Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Αποκαθιστώ τις σχέσεις μου..Με ευγνωμοσύνη.....!!!!!!!

Αν έχετε μια δύσκολη ή διαρρηγμένη σχέση, αν η καρδιά σας ράγισε από μια ερωτική απογοήτευση, αν κρατάτε πικρία σε κά­ποιον ή αν μέμφεστε τον οποιονδήποτε για τον οποιονδήποτε λό­γο, όλα αυτά μπορείτε να τα αλλάξετε μέσω της ευγνωμοσύνης. 

Η ευγνωμοσύνη θα βελτιώσει μαγικά κάθε δύσκολη σχέση, είτε πρό­κειται για τη σχέση με τον ή τη σύζυγο σας, τον αδερφό ή την αδερ­φή σας, το γιο ή την κόρη σας, τον συνεταίρο, τον πελάτη, το συ­νάδελφο σας ή τον πεθερό, το γονιό, το φίλο ή το γείτονά σας.

Όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με μια προβληματική σχέση ή με μία δύσκολη κατάσταση μέσα σε μια σχέση, σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις δεν είμαστε στο ελάχιστο ευγνώμονες για τον άλλο. 

Αντίθετα, ασχολούμαστε σχεδόν αποκλειστικά με το να τον κα­τηγορούμε για τα προβλήματα που δημιουργεί κι αυτό σημαίνει ότι δε νιώθουμε ίχνος ευγνωμοσύνης. Η μομφή δεν πρόκειται πο­τέ να βελτιώσει τις σχέσεις σας και δεν πρόκειται ποτέ να βελτιώ­σει τη ζωή σας. Για την ακρίβεια, όσο περισσότερο μέμφεστε κά­ποιον, τόσο χειροτερεύει η σχέση σας και μαζί μ' αυτήν η ζωή σας.

Είτε πρόκειται για τωρινή σχέση είτε για παλιά, αν τρέφετε άσχη­μα συναισθήματα για κάποιον, η πρακτική της ευγνωμοσύνης θα τα εξαλείψει. Γιατί να θέλετε να απαλείψετε τα άσχημα συναισθή­ματα που τρέφετε για κάποιον;

«Το να εμμένετε στο θυμό είναι σαν να κρατάτε ένα καυτό κάρβουνο με την πρόθεση να το πετάξετε σε κάποιον άλλο: αυτός που καίγεται είστε εσείς».
Σινταρτα Γκαουταμα - Βούδας (περ. 563-483 Π·Χ·)

ΘΕΜΕΛΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΒΟΥΔΙΣΜΟΥ
Τα άσχημα συναισθήματα για τους άλλους καίνε τη δική σας ζωή, η ευγνωμοσύνη όμως θα τα εξαλείψει!

Για παράδειγμα, αν έχετε έναν πρώην σύντροφο με τον οποίο εξα­κολουθούν να σας συνδέουν τα παιδιά σας και η σχέση σας μαζί του δεν είναι καλή, κοιτάξτε τα παιδιά σας και σκεφτείτε ότι χω­ρίς τον πρώην σύντροφο σας δε θα είχαν γεννηθεί. Η ζωή των παι­διών σας είναι ένα από τα πλέον πολυτιμότερα δώρα της ζωής σας. 

Κοιτάζετε τα παιδιά σας και ευχαριστείτε τον πρώην σύντροφο σας για την ύπαρξή τους - καθημερινά! Εκτός από το να φέρετε τη γα­λήνη και την αρμονία στη σχέση σας μαζί του, θα μάθετε στα παι­διά σας πώς να χρησιμοποιούν ένα πανίσχυρο, πολύτιμο για τη ζωή τους όπλο, αυτό της ευγνωμοσύνης.

Αν είχατε μια ερωτική απογοήτευση ή αν υποφέρετε από τη θλί­ψη που έφερε μαζί του το τέλος μιας σχέσης, χρησιμοποιείστε τη μαγική δύναμη της ευγνωμοσύνης για να γιατρέψετε την οδύ­νη σας. Η ευγνωμοσύνη επουλώνει μαγικά το συναισθηματικό πόνο, μεταμορφώνοντας τον σε ευτυχία γρηγορότερα από οτιδή­ποτε άλλο και η ιστορία των γονιών μου είναι το ιδανικό παρά­δειγμα.

Στη σημερινή μαγική πρακτική, θα αναζητήσετε το καυτό κάρβου­νο που καίει τη ζωή σας και θα το μετατρέψετε σε χρυσάφι με την ευγνωμοσύνη σας! Διαλέξτε μία δύσκολη, προβληματική ή διαρρηγμένη σχέση την οποία θέλετε να βελτιώσετε. Δεν έχει σημασία αν το άτομο που σας ενδιαφέρει βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη ζωή σας ή αν πρόκειται για μια σχέση από το παρελθόν.

Καθίστε και φτιάξτε ένα γραπτό κατάλογο με τα δέκα πράγματα για τα οποία είστε ευγνώμονες στο πρόσωπο της επιλογής σας. Ανατρέξτε στην ιστορία της σχέσης σας και απαριθμήστε τα προτερήματα αυτού του ατόμου ή τα αγαθά που αποκομίσατε από τη σχέση σας μαζί του. 

Ο πιο εύκολος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να ανατρέξετε στο παρελθόν, στο πώς ήταν τα πράγματα πριν η σχέση τελειώσει ή αρχίσει να φθίνει. Αν η σχέση δεν ήταν ποτέ καλή, τότε σκεφτείτε καλά και αναζητήστε τα όποια προτερήματα του ατόμου, γιατί είναι βέβαιο ότι υπάρχουν.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου