Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Υποδεχθείτε τον έρωτα φέτος......!!!!!!!!

Πιστεύετε ότι το 2014 είναι η σωστή χρονιά για να ζευγαρώσετε; Το Φενγκ Σούι μπορεί να σας βοηθήσει...

Οι Κινέζοι, θεωρούσαν πάντα τις μόνιμες σχέσεις, ως το αποκορύφωμα για την ευτυχία και την αρμονία στη ζωή κάθε ζευγαριού. Γι' αυτό και η ενεργοποίηση της τύχης στον τομέα του έρωτα, σημαίνει αυτόματα την ενεργοποίησης της τύχης στο γάμο και τις σχέσεις. 

Το Φενγκ Σούι λοιπόν, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αυξήσει τις προοπτικές που υπάρχουν σε μία σχέση και να φέρει ευτυχία και αμοιβαίο σεβασμό. Μπορεί να αυξήσει αλλά και να ενισχύσει την οικογένεια και παράλληλα να φέρει αρμονία και γαλήνη μέσα στο σπίτι.

Η απαραίτητη ισορροπία
Η αρχή των γιν και γιανγκ, είναι θεμελιώδης για την πρακτική του Φενγκ Σούι. Τα γιν και γιάνγκ, είναι οι αρχέγονες δυνάμεις που αντιπροσωπεύουν το θηλυκό και το αρσενικό, το φως και το σκοτάδι, τον ήλιο και τη σελήνη. 

Το ένα συμπληρώνει το άλλο, αφού κανένα από τα δύο δεν θα υπήρχε χωρίς την παρουσία του συμπληρωματικού του. Για να υπάρξει ευτυχία, η φιλοσοφία υποστηρίζει ότι τα γιν και γιάνγκ, δηλαδή η θηλυκή και η αρσενική ενέργεια, θα πρέπει να είναι σε αρμονία. Η ανισορροπία προς τη μία ή την άλλη πλευρά μπορεί να φέρει κακοτυχία και τελικά συμφορά.

Για να προσελκύσουμε τον έρωτα και να βρούμε τον κατάλληλο για εμάς σύντροφο, πρέπει κατ΄ αρχήν να υπάρχει στη ζωή μας και στο σπίτι μας ο απαραίτητος χώρος. Όταν το σπίτι μας είναι φτιαγμένο αυστηρά για ένα άτομο (ένας καναπές, ένα τραπεζάκι, ένα μαξιλάρι στο κρεβάτι μας κλπ), δείχνει ότι όχι μόνο ζούμε μόνοι μας αλλά έχουμε αποδεχτεί και τη μοναχικότητα μας. 

Επίσης, όταν στο σπίτι μας κυριαρχεί το γιν ή το γιανγκ στοιχείο το αποτέλεσμα είναι και πάλι το ίδιο: ο χώρος είναι υπερβολικά θηλυκός ή αρσενικός και δεν υπάρχει θέση για το αντίθετο φύλο.

Μια άλλη «παγίδα», στην οποία έχουμε πέσει οι περισσότεροι, «κλείνοντας» το δρόμο στον ερχομό του νέου έρωτα, είναι η προσκόλληση μας στο παρελθόν μετά από μία αποτυχημένη σχέση. 

Αφού αυτή η σχέση έχει τελειώσει και συνεχίζει να μας πληγώνει, ο καλύτερος τρόπος για να ανοίξουμε νέα σελίδα στη ζωή μας και να προχωρήσουμε μπροστά, είναι να ξεφορτωθούμε όλα όσα μας την θυμίζουν: φωτογραφίες, δώρα, ρούχα που φοράγαμε εκείνη την εποχή, πρέπει να φύγουν από το σπίτι μας και να αφήσουν ελεύθερο χώρο.

Η λογική είναι απλή : ελευθερώνοντας χώρο στο σπίτι μας, δημιουργούμε «χώρο» στο μυαλό και την καρδιά μας και είμαστε έτοιμοι για να υποδεχτούμε το καινούργιο. Όταν λοιπόν είμαστε «ελεύθεροι και ωραίοι», αυτή την εικόνα θα δίνουμε και προς τα έξω. Μια εικόνα ιδιαίτερα ελκυστική για τους εκπροσώπους του αντίθετου φύλου.

Η κατεύθυνση της αγάπης
Σύμφωνα με τις αρχές του Μπα Γκούα -του πιο σημαντικού συμβόλου στην πρακτική εφαρμογή του Φενγκ Σούι- το τρίγραμμο που αντιπροσωπεύει τον έρωτα και τις σχέσεις είναι τοποθετημένο νοτιοδυτικά. Αυτή λοιπόν, είναι η γωνία κάθε σπιτιού ή δωματίου που αντιπροσωπεύει τον έρωτα, την αγάπη και τον γάμο. Εάν αυτό το σημείο έχει καλό Φενγκ Σούι, ενεργοποιούνται θετικά και οι προοπτικές σ' αυτόν τον τομέα.

Εκτός όμως από την γενική κατεύθυνση, ο καθένας από εμάς έχει και την προσωπική του κατεύθυνση του έρωτα, του γάμου και της οικογένειας που βασίζεται στη φόρμουλα Γκούα.

Για να βρείτε τον δικό σας αριθμό Γκούα, ακολουθήστε την εξής μέθοδο :

· Προσθέστε τα δύο τελευταία ψηφία από το κινέζικο έτος γέννησης σας. (Μη ξεχνάτε ότι τα κινέζικα έτη, ξεκινούν τέλος Ιανουαρίου ή αρχές Φεβρουαρίου. Εάν λοιπόν, έχετε γεννηθεί αυτή την εποχή, πρέπει να θεωρείται ως χρόνο γέννησης σας τον προηγούμενο από αυτόν που είναι γραμμένος στην ταυτότητα σας). Αν, το αποτέλεσμα είναι μεγαλύτερο από δέκα, προσθέστε τους δύο αριθμούς για να φτάσετε σε μονοψήφιο. Για παράδειγμα, αν έχετε γεννηθεί το 1978: 7+8= 15, 1+5= 6.

· Εάν είστε άντρας, αφαιρέστε το αποτέλεσμα από το 10. Έτσι, 10- 6= 4.

Επομένως, ο προσωπικός σας αριθμός Γκούα είναι 4.

· Εάν είστε γυναίκα, προσθέστε 5. Έτσι, 6+5=11, 1+1=2. Επομένως ο προσωπικός σας αριθμός Γκούα είναι το 2.

Αφού λοιπόν, βρείτε τον προσωπικό σας αριθμό Γκούα, μπορείτε εύκολα να βρείτε και την προσωπική σας κατεύθυνση για τον γάμο και την οικογένεια στον πίνακα που ακολουθεί, ώστε να την ενεργοποιήσετε θετικά.

Αριθμός Γκούα Κατεύθυνση γάμου/οικογένειας

1 Νότος για άντρες και γυναίκες

2 Βορειοδυτική για άντρες και γυναίκες

3 Νοτιοανατολική για άντρες και γυναίκες

4 Ανατολή για άντρες και γυναίκες

5 Βορειοδυτική για άντρες/ Δύση για γυναίκες

6 Νοτιοδυτική για άντρες και γυναίκες

7 Βορειοανατολική για άντρες και γυναίκες

8 Δύση για άντρες και γυναίκες

9 Βορράς για άντρες και γυναίκες.

Από τη στιγμή που ξέρετε την δική σας κατεύθυνση του γάμου και των σχέσεων, γνωρίζετε και την πιο ευνοϊκή κατεύθυνση για την προσωπική σας ευτυχία. Ενεργοποιώντας την δική σας κατεύθυνση, αυξάνετε παράλληλα και την τύχη σας στις σχέσεις.

Ενεργοποιήστε την τύχη σας
Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ενεργοποιήσετε θετικά την προσωπική σας κατεύθυνση των σχέσεων και του γάμου τώρα που την γνωρίζετε, αλλά και πολλά που πρέπει να ξέρετε πριν προχωρήσετε. 

Να θυμάστε πάντα ότι στο Φενγκ Σούι η υπερβολή δεν είναι καλή και η ημιμάθεια μπορεί να οδηγήσει σε λάθη. Εάν, λοιπόν, θέλετε πραγματικά να βοηθηθείτε από την πανάρχαια αυτή φιλοσοφία - χωροθεσία, μπορείτε να ζητήσετε τη γνώμη ενός συμβούλου Φενγκ Σούι, ή ακόμα καλύτερα, να παρακολουθήσετε οι ίδιοι ένα σεμινάριο ή να διαβάσετε ένα κατατοπιστικό βιβλίο. 

Έτσι, θα αποφύγετε τα λάθη, αλλά και θα γνωρίσετε τη λογική βάσει της οποίας ενεργοποιείται στο σπίτι μας η θετική ενέργεια, τόσο στον έρωτα όσο και σε άλλους βασικούς τομείς της ζωής μας.

Παρ΄ όλα αυτά, υπάρχουν και κάποιοι απλοί τρόποι για να ενεργοποιήσετε θετικά την τύχη σας στον έρωτα, που μπορούν να εφαρμοστούν σχετικά εύκολα από τον καθένα μας:

· Τα απαλά χρώματα είναι σύμβολο θηλυκότητας. Η υπερβολική θηλυκότητα, όπως και το αντίθετο είναι απωθητικά - και όχι ελκυστικά όπως πολλοί πιστεύουν - για το άλλο φύλο. Για να υπάρξει αρμονία, θα πρέπει τα απαλά χρώματα να εναλλάσσονται με έντονα.

· Αντί για ένα, προτιμήστε δύο! Πάρτε δύο κομοδίνα για το κρεβάτι σας και δύο μαξιλάρια, δύο κούπες για καφέ, δύο τραπεζάκια κοκ, έστω κι αν είστε μόνοι, εάν φυσικά, δεν θέλετε να παραμείνετε μόνοι για πολύ!

· Η πιο «εύκολη» γιανγκ ενέργεια είναι το φως του ήλιου και αντίστοιχα η πιο προσιτή γιν ενέργεια είναι το φως του φεγγαριού. Ανοίξετε λοιπόν, τα παράθυρα σας και πλημμυρίστε το σπίτι σας με την αντίστοιχη ενέργεια που σας λείπει και επιζητάτε.

· Προσπαθήστε να τοποθετήστε το υπνοδωμάτιο σας στη θέση του γάμου. Παράλληλα, φροντίστε να κοιμάστε με το κεφάλι σας στραμμένο προς την προσωπική σας κατεύθυνση του γάμου, σύμφωνα με τον αριθμό σας Γκούα.

· Εάν βγείτε ραντεβού ή καλέσετε το αγαπημένο σας πρόσωπο στο σπίτι, φροντίστε να κάθεστε έτσι ώστε οι αγαπημένοι σας να είναι στραμμένοι προς τη δική σας ευνοϊκή κατεύθυνση.

Σύμβολα και επιτυχία
Ακολουθώντας πιο πιστά τους κανόνες του Φενγκ Σούι, μπορείτε να ενεργοποιήστε την προσωπική σας γωνία του γάμου και των σχέσεων χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα σύμβολα. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να γεμίσετε το σπίτι σας με κινέζικα αντικείμενα. 

Άλλωστε, κατά το Φενγκ Σούι, «ουκ εν τω πολλώ το εύ». Ένα ισχυρό σύμβολο τοποθετημένο στη σωστή θέση, έστω και αν έχει πιο «δυτική» εμφάνιση για να ταιριάζει στην αισθητική σας, μπορεί να έχει πολύ θετικό αποτέλεσμα σε αντίθεση με πολλά κινέζικα αντικείμενα λάθος τοποθετημένα!

· Η παιώνια, θεωρείται από τους Κινέζους, η βασίλισσα των λουλουδιών αφού χαρακτηρίζεται ως το πιο έντονο ενεργειακά λουλούδι. Βάλτε ένα πίνακα με παιώνιες στην προσωπική σας κατεύθυνση και σύντομα θα πλημμυρίσει η ζωή σας από πάθος. 

Όμως προσοχή : Μετά το γάμο, θα πρέπει να χαρίσετε τον πίνακα στην πρώτη ελεύθερη φίλη σας, γιατί διαφορετικά, το πάθος θα είναι τόσο έντονο που μπορεί να...ξεχειλίσει και να μεταφερθεί και αλλού, βάζοντας το γάμο σας σε κίνδυνο!

· Τα δυτικά σύμβολα μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την τύχη του έρωτα: Οι κάρτες του Αγίου Βαλεντίνου, η εικόνα ενός ζεύγους νεονύμφων, οι γαμήλιες ανθοδέσμες ακόμη και πίνακες εραστών είναι επίσης έξοχοι ενεργοποιητές.

· Οι ροζ καρδούλες κουάρτζ, είναι ένα θαυμάσιο σύμβολο της αγάπης. Οι φυσικές πέτρες θεωρούνται ενεργειακά αντικείμενα στο Φενγκ Σούι και το κουάρτζ χαρακτηρίζεται ως η πέτρα της αγάπης. Συνήθως, πηγαίνουν ως ζευγάρι: κρατήστε μία εσείς και δωρίστε την άλλη στο αγαπημένο σας πρόσωπο, ως σύμβολο της αγάπης και του έρωτα σας.

· Οι πάπιες μανδαρίνοι είναι το κινέζικο σύμβολο της συζυγικής ευτυχίας και συχνά αντιπροσωπεύουν τον νεανικό έρωτα. Οι μανδαρίνοι πρέπει να είναι ζευγάρι, ποτέ μοναχικοί και να είναι διαφορετικοί σε χρώμα ή μέγεθος. Πρέπει να είναι πάντα μαζί και μετά τον γάμο μπορείτε να τις τοποθετήσετε στο υπνοδωμάτιο σας, στο κομοδίνο.

· Το διπλό σύμβολο της ευτυχίας, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πίνακας ή πιο διακριτικά πάνω σε διακοσμητικά γυάλινα κηροπήγια, σε κρυστάλλινη πυραμίδα ή και ως κόσμημα.





Σοφία Δεδεμάδη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου