Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

Τι μας επιφέρει η διδασκαλία των Αναληφθέντων Διδασκάλων.....!!!!!!!!!

Άλλες ονομασίες : Δάσκαλοι της Λευκής Αδελφότητας, Πνευματικοί Διδάσκαλοι, Κοσμικοί Διδάσκαλοι

Η πνευματική εξέλιξη όλων των όντων περνάει από πολλές βαθμίδες, από το κοσμικό έως το θεϊκό. Από βαθμίδα σε βαθμίδα ελκύουμε ολοένα και περισσότερη αγάπη, ολοένα και περισσότερο φως, ολοένα και περισσότερο μεγαλείο μέχρι του σημείου να κόψoυμε κάθε δεσμό με το γήινο. 

Νιρβάνα, Σατόρι, Φώτιση, υπάρχουν πολλές λέξεις, που περιγράφουν την κατάσταση της ελευθέρωσης και ολοκλήρωσης της πραγματικής μας ουσίας. Στην Λευκή Αδελφότητα υπάρχουν ολοκληρωμένα όντα, που δρουν από ένα άλλο επίπεδο καθαρού φωτός, τα οποία έζησαν σαν άνθρωποι την υψηλότερη αυτό-πραγμάτωση και δεν χρειάζεται να γεννηθούν ξανά.

Οι άνθρωποι είναι σε θέση να επικοινωνούν με τους αναληφθέντες διδασκάλους. Ο καθένας από αυτούς τους διδασκάλους έχει μια ειδική δόνηση και ένα μήνυμα και μπορεί να μας βοηθήσει για την πνευματική μας εξέλιξη. Είναι μία ανεκτίμητη ευλογία, να έχουμε αυτήν την βοήθεια από «πάνω».

Ποτέ προηγουμένως δεν μας φανερώθηκαν καταστάσεις Καθαρότητας, Ειρήνης, Μεγαλείoυ και Αγάπης χωρίς όρους και η καθοδήγηση πως θα μπορούσαμε με υπομονή και σεβασμό να ενσωματώσουμε αυτές τις ποιότητες βήμα-βήμα στην ζωή μας.

Τα λόγια και οι ενέργειες των Διδασκάλων είναι γνωστά στην ψυχή μας και δεν αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της. Ο υλικός κόσμος όμως, στον οποίο ζούμε μας απομακρύνει από τις βαθιές αλήθειες που ήδη γνωρίζουμε, μας παραπλανά και μας εξουσιάζει. Συνεχώς προσπαθούμε για υλικά οφέλη, και ξεχνάμε ποιοι πραγματικά είμαστε.

Νομίζουμε ότι διαρκώς φταίει κάποιος άλλος για τα προβλήματα που μας δημιουργούνται και δεν ψάχνουμε στο βάθος του εαυτού μας να βρούμε την πραγματική αιτία των προβλημάτων, που ξεκινά από τον ίδιο μας τον εαυτό.

Κανένα μήνυμα των Διδασκάλων, δεν μας είναι εντελώς άγνωστο. Και όταν διαβάζουμε αυτά τα μηνύματα που δόθηκαν μέσω channeling σε άλλους ανθρώπους, που οι δονήσεις τους έχουν φτάσει σε υψηλότερο επίπεδο, ώστε να συλλαμβάνουν αυτά τα μηνύματα, καταλαβαίνουμε αμέσως ότι είναι αληθινά, γιατί αντιπροσωπεύουν την ουσία του Ανώτερου Εαυτού μας, αλλά πολλές φορές δεν θέλουμε να το παραδεχθούμε, παρακινούμενοι από τα ελαττώματα του κατώτερου εαυτού μας, που τον έχουμε αφήσει να εξουσιάζει την ζωή μας, σαν να είναι αυτός ο Αρχων της Υπαρξης.

Αν αφήσουμε τον Ανώτερο Εαυτό μας να εκδηλωθεί στην ύλη, αν τον αφήσουμε να μας καθοδηγεί και να φωτίζει τον δρόμο μας, τότε όλοι μας θα εκδηλώσουμε τα θεϊκά χαρίσματα του Εαυτού μας, σαν ολότητα, και θα ζούμε σύμφωνα με τον Θεϊκό Νόμο, που περικλείει όλες τις ποιότητες, για τις οποίες μας μιλούν οι Διδάσκαλοι της Σοφίας και που στην ουσία είναι οι βασικές προϋποθέσεις για μια ευτυχισμένη ζωή, για μια αληθινή ζωή, γεμάτη από αυτές τις εμπειρίες που μας δίνουν την δυνατότητα να εξελιχθούμε και να προχωρήσουμε σ' ένα επόμενο στάδιο, αυτό της αυτό-πραγμάτωσης, της εκδήλωσης και της μετουσίωσης.

Μέσα από όλη μας την διαδρομή προς την ατομική εξέλιξη θα συναντήσουμε παγίδες, που μπορεί να μας βγάλουν προσωρινά από τον δρόμο μας. Αν όμως έχουμε καλέσει τον Ανώτερο Εαυτό μας να μας καθοδηγεί, να είστε σίγουροι, ότι τα εμπόδια και οι παγίδες θα είναι παροδικά. 

Γιατί θα κατανοούμε ότι η δική μας εξέλιξη δεν επιδέχεται συγκρίσεις και υποβολές από κατώτερα συναισθήματα, όπως εγωισμός, ζήλια, μίσος, φόβος. Εχουμε όπλα να πολεμήσουμε, όχι τους άλλους, αλλά αυτά τα δικά μας κατώτερα ένστικτα. Πρέπει όμως πρώτα να τα αποδεχθούμε. Να κατανοήσουμε ότι είναι δικά μας, γιατί αλλιώς θα νομίζουμε ότι προέρχονται από τους άλλους και ότι δεν ανήκουν σε εμάς. 

Μια ειλικρινής ενδοσκόπηση των προθέσεών μας, θα μας φέρει σίγουρα αντιμέτωπους με τις ανασφάλειες και τους φόβους μας και έτσι, αφού τους αντιληφθούμε, θα τους εξουδετερώσουμε και θα αφήσουμε χώρο για την εκδήλωση του φωτός και της αγάπης.

"Ο Εσωτερισμός και οι σχολές του τοποθετούν μπροστά μας την μεγαλύτερη παγίδα που μπορεί να υπάρξει: την αφύπνιση και την γιγάντωση της χειρότερης μορφής εγωισμού, του πνευματικού εγωισμού. 

Ο πνευματικός εγωισμός καλλιεργεί την ακαταδεξία, τον ελιτισμό, την χωριστικότητα, το μονοπώλιο της σωτηρίας, πράγματα που διασαλεύουν την ενότητα τον Όντων την οποία πρεσβεύει η Λευκή Αδελφότητα. 

Αυτές είναι οι θέσεις της Αδελφότητας και για όσους ψάχνουν να την βρουν, ένας μόνο δρόμος υπάρχει. Αυτός ο δρόμος δεν ακολουθείται με παροτρύνσεις του τύπου "θα πρέπει να γίνεται καλοί ή ανεκτικοί, θα πρέπει να αποκτήσετε κατανόηση κλπ." Εάν ξεκινήσετε με παροτρύνσεις άλλων, τότε χάσατε για πάντα την πραγματική σας ευκαιρία που σας ανήκει. Ο δρόμος είναι ένας και ή τον θέλει κανείς ή δεν τον θέλει. Την απάντηση θα την βρείτε μέσα σας και όχι έξω από εσάς.

Ξεκινώντας την έρευνα του εαυτού σας, αυτό το "θέλεις ή δεν θέλεις αυτόν τον δρόμο" θα αλλάξει πολλές φορές, γιατί σε κάθε γωνία του λαβύρινθου της ψυχής παραμονεύει και ένας Μινώταυρος. Ο ηρωικός Θησέας κουράστηκε παλεύοντας για να σκοτώσει έναν μόνο Μινώταυρο. Πόσο μάλλον εσείς που θα συναντήσετε πολλούς Μινώταυρους. Κάθε φορά που θα σκοτώνετε έναν Μινώταυρο θα μπαίνει και περισσότερο φως στον λαβύρινθο της ψυχής σας.

Θα πρέπει όμως να προμηθευτείτε δύο βασικά όπλα και έναν ισχυρό βοηθό. Το πρώτο όπλο με το οποίο πρέπει να εξοντώσετε κάθε έναν από τους Μινώταυρους σας είναι το ξίφος που ονομάζεται ΘΕΛΗΣΗ. Αυτό είναι και το όπλο που θα σας κουράσει. Το δεύτερο όπλο είναι η ασπίδα που θα σας κάνει αόρατο και συνεπώς άτρωτο και αυτό είναι η ΣΟΦΙΑ. Και ο βοηθός σας είναι ο Ανώτερος Εαυτός σας που γνωρίζει τους δαιδάλους της ψυχής και σας προμηθεύει με το κατάλληλο όπλο..."

"O Διδάσκαλος ΔΙΑΣ"
(απόσπασμα από το βιβλίο «Σύγχρονες Επιστολές των Διδασκάλων της Σοφίας» του Roger de Pins - Eκδόσεις ΤΕΤΡΑΚΤΥΣ)




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου