Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Οι πίνακες και ο Γιός.....!!!!!!!!

Ένας πλούσιος άνθρωπος μαζί με το γιο του λάτρευαν να συλλέγουν σπάνια έργα τέχνης. Είχαν τα πάντα στη συλλογή τους, από Picasso μέχρι Raphael. Συχνά κάθονταν μαζί και θαύμαζαν τα σπουδαία έργα τέχνης.

Όταν ξέσπασε ο πόλεμος στο Βιετνάμ, ο γιος πήγε στον πόλεμο. Ήταν πολύ θαρραλέος και πέθανε στη μάχη σώζοντας έναν άλλο στρατιώτη. Ο πατέρας του ειδοποιήθηκε και λυπήθηκε βαθιά για τον μονάκριβο γιο του.

Περίπου ένα μήνα αργότερα, ακριβώς πριν τα Χριστούγεννα,

Κάποιος χτύπησε την πόρτα του. Ένας άντρας στεκόταν στην πόρτα κρατώντας στα χέρια ένα μεγάλο πακέτο.

Είπε, "Κύριε, δεν με γνωρίζετε, αλλά είμαι ο στρατιώτης για τον οποίο ο γιος έδωσε τη ζωή του. Έσωσε πολλές ζωές εκείνη τη μέρα, και μετέφερε εμένα στο καταφύγιο όταν μια βολίδα τον χτύπησε στην καρδιά και πέθανε αμέσως. Μίλαγε συχνά για εσάς, και για την αγάπη σας για την τέχνη". 

Ο νεαρός παρέδωσε το πακέτο. "Το ξέρω ότι δεν είναι μεγάλο έργο. Δεν είμαι μεγάλος ζωγράφος, αλλά νομίζω ότι ο γιος σας θα ήθελε να το έχετε".

Ο πατέρας άνοιξε το πακέτο. Ήταν ένα πορτραίτο του γιου του, ζωγραφισμένο από τον νεαρό. Κοίταξε με δέος τον τρόπο που ο στρατιώτης είχε αποτυπώσει την προσωπικότητα του γιου του στον πίνακα. 

Ο πατέρας είχε τόσο απορροφηθεί από τα μάτια που τα δικά του μάτια πλημμύρησαν με δάκρυα. Ευχαρίστησε το νεαρό και προσφέρθηκε να τον πληρώσει για τον πίνακα. "Όχι κύριε, ποτέ δεν θα μπορούσα να ξεπληρώσω αυτό που ο γιος σας έκανε για μένα. Είναι δώρο".

Ο πατέρας κρέμασε το πορτραίτο. Κάθε φορά που έρχονταν επισκέπτες στο σπίτι του τους έδειχνε πρώτα το πορτραίτο του γιου του πριν τους δείξει οτιδήποτε άλλο από τα σπουδαία έργα τέχνης που είχε συλλέξει.

Ο άνδρας πέθανε μερικούς μήνες αργότερα. Επρόκειτο να γίνει μια μεγάλη δημοπρασία με τους πίνακές του. Είχαν συγκεντρωθεί πολλοί άνθρωποι επιρροής. Ήταν συνεπαρμένοι που έβλεπαν τους σπουδαίους πίνακες και είχαν την ευκαιρία να αγοράσουν κάποιον για τη συλλογή τους.

Τοποθετήθηκε στην πλατφόρμα η ζωγραφιά του γιου. Ο δημοπράτης χτύπησε το σφυρί του. "Θα αρχίσουμε τις προσφορές με αυτό τον πίνακα του γιού. Ποιος θα προσφέρει γι' αυτόν τον πίνακα;" Δε μιλούσε κανείς...

Τότε μια φωνή ακούστηκε από το βάθος της αίθουσας, "Θέλουμε να δούμε τους διάσημους πίνακες. Προσπέρασε αυτόν".

Αλλά ο δημοπράτης επέμεινε. "Θα προσφέρει κάποιος γι' αυτόν τον πίνακα; Ποιος θα αρχίσει να προσφέρει; 100 δολλάρια, 200 δολλάρια;"

Ακούστηκε μια άλλη φωνή θυμωμένη. "Δεν ήρθαμε να δούμε αυτόν τον πίνακα. Ήρθαμε να δούμε τους πίνακες των Van Gogh και Rembrandt. Συνέχισε με τις αληθινές προσφορές."

Αλλά ο δημοπράτης εξακολούθησε να επιμένει. "Ο γιος! Ο γιος! Ποιος θα πάρει το γιο;"

Τελικά, μια φωνή ακούστηκε από το πίσω μέρος της αίθουσας. Ήταν ο κηπουρός που δούλεψε για πολλά χρόνια για τον άνδρα και το γιο του. "Θα προσφέρω 10 δολλάρια γι' αυτόν τον πίνακα..." Καθώς ήταν φτωχός, ήταν όλα όσα μπορούσε να προσφέρει.

"Έχουμε 10 δολλάρια, ποιος θα προσφέρει 20 δολλάρια;"

"Δώστε τον σε αυτόν για 10 δολλάρια. Ας δούμε τους Κυρίους."

Το πλήθος εξαγριωνόταν. Δεν ήθελαν τον πίνακα του γιού.

Ήθελαν τις επενδύσεις που άξιζαν περισσότερο για τις συλλογές τους.

Ο δημοπράτης χτύπησε το σφυρί του. "Πάμε ένα, δύο, ΠΟΥΛΗΘΗΚΕ για 10 δολλάρια!"

Ένας άνδρας που καθόταν στη δεύτερη σειρά φώναξε, "τώρα ας πάμε στη συλλογή!"

Ο δημοπράτης άφησε κάτω το σφυρί του. "Λυπάμαι, η δημοπρασία τελείωσε."

"Και τι θα γίνει με τους πίνακες;"

"Λυπάμαι. Όταν προσκλήθηκα για να πραγματοποιήσω αυτή τη δημοπρασία, μου είπαν για μια μυστική ρήτρα πρόθεσης...δεν μου επιτρεπόταν να αποκαλύψω αυτή τη ρήτρα μέχρι τώρα. Μόνο ο πίνακας του γιου θα έμπαινε σε δημοπρασία. Αυτός που θα αγόραζε αυτόν τον πίνακα θα κληρονομούσε όλη την περιουσία, συμπεριλαμβανομένου και των πινάκων.

Ο άνδρας που πήρε τον γιο παίρνει τα πάντα!"

Ο Θεός έδωσε τον Υιό Του πάνω από 2000 χρόνια πριν για να πεθάνει στο Σταυρό. Μοιάζει πολύ με τον δημοπράτη, το μήνυμά Του σήμερα είναι: "Ο Υιός, ο Υιός, ποιος θα πάρει τον Υιό;"

Επειδή, όπως βλέπεις, όποιος πάρει τον Υιό παίρνει τα πάντα!

ΕΠΕΙΔΗ Ο ΘΕΟΣ ΑΓΑΠΗΣΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΡΟΣΦΕΡΕ TON ΜΟΝΑΚΡΙΒΟ ΓΕΝΝΗΘΕΝΤΑ ΥΙΟ ΤΟΥ, ΚΙ ΟΠΟΙΟΣ ΠΙΣΤΕΨΕΙ Σ' ΑΥΤΟΝ, ΘΑ ΕΧΕΙ ΖΩΗΝ ΑΙΩΝΙΟΝ...
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΠΗ!





Ελένη Ψαρογιώργου
https://www.facebook.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου