Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Το παιχνίδι της Αφθονίας......!!!!!!!

Σε αυτή τη διαδικασία θα ξεκινήσετε δημιουργώντας έναν φανταστικό τραπεζικό λογαριασμό. Με άλλα λόγια, δεν θα έχετε πραγματικές δοσοληψίες με τράπεζα, αλλά θα κάνετε καταθέσεις και αναλήψεις σαν να επρόκειτο για πραγματικό λογαριασμό. 

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα παλιό βιβλιάριο τραπέζης που δεν ισχύει πια, ένα λογιστικό πρόγραμμα στον υπολογιστή σας ( μπορείτε να κατεβάσετε ένα αρχείο excel : Λογαριασμός Αφθονίας), ή μπορείτε ακόμα να επινοήσετε ένα πλήρες σύστημα χρησιμοποιώντας ένα σημειωματάριο σαν βιβλιάριο και λευκά κομμάτια χαρτιού σαν αποδείξεις καταθέσεων και επιταγές, ή να γράφετε σε μπλοκάκια αποδείξεων. Έχει σημασία να κάνετε την όλη διαδικασία να φαίνεται όσο το δυνατόν πιο ρεαλιστική.

Την πρώτη μέρα, καταθέστε 1.000 ευρώ. Και ξοδέψτε τα. Με άλλα λόγια, σημειώστε μια κατάθεση 1.000 ευρώ στο βιβλιάριό σας και μετά, συμπληρώστε επιταγές για να ξοδέψετε αυτά τα χρήματα. 

Μπορείτε να ξοδέψετε όλα τα χρήματά σας σε μια αγορά, χρησιμοποιώντας μια “επιταγή”, ή μπορείτε να τα ξοδέψετε σε πολλά διαφορετικά πράγματα. Η ουσία του παιχνιδιού είναι να διασκεδάσετε μελετώντας τι θα θέλατε ν΄αγοράσετε και να απολαύσετε τη διαδικασία συμπληρώνοντας επιταγές.

Φροντίστε να είστε περιγραφικοί στο τμήμα υπομνημάτων των επιταγών. Για παράδειγμα : Για μια όμορφη πένα ή Καταπληκτικά αθλητικά παπούτσια ή Εγγραφή μέλους στο Spa. Σας συνιστούμε να κάνετε ό,τι μπορείτε για να τα ξοδέψετε σήμερα, επειδή αύριο θα κάνετε μια άλλη υπέροχη κατάθεση.

Τη δεύτερη μέρα, καταθέστε 2.000 ευρώ.

Την τρίτη μέρα, καταθέστε 3.000 ευρώ.

Την τέταρτη μέρα, καταθέστε 4.000 ευρώ.

Όταν φτάσετε στην 50η μέρα, καταθέστε 50.000 ευρώ. Όταν φτάσετε στην 300η μέρα, καταθέστε 300.000 ευρώ. Αν παίξετε αυτό το παιχνίδι καθημερινά επί ένα χρόνο, θα έχετε καταθέσει και ξοδέψει πάνω από 66 εκατομμύρια ευρώ !

Θα ωφεληθείτε αυξάνοντας την ικανότητα της φαντασίας σας. Με άλλα λόγια, θα ανακαλύψετε μετά από λίγες εβδομάδες παιχνιδιού, ότι χρειάζεται μεγάλη συγκέντρωση για να ξοδέψετε τόσα χρήματα μέσα σε μια μέρα. Έτσι, η ικανότητα της φαντασίας σας θα αυξηθεί εντυπωσιακά.

Μπορείτε να παίξετε το παιχνίδι για μικρό χρονικό διάστημα, ή για έναν ολόκληρο χρόνο, ή και περισσότερο. Ό,τι και αν επιλέξετε, θα είναι κατάλληλο. Ίσως να νοιώσετε κάπως αδέξια στην αρχή, αλλά, όσο περισσότερο παίξετε το παιχνίδι, τόσο πιο πολύ θα διευρυνθεί η φαντασία σας. 

Και καθώς θα διευρύνεται η φαντασία σας και θα εστιάζεστε στο πνεύμα της διασκέδασης και της διεύρυνσης, το σημείο έλξης σας θα μετατοπίζεται. 

Συμπληρώνοντας τις επιταγές, χρησιμοποιώντας τη φαντασία σας, γράφοντας τα υπομνήματα( δηλαδή να γράφεται σε κάθε επιταγή που κόβεται λεπτομερώς που ξοδέψατε τα χρήματα), εστιάζοντας την προσοχή σας καθώς γράφετε και μην προβάλλοντας αντίσταση καθώς συμπληρώνετε τις επιταγές επειδή δεν υπάρχει κίνδυνος υπερβολικής σπατάλης, θα εξασφαλίσετε ό,τι χρειάζεται για την επιτυχία σε οποιονδήποτε τομέα: θα έχετε κάνει μια δήλωση επιθυμίας ενώ θα βρίσκεστε σε κατάσταση απουσίας αντίστασης ή για να το πούμε καλύτερα, σε κατάσταση έγκρισης.

Έτσι, όχι μόνον θα ωφεληθείτε από τη διευρυμένη φαντασία σας, αλλά το σημείο έλξης σας θα μετατοπιστεί και μαζί του θα μετατοπιστεί η εμπειρία της ζωής σας. Όχι μόνο θα βελτιωθεί η οικονομική σας κατάσταση, αλλά όλα τα πράγματα στα οποία εστιαστήκατε με απόλαυση, θ΄αρχίσουν να υλοποιούνται στην εμπειρία σας.

Μπορείτε να ξεκινήσετε το παιχνίδι ή να το σταματήσετε, και μπορείτε να το παίξετε όπως θέλετε. Δεν υπάρχουν κανόνες, δεν υπάρχει τίποτα που πρέπει ή δεν πρέπει να κάνετε. Με άλλα λόγια, ξεκινήστε και παίξτε ελεύθερα. Ξοδέψτε όσα θέλετε. Αλλά το πιο σημαντικό είναι : Βάλτε τα δυνατά σας για να εξασκήσετε τη φαντασία σας.

Αν ήσαστε γλύπτης, και φιλοτεχνούσατε για πρώτη φορά ένα γλυπτό, δεν θα κόβατε ένα μεγάλο κομμάτι για να το πετάξετε στο τραπέζι και να πείτε : “Α, δεν έγινε καλό”. Θα το πλάθατε. Θα γινόσαστε όλο και καλύτεροι. Θα παίρνατε περισσότερο πηλό. Θα παίρνατε πηλό διαφορετικού χρώματος. 

Θα βρίσκατε έναν τρόπο για να συνεχίσετε να εξελίσσεστε στο δημιουργικό εγχείρημά σας. Και όμως, όταν φτάνουμε στο δημιούργημα που πλάθουμε με τον πηλό της Ενέργειας που δημουργεί κόσμους, οι περισσότεροι από εμάς δεν κάνουμε καμιά συνειδητή προσπάθεια να κατευθύνουμε τις σκέψεις μας. 

Με άλλο λόγια, είναι σαν να αφήνουμε κάποιον άλλον να πάρει τον πηλό και να τον πετάξει στο τραπέζι και περνάμε τη ζωή μας απλώς μιλώντας για την εμφάνιση του άχαρου δημουργήματος :

“Λοιπόν, αυτό δεν έγινε πολύ καλό. Οι γονείς μου έπρεπε να κάνουν κάτι διαφορετικό”, ή “Η οικονομία έπρεπε να κάνει κάτι διαφορετικό από αυτό”. ή “Υπάρχει έλλειψη δικαιοσύνης ή αδικία”, ή “Δεν μου αρέσει ο τρόπος που το χειρίστηκε κάποιος άλλος”.

Βάλτε στα χέρια σας τον δικό σας πηλό! Βάλτε στη ζωή σας με τη δύναμη της επιθυμίας σας όσα ονειρεύεστε και πλάστε τον πηλό σας με την δύναμη της φαντασίας σας.

Παίζοντας με χαρά το παιχνίδι της Αφθονίας, όχι μόνο θα βελτιώσετε την οικονομική σας κατάσταση, αλλά θα βελτιώσετε παράλληλα κάθε άλλη πτυχή της ζωής σας. Θα σας βοηθήσει όχι μόνο να ενεργοποιήσετε περισσότερες δονήσεις γύρω από πράγματα που θέλετε, αλλά και να εστιαστείτε για περισσότερο χρόνο και με έναν τρόπο που θα επιτρέψει να υλοποιηθούν στην εμπειρία σας τα πράγματα που θέλετε.

Απόσπασμα από το βιβλίο Ζητήστε και θα σας δοθεί! Πως θα εκπληρωθούν όλες οι επιθυμίες σας των Esther & Jerry Hicks (Ο Νόμος της Έλξης)




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου