Κυριακή 3 Αυγούστου 2014

8 τρόποι για να γίνετε πιο θετικοί, παρά τα προβλήματα.....!!!!!!!!!!

Αν κοιτάξουμε λίγο πιο αισιόδοξα τη ζωή μας, θα γίνουμε πραγματικά ευτυχισμένοι παρά την οικονομική κρίση ή τα προβλήματα στη δουλειά ή τη σχέση μας! Το μυαλό «παίζει» περίεργα παιχνίδια, αφού δημιουργεί σκέψεις που επηρεάζουν ακόμα και τη συμπεριφορά μας... παίρνοντας αφορμή από μια συζήτηση, μια απάντηση μας ή ένα τραγούδι. Οι παρακάτω οκτώ τρόποι θα σας βοηθήσουν να ελέγξετε το μυαλό σας και να ανακαλύψετε τη δύναμη της αισιοδοξίας.

Χαμογελάμε, γιατί είναι μεταδοτικό
Το χαμόγελο θεωρείται η τέλεια κίνηση για να πείσουμε τον εαυτό μας ότι είμαστε ευχαριστημένοι. Πολλοί υποστηρίζουν ότι το πρωινό χαμόγελο εξαιτίας ενός αστείου π.χ. στο ραδιόφωνο, είναι ικανό να μας φτιάξει ολόκληρη την ημέρα. Με άλλα λόγια, ανεβάζει τη διάθεση μας και βοηθά στο να φροντίζουμε τον εαυτό μας.

Ξεκινάμε και τελειώνουμε την ημέρα μας με θετικές σκέψεις
Ο τρόπος που ξεκινάμε ή τελειώνουμε την ημέρα μας… καθορίζει τη διάθεση μας τις επόμενες ώρες. Ας προσπαθήσουμε να ξυπνάμε και να κοιμόμαστε με αισιόδοξες σκέψεις, όπως: «Αισθάνομαι φανταστικά και ξέρω ότι σήμερα θα είναι μια επιτυχημένη ημέρα». Άλλωστε, πρέπει να έχουμε υπόψη μας, ότι κάθε ημέρα ξεκινά μια καινούρια σελίδα στη ζωή μας.

Δεν παραδεχόμαστε με αρνητισμό… ότι δεν έχουμε όρεξη!
Μπορεί να μην αισθανόμαστε καλά ή να είμαστε κουρασμένοι, αλλά όταν μιλάμε με αρνητισμό… οι λέξεις περνούν στο υποσυνείδητο μας. Αν παραδεχθούμε ότι η διάθεση μας σήμερα αγγίζει την κατάθλιψη, τότε αυτόματα θα προδιαθέσουμε το μυαλό μας. Αντίθετα, μπορούμε να πούμε: «Όταν θα βρεθώ σε φόρμα, θα είμαι μια χαρά», έτσι ώστε να μιλάμε θετικά για το μέλλον.

Αποφεύγουμε τις λέξεις μίσους ή το «δεν μπορώ»
Η φράση «δεν μπορώ» ή όσες φράσεις δηλώνουν ότι θέλουμε κάτι αδύνατο, όπως είναι οι: «Ας ελπίσουμε ότι», «ίσως», «μια ημέρα», καλύτερα είναι να τις αποφεύγουμε. Πρέπει να είμαστε σε θέση να καταργήσουμε από την ομιλία μας τις λέξεις μίσους. Καλύτερο είναι να προτιμάμε τις αισιόδοξες λέξεις, ακόμα και αν δεν τις εννοούμε 100%, αφού έτσι θα δούμε διαφορά ακόμα και στις σκέψεις μας!

Γεμίζουμε το περιβάλλον μας… με θετικές εικόνες!
Μια φωτογραφία με έναν ωκεανό ή μια οικογένεια που χαμογελάει μπορεί να μας γεμίσει με θετικές σκέψεις. Είναι σημαντικό να υπενθυμίζουμε στον εαυτό μας ότι ακόμα και σε ένα πρόβλημα υπάρχει και μια θετική πλευρά. Μπορούμε να εκτυπώσουμε τη φωτογραφία και να τη βάλουμε στο γραφείο, κοντά στο κρεβάτι ή το αυτοκίνητο μας. Έτσι, όταν έχουμε άγχος, αρκεί να την κοιτάξουμε για λίγα λεπτά!

Ακούμε μουσική με χορευτικό ρυθμό
Η μουσική στο αυτοκίνητο είναι ιδανική για να φτιάξει τη διάθεση μας. Οι περισσότεροι περνούν αμέτρητο χρόνο στο αυτοκίνητο, οπότε καλό είναι να επιλέγουμε σταθμούς ή cd που μας εμπνέουν και μας κάνουν να νιώθουμε όμορφα. Πρέπει να θυμόμαστε ότι ένα τραγούδι μπορεί να αλλάξει ριζικά τις σκέψεις μας…

Λέμε «ευχαριστώ» 50 φορές την ημέρα
Αν κρατάμε μια μικρή λίστα ή αν λέμε δυνατά κάθε βράδυ πέντε πράγματα που κατάφεραν να μας ευχαριστήσουν μέσα στο 24ωρο, θα αλλάξουμε τη ζωή μας. Ας γράψουμε σε ένα ημερολόγιο ότι μας κάνει να λέμε «ευχαριστώ» μέσα στην ημέρα, ώστε όταν έχουμε ανάγκη από λίγη θετική δόση… να το ανοίγουμε μπροστά μας!

Παίρνουμε μια βαθιά ανάσα, όταν ταραζόμαστε!
Κάθε φορά που μας ενοχλεί ή μας πιέζει κάτι κατά τη διάρκεια της ημέρας, αρκεί να πάρουμε μια ανάσα και να πείσουμε τον εαυτό μας ότι θα τα καταφέρουμε, χρησιμοποιώντας πολλά επίθετα και επιρρήματα. Για παράδειγμα, αν πούμε «αισθάνομαι τέλεια, εκπληκτικά και απολύτως υγιής», θα νιώσουμε μια θετική ενέργεια.





Λιάνα Γεωργουλοπούλου
http://www.flowmagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου