Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Έρωτας και Αγάπη......!!!!!!!!!

Άλλη μια συνηθισμένη μέρα ξεκίνησε για τον Έρωτα, τον φτερωτό θεό. Σήμερα ήταν μια ξεχωριστή μέρα γι’ αυτόν, γιατί είχε πάρει μαζί του και τις δυο μαθητευόμενες του κόρες. Άρχισε να τοξεύει τα βέλη του Έρωτα στους θνητούς αδιακρίτως.

-«Πατέρα», ρώτησε η μεγάλη κόρη, «πως ξέρεις ποιους να τοξεύσεις;»
-«Τοξεύω αδιακρίτως», απάντησε γλυκά ο Έρως, «γιατί ο έρωτας είναι ένα θείο δώρο. Κι ο Θεός βρέχει «και επί δικαίων και επί αδίκων» χωρίς διακρίσεις, γιατί η αγάπη Του είναι ανιδιοτελής!»

Τα μάτια της μεγάλης κόρης έλαμψαν στο άκουσμα της τελευταίας λέξης!
-«Πατέρα», ρώτησε η μικρή κόρη, «γιατί τόσοι πολλοί θνητοί ερωτεύονται αλλά μετά από λίγο η αγάπη τους σβήνει;»
-«Ελάτε μαζί μου κόρες μου! Ας κατέβουμε χαμηλά κοντά στους ερωτοχτυπημένους. Κάθε φορά που θα τοξεύω, θα μπαίνετε στο Μυαλό τους και θα τους ρωτάτε: «Πώς θέλεις τον σύντροφο σου;»

Έτσι κι έγινε! Άλλοι απαντούσαν «ψηλό, όμορφο, με γαλανά μάτια» ή «πανέμορφη και χαμηλοβλεπούσα». Άλλοι έλεγαν «έξυπνο και θαρραλέο» ή «πιστή σύζυγο και καλή μητέρα». Άλλοι αποκρίνονταν «πλούσιο και επώνυμο» ή «από ευγενική καταγωγή και μορφωμένη».

Μυριάδες ερωτοχτυπημένοι και όλοι είχαν μια άποψη για τον ή την σύντροφο τους. Μονάχα μιας ταπεινής ψυχής το Μυαλό δεν μίλησε καθόλου αν και η Καρδιά της πήγαινε να σπάσει. Μετά από λίγο οι ερωτοχτυπημένες ψυχές έπαυαν να είναι ερωτοχτυπημένες, έπαυαν να αγαπούν. Μονάχα εκείνης της ταπεινής ψυχής ο έρωτας φούντωσε κι έγινε αγάπη και την συνεπήρε όλη και την μετασχημάτισε σε Άγια Ψυχή.

-«Πατέρα», είπε η μικρή κόρη συγκλονισμένη από το θέαμα. «Γιατί χάθηκε ο έρωτας τους;»
-«Γιατί, κόρη μου, όλοι αυτοί, στο πρόσωπο του εραστή αγάπησαν τον εαυτό τους! Η αγάπη τους δεν ήταν ανιδιοτελής. Και γιατί ήταν γεμάτοι προσκολλήσεις στο σώμα και στο μυαλό. Η αγάπη τους δεν είχε ελευθερία!»
Τα μάτια της μικρής κόρης έλαμψαν στο άκουσμα της τελευταίας λέξης!

Ξαφνικά εμφανίστηκε η μητέρα των κοριτσιών, η γυναίκα του Έρωτα.
-«Γεια σου Αγάπη!», είπε γλυκά ο Έρωτας στη σύζυγο του.
-«Γεια σου Έρωτα!», είπε γλυκά η Αγάπη. Ύστερα γύρισε γλυκά στις κόρες της, την μεγάλη και τη μικρή. «Γεια σου Ανιδιοτέλεια!» είπε στη μεγάλη. «Γεια σου Ελευθερία!», είπε στη μικρή.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου