Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Η ψυχολογία των αντρών - 2o .........!!!!!!!!

Όλοι οι άντρες δεν είναι ίδιοι. Αυτό είναι μία πραγματικότητα που εμείς οι γυναίκες τείνουμε να παραβλέπουμε όταν για κάποιο λόγο είμαστε απογοητευμένες από αυτούς. Έτσι πολλές φορές που απογοητευόμαστε από τη σχέση μας, τείνουμε να γενικεύουμε ότι όλοι οι άντρες φέρονται με μια συγκεκριμένη συμπεριφορά. 

Αυτό βέβαια είναι μία υπερβολή της στιγμής. Παρόλα αυτά, θα μπορούσαμε να παρατηρήσουμε ότι υπάρχουν ορισμένες ομοιότητες στην ψυχολογία των αντρών. Οι ομοιότητες αυτές μπορούν πολλές φορές να εξηγήσουν ορισμένες από τις συμπεριφορές τους. Η ψυχολογία των αντρών είναι κάτι που δεν είναι και τόσο εύκολο να κατανοηθεί από τις γυναίκες όπως ακριβώς συμβαίνει και το αντίθετο. 

Όταν όμως μία γυναίκα καταφέρει να κατανοήσει την ψυχολογία των αντρών, τότε θα είναι σε θέση να προλάβει ορισμένες περίεργες συμπεριφορές, να ελέγξει καλύτερα τις ισορροπίες ή ακόμα και να χρησιμοποιήσει προς όφελός της αυτές τις πολύτιμες γνώσεις. Εμείς στο ηλεκτρονικό περιοδικό Δυναμική Γυναίκα παρουσιάζουμε ορισμένες από τις πιο συνηθισμένες ομοιότητες που μπορούν να παρατηρηθούν στην ψυχολογία των αντρών.

Άντρας  κατακτητής
Παρόλο που στις μέρες μας ο άντρας “κυνηγός” είναι ένα είδος προς εξαφάνιση, οι άντρες μέσα στην ψυχολογία τους έχουν αυτό το ένστικτο. Κατά κάποιο τρόπο θέλουν να κερδίσουν το κορίτσι και όχι να τους το “χαρίσουν”. Πολλές φορές εμείς οι γυναίκες όταν ερωτευόμαστε κάποιον πέφτουμε με τα μούτρα πάνω του κάνοντας την όλη υπόθεση πολύ εύκολη για αυτόν. 

Αυτή είναι μία κατάσταση που θα πρέπει να αποφεύγουμε. Η διαδικασία του ζευγαρώματος προϋποθέτει και λίγο κυνήγι. Προσοχή όμως μην το παρακάνετε διότι το πολύ κυνήγι έχει τα αντίθετα αποτελέσματα. Γενικά πάντως, οι άντρες θέλουν να αισθανθούν κατακτητές. 

Η ψυχολογία τους επιτάσσει να κερδίσουν το κορίτσι τους. Με αυτό τον τρόπο εκτιμούν ακόμα περισσότερο την “καλή” τους. Αν από την άλλη μεριά όταν όλα γίνουν πολύ εύκολα για αυτούς, τότε είναι πολύ πιθανόν στο τέλος να χάσουν το ενδιαφέρον τους ή να μην εκτιμήσουν αυτή την προσφορά.

Άντρας αρχηγός
Παρόλο που εμείς οι γυναίκες πολλές φορές σέρνουμε τους άντρες από τη μύτη μέσα στη σχέση μας, στην πραγματικότητα θέλουμε στα δύσκολα ο καλός μας να μπαίνει αυτός μπροστά και να παίρνει πρωτοβουλίες έτσι ώστε να βγάζει τα κάστανα από τη φωτιά. 

Το να φαίνεται (άσχετα άμα δεν ισχύει) ότι ο άντρας έχει κατά κάποιο τρόπο τον πρώτο λόγο είναι σημαντικό για αυτούς. Η ψυχολογία των αντρών είναι τέτοια που θέλουν να αισθάνονται ότι είναι χρήσιμοι ως προς την προστασία και τη φροντίδα που μπορούν προσφέρουν στη γυναίκα. Όταν ένας άντρας αισθάνεται ότι η γυναίκα μπορεί να βασιστεί πάνω του, τότε αυτός γεμίζει με αυτοπεποίθηση

Για το λόγο αυτό πολλές φορές όταν σε μία σχέση η γυναίκα είναι αρκετά “ανεξάρτητη” αυτό κάνει τους άντρες να νιώθουν ιδιαίτερα ανασφαλείς. Αυτό βέβαια δεν συμβαίνει με όλους διότι υπάρχουν άντρες που είναι αρκετά σίγουροι για τον εαυτό τους. Γενικά πάντως καλό είναι να φαίνεται (ακόμα και αν δεν ισχύει) ότι ο άντρας έχει τον πρώτο λόγο.

Άντρας χρήσιμος
Η κοινωνία μας έχει αλλάξει. Πλέον οι γυναίκες είναι αρκετά ανεξάρτητες και φυσικά πολύ πιο δυναμικές. Σε πολλές περιπτώσεις, οι γυναίκες έχουν καταφέρει να τα βγάζουν πέρα όλα εντελώς μόνες τους. 

Από την άλλη πλευρά όμως, η ψυχολογία των αντρών είναι τέτοια που θέλει τον άντρα να αισθάνεται χρήσιμος μέσα στη σχέση από την άποψη ότι θέλει να υπάρχουν πράγματα που η γυναίκα τον χρειάζεται. Όταν ο άντρας αισθάνεται ότι είναι πολύ χρήσιμος, τότε η ψυχολογική του κατάσταση βρίσκεται σε ισορροπία. 

Για αυτό, ακόμα και αν έχετε φτάσει στο σημείο να “τα ξέρετε όλα” ή να μπορείτε να “τα κάνετε όλα” με επιτυχία χωρίς να χρειάζεστε βοήθεια, καλό είναι πού και πού να τον βάζετε να κάνει πράγματα για εσάς έτσι ώστε να αισθάνεται ότι είναι χρήσιμος και ότι μπορεί και προσφέρει πράγματα.

Ο άντρας και το κομπλιμέντο
Εμείς οι γυναίκες θέλουμε να είμαστε όσο πιο όμορφες γίνεται. Η αίσθηση μιας γλυκιάς κουβέντας ή ενός κομπλιμέντου από τον καλό μας, μας ανεβάζει τη διάθεση στα ύψη. Δυστυχώς όμως πολλές φορές ξεχνάμε να ανταποδώσουμε. 

Παρόλο που οι άντρες πολλές φορές φαίνονται πιο σίγουροι για τον εαυτό τους, ένας καλός λόγος για αυτούς θα τους ανεβάσει τη ψυχολογία. Έτσι … καλό είναι εμείς οι γυναίκες να μην περιμένουμε μόνο ο καλός μας να μας κάνει κανένα κομπλιμέντο αλλά να παίρνουμε και εμείς που και που μια τέτοια πρωτοβουλία για να του δείξουμε ότι είναι σημαντικός για εμάς.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου