Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Πώς να αυξήσουμε την πνευματική μας ευστροφία....!!!!!!!!

Η λέξη ευστροφία αποδίδεται ετυμολογικά ως η ιδιότητα των ατόμων να διαθέτουν ταχύτητα αντίληψης και να μπορούν να προσφέρουν λύσεις.

Συχνά συνδέεται με το να είναι κάποιος ετοιμόλογος. Ωστόσο, η ευστροφία μπορεί να παρερμηνευθεί μονομερώς ως δείκτης νοημοσύνης που αφορά στη λογική και επαγωγική σκέψη και όχι στα αποθέματα της γνώσης, της σοφίας και της εμπειρίας της πνευματικής μας ταυτότητας.

Επομένως, πώς θα μπορούσαμε να προσδιορίσουμε την ευστροφία με βάση τις βαθιές, αιώνιες αξίες και αρετές της ανθρώπινης ύπαρξης ως συνώνυμο της πνευματικής νοημοσύνης;

Όταν βρισκόμαστε σε κατάσταση πνευματικής επάρκειας είμαστε εύστροφοι και ετοιμόλογοι όχι διανοητικά, όχι για ζήτημα επιβίωσης, αλλά από καρδιάς και με τη στάση να επικοινωνήσουμε κάτι αληθινό προς το σύνολο.

Αντίθετα, όταν είμαστε ανεπαρκείς ως προς τα εσωτερικά αποθέματα της γαλήνης, τηςχαράς και της αγάπης, χάνουμε τον πηγαίο ρυθμό του αγνού αυθορμητισμού και αδυνατούμε να επικοινωνήσουμε.

Σε κατάσταση μίας παρορμητικής βιασύνης επιδιώκουμε σπασμωδικά να αποδείξουμε την αξία μας, να λάβουμε έπαινο ή σεβασμό, να έλκουμε την προσοχή των άλλων και να έχουμε εγγυημένα αποτελέσματα, με αφερέγγυες μεθόδους.

Πώς μπορούμε λοιπόν να αυξήσουμε την πνευματική μας ευστροφία και να απολαύσουμε τα οφέλη της;

Η πνευματική ευστροφία αυξάνεται με τη σιωπή και την εφαρμογή της σε μικρές δόσεις, αλλά συγκεκριμένες στιγμές της ημέρας. Η σιωπή λειτουργεί όπως ένα δυνατό φάρμακο που έχει συμπυκνωμένη ισχύ, αλλά μέσα σε λίγο χρόνο, θεραπεύει τα πιο δυνατά μικρόβια.

Όπως για τη θεραπεία χρειάζεται το φάρμακο, λίγες γουλιές νερό και εμπιστοσύνη στο χρόνο για να δράσει από μόνο του, έτσι και για την ευστροφία χρειάζονται μόνο λίγες στιγμές σιωπής, αποδοχή της κατάστασης και η συστηματικότητα στη δράση μας.

Τότε η ευστροφία θα δρα αυτόματα οποτεδήποτε τη χρειαστούμε.






www.plus.google.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου