Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Πώς να ξανανάψουμε την φλόγα της αγάπης στη σχέση μας ;

Τι πρέπει να κάνει το κάθε ζώδιο για να ξαναφέρει την αγάπη στη σχέση. Υπό την επιρροή ενός ολόγιομου φεγγαριού και εν μέσω εκλείψεων, θα ζήσουμε ουσιαστικές στιγμές που θα μας βοηθήσουν να πάρουμε αποφάσεις για το τι είναι αυτό που πραγματικά θέλουμε και χρειαζόμαστε στις σχέσεις μας. 

Περιττό να πω, ότι μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να ξέρουμε πώς να ικανοποιήσουμε τους συντρόφους μας! Ωστόσο, η θετική πλευρά της ιστορίας, είναι ότι η Πανσέληνος μπορεί να λειτουργήσει κατά κάποιο τρόπο εκπληκτικά, αν και λόγω της ταχύτητας των πραγμάτων ή των συναισθημάτων που έχουμε για το άλλο μισό μας, ίσως μας αιφνιδιάσει.

Να σημειώσω επίσης ότι κατά την διάρκεια της Πανσελήνου, δίνονται οι καλύτερες ευκαιρίες σε ανθρώπους με δεύτερο γάμο ή σχέσεις που είναι ρεαλιστικές και αυτοί που συμμετέχουν σε αυτές, είχαν αποτυχημένες προηγούμενες σχέσεις και ψάχνουν για κάτι πιο ώριμο. 

Αυτό συμβαίνει επειδή η Πανσέληνος συμβολίζει περισσότερο μια κορύφωση, παρά για μια νέα αρχή που συμβολίζεται από την Νέα Σελήνη. Οπότε, αν είναι κάτι που νομίζετε ότι λείπει και χρειάζεται να δουλέψετε πάνω στην σχέση σας, ζήστε την αλλαγή προς τη σωστή κατεύθυνση, αφού εργαστείτε πρώτα με τον εαυτό σας.

Κριός : Μπορείτε να εργαστείτε πάνω σε θέματα συμπεριφοράς για να ενισχύσετε τη σχέση σας με τον σύντροφό σας. Εάν θέλετε να είστε ανεξάρτητοι στην σχέση σας, σκεφτείτε ότι αυτό παράγει ελάχιστη ή καμία σύνδεση. Μπορεί να υπάρχει όντως μεγάλη αγάπη από την πλευρά σας, αλλά το άλλο άτομο μπορεί να αισθάνεται σαν κάτι να λείπει και ότι αυτός/ή δεν έχει βάσεις στην ζωή σας.

Ταύρος : Αλλάξτε την χαλαρή προσέγγισή σας προς το σύντροφό σας κατά καιρούς, για να κρατήσετε τα πράγματα συναρπαστικά. Για μια μέρα στον έγγαμο βίο σας, προσπαθήστε να ενεργήσετε σαν να μην είστε παντρεμένοι, κάνοντας μια προσπάθεια να γοητεύσετε ο ένας τον άλλον. Κάντε πράγματα που θα εντυπωσιάσουν το άλλο πρόσωπο. Αυτό, όχι μόνο θα σας κάνει να διασκεδάσετε, αλλά θα κάνει το γάμο σας μια πολύτιμη σχέση και θα βοηθήσει στην καλύτερη «συγκόλληση».

Δίδυμοι : Εσείς οι Δίδυμοι, έχετε τόσα πολλά να πείτε, που συνήθως δεν έχετε χρόνο για να ακούσετε. Έχετε ακούσει υπομονετικά το σύντροφό σας, χωρίς καμία διακοπή για μια ώρα; Αν όχι, να αρχίσετε να το κάνετε. Όταν μιλάτε, αυτός/ή θα πρέπει επίσης να σας ακούν. Αυτό μπορεί να παγιώσει έναν γάμο, επειδή ο καθένας αγαπά έναν καλό ακροατή. Η επικοινωνία είναι μια πολύ σημαντική πτυχή μιας σχέσης, οπότε φροντίστε να είστε καλός ακροατής και να ακούτε τον σύντροφο σας.

Καρκίνος : Φροντίστε να μην είστε υπερβολικά εξαρτημένοι και αποπνικτικοί. Ακριβώς επειδή έχετε παντρευτεί, δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να αγκαλιάσετε τα πάντα σχετικά με τον σύντροφό σας. Μερικές φορές, μπορεί να ξεχνάτε ότι πάνω απ' όλα είστε δυο διαφορετικά όντα με διαφορετικές προσωπικότητες, επειδή τον περισσότερο καιρό ζείτε σαν ένα. Μην χάσετε τη μοναδικότητά σας, επειδή είναι το ίδιο πράγμα που αρχικά προσέλκυσε τόσο εσάς, όσο και τον σύντροφό σας. Προσπαθήστε να αναλάβετε διαφορετικές αρμοδιότητες και ενθαρρύνετε το έτερο ήμισυ να πράξει το ίδιο.

Λέων : Όταν είστε θυμωμένοι, δεν ακούτε κανέναν και δεν νοιάζεστε για τίποτα. Αν διαπιστώσετε ότι τόσο εσείς, όσο και ο σύντροφός σας είστε θυμωμένοι, προσπαθήστε να δημιουργήσετε κάποια απόσταση μεταξύ σας. Πρώτα ηρεμήστε και μετά μιλήστε. Να είστε ευαίσθητοι στα προβλήματα του άλλου, συζητώντας τα και ακούγοντας ο ένας τον άλλον. Και ποτέ μην πάτε να κοιμηθείτε χωρίς να διευθετήσετε την μεταξύ σας διαφορά. Το πιο σημαντικό, ποτέ μην φωνάζετε στον άλλο.

Παρθένος : Μην μετατρέπετε μικρές ασήμαντες λεπτομέρειες σε μεγάλο πρόβλημα στην σχέση σας. Αφήστε τες, να παραμείνουν μικρές. Μερικές φορές, σκέφτεστε πάρα πολύ ένα λάθος που έκανε ο σύντροφός σας και οικοδομείτε όλες τις προηγούμενες περιπτώσεις σε αυτό. Με αυτό τον τρόπο, το άλλο άτομο αρχίζει να μοιάζει απρόσεκτο. Αν κάποιος ξέχασε να βάλει πλυντήριο για μια ημέρα ή δεν πήγε το αυτοκίνητο για επισκευή, ξεχάστε το. Αυτά είναι πολύ μικρά θέματα και μπορείτε πάντα να εργαστείτε μαζί, με συμπόνια και κατανόηση. Αξίζει να το δοκιμάσετε!

Ζυγός : Όταν οι καταστάσεις παρεκκλίνουν από την ισορροπία στη ζωή σας, να είστε εκεί για να στηρίξετε τον/την σύζυγό σας. Αν υπάρχει μια οικονομική κρίση ή το παιδί σας είναι άρρωστο, «κολλήστε» μεταξύ σας. Το να λειτουργείτε σαν μια μονάδα, όταν τα πράγματα δεν φαίνεται να πηγαίνουν καλά, είναι το κλειδί για έναν επιτυχημένο γάμο. Δημιουργήστε μια αίσθηση της ισορροπίας σε όλους τους ρόλους σας: ως γονείς, ως σύζυγοι, έτσι ώστε να μπορείτε να νιώσετε ότι είστε πραγματικά μαζί.

Σκορπιός : Θα υπάρξουν στιγμές, όπου εσείς και ο σύντροφος σας δεν θα συμφωνείτε καθόλου σε ορισμένα θέματα. Μην κάνετε την άποψη σας να ακούγεται σαν κριτική για το σύντροφό σας. Δεν έχει σημασία ποιος είναι σωστός ή λάθος. Πάντα να έχετε κατά νου ότι μια προβληματική κατάσταση, δεν χρειάζεται ένα νικητή ή ηττημένο. Ακόμα κι αν διαφωνείτε με αυτό που ο σύντροφός σας λέει, μην πείτε κάτι σκληρό και καυστικό. Διαφωνήστε με τρόπο που δεν είναι προσβλητικός.

Τοξότης : Κάθε φορά που κάτι πάει στραβά, μην ανατρέχετε σε προηγούμενες δύσκολες στιγμές και γίνεστε τυφλοί με τα υπέροχα πράγματα που υπάρχουν μπροστά στη σχέση σας. Φέρνοντας τα λάθη του παρελθόντος ξανά και ξανά στο προσκήνιο, στο μόνο που μπορεί να οδηγήσει είναι να κάνετε τη σχέση «ξινή». Αντίθετα, σκεφτείτε όλες τις θαυμάσιες στιγμές που έχετε περάσει μαζί. Επικεντρωθείτε στο δώρο σας να βλέπετε τα πράγματα αισιόδοξα και προσπαθήστε να δημιουργήσετε ακόμα πιο όμορφες στιγμές.

Αιγόκερως : Η υπερηφάνεια είναι, δεν λέω, καλό πράγμα, αλλά πάρα πολύ απλά δεν κάνει καλό. Κρατάτε το κεφάλι σας ψηλά στο κοινό, αλλά στις ιδιωτικές στιγμές, όταν είστε με το σύντροφό σας, να διατηρείτε το επίπεδο υπερηφάνειας χαμηλό. Επειδή γίνεται ένας τοίχος ανάμεσα σας, που θα πρέπει ο σύντροφος σας να ξεπεράσει και επηρεάζει αρνητικά την σχέση σας. Η υπερηφάνειά σας καθιστά δύσκολο το να συνειδητοποιείτε τα λάθη σας.

Υδροχόος : Η συγχώρεση είναι ένα δύσκολο πράγμα για πολλούς ανθρώπους να την πράξουν. Το ζητούμενο είναι να είστε πρόθυμοι να καταπιείτε την υπερηφάνεια, να αγκαλιάσετε την συλλογικότητα και να δείτε το γενικό καλό. Είναι μια λογική αντιμετώπιση το να συγχωρείτε, όταν βλέπετε ότι υπάρχει πραγματική μετάνοια από την πλευρά του συντρόφου σας, ότι η βλάβη δεν αποτελεί μέρος ενός μεγαλύτερου, επαναλαμβανόμενου μοτίβου και δεν υπάρχει λόγος να πιστεύετε ότι το λάθος θα επαναληφθεί.

Ιχθύες : Οι καλοί σύντροφοι πρέπει να μάθουν να εμπιστεύονται ο ένας τον άλλο, να είναι ευάλωτοι με τον άλλον, να γελούν μαζί και να υποστηρίζονται σε περιόδους ανάγκης. Η εμπιστοσύνη του συντρόφου σας, είναι το πιο πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο που έχετε. Και θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι δεν θέλετε να το χάσετε, γι' αυτό δεν χρειάζεται να υπάρχουν μυστικά στη σχέση σας. Όσο πιο ανοιχτοί είστε με το άλλο μισό σας, τόσο πιο ζέστη και τρυφερή σχέση θα έχετε.




http://www.psixologikosfaros.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου