Σάββατο 5 Απριλίου 2014

6 τρικ για να τονώσετε την οξυδέρκεια σας......!!!!!!!

Ο εγκέφαλος, όπως και οι μύες, χρειάζεται εξάσκηση για την καλύτερη δυνατή λειτουργία του. Δοκιμάστε 6 απλές τεχνικές για να «γυμνάσετε» το μυαλό σας.

Ο εγκέφαλος, όπως και οι μύες, χρειάζεται εξάσκηση και συντήρηση για την καλύτερη δυνατή λειτουργία του. Η ευστροφία, που προκύπτει από την κατάλληλη εξάσκησή του, μπορεί να χτιστεί φυσικά και σταδιακά . Σας παρουσιάζουμε συμβουλές για να τονώσετε την οξυδέρκειά σας.

Πίνετε συχνά καθαρό νερό
Ο ανθρώπινος εγκέφαλος αποτελείται κατά 70% από νερό. Ο ενδεικτικός τρόπος για να είστε βέβαιοι για την ορθή λειτουργία του εγκεφάλου, είναι να τον ενυδατώνετε σε συχνή βάση πίνοντας νερό. Μπορεί να φαίνεται απλή και ανούσια μέθοδος, όμως στην ουσία, όταν ο εγκέφαλός σας λειτουργεί κανονικά η οξυδέρκειά σας θα βρίσκεται στο ζενίθ της.

Διαβάστε και γράψτε
Ακόμα κι αν δεν είστε φίλοι των θεωρητικών μαθημάτων η ανάγνωση και συγγραφή βοηθούν πολύ σημαντικά τον ανθρώπινο εγκέφαλο. Η συγγραφή κάνει το μυαλό σας να λειτουργεί και το διάβασμα σας ανοίγει στην κυριολεξία νέους ορίζοντες. Μία άλλη άποψη είναι πως η πραγματική οξυδέρκεια επιτυγχάνεται, μέσω της ανάγνωσης, που σας κάνει κορυφαίους στον τομέα σας (μέσω της γνώσης) και του γραψίματος, που σας δίνει τα εχέγγυα ότι είστε στην κορυφή.

Άσκηση
Η περίπτωση του γνωμικού του Λατίνου ποιητή Δέκιμου Ιούνιου Γιουβενάλη: «Νους υγιής εν σώματι υγιεί», αποδεικνύεται διαχρονικά. Η ενασχόληση με τη γυμναστική προσφέρει βαθύτερες γνώσεις και παραγωγικότητα. Εξασκώντας το σώμα σας, καθαρίζετε το κεφάλι σας και προσφέρετε έντονη ενέργεια στον οργανισμό σας, με την οποία μπορείτε να συγκεντρωθείτε ευκολότερα.

Σωστές ώρες ύπνου
Τίποτα δεν βοηθά καλύτερα το μυαλό από το να νιώθετε ξεκούραστοι. Θα νιώσετε πραγματική ανανέωση εάν κοιμηθείτε τις ώρες που έχει ανάγκη ο οργανισμός σας. 

Δεν χρειάζεται να ξεπεράσετε τις οκτώ ώρες, καθώς το επόμενο πρωί θα νιώθετε ληθαργικοί και η συγκέντρωση θα φαντάζει ακατόρθωτη. Βάλτε ένα πρόγραμμα με περίπου 7 ωρών ύπνου σε καθημερινή βάση. Εάν βέβαια έχετε χρόνο και νιώθετε κούραση, τα 20 λεπτά ύπνου κατά τη διάρκεια της ημέρας, θα λειτουργήσουν ευεργετικά.

Πάρτε το χρόνο σας
Οι σύγχρονοι ρυθμοί ζωής δεν αφήνουν περιθώρια για ελεύθερο χρόνο. Πρέπει ωστόσο να βρείτε λίγο χρόνο για να αφιερώσετε στον εαυτό σας. Στο χρόνο αυτό προσπαθήστε να αυτοσυγκεντρωθείτε, να θέσετε τις προτεραιότητές σας και να οργανώσετε τις σκέψεις σας.

Περιορίστε την τηλεόραση
Είναι καλό να παρακολουθούμε ειδήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα στην τηλεόραση. Ωστόσο οι υπερβολές στη χρήση της όπως και σε κάθε ασχολία, έχει αρνητικές επιπτώσεις. Η εκτεταμένη παρακολούθηση μπορεί να «σαμποτάρει» το μυαλό σας και να μη λειτουργεί στους κανονικούς του ρυθμούς. Συγκεκριμένα μπορεί να εμποδίσει τα κύτταρα του εγκεφάλου από την επικοινωνία με τα τοιχώματα του.





www.flowmagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου