Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Τί είναι το “ Κάρμα ” ;

Κάθε ζωή είναι ένα αρχείο καρμικής μεταφοράς, το οποίο αποθηκεύεται στα “Ακασικά αρχεία” (αρχεία της Ψυχής μας). Το σύνολο των αρχείων των ζωών μας, το λέμε “Κάρμα”.

Η Ψυχή του ανθρώπου από την πρώτη του ζωή, καταγράφει όλες τις λειτουργίες του. Οι λειτουργίες έχουν σχέση με τις επιλογές του ανθρώπου. Επιλέγει αν θα ζήσει βάση των δεδομένων της Ψυχής του, ή της ύλης. Αν επιλέγει δεδομένα της ύλης (κατακτήσεις, επιβολές, εξαρτήσεις, εγωκεντρισμοί κλπ.) δεν οδηγείται σε αναβάθμιση. 

Επεμβαίνει στις λειτουργίες των άλλων ανθρώπων και πολλές φορές τους εμποδίζει την αναβάθμιση και την πολιτισμική τους εξέλιξη. Με αυτό τον τρόπο δημιουργεί «χρέη», απέναντι σε άλλους ανθρώπους. Επίσης πολλές φορές του «χρωστούν» άνθρωποι, οι οποίοι τον εμπόδισαν στο έργο του.

Η Ψυχή καταγράφει όλα όσα συμβαίνουν… και αυτά, τα οποία «χρωστάει» ο άνθρωπος, αλλά και όσα του χρωστάνε.

Η μαθητεία του ανθρώπου και το Έργο του, είναι να βρει τρόπους να υλοποιήσει το Πνεύμα του… Η Ψυχή του καθοδηγούμενη από το «Ανώτερο Πνεύμα» του, υπάρχει για να του δώσει τη συνείδηση της «Ελεύθερης βούλησης».

Για να μπορεί ο άνθρωπος να εκτιμήσει και να σεβαστεί το δώρο της Ελεύθερης επιλογής, έρχεται στη ζωή, χωρίς τη μνήμη της πραγματικής του ύπαρξης. Ο Θεός, οι Πνευματικοί Δάσκαλοι, οι Αρχάγγελοι και το Ανώτερο Πνεύμα του ή Ανώτερος Εαυτός του, είναι κοντά του σε κάθε ζωή για να τον βοηθήσουν, μέσα από γεγονότα και καταστάσεις, πολιτισμού και θρησκείας.

Μαθαίνουμε μέσα από τις επιλογές μας… Δεν μπορούμε όμως να διορθώσουμε, τις λάθος επιλογές στην ίδια ζωή. Πολλές φορές δεν το ξέρουμε καν, ότι έχουμε λειτουργήσει λάθος.

Με αυτό τον τρόπο αποθηκεύονται στα «Ακασικά αρχεία» (αρχεία της Ψυχής μας) όλες οι πράξεις μας.

Σε κάθε ζωή που ερχόμαστε, δεν θυμόμαστε τις προηγούμενες. Δε θυμόμαστε τίποτα από όσα πράξαμε και από όσα έπραξαν οι άλλοι για εμάς… Δε θυμόμαστε ποιες ικανότητες αναπτύξαμε και πως τις χρησιμοποιήσαμε… 

Η Ψυχή μας, μας αναθέτει σε μία ζωή να ξεπληρώσουμε λάθη που έχουμε κάνει σε μια άλλη. Επίσης, να λάβουμε ό, τι μας χρωστάνε από εκείνη τη ζωή. Αντιμετωπίζουμε παρόμοια γεγονότα και επιλέγουμε αυτό που θεωρούμε καλύτερο. Ο στόχος μας, είναι να ξεχρεώσουμε τις οφειλές.

Κάθε φορά που τα καταφέρνουμε έχουμε «Ψυχική αναβάθμιση»… Μέσω αυτής, έχουμε ποιοτική αφθονία στη ζωή μας, εναρμόνιση και ισορροπία στις σχέσεις μας με τους ανθρώπους, ισχυρή υγεία, επικοινωνία συνειδητή με το Πνεύμα μας. Απολαμβάνουμε την παρουσία των άλλων ανθρώπων και δεν είμαστε εξαρτημένοι από εκείνους. Βιώνουμε ένα ισχυρό κοινωνικό σύνολο και οδηγούμαστε σε δυνατή πολιτισμική εξέλιξη.

Αν ελέγξουμε την ιστορία του ανθρώπου, θα δούμε την εξέλιξή του μέσα από τους αιώνες και τους Πολιτισμούς που δημιούργησε. Που εμείς δημιουργήσαμε…!!! Γιατί σε μία άλλη ζωή μας, πήραμε μέρος στην ανάπτυξη και στην εξάπλωσή τους…

Και φτάνουμε στο σήμερα… και ανακαλύπτουμε, ότι είμαστε πιο κοντά στο Πνεύμα, από οποιαδήποτε ζωή. Όχι μόνο σε ατομικό επίπεδο, αλλά και σε Παγκόσμιο. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι, αναζητούν τρόπους να υλοποιήσουν την Πνευματική τους καθοδήγηση και το Ψυχικό τους έργο… Εναλλακτικές θεραπείες… Επικοινωνίες με Αγγέλους και Δασκάλους… Επικοινωνία με την 5η διάσταση, τη διάσταση της Πνευματικής Έκφρασης… 

Από εκεί ο Ανώτερος Εαυτός μας, μας διδάσκει πώς να εκφράσουμε το Πνεύμα μας μέσα από τις πράξεις μας, πώς να το υλοποιούμε. Επειδή έχουμε φτάσει σε Παγκόσμιο επίπεδο, σε υψηλή έκφραση Πολιτισμού, κερδίσαμε ένα πολύτιμο δώρο. Μέσα από Μυήσεις της Πνευματικής διάστασης μας κάνουν «Αποκοπή Κάρματος», δηλαδή «Αποκοπή Αμνησίας»… και θυμόμαστε… Πως γίνεται αυτό;

Εφόσον ερχόμαστε χωρίς μνήμη, δεν γνωρίζουμε ότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την Ελεύθερη επιλογή, βάση της Ψυχής μας. Ο κάθε ένας από εμάς μεταφέρει ικανότητες στο Ψυχικό του αρχείο. Οι ικανότητες αυτές, έχουν σχέση με την Αναμόρφωση της ύλης και την εξισορρόπησή της, με τις αρχές του Πνεύματος. 

Όλες οι επιλογές και όλοι οι τρόποι που επιλέγουμε να ζήσουμε, είναι βασισμένοι στις ικανότητές μας. Το «Αρνητικό Κάρμα» (χρέη δικά μας προς τους άλλους) το δημιουργούμε όταν χρησιμοποιούμε τις ικανότητές μας, για να επιβληθούμε στην ύλη και στους ανθρώπους.

Το «Θετικό Κάρμα» μας οδηγεί να επιλέγουμε, μέσα από τα καλύτερα, το καλύτερο… Το Αρνητικό Κάρμα, μας οδηγεί σε μάχη και βιωματική γνώση. Φτάνοντας στο σημερινό επίπεδο Πολιτισμού, η 5η διάσταση, μας κάνει «Αποκοπή Αμνησίας» και ενεργοποίηση συνειδητοποίησης, των ικανοτήτων μας (μόνο οι Οντότητες – Δάσκαλοι της 5ης σε συνεργασία με το Ανώτερο Πνεύμα, μπορούν να κάνουν «Αποκοπή Αμνησίας» και όχι, οι Γήινοι-Δάσκαλοι…) Σε όλο τον κόσμο πια, έχουν εκπαιδευτεί «Πνευματικοί Οδηγοί» που «Οδηγούν- Οραματικά» τους ανθρώπους στις Ανώτερες διαστάσεις… 





Ζηζή Πατεράκη, Spiritual Teacher/Healer

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου