Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

Κάντε την μέρα σας διαφορετική......!!!!!!!!

Κάθε μέρα καινούργια νέα κατακλύζουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης αλλά και το ίντερνετ. Αυτά τα νέα είναι συνήθως κακές ειδήσεις βασισμένα στον παλιό δημοσιογραφικό κανόνα πως «Μόνο τα κακά νέα είναι καλά νέα». Έτσι οι κακές ειδήσεις γεμίζουν τον τύπο αφού θεωρείται πως θα πουλήσουν καλύτερα και ευκολότερα.

Όμως δεν είναι μόνο τα κακά νέα των μέσων ενημέρωσης αλλά είναι και τα κακά γεγονότα που συμβαίνουν μπροστά στα μάτια μας. Εγκληματικότητα, ταραχές, ανισότητες στην κοινωνία, μας κρατούν αποπροσανατολισμένους και γίνονται τροχοπέδη στο να βιώσουμε θετικές εμπειρίες. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπάρχουν άσχημες καταστάσεις στην ζωή μας αλλά το να σκεφτόμαστε διαρκώς το κακό μας πάει πίσω και μας γεμίζει με φόβους.

Υπάρχουν καθημερινά όμορφες στιγμές στην ζωή μας που τις παραβλέπουμε ή τις προσπερνούμε γρήγορα. Στιγμές αληθινής ευτυχίας που παραβλέπουμε στη βιάση της καθημερινότητας.Αναθεωρείστε θετικά την ζωή σας, αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει να αναθεωρήσετε την κάθε μέρα σας. Μπορεί μερικές φορές να έχετε την αίσθηση ότι οι όμορφες στιγμές είναι λιγότερες από τις άσχημες αλλά δεν είναι έτσι.

Σας προτρέπω να δοκιμάσετε την παρακάτω άσκηση και να δείτε πόσο εύκολα θα βιώσετε μια θετική εμπειρία που θα έχει ένα πολύ θετικό αποτέλεσμα στην ζωή σας.

Άσκηση : όταν βρεθείτε το βράδυ στο κρεβάτι σας επανεξετάστε τη μέρα που περάσατε. Αφήστε τις αρνητικές σκέψεις και εικόνες να περνούν από το κεφάλι σας χωρίς να τις σκεφτείτε περισσότερο. Επικεντρωθείτε στα θετικά της ημέρας και μείνετε εκεί. 

Σκεφτείτε διεξοδικά αυτές τις μικρές απολαύσεις, τις στιγμές ευτυχίας ή απλώς τις στιγμές που σας έκαναν να αισθανθείτε καλά στη διάρκεια της ημέρας. Θα παρατηρήσετε πολύ γρήγορα ότι πραγματικά αυτές οι ευχάριστες στιγμές δεν είναι τόσο λίγες. 

Ένα διασκεδαστικό email που λάβατε, ένα σ” αγαπώ από το σύντροφό σας, το παιχνίδι του παιδιού σας, ένα ειλικρινές χαμόγελο, ένας έπαινος από το αφεντικό σας, μια καλή κουβέντα, μια όμορφη συζήτηση με φίλους, μια βόλτα και τόσα άλλα. Υπάρχουν αμέτρητα μικρά πράγματα που έρχονται στο μυαλό μας μόνο μέσα από μια στοχευμένη θετική σκέψη.

Κάντε αυτή τη μικρή άσκηση, και θα διαπιστώσετε το πόσο πιο καλά θα νιώσετε. Μπορείτε να το κάνετε και για μια ολόκληρη εβδομάδα, κατά προτίμηση γραπτώς, ώστε στο τέλος να ρίξετε μια ματιά στην λίστα των θετικών εμπειριών και να διαπιστώσετε πως πραγματικά δεν είναι λίγες. Αυτή η άσκηση έχει ακόμη ένα σκοπό. Αν γίνει συστηματικά για κάποιο καιρό θα »ρυθμίσει» το μυαλό σας να εστιάζει στις θετικές εμπειρίες. Θα σας βοηθήσει να δείτε με νέα μάτια την ζωή σας αλλά και να αντιλαμβάνεστε τις όμορφες στιγμές καλύτερα.

Απλώς κάντε μια δοκιμή…




Το Κλειδί της Σκέψης
tokleidi.wordpress.com
http://www.tokleidi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου