Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Tα προβλήματα είναι ψευδαισθήσεις του νου......!!!!!!

«Πρόβλημα» σημαίνει ότι εμμένεις νοητικά σε μια κατάσταση, χωρίς να υπάρχει αληθινή πρόθεση ή πιθανότητα να αναλάβεις δράση τώρα. Σημαίνει επίσης ότι κάνεις αυτή την κατάσταση ασυνείδητα μέρος της αίσθησης του εαυτού σου.

Κατακλύζεσαι τόσο πολύ από την κατάσταση της ζωής σου, ώστε χάνεις την αίσθηση σου για τη ζωή, για την Ύπαρξη. Ή κουβαλάς στο νου σου, το παράλογο βάρος εκατοντάδων πραγμάτων που θα έχεις ή που μπορεί να έχεις να κάνεις στο μέλλον, αντί να εστιάσεις την προσοχή σου στο ένα και μόνο πράγμα που μπορείς να κάνεις τώρα. 

Όταν δημιουργείς ένα πρόβλημα, δημιουργείς πόνο. Το μόνο που χρειάζεται είναι μια απλή επιλογή, μια απλή απόφαση. « Ό,τι κι αν συμβεί, δε θα δημιουργήσω άλλο πόνο για τον εαυτό μου. Δε θα δημιουργήσω άλλα προβλήματα». Αν και είναι μια επιλογή είναι επίσης και πολύ ριζική. 

Δε θα πάρεις αυτή την απόφαση αν δεν έχεις πραγματικά «μπουχτίσει» με τον πόνο, αν δεν πεις πραγματικά «φτάνει». Και δε θα μπορέσεις να την ακολουθήσεις, αν δεν αποκτήσεις πρόσβαση στη δύναμη του τώρα.

Όταν παύεις να δημιουργείς κι άλλο πόνο για τον εαυτό σου, τότε παύεις να δημιουργείς κι άλλο πόνο για τους άλλους. Επίσης, δε μολύνεις πια την πανέμορφη Γη, τον εσώτερο χώρο σου και τη συλλογική ανθρώπινη ψυχή με την αρνητικότητα της δημιουργίας προβλημάτων.

Σε μια πραγματικά επικίνδυνη κατάσταση, ο νους σταματά, γίνεσαι απόλυτα παρών στο Τώρα και κάτι απείρως πιο ισχυρό αναλαμβάνει τα ηνία. Αυτός είναι ο λόγος που υπάρχουν τόσο πολλές αναφορές για συνηθισμένους ανθρώπους που γίνονται ξαφνικά ικανοί για απίστευτα θαρραλέες πράξεις. 

Σε κάθε κατάσταση ανάγκης, η επιβιώνεις ή όχι. Είτε έτσι είτε αλλιώς, δεν είναι πρόβλημα. Κάποιοι άνθρωποι θυμώνουν όταν με ακούνε να λέω ότι τα προβλήματα είναι ψευδαισθήσεις. Απειλώ να τους αφαιρέσω την αίσθηση τους για το ποιοι είναι. Έχουν επενδύσει πολύ χρόνο σε μια ψευδή αίσθηση εαυτού. 

Για πολλά χρόνια, έχουν ασυνείδητα προσδιορίσει ολόκληρη την ταυτότητα τους με βάση τα προβλήματα τους ή τον πόνο τους. Ποιοι θα ήταν χωρίς αυτά;

Ένα μεγάλο μέρος αυτών που λένε, σκέφτονται ή κάνουν οι άνθρωποι έχει στην πραγματικότητα ως κίνητρο το φόβο, που φυσικά είναι πάντα συνδεδεμένος με το ότι έχουν την εστίαση τους στο μέλλον και το ότι δεν είναι σε επαφή με το Τώρα.

Όταν προκύψει μια κατάσταση που χρειάζεται να την αντιμετωπίσεις τώρα, η δράση σου αν προέρχεται από τη βαθιά επίγνωση της παρούσας στιγμής, θα είναι καθαρή, κοφτερή σαν ξυράφι και θα είναι αποτελεσματική. 

Δεν θα είναι μια αντίδραση που θα προέρχεται από τα περασμένα εξαρτημένα αντανακλαστικά του νου σου, αλλά μια διαισθητική απόκριση στην κατάσταση. Θα ανακαλύψεις ότι είναι πιο αποτελεσματικό να μην κάνεις τίποτε – απλώς να μείνεις επικεντρωμένος στο Τώρα.

«Η δύναμη του Τώρα» Eckhart Tolle




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου