Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

35 αλήθειες για αυτή τη ζωή που σου ανήκει.....!!!!!!!!

Εγχειρίδια ευτυχίας, βιβλία αυτοβελτίωσης, πρακτικές αυτογνωσίας και η λίστα συνεχίζει... 

Εμείς συγκεντρώσαμε τις δικές μας αλήθειες, για μια ζωή όχι τέλεια, αλλά για μια ζωή που όταν θα έρθει η ώρα να "φύγεις" από αυτό τον κόσμο σίγουρα θα πεις ότι άξιζε που την έζησες... 

1. Έχε ένα πλάνο. Απλά για να το αλλάξεις, αν χρειαστεί, που θα χρειαστεί.

2. Δες τους ανθρώπους γύρω σου. Νιώσε την ευλογία του να είσαι εδώ σήμερα, σε αυτό το χωροχρόνο και αναλογίσου όλα τα θετικά που περιλαμβάνει η ζωή σου.

3. Τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι και χειρότερα.

4. Ξύπνα κάθε πρωί με ένα χαμόγελο και με την όρεξη αλλά και τη διάθεση να κάνεις ότι καλύτερο μπορείς, σε όλους τους τομείς.

5. Αγκάλιασε τα δοθέντα της ζωής σου. Όποια και αν είναι αυτά.

6. Η επιτυχία δεν είναι προορισμός. Και σίγουρα δεν είναι μετρήσιμο μέγεθος.

7. Επανασχεδίασε, ξαναχτίσε αλλά μην παραιτείσαι.

8. Μάθε να χαλαρώνεις και να απολαμβάνεις. Μην αυτομαστιγώνεσαι συνεχώς.

9. Η δουλειά είναι μόνο ένα κομμάτι της ζωής σου. Και όχι το πιο σημαντικό. Να δουλεύεις συστηματικά και σκληρά, και να εμπνέεσαι με το brand για το οποίο δουλεύεις, άλλα μην ταυτίζεσαι και μην εξαρτάσαι συναισθηματικά από την εργασία σου. Στο τέλος της ημέρας, είμαστε όλοι νούμερα μιας εξίσωσης, που αν είναι άλυτη, απλά θα “αποβάλλουν” τον παράγοντα εκείνον που δυσχεραίνει την επίλυση της εξίσωσης. Χωρίς συναισθηματισμούς. Τόσο απλά και τόσο κυνικά.

10. Ουδείς αναντικατάστατος. Ούτε και εσύ. 

11. Να εξαρτάσαι μόνο από τους ανθρώπους της ζωής σου. Και να πληγωθείς, θα έχεις βιώσει και ζήσει. Και αυτή είναι η ειδοποιός διαφορά.

12. Στο τέλος της ζωής σου θα θυμάσαι μόνο τα χαμόγελα, τις αγκαλιές, τις εξομολογήσεις, και τις "μεγάλες", καρμικές συναντήσεις με τους ανθρώπους της καρδιάς σου. 

13. Καμία καριέρα, καμία επιτυχία, καμία οικονομική ασφάλεια δεν συγκρίνεται με μια ευτυχισμένη προσωπική ζωή.

14. Αναζήτησε την αγάπη. Αξίζει να περάσεις μια ολόκληρη ζωή μόνο για να τη βρεις.

15. Βοήθα. Όποτε μπορείς, όσο περισσότερο και όσους περισσότερους μπορείς.

16. Συγχώρεσε, κατανόησε, και μάθε να προχωράς μπροστά. 

17. Μην τα παίρνεις όλα προσωπικά.

18. Αυτή η ζωή δεν έχει πρόβα. Είναι μία. Και καλείσαι να τη ζήσεις.

19. Οι άδικες τακτικές είναι κομμάτι της ζωής. Θα σε μειώσουν, θα σε κακοπληρώσουν, θα σε υποτιμήσουν. Μην χάνεις χρόνο. Μη νιώσεις θλίψη για περισσότερο από μια μέρα. Να είσαι περήφανη. Όρθωσε το ανάστημά σου...

20. Έχει ο καιρός γυρίσματα (μεγάλη σοφία της γιαγιάς). 

21. Όπως και το “κάθε εμπόδιο για καλό”.

22. Όπως και το “όλα εδώ πληρώνονται”.

23. Κανείς δεν μπορεί να σου υποδείξει το πόσο ή το αν αξίζεις. Μην επιτρέψεις σε κανένα να σε κάνει να νιώσεις πως δεν αξίζεις τίποτα.

24. Αντιμετώπισε τα προβλήματα με τη σειρά. Ένα-ένα. Κάθε πρόβλημα έχει τη λύση του. Τα άλυτα προβλήματα είναι αυτά που δεν τα ορίζεις εσύ με απόλυτους όρους. Για αυτά απλά έχε πίστη. Πίστη στο μεγάλο πλάνο της ζωής αναφορικά με εσένα. 

25. Αποδέξου τις αλλαγές. 

26. Όσο ψηλά και αν φτάσεις μην ξεχάσεις από που ξεκίνησες. Μην αλλοιώσεις τις αξίες με τις οποίες μεγάλωσες, και μη γίνεις το αφεντικό που δεν θα ήθελες να έχεις.

27. Βρες χρόνο για εσένα, για όλα όσα αγαπάς, και για τους ανθρώπους της ζωής σου, για την οικογένειά σου (στην οποία οφείλεις το "ζην" και αν ανήκεις στις τυχερές και το "ευ ζην").

28. Συμφιλιώσου με το παρελθόν. Ότι και αν αυτό περιλαμβάνει ότι και αν αυτό σημαίνει.

29. Να είσαι ο εαυτός σου. Εκκεντρική; Boho; Bobo; Ρετρό; Ρομαντική; Hippy-chic; Είσαι μοναδική σε αυτόν τον πλανήτη. Μην το ξεχνάς. Γίνε εσύ. Και μην ξεχνάς, δεν είναι κακό να έχεις τις αδυναμίες σου. Μπορεί να είναι η μόδα, τα ταξίδια, τα παπούτσια, τα βιβλία, το σινεμά, οι "φουσκωμένες" πιστωτικές... Ότι και αν είναι, οι υπερβολές μας είναι ο εαυτός μας στα ακραία του... Ακόμα και αυτό είναι κομμάτι δικό σου. 

30. Θα ωριμάσεις, θα αλλάξεις, αλλά πάντα βαθιά μέσα θα είσαι το παιδί που άφησες.

31. Να προσέχεις τη ψυχή και το κορμί σου. Να τα φροντίζεις, να τα ταΐζεις, να τα περιποιείσαι. Είναι χρέος σου.

32. Να κρατάς την ελπίδα ζωντανή: Το ποτήρι είναι μισογεμάτο.

33. Να κρατάς το χαμόγελο, την πίστη, την καθαρότητα της ψυχής σου. Καμία κρίση, καμία αλλαγή, κανένα πρόβλημα δεν πρέπει να σου τα στερεί. Τα ορίζεις μόνο εσύ.

34. Οι άνθρωποι "φεύγουν" μόνο όταν τους ξεχνάμε. Αλλιώς ζούνε και αναπνέουν μέσα μας. Και γίνονται οι φύλακες- άγγελοι μας.

35. Μπορεί τα λάθη μας να ορίζουν τη μοίρα μας. Χωρίς αυτά όμως τι θα διαμόρφωνε τη μοίρα μας; Μπορεί αν δεν αλλάζαμε πορείες να μην είχαμε ερωτευτεί, να μην είχαμε κάνει παιδιά, και να μην γινόμασταν αυτό που είμαστε... Στην τελική όμως, οι εποχές αλλάζουν. Όπως και οι πόλεις. Άνθρωποι θα μπαίνουν στη ζωή σου και άνθρωποι θα φεύγουν. Αλλά θα είναι πάντα ανακουφιστικό να ξέρεις πως θα είναι πάντα στην καρδιά σου και αν είσαι αρκετά τυχερή θα είναι μόλις μια πτήση μακριά.... 
- Carrie Bradshaw - SATC 





Ευτυχία Φράγκου
shape.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου