Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Χαρτογραφήστε τα συναισθήματά σας και αλλάξτε πορεία.....!!!!!!!!!

Τι θα λέγατε για ένα ταξίδι στον κόσμο των συναισθημάτων μας;  Αν η απάντηση είναι ναι, ίσως η αρχή να ήταν το ξεκαθάρισμα της έννοιας του συναισθήματος. Τι σημαίνει συν το αίσθημα;

Το αίσθημα είναι κάτι ουσιαστικό, είναι η ανόθευτη κατάσταση της ευφορίας επάνω στην οποία αγκυροβολούνται τα θετικά και αρνητικά συναισθήματα.

Στην περίπτωση των συναισθημάτων λοιπόν, το ''συν'' ενεργεί και ως ''μείον'' όταν πρόκειται για οποιοδήποτε αρνητικό αποτέλεσμα, το οποίο ίσως δε φαίνεται εξ αρχής τόσο καθαρά. Ακόμα και τα λεγόμενα ‘θετικά συναισθήματα’, πλησιάζουν περισσότερο τη νοσταλγία, τον υπέρμετρο ενθουσιασμό ή την ανυπομονησία και ενίοτε καταλήγουν στα συγγενικά τους πρόσωπα της λύπης της απογοήτευσης και της αγωνίας. 

Ανακαλύπτετε μία καινούργια αυταπάτη;
Ίσως επίσης να έχετε παρατηρήσει πως τα ''θετικά συναισθήματα'' δε διαρκούν στο χρόνο και καταρρέουν με την πρώτη λογοκρισία;

Είναι καιρός να διαισθανθούμε κάτι βαθύτερο που θα μας ταξιδέψει στο απύθμενο τοπίο της ψυχής μας. Εκεί που μπορούμε να βρούμε ένα ασφαλές λιμάνι για να προσαράξουμε τον ταραγμένο μας νου. Αγκυροβολώντας στη σιωπή και τη γαλήνη της ίδιας μας της ύπαρξης, συνδεόμαστε με την αστείρευτη ενέργεια του Υπέρτατου Ωκεανού, που περνάει τη συνειδητότητά μας στην όχθη της ελευθερίας.

Τότε η ψυχή συνάδει με την ανιδιοτέλειά της και η μεταμόρφωση του εαυτού λαμβάνει χώρα. Συνειδητοποιεί τον εαυτό της και το ρόλο της. Διακρίνει το επόμενο βήμα και το μετατρέπει σε άλμα. Η μέρα της πλέον δε χαρακτηρίζεται από αρνητικά συμβάντα και ο χρόνος γίνεται συνεργάσιμος συνοδοιπόρος της.

Τα κυριότερα αισθήματα της γαλήνης, της αγνότητας, της αγάπης, της σοφίας και της ευτυχίας, αναβλύζουν ως πηγαίες ενέργειες και θα επιτρέπουμε τη μετάδοσή τους ως μουσικά όργανα.

Η μαεστρία της αυτοκυριαρχίας, ενορχηστρώνεται από τη δύναμη της θέλησης και την πίστη ότι μπορούμε να είμαστε σταθερά ευτυχισμένοι. Είσαστε λοιπόν έτοιμοι να προστατεύσετε το ταξίδι σας χαρτογραφώντας τους υφάλους και τους σκοπέλους των θετικών και αρνητικών συναισθημάτων σας;

Η επιλογή είναι δική σας, το ίδιο και το ταξίδι!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου