Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

Ευγνωμοσύνη είναι η λέξη......!!!!!!!!!!!

Με τα μάτια ενός μικρού παιδιού ο κόσμος φαντάζει μαγικός..!!!!

Η ίδια η ζωή μοιάζει ένα τεράστιο θαύμα, όπου τα πάντα μέσα σε αυτή εξελίσσονται κατά ένα μαγικό και ανεξήγητο τρόπο.. Δεν έχει σημασία το πώς, σημασία έχει ότι συμβαίνουν όλα μαγικά.. Η φαντασία ενός μικρού παιδιού δεν γνωρίζει όρια.. Αρκεί που υπάρχει η μαγεία!!!

Μεγαλώνοντας όμως αυτή η υπέροχη αίσθηση που είχαμε οι περισσότεροι ως παιδιά, σιγά-σιγά αρχίζει να υποχωρεί και τη θέση της παίρνει η ζωή που όλοι ξέρουμε… Αυτή η σκληρή και άδικη με τα προβλήματα και τις αντιξοότητες της, που μας προσγειώνει απότομα στην πραγματικότητα..

Μια ζωή χωρίς ίχνος μαγείας !!
Μήπως όμως τελικά δεν είναι αυτή η αλήθεια που μάθαμε αλλά ζούμε σε μια πλάνη;; Κι αν μέσα στην παιδική φαντασία υπάρχει κάποια δόση αλήθειας;; Έχετε αναρωτηθεί ποτέ;;

Κι όμως η μαγεία της ζωής υπάρχει όντως, ποτέ δεν χάνεται είναι πάντα “εδώ” για εμάς και περιμένει υπομονετικά για να την ενεργοποιήσουμε με το “μαγικό ραβδάκι” μας..

Μπορεί να μην δείτε νεράιδες και δράκους όπως φανταζόσασταν παιδιά, αλλά θα έχετε τη δύναμη στα χέρια σας να αλλάξετε ριζικά την ζωή σας.. Να την μετατρέψετε στην ζωή των ονείρων σας, θα δείτε αυτά που ανέκαθεν επιθυμούσατε να εμφανίζονται μπροστά στα μάτια σας.. Τα όνειρα σας θα γίνονται πραγματικότητα.. ως δια μαγείας!!!

Δεν χρειάζεται να ξέρετε το πώς, χρειάζεται να ξέρετε μόνο τον τρόπο για να την φέρετε στη ζωή σας..

Και ο τρόπος “ακούει” στο όνομα «ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ»!!!

Η ευγνωμοσύνη λειτουργεί μέσω του συμπαντικού νόμου που κυβερνά ολόκληρη τη ζωή μας. Σύμφωνα με το νόμο της έλξης, ο οποίος διέπει τα πάντα στο σύμπαν, τα πάντα είναι ενέργεια και τα «όμοια έλκονται». Και φυσικά στη ζωή μας ο νόμος έχει εφαρμογή στις σκέψεις και τα συναισθήματα μας, μιας και αυτά είναι ενέργεια.

ΟΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΙΣΘΑΝΕΣΤΕ, ΑΥΤΟ ΠΡΟΣΕΛΚΥΕΤΕ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ!!!

Έτσι λοιπόν και με την ευγνωμοσύνη, κάθε φορά που σκέφτεστε όλα όσα έχετε στη ζωή σας και νιώθετε πραγματικά ευγνώμονες, ο νόμος της έλξης διασφαλίζει πάντα ότι θα έλξετε πάνω σας ακόμα περισσότερα αγαθά. Φανταστείτε την ευγνωμοσύνη σαν ένα μαγνήτη, ο οποίος έλκει επάνω του όλα τα μεταλλικά αντικείμενα, δηλαδή τα “θέλω σας”, τα όνειρα σας!! Όσο μεγαλύτερη η ευγνωμοσύνη που αναβλύζει από την καρδιά σας, τόσο μεγαλύτερη η αφθονία που μαγνητίζετε. Αυτός είναι ο συμπαντικός νόμος και είναι απαράβατος!!!

Ανατρέχοντας χιλιάδες χρόνια πίσω, διαπιστώνουμε πως η δύναμη της ευγνωμοσύνης διδάσκεται, εφαρμόζεται και μεταδίδεται από γενιά σε γενιά σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη μας. Από τις ισχυρότερες θρησκείες και τα ιστορικά γεγονότα, μέχρι τις μεγαλύτερες επιστημονικές ανακαλύψεις. Εκεί διακρίνουμε ότι όλα έχουν ως θεμελιώδη αρχή την δύναμη της ευγνωμοσύνης.

Όποιοι κι αν είστε, όπου κι αν βρίσκεστε, σε όποιες συνθήκες κι αν ζείτε, η μαγεία της ευγνωμοσύνης είναι πάντα δίπλα σας, χωρίς διακρίσεις, αρκεί να την επιλέξετε..

Με το μαγικό της τρόπο η ευγνωμοσύνη μπορεί να φέρει θεαματικά αποτελέσματα στη ζωή σας, σε όλους τους τομείς. Δεν υπάρχουν όρια.. Όλα μπορούν να αλλάξουν και μόνο προς το καλύτερο!! Είναι το μέσον για να γίνετε, να κάνετε ή να αποκτήσετε ότι επιθυμείτε!!!

Όπως σε όλα τα παραμύθια και τους θρύλους για να ενεργοποιηθεί η μαγεία χρειάζεται να ειπωθούν πρώτα τα ¨μαγικά λόγια¨.

Στην μαγεία της ευγνωμοσύνης μια είναι η μαγική λέξη…, η λέξη

«ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ».

Είναι συγκλονιστικό το τι δύναμη μπορεί να κρύβει μια απλή λέξη..

Για να ζήσετε με ''οδηγό'' σας την ευγνωμοσύνη, για να βιώσετε την εμπειρία της μαγείας, η λέξη ''ευχαριστώ'' πρέπει να βρίσκεται πάντα στα χείλη σας, μα πάνω από όλα στην καρδιά σας!!!

Όσο περισσότερο σκέφτεστε και αρθρώνετε συνειδητά την λέξη ''ευχαριστώ'', τόσο μεγαλύτερη ευγνωμοσύνη θα αισθάνεστε.. Και κατά συνέπεια όσο μεγαλύτερη είναι η ευγνωμοσύνη που βιώνετε συνειδητά με το μυαλό και την καρδιά σας, τόσο μεγαλύτερη θα είναι και η αφθονία που θα λαμβάνετε!!!

Αυτό που επιταχύνει τη λειτουργία της μαγείας στη ζωή σας, είναι αυτή καθ’ αυτή η δύναμη του συναισθήματος.. Το συναίσθημα της ευγνωμοσύνης δηλαδή. Όσο πιο γνήσιο είναι το συναίσθημα, όσο πιο γνήσια ευγνώμονες είστε, τόσο πιο γρήγορα θα έρθει η αλλαγή στη ζωή σας.

Εφαρμόζοντας την ευγνωμοσύνη στη ζωή σας θα αλλάξετε εκ βάθρων όλες τις προβληματικές καταστάσεις που αντιμετωπίζετε σε όλους τους τομείς της ζωής σας. Απαιτείται ελάχιστη εξάσκηση για να την ενσωματώσετε στη καθημερινή σας ζωή και η αλλαγή που θα βιώσετε θα είναι τουλάχιστον θεαματική. Όλα σας τα όνειρα μπορούν να πάρουν σάρκα και οστά. Μην αφήνετε τη γνώση να γλιστρήσει μέσα από τα χέρια σας.

Πρόκειται για μια κυριολεκτικά μεταβαπτιστική γνώση, η οποία υπόσχεται να αλλάξει τα πάντα χωρίς ιδιαίτερο κόπο..

Εσείς πόσο ευγνώμονες νιώθετε σήμερα ;;;





Συντάκτρια: Ανθή Χαρέα. 

Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Η δύναμη της σκέψης είναι το κλειδί στη δημιουργία της πραγματικότητάς σας.....!!!!!

Ο υποσυνείδητος Νους σας είναι η αποθήκη των βαθιών πεποιθήσεων και των προγραμμάτων σας. Για να αλλάξετε τις περιστάσεις σας και να προσελκύσετε αυτά που επιθυμείτε, πρέπει να μάθετε να προγραμματίζετε και να επαναπρογραμματίζετε τον υποσυνείδητο Νου σας.

Δεδομένου ότι το Νους σας είναι ένα με τον παντοδύναμο Οικουμενικό Νου, το δυναμικό της δύναμης του υποσυνείδητου μυαλού σας είναι επίσης απεριόριστο. Ο αποτελεσματικότερος και πρακτικός τρόπος να προγραμματιστεί το υποσυνείδητο μυαλό σας για επιτυχία σε όλους τους τομείς της ζωής σας είναι να μάθει την απλή διαδικασία της Δημιουργικής Απεικόνισης. Είναι η τεχνική που ελλοχεύει τη δημιουργία της πραγματικότητας, χρησιμοποιώντας τη Δύναμη της Σκέψης για να φανταστείτε συνειδητά, να δημιουργήσετε και να προσελκύσετε αυτά που επιθυμείτε. Η φαντασία σας είναι η μηχανή των σκέψεών σας. Μετατρέπει τη Δύναμη της Σκέψης σας σε νοητικές εικόνες.

Όσα αντιλαμβάνεστε στο φυσικό κόσμο έχουν την προέλευσή τους στον αόρατο, εσωτερικό κόσμο των σκέψεων και των πεποιθήσεών σας. Για να γίνετε ο κύριος του πεπρωμένου σας, πρέπει να μάθετε να ελέγχετε τη φύση των κυρίαρχων, συνήθων σκέψεών σας. Με αυτόν τον τρόπο θα είστε σε θέση να προσελκύσετε στη ζωής σας οτιδήποτε επιθυμείτε, με την ίδια ακρίβεια που γνωρίζετε ότι οι σκέψεις σας δημιουργούν την πραγματικότητά σας.

Για κάθε εξωτερική επίδραση υπάρχει μια εσωτερική αιτία :
Κάθε αποτέλεσμα που βλέπετε στον εξωτερικό ή φυσικό κόσμο, έχει μια πολύ συγκεκριμένη αιτία η οποία έχει την προέλευσή της στον εσωτερικό ή διανοητικό κόσμο σας. Αυτό είναι η ουσία της δύναμης της σκέψης. 

Ας το δούμε αλλιώς, οι όροι και οι περιστάσεις της ζωής σας υπάρχουν ως συνέπεια των σκέψεων και των πεποιθήσεών σας. Ο James Allen το έθεσε άριστα όταν είπε «οι περιστάσεις δεν κάνουν ένα άτομο, το αποκαλύπτουν». Κάθε πτυχή της ζωής σας, από την κατάσταση των οικονομικών σας μέχρι την κατάσταση της υγείας και των σχέσεών σας, αποκαλύπτει ακριβώς τις σκέψεις και τις πεποιθήσεις σας.

Πρόκειται για εσωτερική εργασία :
Οι περισσότεροι άνθρωποι το βλέπουν ανάποδα, θεωρούν ότι αισθάνονται ή σκέφτονται με έναν ορισμένο τρόπο λόγω των περιστάσεών τους, μην γνωρίζοντας την αλήθεια ότι είναι δύναμη του δικού τους νου που τους δημιουργεί εκείνες τις περιστάσεις, είτε επιθυμητές είτε ανεπιθύμητες. 

Με την ενδοσκόπηση και την εφαρμογή αυτής της Αλήθειας, ότι οι σκέψεις σας δημιουργούν την πραγματικότητά σας, θα χαρίσετε στον εαυτό σας τη δύναμη να δημιουργήσετε τις αλλαγές που επιθυμείτε να δείτε να γίνονται στη ζωή σας. Η δημιουργία πραγματικότητας είναι μια εσωτερική εργασία.

Η Δύναμη της Σκέψης σας είναι απεριόριστη :
Υπάρχει μια μοναδική, ευφυής Συνείδηση που εισχωρεί σε ολόκληρο το Σύμπαν -πανίσχυρη, πάνσοφη, πανδημιουργός και πανταχού παρούσα- ο Οικουμενικός Νους. Το μυαλό σας είναι μέρος αυτού του Ενός οικουμενικού Νου και δεδομένου ότι οι σκέψεις σας είναι ένα προϊόν του μυαλού σας, τότε κατά συνέπεια η Δύναμη της Σκέψης σας είναι επίσης απεριόριστη. 

Μόλις καταλάβετε αληθινά ότι ο νους σας είναι ένα με την μοναδική Πηγή της Παντοδυναμίας και ότι αυτή η δύναμη είναι μέσα σας, θα έχετε βρει τη μόνη αληθινή πηγή άπειρης δύναμης για την οποία τίποτα δεν είναι αδύνατο και το αδύνατο είναι τίποτα. Να ξέρετε ότι η Δύναμη της Σκέψης έρχεται από μέσα. Όλη η δύναμη έρχεται από μέσα.

Οι σκέψεις σας είναι ζωντανές :
Το μέγιστοι μύστες και δάσκαλοι που έχουν περπατήσει τη γη μας έχουν πει ότι όλα είναι ενέργεια. Αυτή η θεμελιώδης αλήθεια τώρα έχει επιβεβαιωθεί αναντίρρητα από τη σύγχρονη επιστήμη. Οι σκέψεις σας είναι επίσης ενέργεια. 

Ο William Walker Atkinson μας είπε ότι «όπου το μυαλό είναι στατική ενέργεια, η σκέψη είναι δυναμική ενέργεια – δύο φάσεις του ίδιου πράγματος» και ο Charles Haanel είπε παραπέρα ότι η «η δύναμη της σκέψης είναι η δονητική δύναμη που διαμορφώνεται με τη μετατροπή του στατικού μυαλού σε δυναμικό μυαλό». Οι σκέψεις σας είναι ζωντανές. Κάθε φορά που «φιλοξενείται» μια συγκεκριμένη σκέψη, εκπέμπετε μια πολύ συγκεκριμένη, αντίστοιχη συχνότητα ή ενεργειακή δόνηση.

Σε ποια συχνότητα είστε εσείς :
Η βασική προϋπόθεση του Νόμου της Έλξης είναι ότι η ίδια ενέργεια προσελκύει την ίδια ενέργεια. Προσελκύετε εκείνα τα πράγματα και περιστάσεις που είναι σε παλμική αρμονία με την κυρίαρχη συχνότητά σας, η οποία καθορίζεται από την κυρίαρχη διανοητική νοοτροπία σας, τις συνήθεις σκέψεις και τις πεποιθήσεις σας. Ο Mike Dooley , ένας από τους παρουσιαστές του «Μυστικού», προτείνει κατάλληλα εάν θέλετε να ξέρετε με τι μοιάζει μια σκέψη, απλά να κοιτάξετε τριγύρω σας. Λάβετε υπόψη τις λέξεις του «οι σκέψεις είναι πράγματα».

Δεν δημιουργούνται όλες οι σκέψεις ίσες :
Η ελκυστική δύναμη οποιασδήποτε συγκεκριμένης σκέψης καθορίζεται από πόσο συχνά έχετε αυτή τη σκέψη και από τη δύναμη των συναισθημάτων που συνδέονται με αυτήν. Όσο περισσότερη ενέργεια δίνετε σε μια σκέψη, τόσο μεγαλύτερη η δύναμή της να προσελκύσει την αντίστοιχη περίστασή της στο φυσικό κόσμο σας μέσω του Νόμου της Έλξης. Μία φευγαλέα, περαστική σκέψη δεν έχει την ίδια δημιουργική δύναμη με τις συνήθεις σκέψεις και τις πεποιθήσεις σας. 

Θυμηθείτε, ότι δεν έχει ιδιαίτερη χρησιμότητα να επεξεργάζεστε θετικές σκέψεις για λίγο χρόνο κάθε ημέρα εάν προχωράτε έπειτα και σκέφτεστε αρνητικά ή ανεπιθύμητα για το υπόλοιπο της ημέρας. Η πραγματικότητά σας είναι το σύνολο του ποσού όλων των σκέψεών σας.

Χρησιμοποιήστε τη Δύναμη της Σκέψης για να αλλάξετε τη ζωή σας :
Ο υποσυνείδητος Νους σας είναι η αποθήκη των βαθιών πεποιθήσεων και των προγραμμάτων σας. Για να αλλάξετε τις περιστάσεις σας και να προσελκύσετε αυτά που επιθυμείτε, πρέπει να μάθετε να προγραμματίζετε και να επαναπρογραμματίζετε τον υποσυνείδητο Νου σας. 

Δεδομένου ότι το Νους σας είναι ένα με τον παντοδύναμο Οικουμενικό Νου, το δυναμικό της δύναμης του υποσυνείδητου μυαλού σας είναι επίσης απεριόριστο. Ο αποτελεσματικότερος και πρακτικός τρόπος να προγραμματιστεί το υποσυνείδητο μυαλό σας για επιτυχία σε όλους τους τομείς της ζωής σας είναι να μάθει την απλή διαδικασία της Δημιουργικής Απεικόνισης. 

Είναι η τεχνική που ελλοχεύει τη δημιουργία της πραγματικότητας, χρησιμοποιώντας τη Δύναμη της Σκέψης για να φανταστείτε συνειδητά, να δημιουργήσετε και να προσελκύσετε αυτά που επιθυμείτε. Η φαντασία σας είναι η μηχανή των σκέψεών σας. Μετατρέπει τη Δύναμη της Σκέψης σας σε νοητικές εικόνες.

Να γνωρίζετε τις σκέψεις σας αλλά χωρίς εμμονές :
Είναι σημαντικό ότι μαθαίνετε να γνωρίζετε τις συνήθεις σκέψεις σας και να τις ρυθμίζετε κατάλληλα ώστε να διατηρηθεί μια γενική θετική διανοητική νοοτροπία. Εντούτοις, να είστε προσεκτικοί να μην σας γίνει εμμονή η κάθε σκέψη που μπαίνει στο μυαλό σας δεδομένου ότι αυτό θα ήταν εξίσου αντιπαραγωγικό, για να μην πούμε περισσότερο απ’ το να μην έχετε καμία επίγνωση γι’ αυτές.

Θυμηθείτε ότι αν επιμένετε στις αρνητικές, ανεπιθύμητες σκέψεις σας, θα τους δώσετε δύναμη και όπως λέει και μία παροιμία, «σε ότι αντιστέκεστε, …επιμένει». Έτσι αντί της αντίστασης σε οποιωνδήποτε από τις αρνητικές σκέψεις σας, μάθετε απλά να τις ακυρώνετε αβίαστα με την αντικατάσταση τους καθώς προκύπτουν.

Αντικαταστήστε αμέσως τις ανεπιθύμητες σκέψεις :
Για να εξουδετερώσετε αμέσως τη δύναμη μιας αρνητικής σκέψης, ήρεμα και σκόπιμα αντικαταστήστε τη με την αντίθετη, θετική ισοδύναμή της. Για παράδειγμα εάν σκεφτείτε «δεν είμαι αρκετά καλός, δεν θα πετύχω ποτέ», να αντικαταστήστε τη διανοητικά με τη σκέψη «είμαι αρκετά καλός και η επιτυχία έρχεται σε μένα εύκολα». 

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την «ακυρώνω – ακυρώνω» τεχνική που έγινε διάσημη από τη μέθοδο Silva . Κάθε φορά που πιάνετε τον εαυτό σας να κάνει μια ανεπιθύμητη σκέψη, πείτε νοητικά σε σας και στο Σύμπαν «άκυρο – άκυρο» και ακολουθείστε αμέσως μια θετική δήλωση.

Εξημερώστε τις κυρίαρχες σκέψεις σας και το Τυχαίο θα ακολουθήσει :
Υπολογίζεται ότι το μέσος άνθρωπος έχει μεταξύ 12.000 και 70.000 σκέψεων ημερησίως. Αυτό αποδεικνύει ότι ο στόχος σας δεν πρέπει να είναι να ελέγξετε κάθε σκέψη. Οι κυρίαρχες σκέψεις και οι πεποιθήσεις σας είναι που πρέπει να μάθετε να θέτετε υπό το συνειδητό έλεγχό σας δεδομένου ότι καθορίζουν κατά ένα μεγάλο μέρος τη νοητική νοοτροπία σας. Όσο θα το κάνετε, θα βρείτε τις τυχαίες σκέψεις σας να γίνονται και αυτές θετικότερες και πιο σκόπιμες.

Οι ακόλουθες λέξεις του Βούδα Siddhartha Gautama συλλαμβάνουν τέλεια την ουσία της Δύναμης της Σκέψης: «Όλα αυτά που είμαστε είναι το αποτέλεσμα αυτών που έχουμε σκεφθεί. Ο Νους είναι όλα. Ότι σκεφτόμαστε, γινόμαστε.

Με λίγα λόγια, η ζωή σας είναι ο τέλειος καθρέφτης των σκέψεων, των πεποιθήσεων και της κυρίαρχης νοητικής νοοτροπίας σας. Είτε το συνειδητοποιείτε είτε όχι, εσείς δημιουργείτε ήδη την πραγματικότητά σας μέσω της Δύναμής της Σκέψης σας. Κάθε επίδραση που βλέπετε στον εξωτερικό κόσμο σας έχει την αρχική αιτία της μέσα σας – χωρίς εξαίρεση. 

Για να αποκτήσετε πρόσβαση στη μέγιστη δημιουργική δύναμη που έχετε στη διάθεσή σας, πρέπει να μάθετε να ελέγχετε τη φύση των συνήθων σκέψεών σας και να ευθυγραμμίζεστε με τη μια Πηγή όλης της Δύναμης της οποίας είστε ένα μέρος. Οι σκέψεις σας δημιουργούν την πραγματικότητά σας – γνωρίστε, εσωτερικοποιήστε και εφαρμόστε αυτήν την Αλήθεια και θα δείτε τη μετατροπή στη ζωής σας με τους πιο θαυμαστούς τρόπους.





Η σοκαριστική άποψη του Πλούταρχου για την κρεατοφαγία.....!!!!!!!!

Στη συλλογή του «Ηθικά» ο Πλούταρχος αναζητά την εφαρμογή της αρετής στην πρακτική πλευρά της ζωής.

Στους «Περί σαρκοφαγίας» λόγους του μάλιστα προβληματίζεται έντονα. Προφανώς απαυδημένος από τα ελληνορωμαϊκά συμπόσια αναρωτιέται πώς γίνεται – έχοντας στη διάθεσή μας τέτοια νόστιμη ποικιλία από φρούτα, λαχανικά και καρπούς – να θέλουμε με το ζόρι να νοστιμίσουμε τη ματωμένη σάρκα ενός ζώου «σβήνοντας με μύρια καρυκεύματα τη γεύση του αίματος» για να μπορέσουμε να τη φάμε.

Οι απόψεις του για την κρεατοφαγία είναι... ωμές και σοκαριστικές...

Τι ονομάζουμε λιχουδιά;

«...εγώ απορώ τι έπαθε και τι ένιωθε ο πρώτος άνθρωπος και ακούμπησε το στόμα του σε αίμα σκοτωμένου πλάσματος, πλησίασε τα χείλη του σε σάρκα πεθαμένου ζώου και, παραθέτοντας σε τραπέζι μπαγιατεμένα πτώματα, ονόμασε λιχουδιές και νοστιμιές τα μέρη που λίγο πριν βρυχούνταν, μιλούσαν, κινούνταν και έβλεπαν. Πώς τα μάτια του άντεξαν να δουν αίμα πλασμάτων που σφάζονταν, γδέρνονταν, διαμελίζονταν, πώς η όσφρησή του άντεξε την αποφορά, πώς η σκέψη του μιάσματος δεν απέτρεψε τη γλώσσα να αγγίζει ξένα έλκη και να απολαμβάνει τους χυμούς και τα υγρά θανάσιμων τραυμάτων».

Πού είναι τα κοφτερά δόντια σου;

«Το ότι δεν είναι στη φύση του ανθρώπου να τρώει κρέας φαίνεται κατ' αρχάς από την κατασκευή του σώματος. Πράγματι το ανθρώπινο σώμα δε μοιάζει με κανενός ζώου από όσα έχουν φτιαχτεί για να τρώνε κρέας: Δεν υπάρχουν προτεταμένα χείλη, μυτερά νύχια, κοφτερά δόντια, γερό στομάχι και θερμή πνοή ικανή να μετατρέψει και να επεξεργαστεί τα βαριά συστατικά του κρέατος. Έτσι η φύση με τα λεία δόντια, το μικρό στόμα, τη μαλακή γλώσσα και την αδυναμία της πνοής για πέψη αποκλείει τη σαρκοφαγία».

Σκότωσε ο ίδιος αυτό που θέλεις να φας...

«Αν υποστηρίζεις ότι είσαι φτιαγμένος για τέτοιου είδους τροφή, πρώτα σκότωσε ο ίδιος αυτό που θέλεις να φας, από μόνος σου, χωρίς να χρησιμοποιήσεις κοπίδι, ρόπαλο ή πελέκι. Αντίθετα, όπως οι λύκοι, οι αρκούδες και τα λιοντάρια σκοτώνουν μόνα τους τα ζώα που τρώνε, σκότωσε με δάγκωμα βόδι ή με το στόμα γουρούνι, ξέσκισε αρνί ή λαγό και πέσε πάνω του να το φας όσο είναι ακόμα ζωντανό, όπως κάνουν εκείνα».

Εξαπατημένη γεύση

«Αν περιμένεις να βρεθεί νεκρό αυτό που τρως (και η παρουσία ψυχής σε κάνει να ντρέπεσαι στο να φας τη σάρκα), τότε γιατί τρως το άψυχο πηγαίνοντας ενάντια στη φύση; Ωστόσο ούτε άψυχο και νεκρό το τρώνε όπως είναι, αλλά το βράζουν, το ψήνουν, το μεταβάλλουν με φωτιά και χημικές ουσίες αλλοιώνοντας, μετατρέποντας και σβήνοντας με μύρια καρυκεύματα τη γεύση του αίματος, ώστε το γευστικό όργανο (σ.σ. η γλώσσα, ο ουρανίσκος) να εξαπατηθεί και να δεχτεί ό,τι του είναι ξένο».

Με μέλι και μυρωδικά

«Εμείς όμως είμαστε τόσο λεπτεπίλεπτοι (μολονότι μολύνουμε τα χέρια μας με αίμα), ώστε αποκαλούμε το κρέας προσφάγι κι έπειτα χρειαζόμαστε άλλα συμπληρώματα για το ίδιο το κρέας, ανακατεύοντας λάδι, κρασί, μέλι, ψαρόζουμο, ξίδι μαζί με μυρωδικά από τη Συρία και την Αραβία, σαν να ενταφιάζουμε πράγματι νεκρό».





Golden Magazine, iefimerida.gr

Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Στο χέρι μας είναι... ή μάλλον στο μυαλό μας....!!!!!!!!

Έχετε σκεφτεί ποτέ ότι οι σκέψεις που περνούν από το μυαλό μας ευθύνονται για όλα όσα συμβαίνουν στη ζωή μας;

Αυτό που σκεφτόμαστε είναι ουσιαστικά αυτό το οποίο ζούμε. Η σκέψη μας επηρεάζει την συμπεριφορά μας, τη διάθεση μας, τον τρόπο που βλέπουμε τα πράγματα, τις πράξεις και τις αντιδράσεις μας στο περιβάλλον. 
Άρα αυτό που συμβαίνει στο μυαλό μας είναι η ζωή μας η ίδια! 

Η δύναμη του μυαλού αποτελεί το δεύτερο δυνατότερο εργαλείο μας, μετά από την δύναμη της ψυχής η οποία μπορεί σε πολλές καταστάσεις να μας δώσει ακόμα και υπεράνθρωπη θέληση ή υπεράνθρωπες δυνάμεις. (π.χ. σε περιπτώσεις κινδύνου).

Πρέπει λοιπόν να είμαστε προσεχτικοί για το τι σκεφτόμαστε και πως το σκεφτόμαστε! 

Σκεφτείτε ότι το μυαλό μας λειτουργεί σαν μια μονάδα αναπαραγωγής εικόνας.

Οι εικόνες που προέρχονται από την σκέψη μας, πολλές φορές παίρνουν σάρκα και οστά μέσα στο μυαλό μας και είτε μας φοβίζουν, είτε μας δίνουν την δύναμη να δημιουργήσουμε, είτε μας εμπνέουν, είτε μας κάνουν να ονειρευόμαστε. 

Οι αρνητικές σκέψεις μας δημιουργούν αρνητικές εικόνες και συνεπώς και αρνητικές αντιδράσεις τις οποίες και εκφράζουμε προς το περιβάλλον μας. 

Το ίδιο συμβαίνει και με τις θετικές μας σκέψεις που κάνουν ακριβώς την αντίθετη δουλειά , προς όφελος μας.

Πως μπορούμε να κάνουμε ριζικές αλλαγές στη ζωή μας; 

Οι αλλαγές στην ζωή μας είναι εφικτές μόνο όταν μπορούμε να ελέγχουμε την σκέψη μας, να φιλτράρουμε τον αρνητισμό και να προβάλλουμε μόνο τα θετικά και την ομορφιά που περιέχει η ζωή μας.

Αυτή είναι η δύναμη της σκέψης μας! 

· Μπορούμε λοιπόν, εκτός από θετικές σκέψεις να κάνουμε δημιουργικές σκέψεις.

· Να προγραμματίζουμε, να σχεδιάζουμε και να βάζουμε στόχους για το αύριο.

· Παράλληλα, με την δύναμη της δημιουργικής σκέψης μπορούμε άμεσα να επηρεάσουμε και τους γύρω μας.

· Μπορούμε να τους εμψυχώσουμε, να τους εμπνεύσουμε, να τους δώσουμε κίνητρα και να τους μεταδώσουμε ενέργεια και όραμα.

Μπορούμε να εκπαιδεύσουμε τον εαυτό μας να σκέφτεται δημιουργικά. Ξεκινώντας από τα απλά, καθημερινά πράγματα που έχουμε στο πρόγραμμα μας, μπορούμε σε πρώτο στάδιο να οργανώνουμε τη σκέψη μας για το πως θα υλοποιήσουμε αυτά που έχουμε να κάνουμε.

Σε δεύτερο στάδιο, δημιουργικά, προσπαθούμε να βρούμε τρόπους να απλουστεύσουμε και να διευκολύνουμε τις καθημερινές μας υποχρεώσεις, πράγμα που θα έχει σαν αποτέλεσμα την εξοικονόμηση του προσωπικού μας χρόνου.

Στο τρίτο στάδιο και αφού έχουμε λύσει κάποια από τα λειτουργικά προβλήματα της καθημερινότητας μας, μπορούμε να διοχετεύσουμε την δύναμη της σκέψης μας στο να οραματιστούμε τα επόμενα βήματα στην ζωή μας, στις προσωπικές μας σχέσεις, στην καριέρα μας και στην οικογένεια μας. 

· Οι σκέψεις μας έχουν την ιδιότητα να περνούν και να αποθηκεύονται στο υποσυνείδητο μας το οποίο μπορεί να επηρεάσει την συμπεριφορά μας και τις αντιδράσεις μας.

· Οι σκέψεις μας έχουν την δυνατότητα να περάσουν και στο υποσυνείδητο των γύρω μας, όταν τις εκφράζουμε.

· Οι σκέψεις που έχουμε μοιραστεί με άλλους ανθρώπους, τους προδιαθέτουν θετικά ή αρνητικά απέναντι μας, τους δημιουργούν αισθήματα σεβασμού ή αγάπης, συναισθήματα θυμού.

· Οι σκέψεις μας δημιουργούν δράση και αντίδραση και στον ψυχικό μας κόσμο αλλά και στον κόσμο που μας περιβάλλει.

Ας ονειρευτούμε!
Η δύναμη της σκέψης μπορεί να μας μεταφέρει σε κάποια υπέροχη στιγμή που νιώθαμε ευτυχισμένοι, στην παραλία από το νησί των διακοπών μας. Να μας μεταφέρει ήχους, χρώματα, μυρωδιές, ανθρώπους.... δεν είναι εντυπωσιακό; 

· Ας ονειρευτούμε τώρα... πως θα θέλαμε να είναι η ζωή μας, η σχέση μας, η δουλειά μας και ας τα σκεφτούμε όσο πιο έντονα μπορούμε, με όσο πιο πολλές λεπτομέρειες! Αυτή η σκέψη, μας κάνει να νιώθουμε όμορφα; Αυτή η σκέψη, μας δίνει κίνητρα να προσπαθήσουμε να φτάσουμε στο σημείο το οποίο ονειρευτήκαμε; Αν ναι, να την κάνουμε καθημερινά αυτή τη σκέψη, ξανά και ξανά και ξανά!

· Ας εγκαταστήσουμε λοιπόν ένα καινούργιο λειτουργικό στον εγκέφαλό μας, που θα τον κάνει να σκέφτεται πάντα θετικά, θα αγνοεί τους φόβους και δεν θα τους μετατρέπει σε εικόνες, θα αγνοεί τις κακές σκέψεις για πιθανές αποτυχίες και θα τις μετατρέπει σε μια μεγάλη εικόνα επιτυχίας και αυτοπεποίθησης.

· Με την πάροδο του χρόνου και η ζωή μας θα γίνει πιο όμορφη και θα πλησιάζει την ζωή που ονειρευτήκαμε, αλλά και η συμπεριφορά μας θα γίνει πιο αποτελεσματική και πιο αποδεκτή από το περιβάλλον μας.

· Ας πολεμήσουμε τις κακές σκέψεις από τη ρίζα τους και να μην τις αφήνουμε να ανεβαίνουν στην επιφάνεια.

Στο χέρι μας είναι... ή μάλλον στο μυαλό μας!

«Αυτό που μπορεί το μυαλό να πιστέψει, μπορεί και να το πραγματοποιήσει»





Πραγματική υγεία σημαίνει εσωτερική υγεία - Osho....!!!!!!!!!

Υπάρχουν τώρα Δάσκαλοι που λένε, '' Ότι θέλεις θα το αποκτήσεις μέσω του διαλογισμού. Θα έρθουν χρήματα. Ζήτησε κάτι σε βαθύ διαλογισμό και αυτό θα συμβεί.''

Μιλάνε δηλαδή στη γλώσσα των επιθυμιών σου. Η αλήθεια είναι το αντίθετο ακριβώς. Αν ρωτήσεις εμένα, αν διαλογίζεσαι πραγματικά, θα αποτύχεις στη ζωή, θα αποτύχεις τελείως. Αν έχεις επιτυχίες, ακόμη κι οι επιτυχίες εκείνες θα εξαφανιστούν, διότι ο διαλογισμός θα σε κάνει να είσαι τόσο χαλαρωμένος, τόσο μη-βίαιος, τόσο γεμάτος αγάπη, τόσο μη ανταγωνιστικός, μη-εγωιστής, που τι να σε νοιάζει η επιτυχία;

Ο διαλογισμός θα σε κάνει τόσο χαρούμενο που τι να σε νοιάζει το αύριο; Ποιος θέλει να ρισκάρει το σήμερα για το αύριο;

Ο διαλογισμός θα σε κάνει εσωτερικά πλούσιο, οπωσδήποτε. Εσωτερικά, θα γίνεις εκστατικός, εξωτερικά όμως δεν μπορεί να υπάρξει εγγύηση ότι θα γίνεις πλούσιος, ότι θα γίνεις επιτυχημένος, ότι θα γίνεις πολύ υγιής, ότι δεν θα σου συμβεί καμιά αρρώστια. Όλα αυτά είναι σαχλαμάρες!

Ο Μαχάρσι Ραμάν πέθανε από καρκίνο, ο Ραμακρίσνα Παραμαχάνσα πέθανε από καρκίνο. Μπορείς να βρεις πιο σπουδαίους διαλογιστές; Ο Τζ. Κρισναμούρτι υποφέρει από πολλές αρρώστιες΄ υποφέρει από έντονο πονοκέφαλο εδώ και σχεδόν είκοσι χρόνια. Ο πονοκέφαλος είναι τόσο έντονος που θέλει καμιά φορά να χτυπήσει το κεφάλι του στον τοίχο. Μπορείς να βρεις μεγαλύτερο διαλογιστή; Μπορείς να βρεις άλλον μεγαλύτερο ζωντανό βούδα; Αν υποφέρει από πονοκέφαλο ο Τζ. Κρισναμούρτι, αν ο Ραμάν Μαχάρσι πέθανε από καρκίνο, αν ο Ραμακρίσνα πέθανε από καρκίνο, νομίζεις ότι ο διαλογισμός θα σου δώσει υγεία; Πράγματι θα σε κάνει κατά κάποιο τρόπο πιο υγιή και πιο πλήρη, αλλά μόνο κατά ένα τρόπο πολύ εσωτερικό.

Βαθιά μέσα σου θα είσαι πλήρης, βαθιά μέσα σου θα υπάρχει εσωτερική πνευματική υγεία.

Ο Ραμάν πεθαίνει από καρκίνο, αλλά τα μάτια του είναι γεμάτα από χαρά. Πεθαίνει γελώντας. Αυτό είναι πραγματική υγεία. Μέσα σε βαθιά αγωνία βρίσκεται το σώμα του, εκείνος όμως είναι ένας απλός παρατηρητής. Αυτό είναι διαλογισμός.
Osho






Όταν η θετική σκέψη δεν λειτουργεί.....!!!!!!!!!

«Να ζεις τελικά δε σημαίνει να γίνεις τέλειος όπως μας μάθανε στο σχολείο ή στο κατηχητικό, σημαίνει ίσως να γίνεις πιο αληθινός»

Τα συναισθήματα μας, οι χαρές, οι λύπες, ο πόνος, ο φόβος είναι ένα αναπόφευκτο μέρος της ανθρώπινης εμπειρίας. Κάποιες φορές μπορούν να μας στείλουν στην κορυφή του Ολύμπου και κάποιες άλλες να μας καταποντίσουν στα βάθη της απελπισίας αλλά αν μη τι άλλο μας υπενθυμίζουν ότι τουλάχιστον είμαστε ακόμα ζωντανοί. 

Συνήθως αυτά που ο νους μας χαρακτηρίζει «καλά» συναισθήματα είναι ευπρόσδεκτα ενώ τα άλλα, τα λεγόμενα «κακά» συναισθήματα προσπαθούμε να αποφύγουμε να τα βιώσουμε με κάθε κόστος. Δε έχουμε μάθει στον πόνο… δεν μπορούμε να τον αντέξουμε με τίποτα. 

Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τα πάντα, από ναρκωτικά και αλκοόλ μέχρι την άρνηση, την φυγή ή την επίρριψη ευθυνών σε άλλους στην προσπάθεια να προστατέψουν τον εαυτό τους από το να αισθανθεί άσχημα, απ’ το να πονέσει.

Πολύ συχνά όταν κάποιος δεν μπορεί να διαχειριστεί τα συναισθήματά του ακούει απ’ την ομήγυρή του τις παρακάτω συμβουλές :

«Μάθε να σκέπτεσαι θετικά»

«Γίνε ευτυχισμένος, η ευτυχία είναι ο σκοπός της ζωής»

«Να είσαι αισιόδοξος και όλα θα πάνε καλά»

Παρόλο που σαν θεωρία οι φράσεις αυτές ακούγονται υπέροχα στα αυτιά του προβληματικού μας φίλου, (γιατί ας είμαστε ειλικρινείς ποιος αλήθεια δεν θέλει να νιώθει ευτυχισμένος και αλώβητος κάθε στιγμή), δεν είναι σίγουρα η πιο υγιής επιλογή. 

Έτσι κι αλλιώς και οι φίλοι του, που με τόσο αγνές προθέσεις τον παροτρύνουν, δεν δυνατόν να σκέφτονται πάντα θετικά (αν είναι άνθρωποι) κι αν νομίζουν ότι το κάνουν ζούνε σε χειρότερη πλάνη απ' αυτόν. 

Τις περισσότερες φορές λοιπόν η πιο υγιής στάση για να καταφέρουμε να ξεπεράσουμε ένα σκληρό συναίσθημα, είναι να αναγνωρίσουμε αυτό το συναίσθημα αλλά κυρίως να το βιώσουμε σε όλη την έντασή του και να μείνουμε με την πικρή γεύση που αυτό αφήνει στα χείλη μας, μέχρι η πίκρα αυτή να αρχίσει να ξεθωριάζει.

Τι ειρωνεία αλήθεια! Αυτό που οι άνθρωποι προσπαθούν να καλύψουν, να ωραιοποιήσουν ή να αποφύγουν με κάθε κόστος (το βίωμα του συναισθήματος) είναι αυτό ακριβώς που θα τους βοηθήσει να λύσουν τα δεσμά τους και να απελευθερωθούν. Αρνούμενοι την ύπαρξη αυτού που μας πονάει, το αναγκάζουμε να κοχλάζει κάτω από την επιφάνεια, αναμένοντας την ευκαιρία να εκραγεί σαν τον Βεζούβιο, ενώ αναγνωρίζοντάς το, παρατηρώντας το χωρίς κριτική διάθεση και βιώνοντας το, αυτό αρχίζει σταδιακά να εκτονώνεται και να υποχωρεί. 

Μπορεί η νέα οδηγία να ακούγεται αρκετά απλή: «Βίωσε το συναίσθημα σου και αυτό θα εξαφανιστεί» αλλά σίγουρα τα πράγματα είναι αρκετά πιο περίπλοκα από ότι φαίνονται. Είναι σημαντικό λοιπόν να αντιληφθούμε τον ρόλο των συναισθημάτων μας και πως ακριβώς τα χαρακτηριζόμενα «κακά» συναισθήματα μπορούν να μας βοηθήσουν να επιταχύνουμε την εξελικτική πορεία μας. 

«Είναι ο πόνος απαραίτητος; Και ναι και όχι. Αν δεν είχες υποφέρει μέχρι τώρα δε θα υπήρχε βάθος, ταπεινότητα και συμπόνια σε σένα σαν ανθρώπινο ον που είσαι. Ο πόνος δημιουργεί ρωγμές στο κέλυφος του εγώ και είναι απαραίτητος μέχρι το σημείο που έχει υπηρετήσει το σκοπό του. Ο πόνος είναι απαραίτητος μέχρι να συνειδητοποιήσεις ότι δεν είναι απαραίτητος»
Eckhart Tolle

Κάποιοι δάσκαλοι δυστυχώς πείθουν τους μαθητές τους να απονεκρώνουν τα συναισθήματά τους, να περνούν πολλές δεκαετίες της ζωής τους χωρίς να αισθάνονται τίποτα και έτσι μόλις αναδύεται από μέσα τους ένα αρνητικό συναίσθημα αμέσως καταφεύγουν στην αγαπημένη αμυντική τακτική τους (άρνηση, αποφυγή, προβολή, εθισμός κλπ).

Όταν όμως ένα άτομο ξοδεύει τη ζωή του στην προσπάθεια να μην αισθάνεται, να μην βιώνει τα συναισθήματά του, αναλαμβάνει το επικίνδυνο ρίσκο να υπερκαλύψει αυτή τη ζωή και αυτό που η ίδια ζωή υποκρύπτει, με υπερβολική δράση. Τρέχει από τη μια δουλειά στην άλλη χωρίς να βρίσκει καμιά που να τον γεμίζει, τρέχει από την μια σχέση στην άλλη, αλλάζει συνεχώς τα χόμπι του κι όλα αυτά για να αποφύγει «αυτό που υπάρχει», που δεν είναι άλλο από το συναίσθημα που προσπαθεί να θάψει στο υποσυνείδητό του, το οποίο ποτέ δεν τόλμησε να αντιμετωπίσει. 

Με την πάροδο του χρόνου γίνεται ένας άνθρωπος εθισμένος στο τρέξιμο και την υπερβολική δράση (human doing) αντί να γίνει ένας άνθρωπος που θα νοιώθει όμορφα και άνετα όταν απλώς βιώνει αυτό που υπάρχει (human being). Όλοι στο κοντινό μας περιβάλλον έχουμε νομίζω τρανταχτά παραδείγματα ανθρώπων που δεν μπορούν να κάτσουν ήσυχα στο ίδιο μέρος περισσότερο από μερικά λεπτά της ώρας, που δεν μπορούν να παραμείνουν στο ίδιο θέμα σοβαρής συζήτησης αλλά «πηδούν» από κουτσομπολιό σε κουτσομπολιό και ο νους τους ποτέ δεν γαληνεύει. 

Είναι ο καταπιεσμένος συναισθηματικός τους κόσμος που εκείνη ακριβώς την ώρα της ηρεμίας αγωνίζεται μανιασμένα να έλθει στην επιφάνεια, να βρει λίγο ζωτικό χώρο ώστε να κάνει αισθητή την παρουσία του και πρέπει με κάθε τρόπο να παραμείνει φυλακισμένος στα σκοτεινά υπόγεια του είναι και να πάψει να πυροβολεί ασταμάτητα. 

Αυτή η υπερδραστηριότητα και η καταπίεση των συναισθημάτων φέρνει τους παραπάνω ανθρώπους στο σημείο να αποκόπτονται εντελώς απ’ τον αληθινό τους εαυτό. Έτσι σιγά-σιγά γίνονται αναίσθητοι στο να αντιλαμβάνονται πως πραγματικά αισθάνονται και εστιάζουν την προσοχή τους στο πως θα έπρεπε να αισθάνονται και να ενεργούν, το οποίο τους εμποδίζει να είναι ειλικρινείς με τον εαυτό τους. 

Το γενικό συμπέρασμα από τα παραπάνω είναι ότι τα συναισθήματά μας δεν πρέπει ούτε να τα αγνοούμε, ούτε να τα αφήνουμε να μας κατακλύζουν αλλά να τα βιώνουμε και να τα παρατηρούμε όσο το δυνατόν χωρίς ταύτιση ή κριτική. Τα συναισθήματά μας, όταν κατανοηθούν και χρησιμοποιηθούν σωστά μπορούν να γίνουν θαυμάσιες κατευθυντήριες γραμμές για τη βέλτιστη διαδρομή που θα ακολουθήσουμε στη ζωή μας. 

Ακόμη κι αν δεν είναι απόλυτα ακριβές να στηριζόμαστε μόνο στα συναισθήματά μας για να αναλύσουμε μια κατάσταση της ζωής μας, μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε σαν δείκτες για να καταλάβουμε πότε πρέπει να ξεκολλήσουμε από μια ανθυγιεινή σχέση, ή να φύγουμε από μια δουλειά που δεν οδηγεί πουθενά, ή για να φέρουμε στην επιφάνεια ένα βαθύτερα ριζωμένο ζήτημα που μας ικετεύει να του δώσουμε προσοχή.

«Το εγώ λέει: “δεν πρέπει να υποφέρω”, και αυτή η σκέψη σε κάνει να υποφέρεις ακόμη περισσότερο. Είναι μια διαστρέβλωση της αλήθειας η οποία είναι πάντα παράδοξη. Η αλήθεια είναι ότι πρέπει να πεις ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΠΟΝΟ πριν καταφέρεις να τον ξεπεράσεις»
Eckhart Tolle

Αισθήσεις και συναισθήματα τελικά είναι κομμάτι της ανθρώπινης εμπειρίας και όταν χρησιμοποιηθούν σωστά μπορούν να γίνουν πολύ χρήσιμα εργαλεία προς όφελός μας. Η επιμονή μας να εστιάζουμε μόνο στη θετική σκέψη για να αισθανόμαστε όμορφα σημαίνει να απορρίπτουμε ένα μεγάλο μέρος από τον πηγαιμό για την Ιθάκη, πράξη που θα έχει ως συνέπεια να μας καταστήσει τελικά ανίκανους να γευθούμε την αληθινή χαρά της ζωής. 

Αν παρατηρήσουμε προσεχτικά γύρω μας θα διαπιστώσουμε πως οι ευτυχέστεροι και οι πιο γαλήνιοι άνθρωποι είναι αυτοί που έχουν τελικά καταφέρει να επιβιώσουν από δύσκολες στιγμές βιώνοντας απόλυτα το μαρτύριο του πόνου αντί να αρνούνται ότι πραγματικά πονάνε ή να ψάχνουν αντισταθμίσεις για να ελαφρώσουν το μαρτύριο αυτό. 

Το άτομο που τελικά περνά μέσα απ’ τη διαδικασία του πόνου και καταφέρνει να αντιμετωπίσει τα συναισθήματα του, γίνεται όχι μόνο πιο ευτυχισμένο αλλά και σοφότερο. Κυριολεκτικά καταφέρνει να ανακαλύψει το παραδείσιο φως που αποκαλύπτεται στα μάτια μας μόλις διασχίσουμε ολόκληρη την κόλαση του πόνου.

«Μη φοβάσαι τον πόνο, 

βρίσκεται εκεί για να σου κάψει τα σκουπίδια 

που έχει συσσωρεύσει ο νους σου 

στην πορεία του χρόνου»

Ο φόβος να βιώνουμε τα συναισθήματά μας αρχίζει να απομακρύνεται όσο ασκούμαστε σ’ αυτό. Σύντομα με την συνειδητή εξάσκηση, το να βιώνουμε ένα συναίσθημα αντί να τρέχουμε μακριά από αυτό, γίνεται μια μηχανική ανταπόκριση του εαυτού μας, ακριβώς όπως συμβαίνει όταν εξασκούμαστε στην οδήγηση ενός αυτοκινήτου. 

Μαθαίνοντας να βιώνουμε και να ξεπερνάμε τα δυσάρεστα συναισθήματά μας όλο και γρηγορότερα, επιτυγχάνουμε την επιτάχυνση της εξέλιξής μας, η οποία δειλά – δειλά μας αποκαλύπτει στο τέλος της διαδρομής αυτής, σημεία ευδαιμονίας, εσωτερικής γαλήνης και αναίτιας χαράς. 

Συνοδοιπόροι είμαστε με τον ίδιο προορισμό...





Ξάνθη Φιλοσοφείν.

Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Το δώρο που προορίζεται για σένα - Paulo Coelho....!!!!!!!!

Κάποια μέρα ένας χωρικός χτύπησε δυνατά την πόρτα ενός μοναστηριού. Όταν ο αδελφός θυρωρός άνοιξε, εκείνος του έδωσε ένα θαυμάσιο τσαμπί σταφύλια. 

– Αγαπητέ αδελφέ, αυτά είναι τα πιο ωραία σταφύλια του αμπελιού μου. Ήρθα εδώ να σου τα χαρίσω.

– Ευχαριστώ! θα τα πάω αυτά στον αβά, θα χαρεί πολύ με τέτοιο δώρο.

– Όχι! Για σένα τα έφερα.

– Για μένα; Ο αδελφός κοκκίνισε, επειδή αισθάνθηκε ότι δεν άξιζε ένα τέτοιο δώρο της φύσης.

– Ναι! επέμενε ο χωρικός. Γιατί πάντα μου άνοιγες την πόρτα, όταν εγώ χτυπούσα. Όταν χρειαζόμουν βοήθεια, επειδή η σοδειά μου είχε καταστραφεί από την ξηρασία, εσύ μου έδινες κάθε μέρα ένα κομμάτι ψωμί κι ένα ποτήρι κρασί, θέλω αυτό το τσαμπί σταφύλια να σου φέρει λίγο από την αγάπη του ήλιου, την ομορφιά της βροχής και το θεϊκό θαύμα που το γέννησε τόσο όμορφο.

Ο αδελφός θυρωρός τοποθέτησε το τσαμπί μπροστά του κι όλο το πρωί το θαύμαζε: Ήταν πραγματικά όμορφο. Γι’ αυτό αποφάσισε να παραδώσει το δώρο στον αβά, που πάντα τον ενθάρρυνε με σοφά λόγια.

Ο αβάς χάρηκε πολύ με τα σταφύλια, θυμήθηκε όμως ότι κάποιος αδελφός στο μοναστήρι είχε αρρωστήσει και σκέφτηκε : “θα του δώσω το τσαμπί. Ποιος ξέρει, μπορεί να φέρει κάποια χαρά στη ζωή του”.

Έτσι κι έγινε. Τα σταφύλια δεν έμειναν, όμως, πολλή ώρα στο δωμάτιο του άρρωστου αδελφού, γιατί κι εκείνος συλλογίστηκε : “Ο αδελφός μάγειρας μ’ έχει φροντίσει τόσο καιρό, ταΐζοντας με ότι καλύτερο. Σίγουρα θα χαρεί”.

Όταν το μεσημέρι εμφανίστηκε ο αδελφός μάγειρας με το γεύμα, αυτός του έδωσε τα σταφύλια.

“Είναι για σένα”, είπε ο άρρωστος αδελφός. “Επειδή πάντα βρίσκεσαι σ’ επαφή με τα προϊόντα που μας προσφέρει η φύση, θα ξέρεις τι να κάνεις μ’ αυτό το δημιούργημα του Θεού”.

Ο αδελφός μάγειρας έμεινε κατάπληκτος από την ομορφιά του τσαμπιού και σχολίασε με τον βοηθό του πόσο τέλεια ήταν τα σταφύλια. Τόσο τέλεια, που κανείς άλλος δεν θα εκτιμούσε τέτοιο θαύμα της φύσης όσο ο αδελφός σκευοφύλακας, καθώς εκείνος ήταν ο υπεύθυνος για τη φύλαξη της Αγίας Μετάληψης και πολλοί στο μοναστήρι τον θεωρούσαν σαν άγιο άνθρωπο.

Ο σκευοφύλακας με τη σειρά του χάρισε τα σταφύλια στον πιο νεαρό δόκιμο, ώστε να καταλάβει εκείνος, ότι το έργο του θεού φανερώνεται στις πιο μικρές λεπτομέρειες της δημιουργίας. Όταν ο δόκιμος τα πήρε, η καρδιά του δόξαζε τον Κύριο, επειδή δεν είχε ξαναδεί τόσο όμορφο τσαμπί. 

Την ίδια στιγμή θυμήθηκε την πρώτη φορά που είχε φτάσει στο μοναστήρι και τον άνθρωπο που του είχε ανοίξει την πόρτα – αυτή η χειρονομία του είχε επιτρέψει να βρεθεί σήμερα σ’ εκείνη την κοινότητα ανθρώπων που ήξεραν να εκτιμούν τα θαύματα.

Κι έτσι, λίγο πριν νυχτώσει, έφερε το τσαμπί στον αδελφό θυρωρό. 

“Να το απολαύσεις”, είπε. “Γιατί εσύ περνάς τον περισσότερο χρόνο εδώ ολομόναχος. Αυτά τα σταφύλια θα σε κάνουν να χαρείς”.

Ο αδελφός θυρωρός θεώρησε ότι εκείνο το δώρο προοριζόταν πραγματικά για τον ίδιο, απόλαυσε την κάθε ρόγα του τσαμπιού και κοιμήθηκε ευτυχισμένος.

Paulo Coelho




7 φορές να πέφτεις και να σηκώνεσαι 8

Τα λόγια μας καθρεφτίζουν τον εαυτό μας.....!!!!!

Οι λέξεις που χρησιμοποιούμε καθρεφτίζουν τον εαυτό μας, φανερώνουν τον τόπο προέλευσής μας και τον τρόπο που σκεφτόμαστε. Στο βιβλίο του The Secret Life of Pronouns...
What Our Words Say About Us, ο ψυχολόγος James Pennebaker ελέγχει το σώμα μιας ψυχολογικής έρευνας εξετάζοντας το πώς η χρήση της γλώσσας μας επικοινωνεί ορισμένες ενδείξεις για την προσωπικότητα και την κατάσταση του μυαλού μας.

Σε ένα απλοϊκό επίπεδο τα λόγια μας μπορούν γενικά να ταξινομηθούν στις λέξεις περιεχομένου (όπως ουσιαστικά, ρήματα, επίθετα) που μεταφέρουν τις πληροφορίες και το νόημα, και τις λειτουργικές λέξεις (όπως αντωνυμίες, προθέσεις και σύνδεσμοι) που συνδέουν και οργανώνουν το περιεχόμενο της επικοινωνίας.

Οι απλές λειτουργικές λέξεις (εγώ, το, και, στο, από, κλπ.) είναι τα δομικά στοιχεία του γλωσσικού ύφους και οι πιο συχνές σε επανάληψη λέξεις της ελληνικής γλώσσας, αλλά είναι λιγότερο πιθανό να τις παρατηρήσουμε στη συνομιλία. Σε ένα ασυνείδητο επίπεδο, οι λειτουργικές λέξεις κοινοποιούν επίσης πολλά για την προσωπικότητά μας, τη δυναμική των δύο φύλων, τις κοινωνικές σχέσεις και τη συναισθηματική κατάσταση.

Ευτυχώς, οι πρόσφατες εξελίξεις στην τεχνολογία του λογισμικού των ηλεκτρονικών υπολογιστών επιτρέπουν στους ερευνητές να μελετήσουν εύκολα τη χρήση της γλώσσας μας και να συλλέξουν μεγάλα δείγματα δεδομένων από τις συνομιλίες, τις ιστορίες, τις θεραπευτικές συνεδρίες, ακόμη και τα tweets και τα blog! Πράγματι, ειδικοί από τον χώρο της κοινωνικής ψυχολογίας και της συμπεριφορικής επιστήμης χρησιμοποιούν προγράμματα ανάλυσης κειμένου για να εξετάσουν γρήγορα και αποτελεσματικά τους γλωσσικούς δείκτες των κοινωνικών και ψυχολογικών διεργασιών.

Μια σειρά μελετών έχουν συνδέσει την κατάθλιψη με μια αυξημένη χρήση αντωνυμιών πρώτου ενικού προσώπου (π.χ. εγώ, εμένα, μου) και την έλλειψη του πρώτου πληθυντικού (π.χ., εμείς, μας), δευτέρου και τρίτου προσώπου, γεγονός που υποδηλώνει στοιχεία ναρκισσισμού και κοινωνικής απομόνωσης. Ποιήματα με θέμα την αυτοκτονία, για παράδειγμα, χρησιμοποιούν κατά κόρον αντωνυμίες πρώτου ενικού προσώπου.

Άλλες μελέτες έχουν αναδείξει τις γλωσσικές αλλαγές που σημειώνονται σε περιόδους προσωπικής κρίσης και αναταραχής. Μεμονωμένες περιπτωσιολογικές μελέτες σε ημερολόγια και τελευταίες σημειώσεις ατόμων που αυτοκτόνησαν εντοπίζουν αύξηση στα θετικά συναισθήματα και τις κοινωνικές αναφορές σε άλλους ως επικείμενους προάγγελους της αυτοκτονικής πράξης. 

Παράλληλα, δημόσιες πολιτικές προσωπικότητες και ομιλίες έχουν αποτελέσει επίσης το επίκεντρο της ψυχολογικής γλωσσολογικής έρευνας, συμπεριλαμβανομένων των προεδρικών υποψηφίων, της κυβέρνησης Νίξον και των ηγετών της Αλ Κάιντα.

Μάλιστα, ο βαθμός στον οποίο δύο άτομα εμμέσως συντονίζουν τη χρήση της γλώσσας κατά τη διάρκεια συνομιλιών ενδεχομένως παρέχει ενδείξεις για το πώς οι άνθρωποι περνούν μαζί. Οι συναισθηματικές αλληλεπιδράσεις (είτε πρόκειται για την αγάπη, είτε το μίσος) χαρακτηρίζονται από υψηλά επίπεδα γλωσσικής ομοιότητας μεταξύ των ατόμων. 

Οι επιτυχείς διαπραγματεύσεις παρουσιάζουν σταθερά υψηλή γλωσσική ομοιότητα στο στιλ, ενώ οι αποτυχημένες χαρακτηρίζονται από μεγάλη απόκλιση. Το γλωσσικό συνταίριασμα μπορεί να βοηθήσει στην πρόβλεψη της επιτυχίας ή μη σχέσεων.

Αν και αυτοί οι λεκτικοί δείκτες είναι δύσκολο να ελεγχθούν χωρίς τη βοήθεια των ηλεκτρονικών υπολογιστών, μπορείς απλώς να προσέχεις τι λες… για να μην αποκαλύπτεις τόσο εύκολα τα μυστικά σου!





Ποιο ζώδιο είναι το κάρμα σας ;

Με ποια ζώδια «κουμπώνουμε» καρμικά;

Κριός :
Τα ένα από τα καρμικά ζευγάρια του Κριού είναι η Παρθένος. Καμία σχέση η Παρθένος με τον Κριό. Ο Κριός τραβάει μπροστά, δεν καταλαβαίνει τίποτα, βάζει μπροστά το κεφάλι και μετά πηγαίνει και η σκέψη και η λογική. Η Παρθένος από την άλλη πλευρά, υπεραναλυτική, τα ψάχνει όλα, τις λεπτομέρειες, τίποτα κοινό.

Όμως, ο ένας δίνει στον άλλον, αυτό που του λείπει, κι αυτό είναι το πιο σημαντικό. Και στα δυο αυτά ζώδια λείπουν πράγματα, και σ΄ αυτά τα πράγματα που λείπουν στον καθένα, έρχεται ο άλλος και «κουμπώνει».

Έτσι, η Παρθένος θα βάλει σε τάξη τον Κριό και ο Κριός θα δώσει αισιοδοξία στην Παρθένο. Το δεύτερο καρμικό ταίρι για τον Κριό, με το οποίο κάνει σχέση και μπορεί να φτάσει και στο γάμο, είναι ο Σκορπιός. Ο Κριός μένει πιο πολύ στην επιφάνεια των πραγμάτων, θα σκεφτεί πιο λογικά κάποια πράγματα.

Ο Σκορπιός από την άλλη πλευρά αντιδρά με το συναίσθημά του και μόνο. Όμως, αυτό το συναίσθημα λείπει στον Κριό, του ζωντανεύει τη ζωή, κι από την άλλη πλευρά, κι αυτή η λίγο πιο ψύχραιμη αντιμετώπιση των πραγμάτων λείπει στο Σκορπιό. Άρα «κουμπώνουνε» πάρα πολύ ωραία.

Ταύρος :
Για τους Ταύρους το πρώτο καρμικό τους ταίρι είναι ο Τοξότης. Ο ένας τρέχει (ο Τοξότης συνήθως), ο Ταύρος σταθερός, γήινος αλλά αυτό είναι που κρατάει ουσιαστικά και τη σχέση, γιατί ο ένας θα βάλει τη σταθερότητά του, τη γήινη προσέγγιση των πραγμάτων και ο άλλος θα βάλει μέσα σε μία σχέση που θα μπορούσε να είναι πλήξη και ρουτίνα, όλον αυτό τον ενθουσιασμό και το μπρίο.

Κι ας κυνηγάει λίγο ο Ταύρος. Το άλλο καρμικό ταίρι για τον Ταύρο είναι ο Ζυγός. Μοιράζονται και τα δύο τον ίδιο κυβερνήτη, την Αφροδίτη, έχουνε κοινό και οι δύο την αγάπη για την καλή ζωή, όμως ο ένας είναι πολύ θεωρητικός (ο Ζυγός), και ο άλλος (ο Ταύρος) εστιάζει στις απολαύσεις των αισθήσεων και γενικώς σε ό,τι έχει να κάνει με πιο απτά πράγματα.

Δίδυμοι :
Οι Δίδυμοι αποτελούν καρμικό ζευγάρι με τον Αιγόκερω, που είναι πιο σοβαρός, πιο οργανωτικός σε κάποια πράγματα σε αντίθεση με το Δίδυμο που είναι αέρα και αέρα-πατέρα γενικότερα στη ζωή τους.

Άρα έχουμε μια σχέση πάρα πολύ ταιριαστή γιατί συμπληρώνει ο ένας τον άλλο. Και με το Σκορπιό όμως οι Δίδυμοι μπορούνε να κάνουν μία σχέση που να κρατήσει μία ζωή. Μπορεί στην αρχή να μη βρίσκουνε κοινά, στην πορεία όμως τα βρίσκουν.

Καρκίνος :
Το ένα καρμικό ταίρι του Καρκίνου είναι ο Υδροχόος. Ο Καρκίνος πιο πολύ της οικογένειας και του συναισθήματος, ενώ ο Υδροχόος λίγο πιο αποστασιοποιημένος συναισθηματικά, πιο ανεξάρτητος και ναι μεν μπορεί να κυνηγάει λίγο περισσότερο ο Καρκίνος, όμως τελικά καταφέρνουνε και οι δύο αυτό που λέμε μία μακρόχρονη σχέση ή ένα γάμο που μπορεί να κρατήσει μια ζωή.

Το δεύτερο καρμικό ταίρι είναι για τους Καρκίνους οι Τοξότες. Επίσης και εδώ οι Καρκίνοι κυνηγούν αλλά μπορούν να συγχωρούν τους Τοξότες για την διαδικασία αυτή στην οποία τους βάζουν....

Λέων :
Το ένα καρμικό ζώδιο για τους Λέοντες είναι οι Αιγόκεροι, που είναι πιο οργανωτικοί, πιο μεθοδικοί και πιο ψύχραιμοι σε κάποια πράγματα, με τους Λέοντες από την άλλη να έρχονται με τη χαρά και το γέλιο τους δίνοντας αισιοδοξία στους Αιγόκερους.

Το δεύτερο καρμικό τους ταίρι είναι οι Ιχθείς. Το ένα κολυμπά στον κόσμο του συναισθήματος πιο πολύ, αλλά κι αυτό είναι απαραίτητο στοιχείο για ένα Λιοντάρι. Τους δείχνουνε τρυφερότητα και πράγματα που ίσως να μην τα βιώνουν πάρα πολύ έντονα.

Παρθένος :
Ο Κριός είναι το ένα καρμικό του ταίρι. Καμία σχέση η Παρθένος με τον Κριό. Ο Κριός τραβάει μπροστά, δεν καταλαβαίνει τίποτα, βάζει μπροστά το κεφάλι και μετά πηγαίνει και η σκέψη και η λογική.

Η Παρθένος από την άλλη πλευρά, υπεραναλυτική, τα ψάχνει όλα, τις λεπτομέρειες…τίποτα κοινό. Όμως, ο ένας δίνει στον άλλον, αυτό που του λείπει, κι αυτό είναι το πιο σημαντικό. Και στα δυο αυτά ζώδια λείπουν πράγματα, και σ΄ αυτά τα πράγματα που λείπουν στον καθένα, έρχεται ο άλλος και «κουμπώνει».

Έτσι, η Παρθένος θα βάλει σε τάξη τον Κριό και ο Κριός θα δώσει αισιοδοξία στην Παρθένο. Το δεύτερο καρμικό ταίρι είναι ο Υδροχόος. Μολονότι φαίνονται αταίριαστα, τελικά καταφέρνουν να ταιριάζουν, τουλάχιστον σε εγκεφαλικό επίπεδο οι Υδροχόοι με τους Παρθένους.

Ζυγός :
Το ένα καρμικό του ταίρι είναι ο Ταύρος με τον οποίο έχει την ίδια προσέγγιση αγάπης για την καλή ζωή, λόγω ίδιου κυβερνήτη (Αφροδίτης), αγάπη για τις τέχνες και πλούσια κοινωνική ζωή και οι δύο.

Όμως ο ένας είναι πολύ θεωρητικός (ο Ζυγός), και ο άλλος (ο Ταύρος) εστιάζει στις απολαύσεις των αισθήσεων και γενικώς σε ό,τι έχει να κάνει με πιο απτά πράγματα.

Το άλλο καρμικό ταίρι των Ζυγών είναι οι Ιχθείς, που βέβαια εδώ μιλάμε για μια πιο ζόρικη σχέση, γιατί οι Ιχθείς είναι νερό άρα έχουνε πιο πολλές απαιτήσεις σε συναισθηματικό επίπεδο, όμως υπάρχει μια καλή ισορροπία και μία καλή χημεία τελικά μεταξύ τους. Βάζει ο ένας το μυαλό και ο άλλος βάζει την καρδιά.

Σκορπιός :
Το ένα καρμικό ζώδιο για τον Σκορπιό, με το οποίο κάνει σχέση και μπορεί να φτάσει και στο γάμο, είναι ο Κριός. Ο Κριός μένει πιο πολύ στην επιφάνεια των πραγμάτων, θα σκεφτεί πιο λογικά κάποια πράγματα.

Ο Σκορπιός από την άλλη πλευρά αντιδρά με το συναίσθημά του και μόνο. Όμως, αυτό το συναίσθημα λείπει στον Κριό, του ζωντανεύει τη ζωή, κι από την άλλη πλευρά, κι αυτή η λίγο πιο ψύχραιμη αντιμετώπιση των πραγμάτων λείπει στο Σκορπιό.

Άρα «κουμπώνουνε» πάρα πολύ ωραία. Και με τους Διδύμους μπορούνε να κάνουνε μία σχέση που να κρατήσει μία ζωή ή/και να οδηγήσει στο γάμο, παρά τις διαφορές τους. Είναι συχνός συνδυασμός αυτός. Μπορεί στην αρχή να μη βρίσκουνε κοινά, στην πορεία όμως τα βρίσκουν.

Τοξότης :
Για τους Τοξότες το ένα καρμικό ζώδιο είναι ο Ταύρος. Ο ένας τρέχει (ο Τοξότης συνήθως), ο Ταύρος σταθερός, γήινος αλλά αυτό είναι που κρατάει ουσιαστικά και τη σχέση, γιατί ο ένας θα βάλει τη σταθερότητά του, τη γήινη προσέγγιση των πραγμάτων και ο άλλος θα βάλει μέσα σε μία σχέση που θα μπορούσε να είναι πλήξη και ρουτίνα, όλον αυτό τον ενθουσιασμό και το μπρίο.

Κι ας κυνηγάει λίγο ο Ταύρος. Το δεύτερο καρμικό ταίρι για τους Τοξότες είναι ο Καρκίνος. Οι Καρκίνοι κυνηγούν τους Τοξότες αλλά τελικά τους συγχωρούν.

Αιγόκερως :
Για τους Αιγόκερους το ένα καρμικό τους ζευγάρι είναι οι Δίδυμοι. Ο Αιγόκερως πιο σοβαρός, πιο οργανωτικός σε κάποια πράγματα σε αντίθεση με το Δίδυμο που είναι αέρα και αέρα-πατέρα γενικότερα στη ζωή τους. Άρα έχουμε μια σχέση πάρα πολύ ταιριαστή γιατί συμπληρώνει ο ένας τον άλλο.

Το δεύτερο καρμικό ζευγάρι για τους Αιγόκερους είναι οι Λέοντες. Οι Αιγόκεροι είναι πιο οργανωτικοί, πιο μεθοδικοί και πιο ψύχραιμοι σε κάποια πράγματα, με τους Λέοντες από την άλλη να έρχονται με τη χαρά και το γέλιο τους δίνοντας αισιοδοξία στους Αιγόκερους.

Υδροχόος :
Το ένα καρμικό του ταίρι είναι η Παρθένος. Μολονότι φαίνονται αταίριαστα, τελικά καταφέρνουν να ταιριάζουν, τουλάχιστον σε εγκεφαλικό επίπεδο οι Υδροχόοι με τους Παρθένους και γι΄αυτό παρατηρείται συχνά αυτός ο συνδυασμός σε παντρεμένα ζευγάρια.

Το άλλο καρμικό ζευγάρι του Υδροχόου είναι ο Καρκίνος, πιο πολύ της οικογένειας και του συναισθήματος, ενώ ο Υδροχόος λίγο πιο αποστασιοποιημένος συναισθηματικά, πιο ανεξάρτητος και ναι μεν μπορεί να κυνηγάει λίγο περισσότερο ο Καρκίνος, όμως τελικά καταφέρνουνε και οι δύο αυτό που λέμε μία μακρόχρονη σχέση ή ένα γάμο που μπορεί να κρατήσει μια ζωή.

Ιχθείς :
Το ένα καρμικό ταίρι των Ιχθύων είναι οι Ζυγοί, που βέβαια εδώ μιλάμε για μια πιο ζόρικη σχέση, γιατί οι Ιχθείς από τη μία είναι νερό άρα έχουνε πιο πολλές απαιτήσεις σε συναισθηματικό επίπεδο, όμως υπάρχει μια καλή ισορροπία και μία καλή χημεία τελικά μεταξύ τους. Βάζει ο ένας το μυαλό και ο άλλος βάζει την καρδιά και επιτυγχάνεται μια ισορροπία ανάμεσα στο συναίσθημα και την επικοινωνία (που είναι πιο ψυχρό πράγμα).

Το δεύτερο καρμικό τους ταίρι είναι οι Λέοντες. Οι Ιχθείς κολυμπάνε στον κόσμο του συναισθήματος πιο πολύ, αλλά κι αυτό είναι απαραίτητο στοιχείο για τα Λιοντάρια. Τους δείχνουνε τρυφερότητα και πράγματα που ίσως να μην τα βιώνουν πάρα πολύ έντονα.





oroskopos.gr

Δείτε πως θα πάει για σας ο Ιούλιος κάνοντας μια απλή …πρόσθεση.....!!!!!!!!!!

Προσθέστε διαδοχικά όλα τα ψηφία της ημερομηνίας κι του έτους γέννησης σας , καταλήγοντας σε έναν μονοψήφιο αριθμό...

Ο αριθμός αυτός ονομάζεται αριθμός πεπρωμένου κι αποτελεί για σας τον ‘’δρόμο ζωής’’.

Για παράδειγμα :

Έστω ότι κάποιος έχει γεννηθεί στις 26/4/1981
Αθροίζοντας έχω : 2+6+4+1+9+8+1=31= 3+1=4
Το 4 είναι, για το παράδειγμα μας, ο αριθμός πεπρωμένου η’ αλλιώς ‘’πεπρωμένο 4’’ κι για να δουμε πως θα πάει ο Ιούλιος διαβάζουμε παρακάτω το ‘’πεπρωμένο 4’’

Εφαρμόζοντας το ίδιο για την δική σας ημερομηνία γέννησης έχουμε για το :

ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ 1
Ετοιμαστείτε για την αρχή ενός νέου κύκλου στις υποθέσεις σας. Τα γεγονότα θα εξελιχθούν με τέτοιο τρόπο, ώστε η ανταμοιβή σας είναι βέβαιη για τις προσπάθειες που κάνατε στο παρελθόν. Αν κι ανήκετε στα άτομα που παίρνουν πρωτοβουλίες, θα ήταν σοφότερο αυτόν τον μήνα να αφήσετε τα πράγματα να “κυλήσουν” μόνα τους, χωρίς καμιά δική σας παρέμβαση. Τρίτα πρόσωπα θα σας βοηθήσουν. Αλλαγές και απρόοπτα σας απελευθερώνουν.

TIP :
Ποντάρετε ερωτικά και επαγγελματικά στην καλή σας τύχη και όλα… μπορεί να συμβούν!!!

ΤΥΧΕΡΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΓΙΑ ΣΑΣ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΙΟΥΛΙΟ : 1, 5, 7, 10, 16, 25

ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ 2
Οι φίλες με αυτό το πεπρωμένο θα πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα τις σχέσεις τους, τόσο τις ερωτικές όσο και τις επαγγελματικές-κοινωνικές. “Εξασκείστε” όλη την εξυπνάδα σας, την διπλωματικότητα, την γοητεία σας για να πάρετε αυτό που θέλετε κι αποφύγετε τα διλήμματα και τις αμφιταλαντεύσεις. Οι φίλοι αυτού του πεπρωμένου, είναι απαραίτητο, αυτόν τον μήνα, να συμβουλευτούν τις συντρόφους τους, ώστε να αποφύγουν λάθη… μη αναστρέψιμα.

TIP :
Εμπιστευθείτε τη ''γυναικεία δύναμη'' και κάντε οδηγό σας την διαίσθηση και το ένστικτο…

ΤΥΧΕΡΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΓΙΑ ΣΑΣ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΙΟΥΛΙΟ: 1, 2, 3, 5, 10, 19

ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ 3
Ο μήνας αυτός θα σας δώσει ότι το καλύτερο: επίτευξη στόχων σε συναισθηματικό και επαγγελματικό περιβάλλον, δημιουργικότητα κι εξέλιξη σε κάθε τομέα της ζωής σας. “Αδράξτε” κάθε ευκαιρία που θα παρουσιάζεται μπροστά σας κι αν είσαστε μόνοι/ες, αυτό μεταφράζεται σε μια πολύ ενδιαφέρουσα γνωριμία με προοπτικές…
Όσο κι αν πιέζεστε οικονομικά, μην ανησυχείτε καθώς λύσεις θα προκύψουν σχεδόν από το πουθενά!

TIP :
Βγείτε, γλεντήστε, διασκεδάστε, εκφραστείτε, «αφεθείτε» στην χαρά, στην ξεγνοιασιά.

ΤΥΧΕΡΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΓΙΑ ΣΑΣ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΙΟΥΛΙΟ: 3, 5, 18, 19, 27

ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ 4
Σταματήστε να κοιτάτε πίσω ή να ασχολείστε με το παρελθόν. Ο μήνας Ιούλιος υπόσχεται πολλές όμορφες, δυνατές κι ευνοϊκές ημέρες, αρκεί να το θελήσετε. Τολμήστε να πάρετε αποφάσεις που οδηγούν σε λύσεις και δείξτε αποφασιστικότητα. Στα ερωτικά σας όσοι είστε σε μία σχέση που δοκιμάστηκε φαίνεται ότι ξεπερνάτε τα εμπόδια και προχωράτε μπροστά. Οι αδέσμευτοι απλά στήστε “καρτέρι” και τα μάτια… ανοιχτά!!!

TIP :
Διεκδικήστε με ισχύ όσα επιθυμείτε και πιστέψτε ότι η νίκη είναι με το μέρος σας. Μην προσκολλείστε στα υλικά αγαθά… μόνο.

ΤΥΧΕΡΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΓΙΑ ΣΑΣ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΙΟΥΛΙΟ: 4, 5, 8, 17, 26, 35

ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ 5
Σταθείτε λίγο προσεχτικοί φίλες/οι αυτού του πεπρωμένου, τον μήνα Ιούλιο. Το παιχνίδι παίζεται στο παρασκήνιο, προφυλάξτε τους εαυτούς σας από “άσπονδους” φίλους και περίπλοκες καταστάσεις. Κρυφά λόγια, πισώπλατες “συζητήσεις” και κουτσομπολιά, σας βλάπτουν στον εργασιακό σας χώρο. Με λίγα λόγια προσέξτε τις ίντριγκες και τα συντροφικά… μαχαιρώματα καθώς οι καλοθελητές δίνουν και παίρνουν!!! Θα ήταν ορθό να αποφύγετε τις ερωτικές… παρασπονδίες αφού οι κρυφές επιθυμίες σας θα ‘ναι πολλές αλλά καλό είναι να μην βγουν στην επιφάνεια, οδηγώντας την libido σας σε… λάθος μονοπάτια!!!

TIP :
Βάλτε… φαντασία… κάντε το με διαίσθηση, αναζητήστε τις πιο κρυφές και μυστικιστικές σας πλευρές… πείτε όχι σε φοβίες και φαντασιοπληξίες!!!

ΤΥΧΕΡΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΓΙΑ ΣΑΣ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΙΟΥΛΙΟ: 1, 5, 10, 18, 19, 28

ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ 6
Θα έχετε μια τάση να απομονωθείτε τον μήνα αυτό φίλες/οι. Μόνο να μην το παρακάνετε. Η μοναχικότητα είναι ιδανική για να αφουγκραστείτε τον εαυτό σας, όμως η μοναξιά θα σας πάει πίσω. Φαίνεται ότι η αισθηματική σας ζωή δεν σας ικανοποιεί, γι΄ αυτό καλό είναι να αποφασίσετε τι θέλετε, τι ζητάτε και τι μπορείτε να δώσετε.

Κάντε υπομονή σε ένα εργασιακό ζήτημα αφού αναμένετε κάποιο εμπόδιο στην εξέλιξη των επαγγελματικών σας σχεδίων. Αν χρειάζεστε καθοδήγηση, απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό (δικηγόρο, λογιστή). Προσέξτε λίγο την υγεία σας, καθώς οι άμυνές σας είναι πεσμένες λόγω στρες.

TIP :
Μην είστε ισχυρογνώμονες και διαχειριστείτε προσωπική και επαγγελματική ζωή με ωριμότητα και φρόνηση.

ΤΥΧΕΡΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΓΙΑ ΣΑΣ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΙΟΥΛΙΟ: 2, 5, 6, 9, 11, 20

ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ 7
Έχει έρθει η ώρα να βάλετε την ζωή σας, την καθημερινότητά σας… σε μια τάξη. Αναζητήστε την ισορροπία μεταξύ της κοινωνικής σας ζωής και της ανάγκης σας για ησυχία και απομόνωση. Αποφύγετε να είστε μεροληπτικοί και σε μερικές περιπτώσεις άδικοι με τους άλλους, αλλά αντίθετα φροντίστε να έρθετε σε μια συνεννόηση και διάλογο όσοι από σας αντιμετωπίζετε νομικά ζητήματα.

Είναι φρονιμότερο να προτιμήσετε το δρόμο του συμβιβασμού, όπου αυτό είναι εφικτό. Η δικαιοσύνη θα αποδοθεί ούτως ή άλλως.

Οι φοιτητές που ανήκουν σε αυτό το πεπρωμένο θα έχουν επιτυχίες στις εξετάσεις τους αρκεί να ακολουθήσουν ένα σωστό πρόγραμμα μελέτης. Γενικά υπάρχει αρκετή εύνοια σε θέματα που αφορούν γνώση, εκπαίδευση, παιδεία, Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

TIP :
Προστατέψτε ότι πρέπει να μείνει κρυμμένο. Μην αντιδικείτε χωρίς λόγο και βρείτε την χρυσή τομή σε κάθε διαφωνία.

ΤΥΧΕΡΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΓΙΑ ΣΑΣ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΙΟΥΛΙΟ: 5, 7, 11, 14, 23, 32

ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ 8
Νέα ξεκινήματα στα επαγγελματικά σας… Καινούρια δουλειά? Όπως και να έχουν τα πράγματα βρίσκεστε σε σημείο που πρέπει να πάρετε πρωτοβουλίες να κάνετε μία νέα αρχή να προωθήσετε την εικόνα σας.

Επιλέξτε σωστά τον στόχο και την πιο αποδοτική “αρένα” κι εφορμήστε ακάθεκτοι. Προσοχή σε υπερβολές και γρήγορα συμπεράσματα γιατί το ”έξυπνο πουλί από τη μύτη πιάνεται”. Αν κάτι που προσπαθείτε αναβάλλεται, μην επιμείνετε περαιτέρω… “Κάθε εμπόδιο για καλό” όπως λένε. Στα ερωτικά σας αποφύγετε τα περίπλοκα σενάρια, τις κρυφές σχέσεις.

TIP :
Καθορίστε σωστά τι θέλετε να κάνετε και τον τρόπο που θα το πετύχετε. Μην “περιπλανιέστε” άσκοπα…

ΤΥΧΕΡΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΓΙΑ ΣΑΣ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΙΟΥΛΙΟ: 1, 5, 8, 14, 23, 41

ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ 9
Έχετε κάθε λόγο να αισθάνεστε ότι η επιτυχία… σας χτυπά την πόρτα!!! Μετά από ένα διάστημα που προσπαθήσατε αρκετά, τώρα θα δείτε να ολοκληρώνεται αισίως κάθε σχέδιό σας. Επαγγελματικά ίσως ήρθε η ώρα για μια “αναβάθμιση” ή για αλλαγή δουλειάς και μετάβαση σε ένα νέο μοντέλο εργασίας, που σας ικανοποιεί βαθύτατα.

Οι δεσμευμένοι βιώνετε την σχέση ή τον γάμο σας σαν κάτι που σας γεμίζει πληρότητα καθώς υπάρχει άριστη επικοινωνία. Οι ελεύθεροι καλό θα είναι να βρίσκονται σε εγρήγορση καθώς οι συνθήκες τώρα ευνοούν μια πολύ καλή σχέση. Όσοι από σας σχεδιάζουν διακοπές, ας επιλέξουν να τις κάνουν τον μήνα αυτό, κυρίως αν είναι να κάνουν ταξίδι σε θάλασσα.

TIP :
Η ανταμοιβή για όσα περάσατε είναι… εδώ. Ένας κύκλος κλείνει με επιτυχή έκβαση. Οικονομικά οφέλη.

ΤΥΧΕΡΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΓΙΑ ΣΑΣ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΙΟΥΛΙΟ: 5, 8, 9, 17, 21, 26





Μάνου Μηκίδη 

Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Βιβλιοθεραπεία: Όταν οι γιατροί συνταγωγραφούν βιβλία.....!!!!!!!!!

Η δύναμη του βιβλίου δεν είναι κάτι καινούριο. Η ανάγνωση μπορεί να μας ταξιδέψει, να μας συγκινήσει, να μας προβληματίσει, να μας μορφώσει και να μας κάνει σοφότερους. Μπορεί όμως μας θεραπεύσει; Με το άγχος και την κατάθλιψη να αυξάνονται με γοργούς ρυθμούς στις ανεπτυγμένες χώρες, αυτό είναι σίγουρα ένα μεγάλο στοίχημα. Θα μπορούσε να είναι ένα μέσο παροχής θεραπευτικών υπηρεσιών σε μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων, τα προβλήματα των οποίων βρίσκονται ακόμα σε μέτρια ένταση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας πάνω από 350 εκατομμύρια άνθρωποι όλων των ηλικιών υποφέρουν από κατάθλιψη. Λιγότεροι από τους μισούς λαμβάνουν κάποιου είδους θεραπεία. Ακόμη λιγότεροι έχουν πρόσβαση σε ψυχοθεραπεία.

Το 2003, ένας ψυχίατρος από την Ουαλία, Ο Δρ Neil Frude, παρατήρησε πως πολλοί ασθενείς, απογοητευμένοι από τις μακρές λίστες αναμονής για ψυχοθεραπεία, ξεκίνησαν να διαβάζουν μόνοι τους για την κατάθλιψη. Και πολλά από τα βιβλία αυτοβοήθειας που κυκλοφορούν στο εμπόριο, φαίνεται πως σε πολλές περιπτώσεις βοηθούν.

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Αγγλίας θέτει από φέτος σε εφαρμογή ένα πρόγραμμα βασισμένο στην ιδέα του Δρ Frude. Επιτρέπει πλέον στους γιατρούς να συνταγογραφούν βιβλία. Το καινοτόμο στοιχείο είναι πως οι γιατροί δεν προτείνουν απλώς αλλά συνταγογραφούν τα βιβλία αυτοβοήθειας σε ασθενείς με ήπια ή μέτρια προβλήματα άγχους και κατάθλιψης. Η συνταγή εκτελείται στην τοπική βιβλιοθήκη, από όπου ο ασθενής φεύγει, όχι με μια σακούλα φάρμακα, αλλά με ένα βιβλίο!

Η πρωτοποριακή αυτή ιδέα ανοίγει μια νέα οπτική στην ψυχοθεραπεία. Επιτρέπει στους ασθενείς να πάρουν οι ίδιοι τον έλεγχο της ζωής και των προβλημάτων τους και να αυτενεργήσουν για την βελτίωση της ψυχικής τους υγείας, με οδηγό βιβλία αυτοβοήθειας με αναγνωρισμένο επιστημονικό κύρος και αξία. Βέβαια, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε πως αυτή η μέθοδος προφανώς δεν ενδείκνυται - ή τουλάχιστον δεν μπορεί να λειτουργήσει αυτόνομη - σε ασθενείς με έντονα ψυχιατρικά προβλήματα. Σε κάθε περίπτωση ο ειδικός ψυχικής υγείας είναι αρμόδιος να κρίνει την ένταση των προβλημάτων του ασθενή και να προβεί στην κατάλληλη θεραπεία. 

Στην πρακτική άσκηση της ψυχοθεραπείας ωστόσο, παρατηρώ πως λειτουργεί και το αντίθετο. Οι ίδιοι οι πελάτες μου, μου προτείνουν συχνά βιβλία που τους έχουν βοηθήσει, προκειμένου να τα συστήσω με τη σειρά μου σε άλλους ανθρώπους. Και το κάνω, αφού τα διαβάσω και η ίδια. Η προσωπική μου εκτίμηση λοιπόν είναι πως ναι, η ανάγνωση βοηθάει στην εξομάλυνση των ψυχικών και προσωπικών προβλημάτων που μας ταλανίζουν. 

Είναι απαραίτητο, όμως, να μπορούμε ως ειδικοί ψυχικής υγείας, να συστήσουμε το κατάλληλο βιβλίο για κάθε άτομο. Το βιβλίο εκείνο που μπορεί να του ανοίξει ένα παράθυρο, εκεί που ο ίδιος έχει κλείσει όλες τις πόρτες.

Βασισμένο στο άρθρο : 





http://www.flowmagazine.gr

Γιατί να πάψεις να κατηγορείς τους γονείς σου.....!!!!!

Έχεις ποτέ σκεφτεί πως μάλλον πρέπει να πάψεις να κατηγορείς τους γονείς σου για οτιδήποτε δεν πηγαίνει όπως θα ήθελες ή φανταζόσουν στη ζωή σου, ειδικά να έχεις προ πολλού ενηλικιωθεί;

Είναι σύνηθες να ανατρέχουμε στην παιδική ηλικία και να κρίνουμε τους γονείς για τη συμπεριφορά και τις επιλογές τους προσπαθώντας να τους ρίξουμε όλη την ευθύνη για όσα μας συμβαίνουν. Ιδού μερικοί λόγοι για να πάψεις να το κάνεις...

Είσαι ενήλικας
Ο πρώτος και κύριος λόγος για να πάψεις να τους κατηγορείς είναι πως βρίσκεσαι κι εσύ στην ίδια θέση που βρίσκονταν πριν χρόνια κι αυτοί. Είσαι σίγουρη για τις κινήσεις και τις επιλογές σου; Γνωρίζεις αν μετά από 30 χρόνια τα δικά σου παιδιά έχουν αντίστοιχα παράπονα από εσένα; Δεν είναι και τόσο ώριμο να τους κρίνεις και να τους κατακρίνεις αλλά να κοιτάξεις πώς θα δομήσεις εσύ τη ζωή σου προς το καλύτερο.

Έκαναν ότι καλύτερο μπορούσαν
Τα παιδιά δεν έρχονται με οδηγίες χρήσης, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Δεν υπάρχει απόλυτος οδηγός σωστών γονέων. Στις περισσότερες περιπτώσεις - εκτός λυπηρών εξαιρέσεων- το κίνητρο των γονιών για τα πάντα είναι αγάπη.

Όλοι κάνουν λάθη, ακόμη κι αυτοί
Είναι άδικο να κατηγορείς τους γονείς για λάθη που τυχόν έκαναν. Όταν είμασταν παιδάκια τους βλέπαμε σαν παντοδύναμους και φωστήρες. Μεγαλώνοντας τους κατεβάσαμε από το βάθρο αυτό διαπιστώνοντας πως είναι κι αυτοί άνθρωποι με αδυναμίες κι ελαττώματα, όπως κι εσύ άλλωστε. Δεν υπάρχει αλάθητο, αυτό να το θυμάσαι.

Μη ρίχνεις αλλού τις ευθύνες
Είναι εύκολο να κατηγορούμε τους γονείς για τα λάθη μας και τις επιλογές μας. Κι αν κάτι τέτοιο στην περίοδο της εφηβείας μπορεί ίσως να δικαιολογηθεί, στην ενήλικη ζωή είναι άδικο και ανεπίτρεπτο. Μάθε να αναλαμβάνεις τις ευθύνες των πράξεών σου δίχως να ψάχνεις εξιλαστήρια θύματα.

Η δύναμη της συγχώρεσης είναι μεγάλη
Ναι, οι γονείς μπορεί να έκαναν λάθη κατά καιρούς αλλά όπως τονίσαμε παραπάνω, είναι άνθρωποι κι ως άνθρωποι κάνουν λάθος. Μην κολλάς στο παρελθόν, συγχώρεσε τους και προσπάθησε να διορθώσεις τα πράγματα. Τα απωθημένα κι ο θυμός μόνο ένταση και τοξικά συναισθήματα μπορούν να αποφέρουν.

Ποιός είπε πως οι γονείς είναι τέλειοι;
Κανείς δεν είναι τέλειος και οι γονείς δεν αποτελούν εξαίρεση. Ακόμη κι αν έχουν διαβάσει δεκάδες βιβλιά κι αν έχουν παρακολουθήσει σεμινάρια διαπαιδαγώγησης, το πιο πιθανό είναι να μη φτάσουν ποτέ την τελειότητα, γι΄αυτό μην το απαιτείς.

Μην κολλάς στο παρελθόν
Ίσως οι γονείς να έκαναν μεγάλα λάθη που όντως επηρεάζουν στην ενήλικη ζωή σου. Ωστόσο, η προσκόλληση στο παρελθόν δε βοηθά και πάνω απ΄όλα δεν είναι υγιής πρακτική. Αν θέλεις να είσαι ευτυχισμένη ξεκόλλα από το παρελθόν και ζήσε το παρόν.





Γραφολογία : Μια ξεχωριστή μέθοδος αυτογνωσίας....!!!!!

H ανάλυση του γραφικού χαρακτήρα μπορεί να ερμηνεύσει την προσωπικότητα ενός ατόμου. Δες πίσω από τα γράμματα, τα σημεία στίξης και τον τρόπο που τα τοποθετείς πάνω στο χαρτί, και μάθε τι αποκαλύπτουν για εσένα.

Γράφοντας ένα γράμμα, ουσιαστικά ζωγραφίζουμε ένα πορτρέτο της προσωπικότητάς μας, αφού ο γραφικός χαρακτήρας μας φανερώνει διαφορετικές πτυχές του εαυτού μας. Ο τρόπος που γράφουμε, το μέγεθος των γραμμάτων, η κλίση τους, τα κενά μεταξύ των λέξεων και των γραμμών αποκαλύπτουν στοιχεία της ιδιοσυγκρασίας και της ψυχοσύνθεσής μας.

Ο Ιταλός φιλόσοφος Camillo Baldi ήταν από τους πρώτους που ασχολήθηκαν με τη γραφολογία και εξέδωσε μια μελέτη σχετικά με το θέμα το 1622. Τρεις αιώνες αργότερα ο Ελβετός συγγραφέας, φιλόσοφος και ψυχαναλυτής Μax Pulver έγραψε το βιβλίο «Symbolism of Handwriting», το οποίο και αναφερόταν στη συμβολική αξία του γραφικού χαρακτήρα.

Σήμερα η γραφολογία χωρίζεται σε δύο είδη : τη δικαστική γραφολογία, αντικείμενο της οποίας είναι η πιστοποίηση μιας υπογραφής ή ενός κειμένου, και την αναλυτική, η οποία χρησιμοποιείται για την ανάλυση της προσωπικότητας του γράφοντος. Στην αναλυτική γραφολογία ο γραφολόγος, μελετώντας τη διάσταση των γραμμάτων, τον τρόπο που είναι τοποθετημένα στη σελίδα, την κλίση, τη μορφή και τη σύνδεσή τους, ουσιαστικά «διαβάζει» την προσωπικότητα του καθενός.

1. Τι αποκαλύπτει ο γραφικός χαρακτήρας μας
Γενικά τα μεγάλα γράμματα φανερώνουν ισχυρή προσωπικότητα, αλλά και άτομο που αποζητά την προσοχή των άλλων ή που προσποιείται ότι έχει υπερβολικά μεγάλη αυτοπεποίθηση. Έχει παρατηρηθεί, πάντως, ότι ο γραφικός χαρακτήρας διάσημων και ισχυρών ανθρώπων συνδέεται με γράμματα μεγάλου μεγέθους, τα οποία εκφράζουν περηφάνια, εξωστρέφεια αλλά και γενναιοδωρία. Αντίθετα, τα μικρά γράμματα είναι δείκτης χαρακτηριστικών όπως η εσωστρέφεια, η διακριτικότητα, η ταπεινότητα και η σεμνότητα. Επίσης, φανερώνουν άνθρωπο συγκεντρωμένο, που δεν του αρέσουν οι βιαστικές ενέργειες ή αποφάσεις και προτιμά να επεξεργάζεται τα πράγματα σε βάθος. Ίσως τον χαρακτηρίζουν σε υπερβολικό βαθμό η σεμνότητα και συχνά η συγκρατημένη και αμήχανη στάση απέναντι στις προκλήσεις.

2. Η σημασία της κλίσης
Αν τα γράμματα γέρνουν δεξιά, αυτή η κλίση υποδηλώνει έναν ανοιχτό χαρακτήρα και ένα άτομο κοινωνικό, που κάνει εύκολα σχέσεις και δεν λέει «όχι» σε νέες εμπειρίες. Τα γράμματα με κλίση προς τα αριστερά, από την άλλη, δηλώνουν μοναχικότητα και μια τάση για απομόνωση. Τα άτομα που γράφουν έτσι θέλουν να βρίσκονται στο παρασκήνιο και όχι στη σκηνή. Έχει παρατηρηθεί, επίσης, ότι έντονη κλίση έχουν τα γράμματα μελαγχολικών ατόμων. Γράμματα, πάλι, χωρίς καθόλου κλίση, συμβολίζουν λογική και πρακτικό πνεύμα και φανερώνουν άτομο που μπορεί να χαλιναγωγεί το συναίσθημά του.

3. Τι υποδηλώνει η θέση
Όταν το κενό που αφήνεται στο δεξί μέρος της σελίδας είναι μεγάλο, σημαίνει ότι υπάρχει φόβος και επιφυλακτικότητα προς το μέλλον και το άγνωστο. Αντίθετα, ένα μικρό κενό δεξιά μαρτυρά έναν άνθρωπο δραστήριο, που κοιτάζει μπροστά και ανυπομονεί για το μέλλον. Το αριστερό κομμάτι της σελίδας, πάλι, συμβολίζει το παρελθόν. Ένα μικρό κενό σε εκείνο το σημείο δείχνει ότι δεν μπορούμε να αποδεσμευτούμε εύκολα από τα παλιά.

4. Τι αποκαλύπτει η πίεση
Η μεγάλη πίεση με το μολύβι ή το στυλό δηλώνει πιθανότατα αυθόρμητο και οξύθυμο χαρακτήρα. Η ήπια πίεση στο χαρτί φανερώνει έναν τύπο χαλαρό και ήρεμο, που δεν του αρέσει να πηγαίνει ενάντια στο ρεύμα.

5. Η σπουδαιότητα της πυκνότητας
Η πυκνότητα του κειμένου και τα μικρά κενά ανάμεσα στις λέξεις φανερώνουν ικανότητα στην επικοινωνία, ενέργεια και ανάγκη για ανθρώπινη επαφή. Ένα αραιό κείμενο που χαρακτηρίζεται από μεγάλα κενά ανάμεσα στις λέξεις είναι χαρακτηριστικό δείγμα γραφής εσωστρεφών ατόμων.

6. Τι φανερώνει το ύφος των γραμμάτων
Τα στρογγυλά γράμματα 
Αποκαλύπτουν χαρακτηριστικά όπως η ειλικρίνεια και η δημιουργικότητα.

Τα μυτερά γράμματα
Αντιπροσωπεύουν χαρακτηριστικά όπως η περιέργεια, η ένταση και η εξυπνάδα.

Τα καλλιγραφικά γράμματα 
Φανερώνουν άτομο με μεγάλη φαντασία, κοινωνικότητα αλλά και ευαισθησία απέναντι στην κριτική.

7. Το ύψος των γραμμάτων
Μεγάλη σημασία δίνουν οι γραφολόγοι στο ύψος των γραμμάτων. Τα χωρίζουν σε τρεις ζώνες - άνω, μεσαία, κάτω - και μελετούν τη θέση τους και το χώρο που καταλαμβάνει κάθε ζώνη στο γραπτό. Σύμφωνα με τους γραφολόγους, η μεσαία ζώνη έχει να κάνει με το εγώ, το άτομο, το παρόν, τη λογική και την καθημερινότητα. 

Η άνω ζώνη με το πνεύμα, το ταλέντο, τη φαντασία και τις φιλοδοξίες, και η κάτω ζώνη με το ένστικτο, τη σεξουαλική απόλαυση, τον υλισμό και το υποσυνείδητο. Με την άνω ζώνη σχετίζονται τα γράμματα β, δ, ζ, λ και ξ, με την κάτω ζώνη τα γράμματα γ, μ, ρ, φ, χ και ψ, και με τη μεσαία όλα τα υπόλοιπα. 

Όταν, λοιπόν, τα γράμματα της άνω ζώνης είναι μεγάλα και ψηλά, φανερώνουν χαρακτήρα φιλόδοξο και αισιόδοξο. Ένα πανύψηλο ζ, όμως, μπορεί να υποδηλώνει και μη ρεαλιστικούς στόχους ή έναν άνθρωπο που ονειροβατεί. Αντίθετα, αν τα γράμματα της άνω ζώνης είναι μικρά, τότε το άτομο αυτό δεν έχει όνειρα ή φιλοδοξίες. 

Η μικρή μεσαία ζώνη, υποστηρίζει ο Μax Pulver, φανερώνει άτομο συγκεντρωμένο, που δίνει σημασία στη λεπτομέρεια. Η μεγάλη κάτω ζώνη συνδέεται με την έντονη επιθυμία για απόκτηση χρημάτων και υλικών αγαθών αλλά και με την τονισμένη επιθυμία για σεξ. Τέλος, όταν στις τρεις αυτές ζώνες υπάρχει ισορροπία, τότε και το άτομο χαρακτηρίζεται από ισορροπία και εσωτερική αρμονία.

8. Η ταχύτητα και η σημασία της
Το γρήγορο γράψιμο φανερώνει ένα άτομο ανυπόμονο, κάποιο που δεν του αρέσει να χάνει τον καιρό του, που απεχθάνεται τις καθυστερήσεις.

Το αργό γράψιμο δείχνει οργανοτικότητα και μεθοδικότητα.

Τι αποκαλύπτει η κίνηση των γραμμών

Η φράση που γράφεται στο χαρτί και έχει τάσεις «απογείωσης», δηλαδή τείνει προς τα πάνω, είναι ένδειξη αισιοδοξίας και καλής ψυχικής διάθεσης. Αντίθετα, αν το γραπτό κάνει βουτιά προς τα κάτω, πιθανότατα αποκαλύπτει ψυχολογική κούραση.

Μπορείτε κι εσείς να αναλύσετε (ερασιτεχνικά) το γραφικό χαρακτήρα σας. Αρκεί να γράψετε ένα κείμενο 100-150 λέξεων σε μια λευκή κόλλα χαρτί χωρίς γραμμές. Στη συνέχεια μπορείτε να αξιολογήσετε τι φανερώνει για σας σύμφωνα με τα παρακάτω βασικά χαρακτηριστικά.





Χρυσάνθη Αγγελοπούλου