά και τις ενέργειες αγάπης και στα δυο φύλα και ειδικά στους άντρες, σύμφωνα με το “Social Psychological Science”.

Χαμογελάστε είναι μεταδοτικό…
Νέα έρευνα του “Michigan State University” προτείνει στους υπαλλήλους π.χ. της εξυπηρέτησης πελατών να μην οδηγούνται προς το ψεύτικο χαμόγελο, καθώς χειροτερεύουν τη διάθεσή τους, αλλά να χαμογελούν με την καρδιά τους. Το χαμόγελο λειτουργεί σαν μια κίνηση αυθυποβολής και θα σας βοηθήσει να δείτε με πιο θετικό μάτι τη ζωή. Ακόμα και το χαμόγελο που δημιουργείται από ένα αστείο wallpaper στον υπολογιστή είναι ικανό να σας κρατήσει ευτυχισμένους μέσα στην ημέρα.

Υιοθετήστε ένα κατοικίδιο, κουτάβι ή γάτα
Αγκαλιάστε και παίξτε με το σκυλί ή τη γάτα σας… και θα γεμίσετε με αισθήματα ευτυχίας! Τουλάχιστον, αυτό υποστηρίζει έρευνα του 2011, που αναφέρει ότι όσοι έχουν υιοθετήσει ένα κατοικίδιο έχουν αυξημένη αυτοεκτίμηση και νιώθουν γεμάτη τη ζωή τους. Πιο συγκεκριμένα, οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι ένα κουτάβι ή μια γάτα έχει την ικανότητα να «εξορκίζει» το αίσθημα απόρριψης… όπως ακριβώς ένας καλός φίλος!

Πείτε ένα «ευχαριστώ»… κάνει θαύματα!
Η δύναμη της θετικής σκέψης και της ευγνωμοσύνης λειτουργεί στην πράξη, σύμφωνα με μελέτη πάνω σε 219 άντρες και γυναίκες που δημοσιεύτηκε στο “Journal of Clinical Psychology”. Ειδικότερα, οι συμμετέχοντες έστελναν επιστολές με ένα απλό «ευχαριστώ» για τρεις εβδομάδες και τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η ευτυχία και η ικανοποίησή τους απογειώθηκε στα ύψη και διήρκησε για αρκετές ημέρες.

Περιποιηθείτε τον εαυτό σας με ένα υγιεινό γεύμα
Τα φρέσκα τρόφιμα απελευθερώνουν χημικές ουσίες στον εγκέφαλο, που με τη σειρά τους δημιουργούν συναισθήματα ευτυχίας. Οι σύνθετοι υδατάνθρακες, π.χ. στα όσπρια και το ψωμί ολικής αλέσεως, δημιουργούν γλυκόζη, η οποία παρέχει ενέργεια όλο το 24ωρο και προστατεύει από την κόπωση. Παράλληλα, το φυλλικό οξύ, που βρίσκεται στο σπανάκι, παράγει σεροτονίνη, έναν νευροδιαβιβαστή που σταθεροποιεί τη διάθεση. Επίσης, ο ψυχολόγος Martin Seligman από το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια επισημαίνει ότι η κατάθλιψη προκαλείται από τοαίσθημα ανεπάρκειας, συναίσθημα που δημιουργείται από τις συνεχόμενες δίαιτες.

«Προγραμματίστε» ένα ταξίδι με το μυαλό και τη φαντασία σας
Στο διάλειμμα από τη δουλειά σχεδιάστε μια εκδρομή στο εξωτερικό ή σε ένα τροπικό μέρος… με τη βοήθεια του μυαλού σας! Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο “Applied Research” έδειξε ότι για να γίνετε ευτυχισμένοι, δεν χρειάζεται υποχρεωτικά να ταξιδέψετε. 

Πιο συγκεκριμένα, ακόμα και όταν φαντάζεστε το πρόγραμμα των διακοπών, η ευτυχία σας ενισχύεται για ένα διάστημα οχτώ εβδομάδων. Βέβαια, εάν μπορείτε να ταξιδέψετε, αφήστε στην άκρη τη φαντασία… και ζήστε νέες εμπειρίες!

Κάντε μουσικοθεραπεία, όποτε βρίσκεστε στα «κάτω» σας
Τα ευχάριστα τραγούδια παράγουν ντοπαμίνη στον εγκέφαλο και ανεβάζουν το κέφι, ειδικά όταν τα ακούτε μαζί με άλλους. Η κοινή εμπειρία σε συνδυασμό με την προσωπική απόλαυση καταστρέφει τα θλιβερά συναισθήματα. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι η μουσικοθεραπεία συστήνεται από όλους τους ψυχολόγους, ειδικά στα άτομα που πάσχουν από διαταραχές σχετικές με την επικοινωνία ή την άνοια.

«Βυθιστείτε» στις όμορφες αναμνήσεις
Κλέψτε μερικά λεπτά από τη δουλειά και αναπολήστε τις χαρούμενες στιγμές ως παιδιά ή νέοι. Έρευνα που βγήκε στο φως το 2011 διαπίστωσε ότι οι θετικές αναμνήσεις αυτόματα γεμίζουν το μυαλό με ευτυχία και οδηγούν προς την αισιοδοξία για το μέλλον. Άλλωστε, έτσι μπορεί να δημιουργηθεί εύκολα ένα χαμόγελο στα χείλη!





Λιάνα Γεωργουλοπούλου
http://www.flowmagazine.gr

Τα 10 σημάδια μιας υγιούς σχέσης.....!!!!!!!

Η αίσθηση πώς μια σχέση βαίνει καλά δεν την χαρακτηρίζει αυτομάτως και υγιή. Είναι απαραίτητο να τηρούνται κάποιες προϋποθέσεις, για να χαρακτηρίσετε μια σχέση με βάσεις και μέλλον. Σας παρουσιάζουμε δέκα (10) σημάδια, που αποδεικνύουν ότι η σχέση σας είναι υγιής.

Εμπιστοσύνη
Σημαντικό στοιχείο για κάθε είδους σχέση. Για να δομηθεί, πρέπει να έχει και στέρεες βάσεις. Πρέπει να υπάρχει ισχυρή πίστη και βεβαιότητα για τον άνθρωπο που είστε μαζί ώστε να καρποφορήσει η σχέση σας και να μην εξετάζετε κάθε φορά το ενδεχόμενο να σας λέει ψέματα.

Σεβασμός
Οι ισχυρές σχέσεις πρέπει να περιλαμβάνουν αμοιβαίο σεβασμό. Ο σύντροφός σας θα πρέπει να σας αγαπά και να σας εκτιμά για αυτό που είστε και να μην κάνει κακεντρεχή ή χλευαστικά σχόλια, που να σας προσβάλουν.

Επικοινωνία
Ίσως από τις δυσκολότερες περιπτώσεις καθώς πλέον σπανίζει και θεωρείται θεμέλιο μιας υγιούς σχέσης. Το Πανεπιστήμιο του Τέξας και το Κέντρο Πνευματικής Υγείας του, συμβουλεύει τα ζευγάρια να αφιερώνουν χρόνο για έλεγχο ζητημάτων που τους απασχολούν και να ασχολούνται επισταμένα με θέματα που «καίνε», πριν διαλύσουν μια σχέση.

Ευελιξία
Η ζωή μας είναι γεμάτη αλλαγές, κάτι το οποίο πρέπει να αναγνωρίζεται στις υγιείς σχέσεις. Φροντίστε να είστε ευέλικτοι στις όποιες αλλαγές του συντρόφου σας, είτε έχει να κάνει με το επάγγελμα είτε με την οικογένειά του.

Κοινά ενδιαφέροντα
Μοιραστείτε με το σύντροφό σας τα ενδιαφέροντά σας για να απολαύσετε τον ελεύθερό σας χρόνο μαζί. Κατ’ αυτόν τον τρόπο δένεστε και μπορείτε να κάνετε μαζί δραστηριότητες όπως αθλήματα, μαγειρική, ταξίδια, διάβασμα ή καλλιτεχνικά. Αυτή είναι και μια μέθοδος για να έρθετε κοντά και να χαλαρώσετε τις δύσκολες ημέρες.

Προσωπικός χρόνος
Όσο είστε μαζί με τον άλλον συνεχώς, δένεστε και γίνεστε ένα. Ωστόσο όλοι έχουμε ανάγκη από χρόνο για τον εαυτό μας. Με τον τρόπο αυτό, επιτρέπετε στο σύντροφό σας να «αναπνεύσει» και να μη νιώσει περιορισμένος.

Φίλοι και οικογένεια
Οι υγιείς σχέσεις, περιλαμβάνουν ισχυρούς δεσμούς με φίλους και οικογένεια. Αν και στην αρχή δεν θέλετε να δείτε κανέναν πλην του αγαπημένου σας προσώπου, είναι σημαντικό να κρατήσετε επαφές και να βλέπετε συχνά ανθρώπους για τους οποίους νοιάζεστε.

Συμβιβασμοί
Στα πλαίσια της κατανόησης και της ευελιξίας, πρέπει να προχωράμε σε ορισμένους συμβιβασμούς με τη σχέση μας. Είναι απαραίτητοι για το κοινό καλό και των δύο ανθρώπων. Ωστόσο οφείλουν να γίνονται οι ίδιοι συμβιβασμοί εκατέρωθεν ώστε να μην αδικείται κανείς.

Διαφωνίες
Σίγουρα εάν η σχέση σας είναι φυσιολογική θα υπάρχουν διαφωνίες. Βέβαια, κάθε φορά που προκύπτει κάτι τέτοιο, θα πρέπει να εξετάζετε την κατάσταση αποστασιοποιημένα και δίκαια. Εκφράστε την άποψή σας και ακούστε τι θα σας πουν. Ηρεμίστε πριν μιλήσετε.

Εκτίμηση
Είναι σημαντικό να νιώθεις πως σε εκτιμούν σε μία σχέση. Επαινέστε το σύντροφό σας όταν χρειάζεται και χρησιμοποιήστε διάφορες μεθόδους για να δείξετε το ενδιαφέρον σας. Προβλήματα προκύπτουν όταν κάποιος θεωρεί πως δεν εκτιμάται και πως τον έχουν σίγουρο.





Άκης Αδαμόπουλος
http://www.flowmagazine.gr

Συγκινητικό βίντεο - Μεγαλείο ψυχής.....!!!!!!!


THE MOST SAD VIDEO OF GREECE (by Andreas Pagalos)
Μια παρέα από το Ξυλόκαστρο έφτιαξε αυτό το συγκινητικό βίντεο για την Ελλάδα, για να δείξει σε όλο τον κόσμο τι πάει να πει Ελληνική ψυχή. Διαδώστε όσο περισσότερο μπορείτε αυτή την όμορφη προσπάθεια της Ελληνικής λεβεντιάς και του μεγαλείου ψυχής.

Andreas Pagalos