Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Ποιός σε εμποδίζει ;

          
Μια μέρα φτάνοντας στα γραφεία τους, οι υπάλληλοι μιας μεγάλης εταιρείας, είδαν μια μεγάλη ανακοίνωση στην πόρτα που έγραφε :


«Χθες, το άτομο που εμπόδιζε την εξέλιξη σας σ’ αυτή την εταιρεία, πέθανε ! Παρακαλούμε να λάβετε μέρος στην κηδεία που θα γίνει στο κατάλληλα διαμορφωμένο δωμάτιο»

Μετά το αρχικό σοκ από το θάνατο ενός συναδέλφου, όλοι άρχισαν να αναρωτιούνται ποιος ήταν αυτός που εμπόδιζε την εξέλιξη των συναδέλφων του και της ίδιας του της εταιρείας.

Η περιέργεια ήταν τέτοια που κλήθηκε το προσωπικό ασφαλείας για να μην υπάρξουν ατυχήματα από το συνωστισμό στο δωμάτιο της κηδείας.

«Θέλω να δω ποιος είναι αυτός ο κερατάς που τόσο καιρό εμπόδιζε την αύξησή μου»είπε ένας υπάλληλος σε συνάδελφό του. «Τουλάχιστον τα τίναξε !»

Ένας – ένας οι περίεργοι υπάλληλοι, πλησίαζαν το φέρετρο και μόλις κοιτούσαν μέσα, έμεναν άφωνοι. Έμεναν για λίγο διάστημα να κοιτούν σιωπηλοί και σοκαρισμένοι ……

Υπήρχε ένας καθρέπτης μέσα στο φέρετρο ! Οποιοσδήποτε κοιτούσε μέσα μπορούσε να δει τον εαυτό του. Μια πινακίδα δίπλα στον καθρέπτη έγραφε :

Υπάρχει μόνο ένα πρόσωπο ικανό να βάλει όρια στην εξέλιξη σου.

ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ !

Είμαστε το μόνο πρόσωπο που μπορεί να ανατρέψει τη ζωή μας.

Είμαστε το μόνο πρόσωπο που μπορεί να επηρεάσει την ευτυχία μας και την επιτυχία μας.

Είμαστε το μόνο πρόσωπο που μπορεί να βοηθήσει τον εαυτό μας.

Η ζωή μας δεν αλλάζει όταν αλλάζει το αφεντικό μας, όταν αλλάζουν οι φίλοι μας, όταν αλλάζουν οι συγγενείς μας, όταν αλλάζουν οι συνάδελφοί μας, όταν αλλάζει η δουλειά μας, όταν αλλάζει ο σύντροφός μας.

Η ζωή μας αλλάζει όταν εμείς αλλάζουμε, όταν εμείς ξεπερνάμε τις περιορισμένες αντιλήψεις μας, όταν εμείς αντιλαμβανόμαστε ότι είμαστε οι μόνοι υπεύθυνοι για την ζωή μας.

Η πιο σημαντική σχέση στη ζωή μας είναι αυτή με τον εαυτό μας.

Εξετάστε τους εαυτούς σας, παρατηρήστε τους εαυτούς σας. Μη φοβάστε να αντιμετωπίσετε δυσκολίες και απώλειες. Γίνετε νικητές, χτίστε τον εαυτό σας και δημιουργήστε την πραγματικότητά σας.

Ο κόσμος είναι σαν ένας καθρέπτης. Επιστρέφει στον καθένα την αντανάκλαση των σκέψεων και των πεποιθήσεων του.

Ο κόσμος και η πραγματικότητα μας είναι σαν καθρέπτες τοποθετημένοι σε ένα φέρετρο που μας υποδεικνύουν το θάνατο της θεϊκής μας δυνατότητας να φανταστούμε και να δημιουργήσουμε την ευτυχία και την επιτυχία μας.




2 σχόλια:

  1. Χαίρομαι που σας άρεσε αγαπημένοι μου άγγελοι....ας κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για το ανώτερο καλό μας...αλλά και των γύρω μας...ο Θεός να είναι πάντα μαζί σας εύχομαι ολόψυχα...!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή