Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Το παρελθόν μπορεί να ξαναγίνει παρόν ;;;

Μια σχέση όσο αληθινή και αν νόμιζες ότι είναι, για κάποιο λόγο φτάνει στο τέλος. Είτε λόγο ασυμφωνίας χαρακτήρων, είτε λόγο απόστασης, είτε γιατί δεν προχωρούσε και σας κούρασε. Όπως και να έχει έφτασε στο τέλος.

Έκλαψες, κατηγόρησες, γελοιοποιήθηκες, έπεσες στα πατώματα αλλά κατάφερες και σηκώθηκες και συνέχισες τη ζωή σου. Τον ξεπέρασες και κατάφερες να βάλεις στην ζωή και στην καρδιά σου κάποιον άλλο. Άρχισες να κάνεις όνειρα, να σχεδιάζεις τη ζωή σου μαζί του. Καταστάλαξες σε αυτόν τον άνθρωπο.

Και τσούπ…. Ξαφνικά εμφανίζεται το «παρελθόν» και σου χτυπάει την πόρτα ξανά. Ζητώντας, μια θέση και πάλι στη ζωή σου, αδιαφορώντας για το τι επιπτώσεις έχει όλο αυτό σε σένα. Εγωιστικό ίσως από μέρους του γιατί χωρίς να νοιαστεί, κοιτά τον εαυτό του και ξαφνικά σε θέλει πάλι. Και μη νομίζεις ότι δεν ξέρει ότι έχεις ήδη προχωρήσει και είσαι καλά. Φυσικά και το ξέρει, απλά θα σου κάνει τον ανήξερο και θα είναι πάντα ευγενικός και καλός φίλος για σένα.

Σε αναστατώνει σε όλους τους τομείς…. Όμως γιατί μπορεί και το κάνει αυτό; Γιατί πολύ απλά εσύ του αφήνεις χώρο να το κάνει… παραδέξου ότι από τη στιγμή που τον ξαναείδες και μιλήσατε μετά από καιρό, μέσα σου κάτι ένιωσες. Ε ναι, όσο και αν δε θέλεις να το παραδεχθείς ούτε σε σένα, νιώθεις ξανά αυτό το σφίξιμο στο στομάχι και τον σκέφτεσαι όπως και πριν.

Φυσικά, είχε το θράσος – θάρρος να σου ζητήσει να βγείτε και να τα πείτε μετά από τόσο καιρό. Και αντί να απαντήσεις ένα ΟΧΙ πατριωτικό. Αφήνεις μετέωρη απάντηση ώστε να έχεις το χρόνο να αποφασίσεις. 

Γιατί ούτε και εσύ δεν ξέρεις τι θέλεις. Από τη μια καίγεσαι να βγείτε ξανά, από την άλλη επικρατεί η λογική που σου λέει ότι δεν είναι σωστό. είσαι ήδη σε μια σχέση με έναν άνθρωπο τρελά ερωτευμένο μαζί σου. Έχεις καταφέρει και έχεις προχωρήσει στη ζωή σου. Τότε γιατί σκέφτεσαι ένα πισωγύρισμα χωρίς μέλλον; Ένα πισωγύρισμα που θα σε «σκοτώσει» ξανά συναισθηματικά;

Λοιπόν, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να αδιαφορήσεις, ότι αισθήματα και αν σου ξύπνησε, αφού έφυγε μία φορά για όποιο λόγο και αν το έκανε, να είσαι σίγουρη ότι θα το κάνει πάλι και ο μόνος πληγωμένος της υπόθεσης θα είσαι εσύ, που στο τέλος στην καλύτερη των περιπτώσεων θα σε βάλει σε μια διαδικασία και μία πάλη με τον εαυτό σου γιατί υπέκυψες για άλλη μία φορά και στη χειρότερη να χωρίσεις τον άνθρωπο που σ’αγαπάει και να μείνεις μόνη. 

Συνεπώς θέλει να σου καταστρέψει πάλι τη ζωή και την ηρεμία. Και δεν το κάνει επειδή όντως σε θέλει πίσω, (εκτός από σπάνιες περιπτώσεις), το κάνει γιατί πολύ απλά αυτό που είχε δεν τον κάλυπτε και θέλησε να γυρίσει στα σίγουρα χωρίς πολύ κόπο. 

Για αυτό λοιπόν το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να ξεκαθαρίσεις με τον εαυτό σου ότι δεν θα κάνεις πισωγυρίσματα, αλλά και αν κάνεις θα είναι μόνο για να πάρεις το «αίμα» σου πίσω, ας μη κρυβόμαστε όλοι το θέλουμε και καλό είναι να επενδύσεις στην καινούργια σχέση που έχεις και περνάς καλά.






http://www.dynamikhgynaika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου