Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Αρχέτυπα και Συμβόλαια της Ψυχής......!!!!!!!

Τα Αρχέτυπα είναι πρότυπα νοημοσύνης, δυναμικές μορφές ενέργειας, εικόνες, μοτίβα, που κατοικούν στο επίπεδο της συλλογικής ψυχής. Ο Καρλ Γιουνγκ ήταν ο σημαντικότερος σύγχρονος που ανέπτυξε τη σχετική θεωρία, με το συλλογικό ασυνείδητο και τα αρχέτυπα. Τα μοτίβα αυτά είναι απεικονίσεις των πόθων, της φαντασίας και των βαθύτερων επιθυμιών μας. Υπήρχαν ανέκαθεν.

Τα συναντάμε σε κείμενα αρχαίων πολιτισμών, στη λογοτεχνία, στην ιστορία, στη μυθολογία κ.τ.λ. Όλες αυτές οι μυθικές ιστορίες, οι ήρωες και οι ηρωϊδες που βρίσκονται μέσα μας, ονομάζονται αρχέτυπα.

Τα αρχέτυπα γεννιούνται μέσα από τη συλλογική ψυχή, αλλά ζωντανεύουν μέσα στις ατομικές ψυχές.

Αυτά τα αρχετυπικά πρότυπα κατοικούν στο νου και τη καρδιά μας και μας επηρεάζουν βαθιά.

Η δουλειά μαζί τους μας βοηθάει να συνηδειτοποιήσουμε τις διαφορετικές πλευρές του εαυτού μας, να κατανοήσουμε τη συμπεριφορά μας, τις σχέσεις μας με τους άλλους ανθρώπους και τις αλληλεπιδράσεις μας σε διάφορες καταστάσεις. Μας υπενθυμίζουν την ανάγκη να επιλέγουμε συνειδητά τόσο την πνευματική μας εξέλιξη, όσο και την καθημερινή μας ζωή και τις σχέσεις μας.

Οι άνθρωποι που λένε ότι ζούνε συνηθισμένες, μίζερες και μονότονες ζωές, δεν έχουν έρθει σε επαφή με τη μυθική ύπαρξη μέσα τους. Στη ψυχή τους υπάρχει κρυμμένο ένα σχέδιο, που περιμένει να το ανακαλύψουν για να εκδηλωθεί. Μέσα απ αυτό έρχεται η ικανοποίηση και η ολοκλήρωση.

Τα αρχέτυπα σας βοηθούν να εκπληρώσετε το Ύψιστο Δυναμικό σας, να αφυπνίσετε τις θεϊκές σας ποιότητες και δυνάμεις, εκείνες που μπορούν να σας απελευθερώσουν από κάθε περιορισμό σκέψεων και συναισθημάτων, να ρίξετε φως στις σκιές της ζωής σας και να ενισχύσετε τη κατανόηση και τη δύναμη σας.

Είναι οι σύντροφοι σας στην εκπλήρωση των ονείρων και των επιθυμιών σας. Όταν αποκτάτε επίγνωση των αρχετυπικών ενεργειών, και αρχίσετε να δουλεύετε μαζί τους, η μεγαλύτερη απόλαυση είναι η αποκάλυψη του Ιερού Συμβολαίου της ψυχής σας.

Τα αρχέτυπα σας δείχνουν τον τρόπο με τον οποίο εξελίσσετε το Συμβόλαιό σας.

Το Ιερό Συμβόλαιο σας μπορεί να σας βοηθήσει να περάσετε πιο ανώδυνα τις δύσκολες στιγμές της ζωής σας.

Ο δρόμος της ανακάλυψης της πνευματικής μας ταυτότητας, γίνεται μια ευχάριστη διαδρομή, μέσα από τον σχεδιασμό του Αρχετυπικού μας χάρτη. Η μελέτη, η κατανόηση και η επαφή με τον προσωπικό πνευματικό μας χάρτη, μπορεί να μας οδηγήσει σε μέρη μαγικά, ανακαλύπτοντας τις άπειρες δυνατότητες μας, αναγνωρίζοντας το Ύψιστο Δυναμικό μας και ανατρέποντας θετικά όλους τους τομείς τις ζωής μας.

Ο καθένας μας στο επίπεδο της ψυχής, ενσαρκώνει ή διαμορφώνει αρχετυπικά χαρακτηριστικά. Δεν έχουν σχέση με ταμπέλες και περιορισμούς, το αντίθετο, είναι πρότυπα ζωής, εικόνες και ιδέες που οδηγούν τη ζωή μας προς το υπέρτατο πεπρωμένο της ψυχής μας.

Το σχέδιο που υπάρχει για τον καθένα βρίσκεται στο επίπεδο της ψυχής. Παίρνουμε τις ενδείξεις με τη μορφή συμπτώσεων και καθοδηγούμαστε από τις μορφές των Αρχετύπων.

Θυμηθείτε ότι οι λέξεις είναι συμβολικές, τα αρχέτυπα είναι συμβολικά και δεν πρέπει να σας τρομάζουν ή να σας στενοχωρούν, γιατί συχνά δεν είναι αυτό ακριβώς που φαίνονται.

Όταν σχηματίσετε μια συνολική εικόνα για το Συμβόλαιο σας, αρχίστε να δουλεύετε με το κάθε αρχέτυπο χωριστά. Είναι χρήσιμο να του κάνετε κάποιες ερωτήσεις και με την ησυχία σας να πάρετε την απάντηση. Γράψτε τις ερωτήσεις και τις απαντήσεις ώστε να έχετε πιο ολοκληρωμένη αντίληψη των αρχετύπων σας.

Τον Πνευματικό μας Χάρτη τον φτιάχνουμε μια φορά. Μπορούμε όμως να φτιάχνουμε Χάρτες Εργασίας, αν θέλουμε να πάρουμε απαντήσεις και καθοδήγηση για ζητήματα που μας απασχολούν.

Όλοι έχουμε διάφορα αρχέτυπα τα οποία κυριαρχούν περισσότερο ή λιγότερο στη κάθε περίοδο της ζωής μας. Τα 4 βασικά αρχέτυπα που υπάρχουν σε όλους μας ανεξαιρέτως, - το θέμα είναι αν έχουμε καταφέρει να περάσουμε στη θετική τους ιδιότητα, συνειδητά ή ασυνείδητα, ώστε να μην μας περιορίζουν - είναι:

1. Το Εσωτερικό παιδί (Πληγωμένο ή Εγκαταλειμμένο, ή Ορφανό, ή Εξαρτημένο, ή Αθώο, Θεϊκό…)

2. Ο Σαμποτέρ

3. Ο Η Πόρνη

4. Το Θύμα

Είναι σημαντικό να διαλογιστείτε και να εντοπίσετε σε ποιον τομέα της ζωής σας λειτουργεί το καθένα από τα παραπάνω. Π.χ. είστε σαμποτέρ στις σχέσεις σας, ή μήπως σαμποτάρετε τη δουλειά σας, ή την υγεία σας;

Η συνειδητοποίηση των περιοριστικών μας συνηθειών, συνεπάγεται την επιλογή μας, ως προς την άνοδο, τη πτώση ή τη διατήρηση της ήδη υπάρχουσας κατάστασης μας.

« Η ψυχή είναι ένα συνοθύλευμα εννοιών, πλαισίων, σχέσεων και μύθων ή Αρχετύπων, το οποίο δημιουργεί τις καθημερινές σκέψεις, αναμνήσεις, επιθυμίες, οι οποίες με τη σειρά τους παράγουν τις ιστορίες που συμμετέχουμε. »
Ντίπακ Τσόπρα





Λιάνα Τελειώνη
Συγγραφέας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου