Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Πώς να διατηρήσεις ζωντανό το συναίσθημα και το ρομαντισμό στη σχέση σου.....!!!!!!!!!!


Για τις περισσότερες γυναίκες η επικοινωνία και η σχέση με τους άλλους ανθρώπους είναι πολύ σημαντικές και πάνω από όλα η σχέση με τον σύντροφό μας ή ο γάμος, αν μιλάμε για παντρεμένο ζευγάρι. Δυστυχώς, όμως, καμία σχέση δεν είναι εύκολη και δεν διατηρείται ζωντανή χωρίς κόπο και προσπάθεια.

Είναι δύσκολο να έχεις μια καλή σχέση ή έναν «πετυχημένο» γάμο και από κανένα ζευγάρι όσο «τέλειο» κι αν ίσως δείχνει, δεν λείπουν ποτέ τα προβλήματα. Ακόμα κι αν δεν είσαι παντρεμένη, όταν αποφασίσεις να μείνεις με τον σύντροφό σου κάτω από την ίδια στέγη σίγουρα θα αντιμετωπίσεις τις δυσκολίες για τα καλά.

Στην πραγματικότητα ο λόγος που η συμβίωση και η σχέση με το σύντροφό μας δεν πηγαίνει τόσο καλά, μπορεί να είναι και το ότι τελικά δεν ταιριάζεις μαζί του τόσο όσο νόμιζες και αυτό φυσικά με την καθημερινή τριβή το διαπιστώνεις έστω και καθυστερημένα. 

Όμως, αν το θέμα δεν είναι αυτό, ο προφανής τότε λόγος που η σχέση-γάμος έχει αρχίσει να παίρνει την κατηφόρα, είναι η έλλειψη ρομαντισμού και το γεγονός ότι εξαιτίας πολλών παραγόντων (του διαστήματος που έχει περάσει, της καθημερινότητας με τα προβλήματα και τα άγχη, κλπ), έχετε αφήσει το συναίσθημα να πάει περίπατο και έχετε ξεχάσει γιατί ερωτευτήκατε και για πιο λόγο έχετε επιλέξει να ζήσετε μαζί. 

Ίσως, λοιπόν, ήρθε η ώρα ως γυναίκα να πάρεις την κατάσταση στα χέρια σου και αφού θυμηθείς πρώτα εσύ η ίδια γιατί είσαι με τον άνθρωπο αυτό και τι αγαπάς περισσότερο σε εκείνον , στη συνέχεια να τον βοηθήσεις να θυμηθεί αντίστοιχα τι αγαπάει εκείνος περισσότερο σε εσένα και πόσο ερωτευμένος υπήρξε ή είναι ακόμα μαζί σου. 

Με απλά λόγια, πρέπει να βρεις τρόπους για να επαναφέρεις το ρομαντισμό στη σχέση σας και να ξυπνήσεις τα συναισθήματα που ίσως έχουν λίγο αποκοιμηθεί.

Είναι σημαντικό, καταρχάς, να δείχνεις σε καθημερινή βάση στο σύντροφό σου τασυναισθήματά σου, να μπορεί να αντιλαμβάνεται το πόσο τον αγαπάς και ότι θέλεις να τον φροντίζεις. Ακόμα κι αν οι άντρες δείχνουν - ή θέλουν να δείχνουν - ανεξάρτητοι και άτρωτοι, στην πραγματικότητα οι περισσότεροι είναι πολύ ευαίσθητοι, λειτουργούν σαν «μεγάλα μωρά» και έχουν διαρκώς ανάγκη την αγάπη και τη φροντίδα σου, αλλά και την επιβεβαίωση της αφοσίωσής σου σε εκείνους. 

Δεν είναι δύσκολο, λοιπόν, να το κάνεις αυτό είτε με λόγια, εκφράζοντάς του τα συναισθήματά σου είτε με τις πράξεις σου. Με το να τον αγκαλιάζεις και να τον φιλάς χωρίς να έχει συμβεί κάτι αλλά αυθόρμητα, να τον χαϊδεύεις και να του κρατάς το χέρι, να του φτιάξεις ένα καφέ και να τον σερβίρεις στο κρεβάτι, να του μαγειρέψεις το αγαπημένο του φαγητό, να του κάνεις ένα μασάζ έπειτα από μια κουραστική μέρα στη δουλειά του, να του κάνεις διάφορες μικρές εκπλήξεις , κ.α.

Ένας άλλος τρόπος για να του δείξεις ότι νοιάζεσαι είναι απλά να συζητάς μαζί του για την καθημερινότητά σας και να τον παροτρύνεις να σου μιλάει για τη δουλειά του και για όσα τον απασχολούν, να του δείχνεις ότι ενδιαφέρεσαι ουσιαστικά για εκείνον και για όσα τον αφορούν. 

Είναι σημαντικό να περνάς όσο περισσότερο χρόνο μπορείς με τον σύντροφό σου και να δείχνεις κατανόηση. Βέβαια, ο χρόνος σε διάρκεια ίσως δεν έχει πάντα σημασία αλλά βασικότερο είναι το να περνάς ποιοτική ώρα με τον σύντροφό σου.

Κάτι άλλο που ανανεώνει τη σχέση ενός ζευγαριού και διατηρεί ζωντανό τον ρομαντισμό είναι τονα κανονίζεις να βγαίνεις συχνά εκτός σπιτιού με τον άνθρωπό σου, σαν ραντεβού. Αυτό θα σας φέρει αναμνήσεις από τον πρώτο καιρό της σχέσης και τα πρώτα μέλια και θα επαναφέρει τα κοιμισμένα συναισθήματα. 

Μπορείτε μάλιστα να πηγαίνετε στα στέκια που συχνάζατε στα πρώτα σας ραντεβού και έτσι στην ουσία να αναβιώσετε ευχάριστες και ρομαντικές στιγμές από το διάστημα που ήσασταν ερωτευμένοι. 

Επίσης και πολλές άλλες δραστηριότητες μπορείτε να κάνετε μαζί και έτσι και χρόνο να περνάτε μαζί και να κάνετε πράγματα που ζωντανεύουν τη σχέση σας. Να πάτε μια εκδρομή, ένα ταξίδι ή ακόμα κι απλά ένα πικνίκ, να γραφτείτε στο γυμναστήριο ή σε ένα άθλημα, να πάτε να δείτε μια ταινία, ένα θέατρο, κλπ.

Πολύ ουσιαστικό επίσης είναι να είσαι πρόθυμη να τον ακολουθήσεις και να τον συνοδεύσειςσε μέρη ή δραστηριότητες που θα σου ζητήσει, ακόμα κι αν για εσένα είναι βαρετές ή δεν πρόκειται και για τις νούμερο ένα επιλογές σου.

Καθοριστικής σημασίας, επίσης, όσο περνάει ο καιρός σε μια σχέση είναι να μη σταματήσει ποτέ η γυναίκα να περιποιείται τον εαυτό της, ακόμα και όταν είναι στο σπίτι, όσο κουρασμένη και άκεφη κι αν αισθάνεται. 

Σίγουρα ο σύντροφός σου επανειλημμένως σου έχει πει πως του αρέσεις όπως κι αν είσαι και φυσικά σε έχει δει άπειρες φορές άβαφη ή απεριποίητη αλλά το να φροντίζεις τον εαυτό σου και να σε βλέπει κι εκείνος περιποιημένη και εσένα την ίδια βοηθάει να αισθάνεσαι πιο όμορφα και να έχεις αυτοπεποίθηση αλλά εξακολουθείς και να είσαι επιθυμητή από τον σύντροφό σου και να τον έχεις σε «εγρήγορση» όσος καιρός κι αν περάσει. Φυσικά εξυπακούεται ότι κι εκείνος πρέπει να φροντίσει να μην κυκλοφορεί ολημερίς και ολονυχτίς με την κάλτσα και την βρόμικη φόρμα…

Επιπλέον, πρέπει να γνωρίζετε ότι το κάθε ζευγάρι δεν είναι ίδιο όπως και οι ανάγκες του καθενός δεν είναι οι ίδιες. Είναι βασικό να γνωρίζεις τα αισθήματα του συντρόφου σου, να αφουγκράζεσαι τις επιθυμίες και τις ανάγκες του και γιατί όχι να τις προλαβαίνεις . 

Να ξέρεις το τι χρειάζεται, τι τον ευχαριστεί, ποια είναι να ενδιαφέροντά του και τι δεν του αρέσει. Πρέπει δηλαδή να έχεις φροντίσει ώστε να τον μάθεις καλά και να συνεχίσεις να ενδιαφέρεσαι να τον μαθαίνεις. Αυτό μπορεί να είναι και το κλειδί για την επίλυση πολλών καυγάδων γιατί μαθαίνεις τι να αποφεύγεις και τι μπορεί να προκαλέσει προβλήματα και έντονες αντιδράσεις από το έτερον ήμισυ.

Τέλος, ας μην ξεχνάμε πως απαραίτητο συστατικό για μια ισορροπημένη και καλή σχέση ανάμεσα στο ζευγάρι, είναι η κατανόηση και συνεπώς οι υποχωρήσειςκαι ο συμβιβασμός. Οφείλεις να κατανοείς τις ανάγκες του άλλου και να συμβιβάζεσαι ακόμα και με αυτά με τα οποία δεν συμφωνείς ή με πράγματα που εσύ προσωπικά δεν ασπάζεσαι. 

Είναι πολλές οι φορές που χρειάζεται για το καλό της σχέσης να κάνεις ένα βήμα πίσω και να υποχωρείς ή να βάζεις λίγο νερό στο κρασί σου ώστε να ευχαριστήσεις το σύντροφό σου και να αποφύγεις ανούσιους καυγάδες. Ελπίζοντας βέβαια πως θα το εκτιμήσει και ο ίδιος

Μπορεί να ακούγονται αυτονόητα και απλά τα παραπάνω, όμως δεν είναι και συνήθως αυτά τα αυτονόητα είναι που τα ξεχνάμε και βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες, τον εγωισμό μας ή απλά η ρουτίνα, το άγχος και η καθημερινότητα τα θάβουν και βάζουν για ύπνο οτιδήποτε ρομαντικό υπάρχει στη σχέση μας. 

Στην πράξη μάλλον είναι δύσκολο να υιοθετήσεις τις παραπάνω συμπεριφορές αλλά αν πιστεύεις στη σχέση σου και σε ενδιαφέρει να την κρατήσεις ζωντανή για όσο περισσότερο γίνεται, τότε αξίζει να προσπαθήσεις εσύ τουλάχιστον από την μεριά σου για το καλύτερο ελπίζοντας πως έτσι θα δώσεις έναυσμα και στον σύντροφό σου ώστε να ακολουθήσει το παράδειγμά σου. Αν μη τι άλλο θα εκτιμήσει την προσπάθειά σου και θα θελήσει να ανταποδώσει.




http://www.dynamikhgynaika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου