Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Η φυσική κατάσταση του Πνεύματος......!!!!!!!!!

“Γίνε κυρίαρχος των συναισθημάτων σου.” Τα συναισθήματα, είναι η γλώσσα του Σύμπαντος. Είναι αυτά που γεννιούνται μέσα σου και πηγάζουν από το Anahata παρόλο που προσπαθείς με λογικό τρόπο να τα εξηγήσεις… Δεν πάνε παραπάνω και αν παρατηρήσεις προσεκτικά θα τα νοιώσεις σ’ ένα πολύ συγκεκριμένο σημείο στο φυσικό σου σώμα. Γιατί λοιπόν να τα βιάζεις ανεβάζοντας τα σε μέρη που δεν είναι φιλόξενα? 

Επέτρεψε στα δικά σου να εκπορευτούν αλλά επίσης επέτρεψε στα συναισθήματα των άλλων να κατευθυνθούν ακριβώς σ’ εκείνο το σημείο, ξεκινώντας έτσι την πιο ουσιαστική επικοινωνία της ζωής σου, μ’ έναν άλλο Άνθρωπο, με την Φύση, με τον Θεό. 

Συνδέσου με το Sahasrara αλλά επικοινώνησε με το Anahata γιατί οι λέξεις που πηγάζουν από κει, οι θείες εκείνες λέξεις δεν μπερδεύονται στα δαιδαλώδη αυλάκια ενός εγκεφάλου αλλά στην αγνότητα μια συμπαγούς καρδιάς.

Τα συναισθήματα δεν θα έπρεπε να περιγράφονται, δεν μπορεί ένα όργανο πεπερασμένων δυνατοτήτων όπως είναι ο εγκέφαλος και η λειτουργία του που είναι η σκέψη να κατανοήσουν το άυλο μεγαλείο της γλώσσας του Σύμπαντος.

Αυτές τις λέξεις για να τις προφέρεις, δεν χρειάζεσαι απλά μια γλώσσα, αλλά μια ψυχή. Γιατί από μια ψυχή εκπορεύονται και σε μια ψυχή καταλήγουν, τ’ ανθρώπινα αυτιά δεν μπορούν να τις συλλάβουν αυτές τις λέξεις, όχι.

Τα συναισθήματα δεν σου ανήκουν, είναι Εσύ και μέσα στην παντοδυναμία σου μπορείς να διαλέξεις τι θέλεις να είσαι. Η επιλογή είναι δική σου και οι φόβοι που σε ανακόπτουν από το να επιλέξεις είναι και αυτοί δικοί σου. Διάλεξε λοιπόν, τι θα κάνεις τώρα μ’ αυτό που σου ανήκει? 

Τι θα κάνεις τώρα μ’ αυτό που είσαι? Θα το μετατρέψεις σε κάτι μεγαλειώδες και δημιουργικό, θα μιλήσεις την ανώτερη γλώσσα του Σύμπαντος που είναι η Ευτυχία ή θα το αφήσεις να γίνει μια διάλεκτος που δυστυχώς μιλιέται από πολύ κόσμο, μια διάλεκτος βαριά, που σε πλακώνει, που περπατάει αγκαλιά με τους φόβους σου?

Απελευθερώσου, είναι τόσο απλό. Κάνε το άνοιγμα στην καρδιά σου σφραγίζοντας τα του νου. Το μόνο που πρέπει να θυμάσαι είναι ότι είναι στο χέρι σου, ή μάλλον, ότι είναι στην καρδιά σου. Η ευτυχία βρίσκεται μέσα σου, εκεί να την αναζητήσεις αλλά και αν λίγο παραπέρα πας θα καταλάβεις ότι η ευτυχία δεν βρίσκεται καν μέσα σου, η ευτυχία είσαι εσύ ο ίδιος και δεν χρειάζεται καν να την αναζητήσεις, η ευτυχία είναι η φυσική κατάσταση του ανθρώπου. Είναι η φυσική κατάσταση του Πνεύματος.




Πέτρος Χατζηαναστασίου
(δημιουργική σύλληψη)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου