Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Κάθε αρχή....και δύσκολη....!!!!!

Και πάλι μόνοι ! Μόνος, μόνη, δεν έχει σημασία. Και πάλι ο ίδιος μονόλογος…….άλλο έδειχνε, αλλιώς αποδείχτηκε. Αλήθεια, γιατί δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε μια σχέση όπως εμείς την επιθυμούμε? Όπως εμείς τη θέλουμε? Πάντα ο-η άλλος-η είναι ακατάλληλοι για μας? Και εμείς οι σωστοί? Οι αναμάρτητοι? Οι εντάξει? Και συνήθως το στερεότυπο «όλοι οι άντρες ή οι γυναίκες είναι ίδιες».

Κάποιοι από εσάς μπορεί να είστε μόνοι, επειδή το επιλέγετε. Άλλοι ίσως να μην ενδιαφέρεστε για μία σοβαρή σχέση αυτή την περίοδο. Άλλοι πάλι μπορεί να είστε μόνοι λόγω των συνθηκών της ζωής σας. Και σίγουρα πολλοί από εσάς νιώθετε αδικία και ότι κάνετε κάποιο λάθος. 

Πολλοί από εσάς, έχετε πληγωθεί από σχέσεις και αυτό σας έχει κάνει να υψώσετε άμυνες. Ρισκάρετε και αντιμετωπίστε την καχυποψία σας. Πάντα υπάρχει ο κίνδυνος να απογοητευτείτε, αν όμως είστε κλειστοί και δύσπιστοι με τους άλλους, ποτέ δεν θα δώσετε στον εαυτό σας την ευκαιρία να γνωρίσετε κάποιον πραγματικά αξιόλογο σύντροφο. 

Οι άμυνες που υψώνετε, θα σας οδηγήσουν σε επιλογή συντρόφων που δεν θα σας εκφράζουν συναισθήματα ή δεν θα σας κάνουν ν΄ανοιχτείτε εσείς σε εκείνους. 

Μπορεί λόγω των βιωμάτων σας και των απογοητεύσεων ή λόγω συμπεριφορών προηγούμενων σχέσεών σας, να γίνεστε επικριτικοί και απορριπτικοί. Να έχετε απαιτήσεις, ναι! Να ζητάτε επίσης! Να επιμένετε αλλά και να καλοδέχεστε και τα θέλω των άλλων. Πάντα αξίζει να δώσετε και δεύτερη ευκαιρία.

Κάποιοι, ακολουθώντας πιστά την καθημερινότητα και αγκαζάροντας τη ρουτίνα, ρίχνετε μεγάλο βάρος σε προσωπικές και επαγγελματικές επιτυχίες, απομονώνεστε σε βαθμό τέτοιο, που να μη θέλετε να βάλετε κάποιο πρόσωπο στη ζωή σας.

Τονώστε την αυτοεκτίμησή σας. Πατήστε στα πόδια σας. Η χαμηλή αυτοπεποίθηση και η κακή εικόνα που μπορεί να έχει κάποιος για τον εαυτό του μπορεί να τον οδηγήσει στην απομόνωση και στη μοναχικότητα. Σε σημείο που κάθε τι καλό που θα παρουσιαστεί μπροστά σας, να μην το αναγνωρίσετε. Να το προσπεράσετε.

Μην ξεχνάτε όμως, πως……..μόνο η αγάπη είναι αυτή που θα σας δώσει στην κυριολεξία φτερά. Το πόσο μακριά ή κοντα θα πετάξετε, εσείς θα το αποφασίσετε. Σημασία έχει η εκκίνηση. 

Αφεθείτε, ονειρευτείτε, απολάυστε! Άλλωστε, ότι κάνετε, για εσάς θα το κάνετε! Η αρχή, είναι το ήμισυ του παντός.



Σοφία Ασλαματζίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου