Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

Από τη φαντασία στην πραγματικότητα....!!!!!!!

"Θέλω να μιλήσω για τη Φαντασία, τη Θεωρία, και το Γεγονός. Η βάση αυτής της ιδέας είναι ότι τα πάντα έχουν την προέλευσή τους στη φαντασία, που κάποιες τολμηρές ψυχές τολμούν να τα μετατρέψουν σε θεωρία και στη συνέχεια γίνονται αρκετά ισχυρά, ώστε να μετατραπούν σε πραγματικότητα.

Η ιδέα της προσεδάφισης στη Σελήνη, η επικοινωνία μέσω φαξ, τα ταξίδια με υπερηχητικά αεροσκάφη ή τα συνθετικά ρούχα, ήταν πριν από κάποιο καιρό, καθαρή φαντασία. Σήμερα, σχεδόν θεωρούνται κοινότυπα. Γιατί; Πώς έγιναν όλα αυτά τα πράγματα;

Φαντασία
Ολόκληρο το σύμπαν είναι γεμάτο με υλικό σκέψης - μια δημιουργική μορφή ενέργειας. Η φαντασία είναι μία από τις διανοητικές ικανότητές μας.Μια ενεργή φαντασία είναι σε θέση να δημιουργήσει σαφείς και ζωντανές εικόνες. Το πιο σημαντικό βήμα για την οικοδόμηση της φαντασίας σας είναι ότι δεν θα ασχοληθείτε με το πώς η φαντασία σας θα γίνει πραγματικότητα. Από που θα προέλθουν οι πόροι και τα μέσα δεν αποτελεί απολύτως καμία ανησυχία για εσάς. Αφήστε την εικόνα να εξελιχθεί ελεύθερα στο μυαλό σας. Φτιάξτε την με χρώμα ... αισθάνθείτε, μυρίστε, γευθείτε, αγγίξτε ... όλα μέσω της φαντασίας σας.

Θεωρία
Μόλις οικοδομηθεί η φαντασία σας, μετατρέπεται σε μια θεωρία που ζητά απάντηση σε δύο ερωτήματα : Είστε σε θέση; Είστε πρόθυμοι;

Θα μπορούσατε πολύ εύκολα να σκεφτείτε, "Ναι. Αλλά!" Σε αυτό το σημείο,είναι σημαντικό να θυμάστε ότι βρίσκεστε στο σημείο που καλείστε να περάσετε από τη ζώνη της άνεσής σας, πέρα από τα όρια που σας υπαγόρευε το παλιό σύστημα πεποιθήσεων σας, ... και όποτε συμβαίνει αυτό, η αμφιβολία,ακολουθούμενη αμέσως από τον φόβο, εισέρχεται στην εικόνα. 

Το να είμαστε σε θέση να απαντήσουμε στο ερώτημα αυτό καταφατικά - "Ναι, είμαι σίγουρα σε θέση," δεν σημαίνει ότι πρέπει να ξέρουμε πως ακριβώς θα συμβεί. Δεν υπάρχει κανένας τρόπος που θα μπορούσατε να γνωρίζετε πώς θα συμβεί ...,είναι μια εντελώς νέα εμπειρία. Οι αδελφοί Wright δεν ήξεραν πώς να πετούν όταν φανταζόταν να το κάνουν! Απλώς πίστευαν ότι μπορούσαν.

Η δεύτερη ερώτηση: Είστε πρόθυμοι; Είστε διατεθειμένοι να πληρώσετε το τίμημα; Είστε πρόθυμοι να κάνετε τις θυσίες που θα απαιτηθούν για να κάνετε το όνειρό σας πραγματικότητα; Και ξέρετε ότι θα υπάρξουν θυσίες. Ο μέντορας μου, ο Val Van De Wall μοιράστηκε μαζί μου ότι οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται ότι η θυσία είναι να αποχωριστούν κάτι. Αυτό δεν είναι αλήθεια. Θυσία είναι να αφήνεις κάτι κατώτερης φύσης να φύγει, ώστε να κάνει χώρο για κάτι νέο, υψηλότερης φύσης.

Η στιγμή που θα απαντήσετε - "Ναι, είμαι σε θέση!" και "Ναι, είμαι πρόθυμος..!!" ... η φαντασία σας κινείται προς την επόμενη φάση της δημιουργίας και γίνεται μια θεωρία στη συνείδησή σας και, σε αυτό το σημείο,μετατρέπεται σε σκοπό.

Γεγονός
Η διαδικασία μετατροπής της φαντασίας σας σε γεγονός, είναι έτοιμη να προχωρήσει στο τελικό στάδιο. Καθώς στριφογυρίζετε την εικόνα στο καθολικό υποσυνείδητο μυαλό σας, και εμπλέκεστε συναισθηματικά με την εικόνα, οι νόμοι του σύμπαντος αρχίζουν να εργάζονται για να την μετατρέψουν σε φυσική μορφή. Ο νόμος της αέναης μεταστοιχείωσης παίρνει αυτή την εικόνα και αρχίζει να τη μορφοποιεί μαζί σας και διαμέσου σας.

Οι δόνησεις σας αρχίζουν να αλλάζουν και αυτό προκαλεί την αλλαγή και στη συμπεριφορά σας. Η νέα δόνησή σας δημιουργεί μια δύναμη έλξης και αρχίζει να προσελκύσει σε σας ότι είναι απαραίτητο για την εκπλήρωση της εικόνας. 

Αυτή είναι η ίδια η διαδικασία που μας έβγαλε από την σπηλιά. Αφήστε το μυαλό σας να παίξει και φαντασιώστε μια πολύ καλύτερη μορφή ζωής από ότι σήμερα απολαμβάνετε." 



Μερικά από τα βιβλία του Bob Proctor:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου