Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Αγάπη : Ο ένας και μοναδικός δρόμος που οδηγεί στην '' Ανάσταση ''......!!!!!!!


Ο κόσμος δεν είναι όπως φαίνεται αλλά μια αντανάκλαση του, η πραγματικότητα έχει πολλά επίπεδα αναγνώσεις κι ο καθένας την ερμηνεύει από τη δική του θέση και οπτική .

Πέρα όμως από τα όποια επίπεδα και στάδια εξέλιξης του καθένα και τις προσωπικές και μεμονωμένες αλήθειες, υπάρχει μια οικουμενική αλήθεια που κινεί αυτόν τον κόσμο, είναι το σημείο ένωσης όλων των πρισμάτων και πορισμάτων των θεωριών και των πράξεων , είναι το σημείο ένωσης όλων των ψυχών και υπάρξεων αυτού του κόσμου, είναι η δύναμη που μας κινεί, το σημείο που συμφωνούμε όλοι , κι αυτό δεν είναι άλλο από την ΑΓΑΠΗ .

Έχει κι αυτή φυσικά διαβαθμίσεις , επίπεδα και στάδια εξέλιξης , όμως είναι η μια και αναντίρρητη αλήθεια που όλοι αντιλαμβάνονται και αποδέχονται, είναι ο μόνος δρόμος και είναι μονόδρομος, γιατί είναι ο ίδιος ο δρόμος αλλά και ο προορισμός.

Η αγάπη είναι το σημείο που μας ενώνει κι αυτή είναι η μεγαλύτερη συνειδητοποίηση που μπορεί να κάνει ο άνθρωπος .

Δεν είναι ενέργεια, ικανότητα, ταλέντο η χάρισμα ,είναι η ουσία που είμαστε φτιαγμένοι.
Όταν κατανοήσει ο άνθρωπος και συνειδητοποιήσει αυτή την τόσο απλή αλήθεια και πράξει σ’ αυτή τη γνώση τότε έχει βρει τα πάντα., από αυτή τη θέση μπορεί να συνθέσει τα πάντα, γιατί μόνο η αγάπη μπορεί να συνθέσει και να χωρέσει τα πάντα.

Η αγάπη είναι ο πυρήνας μας , η ουσία που κινεί και δημιουργεί σύμπαντα, η ίδια η πηγή δημιουργίας , η αγάπη είναι η πύλη που οδηγεί στην καρδιά και καταργεί τον εγωισμό , οδηγεί στην έξοδο απ' οτιδήποτε αρνητικό και διαχωριστικό.

Η εσωτερική μας σύνδεση μαζί της, μέσω του πυρήνα του είναι μας, μας συνδέει αυτόματα και με την πηγή του σύμπαντος , την πηγή του όλου Ενός , του Θεού , η όπως αλλιώς αντιλαμβάνεται ο καθένας αυτή την πηγή ζωής.

Η αγάπη συνθέτει κι ενώνει όλες τις αντιφάσεις , τις αντανακλάσεις και τις διαθλάσεις της πραγματικότητας που ζούμε.

Αυτή είναι μια θέση και μια οπτική απ' όπου μπορείς να δεις το όλον. Αγγίζοντας κι ανακαλύπτοντας τον εσωτερικό σου πυρήνα , συνδέεσαι κι αναγνωρίζεις όλο το σύμπαν ,το σύμπαν που είσαι , την ουσία που είσαι , την αγάπη που φέρεις μέσα στο είναι σου.

Αν έχεις φτάσει εκεί στη συνειδητότητα σου , αυτή την επίγνωση ,ανακαλύπτεις πως δεν υπάρχει τίποτα άλλο να ανακαλύψεις , τίποτα άλλο να εξερευνήσεις αλλά μόνο να συνθέσεις, όλα όσα μέχρι τότε γνώριζες πάνω απ' αυτόν τον παρονομαστή.

Είναι ο κοινός παρονομαστής που αθροίζει όλα τα κλάσματα όλες τις ανισότητες, όλες τις δυσμορφίες , κι όλες τις ανομοιογένειες.

Αυτό είναι το φως , το φως που είναι αγάπη, δεν μπορεί να είναι κάτι άλλο δεν μπορεί να είναι αλλιώς.
Ο Ιησούς ο άνθρωπος που έφτασε στην κορυφή του βουνού της Αγάπης μίλησε αλλά και έπραξε σ' αυτήν γι’ αυτό και παραμένει ακόμα αξεπέραστος.

Ο δάσκαλος του σύμπαντος της αγάπης Ιησούς ήρθε και έζησε στη γη και γείωσε αυτή την ποιότητα στη γη πριν 2000 σήμερα είναι πιο εύκολο για μας και τώρα φαίνεται η σημασία της αποστολής του, χωρίς αυτόν και την ομάδα του τότε , η πύλη δεν θα άνοιγε σήμερα, έδειξε τον δρόμο που όλοι μπορούμε να ακολουθήσουμε για να τον συναντήσουμε κι εκείνον αλλά και την αγάπη που δίδαξε..Η διαφορά παραμένει στον τρόπο που επιλέγουμε να ζούμε. 

Εγκαταλείποντας τα υλικά αγαθά που μας είχαν κατακλύσει κι αφήνοντας πίσω μας τον εγωισμό μας, μπαίνουμε στο δικό του μονοπάτι κι ανακαλύπτουμε έναν άλλο κόσμο , τον εσωτερικό μας κόσμο που είναι τόσο πλούσιος και άφθονος σε όλα που φροντίζει για ότι χρειαζόμαστε για την ύλη μας αλλά και για το πνεύμα για την ψυχή μας αλλά και το σώμα μας .

Όλα τα είχε πει τότε, "αγάπα τον πλησίον σου ως εαυτόν ", "δώσε τον ένα χιτώνα από τους δυο που έχεις " "αγάπα τους εχθρούς σου" "γύρνα και το άλλο μάγουλο όταν σε χτυπούν".
Τη σημασία αυτών των φράσεων την ανακαλύπτεις μιά μιά στη διαδρομή ,εφ’ όσον τις κάνεις πράξη και τότε πραγματικά ελευθερώνεσαι και η αγάπη ανοίγεται μέσα σου και βλέπεις το μεγαλείο της.

Είναι αυτός ο σπόρος μέσα μας που δεν θέλουν να φυτρώσει και να μεγαλώσει .
Είναι η κορυφή του βουνού της σταύρωσης και της ανάστασης και το ίδιο το βουνό , το ίδιο το πνεύμα στην ανώτερη του υπόσταση.

Όποιο μονοπάτι κι αν ακολουθήσει κανείς δεν γίνεται να μην τον συναντήσει , γι αυτό και είναι αποδεκτός από όλες τις θρησκείες, τον συναντάς θέλεις δε θέλεις όταν μέσα σου ανακαλύψεις την αγάπη , τα λόγια του ξυπνάμε μέσα σου και εκεί αντιλαμβάνεσαι ότι η αγάπη είναι οικουμενική αλήθεια που ανήκει σε όλους ,όσους φέρουν το σπόρο της και δεν έχει την αποκλειστικότητα της κανένας .

Η αγάπη κάνει τη διαφορά και η αγάπη άνευ όρων είναι το ανωτέρω σκαλοπάτι που μπορεί να πατήσει ο άνθρωπος .
Η ανιδιοτελής αγάπη είναι το δέντρο της ζωής που μεγαλώνει πλέον ελεύθερα όταν έχει καθαριστεί από τα ζιζάνια που το περιβάλλουν . 

Όταν φτάσεις στο σημείο να αγαπήσεις και τους εχθρούς σου , όταν τους συγχωρήσεις όπως εκείνος έκανε κατανοώντας ότι δεν γνωρίζουν τι κάνουν, τότε έφτασες στην κορυφή , έφτασες στην Ανάσταση σου. 

Από κει πλέον μπορείς να δεις όλα τα μονοπάτια που οδηγούν εκεί, το δικό σου αλλά και των άλλων , των συνοδοιπόρων που ανεβαίνουν ακόμα και άλλων που ήδη έχουν φτάσει , κατανοείς όσους αργούν να φτάσουν κι όσους δεν θα φτάσουν ποτέ.

Είναι το πάθος μας για αγάπη που μας κινεί προς την ελευθερία , αυτό το πάθος καίει τα σωθικά μας και γίνεται επιτακτική ανάγκη. Η ελευθερία που είναι αγάπη.

Ελευθερία σημαίνει ελεύσσομαι προς τον έρωτα, βαδίζω στον δρόμο της αγάπης.

Μας καλεί να ζήσουμε αλλιώς , όλοι μαζί ενωμένοι σαν "ένα" έτσι όπως πάντα ήταν και θα είναι , έτσι όπως είναι το όλον.
Το ρόδο της αγάπης για ν' ανθίσει χρειάζεται καθαρό αέρα , περιβάλλον ελευθερίας κι όχι καταπίεσης.

Αυτή την ελευθερία για αγάπη έχουμε στερηθεί όλοι μας και συνηθίσαμε να ζούμε χωρίς αυτήν ,όντας απομακρυσμένοι από την πηγή της για χιλιάδες χρόνια. 

Όλοι μας έχουμε στερηθεί την αγάπη ξεχάσαμε την σημασία της , το νόημα της κι όλοι μας διψάμε για αγάπη .
Αυτή είναι η μεγαλύτερη επανάσταση που μπορεί να κάνει ο άνθρωπος να κινηθεί προς την αγάπη για να ελευθερωθεί , να Αναστηθεί και να ζήσει πλέον με άλλους όρους τη ζωή του, να ανατρέψει τα υπάρχοντα δεδομένα και να δημιουργήσει έναν διαφορετικό κόσμο.

Κυριαρχούν πάνω μας οι "ισχυροί" , μας χειραγωγούν και μας ελέγχουν όσο η αγάπη δεν είναι ενεργή μέσα μας, όσο η πηγή της δεν έχει ανοίξει και δεν έχει δυνατή ροή. 

Όσο παραμένουμε ασύνδετοι με τον πυρήνα μας και την πηγή της, θα είμαστε διαχωρισμένοι ,θα είμαστε ανελεύθεροι
δέσμιοι των αντιθέσεων , των συγκρούσεων και του εγωισμού μας.

"Αγάπη η μια και μόνη οικουμενική αλήθεια , η ουσία που όλα τα ενώνει , ο δρόμος που ελευθερώνει, ο ένας και μοναδικός δρόμος που οδηγεί στην '' ΑΝΑΣΤΑΣΗ ".




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου