Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Οι τρόποι για να βρείτε κίνητρα στη ζωή.....!!!!!!!!!!

Ανακαλύψτε μεθόδους για να θέτετε στόχους και να τους πετυχαίνετε χωρίς να χάνετε τον εαυτό σας και να απογοητεύεστε. 

Μέσα στο 2014 αποφασίσατε να αλλάξετε τη ζωή σας: να βρείτε μια δουλειά με προοπτικές, να αποκτήσετε περισσότερους φίλους και να γνωρίσετε επιτέλους το ταίρι σας. Οι ειδικοί τονίζουν ότι είναι απαραίτητο να προσπαθούμε καθημερινά για να εκπληρώσουμε τους στόχους μας. 

Βέβαια, κάτι τέτοιο δεν πρέπει να μας γίνει εμμονή και να μας δημιουργήσει στρες. Οι αλλαγές, άλλωστε, απαιτούν χρόνο. Παρακάτω θα μάθετε ποιες στρατηγικές μπορείτε να υιοθετήσετε για να πραγματοποιήσετε τις επιθυμίες σας. 

Θέστε προτεραιότητες. 
Σκεφτείτε και καταγράψτε σε ένα χαρτί τι είναι πιο σημαντικό στη ζωή σας. Να είστε ήρεμοι με την οικογένειά σας; Να πετύχετε επαγγελματικά; Να περνάτε όμορφα με παρέα; Τι θέλετε σε αυτή τη φάση που βρίσκεστε; Έχοντας στο νου όλα τα παραπάνω, θα είστε σε θέση να κατανείμετε ανάλογα το χρόνο σας και να πάρετε τις σωστές αποφάσεις.

Ξεκινήστε δραστηριότητες. 
Υιοθετήστε χόμπι που σας κάνουν να περνάτε καλά και να νιώθετε όμορφα. Για παράδειγμα, η γιόγκα και ο διαλογισμός βελτιώνουν την εικόνα που έχουμε για τον εαυτό μας και μας ηρεμούν. Την ίδια ευχαρίστηση προκαλούν ο χορός, η γυμναστική, αλλά και οι ομαδικές δραστηριότητες, όπως η πεζοπορία στη φύση. Εξάλλου, είναι βαρετό να έχουμε μόνο στόχους στο μυαλό μας.

Μάθετε από τις δυσκολίες. 
Οι αλλαγές δεν γίνονται από τη μια στιγμή στην άλλη. Μην ξεχνάτε ότι δεν είναι εύκολο να κάνετε πραγματικότητα τα όνειρά σας. Στην πορεία θα συναντήσετε εμπόδια, μπορεί να έρθετε σε ρήξη με κάποιους ανθρώπους, να πείτε «αντίο» σε άτομα που νιώθετε ότι δεν σας στηρίζουν. Μην απογοητεύεστε. Μέσα από τα εμπόδια που θα συναντήσετε θα μάθετε χρήσιμα πράγματα και θα γνωρίσετε καλύτερα τον εαυτό σας. Αξιοποιήστε τη γνώση ως εφόδιο για να τα καταφέρετε την επόμενη φορά.

Να είστε ευγνώμονες. 
Όταν απογοητεύεστε, επικεντρωθείτε σε όσα έχετε ήδη κατακτήσει και όχι σε αυτά που δεν έχετε καταφέρει ακόμη. Η ευγνωμοσύνη είναι το μονοπάτι που πρέπει να ακολουθήσετε για να γίνετε καλύτεροι άνθρωποι. 

Κάντε υπομονή. 
Είναι φυσικό να θέλετε να υλοποιήσετε αμέσως τους στόχους σας. Όσο δύσκολο κι αν είναι το ταξίδι, απολαύστε το και φροντίστε να περάσετε όμορφα στη διάρκειά του, αντί να επικεντρώνεστε αποκλειστικά στο αποτέλεσμα. Χαρείτε το παρόν. Έτσι δεν θα φαντάζει φοβερή η οποιαδήποτε αποτυχία. 





http://www.elle.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου