Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Σε συγχωρώ.....!!!!!!!

Υπάρχουν πολλά που μπορεί να είχατε συμπεριλάβει στη φετινή λίστα σας με «όλα όσα πρέπει να κάνετε μέσα σ' αυτό το χρόνο που διανύουμε». Εμείς σας προτείνουμε και κάτι που έχετε σίγουρα ξεχάσει : να αφήσετε να πάει στο καλό ο αντιπαραγωγικός θυμός που δεν προσφέρει τίποτα.

Ποιους πρέπει να συγχωρήσετε μέχρι το τέλος της φετινής χρονιάς και να το κάνετε συνήθεια;

1. Την κομμώτρια που «σας κατέστρεψε τη ζωή»!
Δεν υπάρχει καμία - αντίστοιχη - οργή που να μοιάζει με αυτή που προκαλεί το κακό αποτέλεσμα μετά από μία ημέρα στο κομμωτήριο​​. Προσπαθήσατε να είστε όσο πιο συγκεκριμένοι και σαφείς γίνεται, αλλά η/ο επαγγελματίας είχε άλλη άποψη για το κεφάλι σας. 

Είναι εξωφρενικό να σκέφτεστε σε τέτοιες εποχές ότι τα χρήματα που ξοδέψατε από τον προϋπολογισμό σας, δεν έχουν δαπανηθεί σωστά. Όμως μην ξεχνάτε ότι η/ο επαγγελματίας που σας περιποιήθηκε... καταλλήλως δεν είχε στο νου του να σας καταστρέψει τη ζωή, όπως νομίζετε τώρα που σείστε τούρμπο!

Μη ξεσπάτε λοιπόν, όλα τα νεύρα της χρονιάς επάνω του. Πείτε αυτά που πρέπει, αλλά μην το παρακάνετε. Εξασκηθείτε να λέτε αυτό ακριβώς που πρέπει χωρίς να μεταφέρετε τη δική σας κατάσταση σε ολόκληρο τον επαγγελματικό χώρο που βρίσκεστε, είτε είναι κομμωτήριο είτε πολυκατάστημα.

Στην πραγματικότητα αυτό που χρειάζεστε είναι να βρείτε το... σωστό μέρος για να περιποιείστε τα μαλλιά σας.

2. Την/τον προνομιούχα/ο κολλητή/ό σας.
Έχουμε όλες/οι μια τέτοια φίλη ή έναν τέτοιο φίλο. Ξέρετε έναν που έχει γεννηθεί μέσα στις ανέσεις και δεν έχει στριμωχτεί ποτέ του. Σκεφτείτε το : δουλεύει επίσης αλλά είναι... από φύση πλούσια/ος και δεν χρειάζεται ποτέ της/ου να στερηθεί την πολυτέλεια ενός λ.χ. πανάκριβου τζιν (κάτι που εσύ έχεις ξεχάσει εδώ και... χρόνια).

Πριν βγάλετε βιαστικά συμπεράσματα σκεφτείτε ότι γι' αυτό δεν φταίει η/ο ίδια/ος. Αυτή ήταν η φύση των πραγμάτων και έτσι έμαθε να ζει. Μήπως εσείς είστε... φάουλ σ' αυτήν την περίπτωση; Μήπως η λόγω της κατάστασης «ζήλεια» για την ευδαιμονία του άλλου σας έβγαλε εκτός συνηθισμένου εαυτού;

Μήπως τελικά, εν όψει της νέας χρονιάς να βάλετε ως πρώτο στόχο να «δείτε» τα πράγματα αλλιώς;

3. Τον κακεντρεχή που σας «πέταξε» ένα κακό σχόλιο.
Παρκάρατε βιαστικά και στραβά και ο περαστικός σας την είπε : ξεσπάτε όλα τα νεύρα σας επάνω του, «έρχεστε» στα χέρια και... είστε δυο μέρες μετά ακόμη με την πίεση στα ύψη! Εάν ξοδεύετε την ίδια ενέργεια που σπαταλάτε για να διεκδικήσετε κάτι σοβαρό στη ζωή σας σε έναν τυχαίο περαστικό κάτι πάει λάθος! Τα καλά νέα είναι ότι, είναι στο χέρι σας να αποφασίσετε ποια σχόλια σας αφορούν σοβαρά ώστε να αντιδράσετε και ποια είναι... γενικού περιεχομένου για να τα καταχωρίσετε εκεί που πρέπει.

Συγχωρήστε τον κακεντρεχή που ανήκει στην κατηγορία «ου γαρ οίδασι τι ποιούσι» και συνεχίστε τη ζωή σας κανονικά...

4. Το αφεντικό που στη θέση του θα έπρεπε να είστε εσείς.
Ω, το νέο αφεντικό! Δεν τον πολυσυμπαθούσατε όταν ήταν βοηθός σας. Δεν τον λατρέψατε, όταν έγινε συνάδελφός σας. Και τώρα πήρε την προαγωγή που περιμένατε ότι θα ήταν δική σας. Έχετε το δικαίωμα να είστε θυμωμένη/ος .

Σκεφτείτε ωστόσο υπέρ σας και μη διοχετεύσετε επάνω στον «κακομοίρη διευθυντή σας» όλη την ενέργεια της οργής σας. Και μη ξεχνάτε ότι ακόμη κι αν το κάνετε δεν θα σας κάνει να νιώσετε καλύτερα. Ίσως αυτό είναι ένα καμπανάκι για να μην ξεχνάτε ότι πρέπει να προωθείτε και να προβάλλεται τον εαυτό σας. Ίσως πάλι αυτή να είναι μια κλήση αφύπνισης ότι οι υψηλά ιστάμενοι δεν σας εκτιμούν και ήρθε η ώρα να διοχετεύσετε την ενέργεια της οργής σας στην αναζήτηση μιας νέας εργασίας...

5. Τον μελλοντικό εαυτό σας.
Αυτό είναι το πιο δύσκολο απ' όλα : συγχωρήστε τον εαυτό σας. Συγχωρήστε τον όχι μόνο για ό, τι συνέβη στο παρελθόν αλλά και για όλα όσα θα συμβούν το επόμενο έτος. Το πιο πιθανό είναι ότι κι εσείς όπως όλοι μας δεν υπήρξατε τέλεια/ος φέτος. Δεν υπήρξατε υπομονετική/ός κάθε λεπτό, δεν υπήρξατε γενναιόδωρη/ος σε κάθε ευκαιρία, υπήρξαν μερικές φορές που σας έλειπε το θάρρος και περιστασιακά υπήρξατε αγενείς. 

Δεν έχετε κάνει ό, τι θέλατε να κάνετε. Αλλά τελικά δεν πειράζει και τόσο. Αφού προσπαθείτε. Και θα συνεχίσετε να κάνετε λάθη στο μέλλον. Και αυτό επίσης δεν θα πειράζει, πάρα πολύ.

Έτσι κάνετε μια φιλόδοξη λίστα ζωής. Προγραμματίζετε θαυμάσια πράγματα και συγχωρείτε εκ των προτέρων τον εαυτό σας για τα στραβοπατήματα που είστε αναγκασμένες/οι να κάνετε, τις ώρες που θα χάσετε, τις καταστάσεις στις οποίες θα είστε γκρινιάρα/ης, τις πιθανότητες που μπορεί να αποτύχετε, τις ευκαιρίες που θα χάσετε, τις φορές που θα αποτύχετε θεαματικά. Τις απογοητεύσεις που θα λάβετε από τους άλλους και από τον εαυτό σας. Συγχωρήστε τον εαυτό σας έτσι ώστε να μπορείτε να δοκιμάσετε νέα πράγματα. Δείξτε εμπιστοσύνη.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου