Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Ενοχές τέλος : 5 τρόποι για να ζήσετε με χαρά και πάθος....!!!!!!

Έχετε προσπαθήσει να εξετάσετε τις ενοχές σας; Γιατί αισθανόσαστε ένοχη όταν δε θέλετε να πάτε στη δουλειά για μια μέρα; Μήπως δεν αξίζετε ένα ρεπό; Νομίζετε ότι είσαστε “κακός” άνθρωπος; Γιατί νιώθετε άσχημα όταν πληγώνετε τα συναισθήματα ενός άλλου ανθρώπου; Μήπως αυτό προέρχεται από εσωτερική καταπίεση και από στερεότυπα σχετικά με το τι “πρέπει” να κάνουμε σωστά στη ζωή μας;

Εδώ είναι μερικά πράγματα που πρέπει να σκεφτούμε την επόμενη φορά που θα χρειαστεί να πάρουμε μια απόφαση, ενώ η ενοχή θα “σέρνεται” μέσα σας προσπαθώντας να μας πείσει να αλλάξουμε γνώμη :

- Εμπιστευθείτε το αληθινό σας πάθος
Κατά τη λήψη μιας απόφασης, σκεφτείτε για το αν σας υποκινεί το πάθος – μία ειλικρινή βαθιά σας επιθυμία- ή απλά μια εμμονή ή ένα απωθημένο για να γίνει πράξη η απόφαση. Αν ισχύει το πρώτο, προχωρήστε στη λήψη της απόφασης! Αν όχι εγκαταλείψτε την!

- Ακούγοντας το σώμα σας
Τί θα συμβεί αν αφήσετε το σώμα σας να αποφασίσει τι να κάνετε, και όχι το μυαλό σας, το οποίο συχνά λειτουργεί υπό την πίεση των ενοχών; Αν το σώμα σας λέει ότι είστε πολύ κουρασμένοι για να τρέξετε σήμερα και χρειάζεστε να πάρετε έναν υπνάκο, τότε να αφήσετε στην άκρη τα «πρέπει». Είναι τόσο απλό. Ώστε μη φτάσετε στο άλλο άκρο και βγάλετε τον κακό τεμπέλικο εαυτό σας… Σε αυτή την περίπτωση θα σημαίνει έλλειψη κινήτρων και θα πρέπει να το εξετάσετε αλλιώς!

- Σκεφτείτε μακροπρόθεσμα
Όταν αρχίσετε να αισθάνεστε ένοχοι για κάτι, προσπαθήστε να δείτε τι έχει να σας πει αυτό σε βάθος χρόνου. Είναι αυτή η κατάσταση πραγματικά σημαντική για το μεγάλο σχέδιο της ζωής σας; Για τους στόχους σας; Για όλα όσα θέλετε να ζήσετε; Αν όχι, πάρτε μια απόφαση με βάση ό, τι θα ωφελήσει τη ζωή σας στο έπακρο σε μία μακροπρόθεσμη βάση και όχι μόνο πρόσκαιρα στο παρόν.

- Δίνοντας προσοχή στα επίπεδα της ενέργειας σας.
Δεδομένου ότι οι μεγαλύτερες ενοχές προκύπτουν όταν λέτε «όχι» σε κάτι που νομίζετε ότι «θα πρέπει» να κάνετε, είναι καλύτερο να προσπαθείτε να σκεφτείτε τί θα είναι καλύτερο να κάνετε για τα σημερινά επίπεδα ενέργειάς σας. Για παράδειγμα, αν κάποιος σας ζητήσει να βγείτε για ποτό το βράδυ της Δευτέρας, αλλά γνωρίζετε ότι βγαίνοντας τη Δευτέρα χαλάτε το πρόγραμμα του ύπνου σας για ολόκληρη την εβδομάδα, καλύτερα να μην ενδώσετε. Θέτοντας υγιή όρια, προστατεύουμε τα ενεργειακά μας αποθέματα και δίνουμε την ευκαιρία να κάνουν όλοι το ίδιο.

- Πηγές έμπνευσης
Ρωτήστε τον εαυτό σας αν μια εκδήλωση που θέλετε να παρακολουθήσετε ή μια νέα εργασία ή δραστηριότητα που θέλετε να επιλέξετε θα φέρει περισσότερη έμπνευση στη ζωή σας. Εάν ναι, τότε κάντε αυτό που θέλετε!

Τί θα γίνει αν οδηγείσθε από τις αληθινές σας επιθυμίες αντί των ενοχών σας; Τι θα γίνει αν πείτε όχι στα πράγματα που σας εξαντλούν και ναι στα πράγματα που σας ενεργοποιούν;

Αυτό είναι το είδος των κινήτρων που χρειάζεται η καθημερινή μας ζωή. Χρειάζεται να σταματήσουμε να νιώθουμε ενοχές, και αντ’ αυτού, να μάθουμε να “βλέπουμε” και να ζούμε ό, τι δείχνει η προσωπική εσωτερική μας πυξίδα!





Freedigitalphotos
www.inspireyourlife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου