Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

Πρόσθεσε αγάπη στη ζωή σου.....!!!!!!!!!

         

Κανείς δεν μπορεί να ζήσει χωρίς αγάπη. Την λαχταρούμε και την ποθούμε για να φέρει στη ζωή μας πληρότητα, ομορφιά κι ευτυχία. Κι ενώ μοιάζει να είναι αναπόσπαστο κομμάτι από το ανθρώπινο είναι, πολλοί παραπονιούνται για την έλλειψη της ή αμφισβητούν πόσο πραγματική είναι η αγάπη που έχουν στη ζωή τους.

Εάν θέλετε, με την ευκαιρία των αποφάσεων για τη νέα χρονιά, να προσθέσετε περισσότερη αγάπη στη ζωή σας, υπάρχουν 5 απλές κινήσεις που θα... της ανοίξουν την πόρτα!

1. Δώσε πρώτα...
Πως μπορούμε να αγαπηθούμε αν πρώτα εμείς δεν αγαπάμε; Σύμφωνα με το happymind.gr όσο πιο πολύ εκφράζουμε και δινόμαστε με αγάπη, τόσο εκείνη γίνεται πιο πραγματική για εμάς και για τους άλλους γύρω μας. Μπορεί να φοβόμαστε πως όσο περισσότερο δινόμαστε, τόσο πιο πολύ κινδυνεύουμε να εκτεθούμε. Όμως όσο περισσότερο φοβόμαστε να δώσουμε την αγάπη, τόσο πιο πολύ στερούμε τον εαυτό μας από το να την βιώσει.

2. Φόβος ή αγάπη;
Μπορεί να φοβάστε ν' αγαπήσετε ή ν' αφήσετε τους άλλους να σας αγαπήσουν. Ίσως με το να βάζετε περιορισμούς στην αγάπη, να νομίζετε ότι προστατεύετε τον εαυτό σας από τον πόνο. Ίσως ενδόμυχα να φοβάστε ότι δεν αξίζετε την αγάπη (υπάρχουν και αυτές οι σκέψεις). Το δίλημμα τελικά είναι τι διαλέγετε, τον φόβο ή την αγάπη;

3. Αποδέξου τους άλλους με τις ατέλειες και τα λάθη τους....
Η ομορφιά των ανθρώπων βρίσκεται όχι μόνο στα χαρίσματα τους αλλά και στις αδυναμίες τους. Όχι μόνο δεν γίνεται να είμαστε τέλειοι, δεν χρειάζεται κιόλας. Αγαπώ σημαίνει αποδέχομαι και τις θετικές και τις δύσκολες πλευρές του άλλου, κι όσο πιο πολύ αποδέχομαι, τόσο περισσότερο ανοίγει η καρδιά μου και τόσο περισσότερο αγαπώ.

4. Πίστεψε ότι αξίζεις να αγαπηθείς...
Πιστεύεις ότι αξίζεις την αγάπη των άλλων; Διεκδικείς ν' αγαπηθείς; Δέχεσαι βοήθεια όταν σου προσφέρεται; Ίσως να αμφιβάλλεις κάποιες φορές. Μέσα μας υπάρχει συχνά το ερώτημα «είμαι αρκετά καλός για να μ' αγαπούν;». Η απάντηση είναι όποιος και να είσαι, όπως και να είσαι αξίζεις την αγάπη.

5. Συμπόνεσε...
Όλα στη φύση συνδέονται μ' έναν αόρατο δεσμό. Ανεξάρτητα από το μορφωτικό μας επίπεδο, την οικονομική μας κατάσταση, η βασική έκφραση των συναισθημάτων είναι κοινή για όλους τους ανθρώπους. Όλοι μας λυπόμαστε, χαιρόμαστε, θυμώνουμε, πονάμε, αγαπάμε. Η εμπειρία που ζεις εσύ σήμερα μπορεί αύριο να συμβεί στο διπλανό σου. Όταν καταλάβουμε πόσο συνδεδεμένοι είμαστε ο ένας με τον άλλο, νιώθουμε λιγότερο μόνοι, συμπονάμε τον άλλο κι αγαπάμε βαθύτερα.

6. Συγχώρησε....
Η συγχώρεση είναι μια πράξη αγάπης και κατανόησης κι άφεσης. Μπορεί να μας απελευθερώσει από τον επώδυνο θυμό και να βοηθήσει στην επούλωση των πληγών μας. Δεν γίνεται ν' αγαπάμε χωρίς να συγχωρούμε.

7. Προσπάθησε να την δημιουργήσεις....
Η αγάπη είναι μια συμπεριφορά αφοσίωσης. Δεν είναι πάντα στην πιο τέλεια μορφή της και συχνά χρειάζεται να δουλέψουμε για να την χτίσουμε, να την δημιουργήσουμε. Η αγάπη δεν είναι πάντα εύκολη και ίσως κάποιες φορές να χρειάζεται να προσπαθήσουμε για εκείνην. Ίσως να χρειάζεται να προσπαθήσουμε για τον άνθρωπο δίπλα μας. Αξίζει όμως την προσπάθεια, γιατί η ανταμοιβή θα είναι σπουδαία.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου