Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Πώς θα οδηγηθώ στην επίτευξη των στόχων του νέου έτους.....!!!!!

Όπως θα έχετε παρατηρήσει, οι αλλαγές γενικά είναι κάτι δύσκολο. Όλοι θέλουν να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι – πιο δυνατοί οικονομικά και σωματικά -, πιο δημιουργικοί, με περισσότερες ικανότητες και να έχουν καλούς και ισχυρούς δεσμούς με την οικογένεια και τους φίλους τους. 

Ακόμα και αν αρχίσουμε να κάνουμε πράγματα προς το καλύτερο είναι δύσκολο τις περισσότερες φορές να συνεχίζουμε με ζήλο την επίτευξη των στόχων που έχουμε θέσει. Το πιο πιθανό είναι να αφήσουμε πάλι για την επόμενη χρονιά την υιοθέτηση των νέων συνηθειών. 

Γιατί συμβαίνει αυτό; Yπάρχει κάποιος τρόπος που θα μας βοηθήσει να πραγματοποιούμε τις αλλαγές πιο εύκολα;

Το κλειδί για να οικοδομήσουμε μακροχρόνιες συμπεριφορές και συνήθειες επικεντρώνεται στη δημιουργία μιας νέας ταυτότητας. Οι τωρινές σας συνήθειες είναι μια αντανάκλαση της τρέχουσας ταυτότητάς σας. Ότι κάνετε τώρα αντικατοπτρίζει την προσωπικότητα που πιστεύετε ότι είστε (είτε συνειδητά είτε υποσυνείδητα). 

Για να αλλάξετε τη συμπεριφορά σας θα πρέπει να αρχίσετε να πιστεύετε νέα πράγματα για τον εαυτό σας. Υποθέστε ότι θέλουμε να ορίσουμε ένα στόχο : θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε λέγοντας «θέλω να χάσω βάρος», «θέλω να γίνω δυνατός». Αυτό είναι πολύ καλό αλλά θα πρέπει να είμαστε πιο συγκεκριμένοι π.χ. «θέλω να χάσω 20 κιλά».

Αυτοί οι στόχοι επικεντρώνονται γύρω από την απόδοση και την εμφάνισή μας. Η απόδοση και η εμφάνιση είναι σπουδαίοι στόχοι, αλλά δεν είναι το ίδιο με τις συνήθειες μας. Εάν ήδη εργάζεστε στο πώς θα αλλάξετε κάποιες σας συνήθειες, αυτοί οι στόχοι θα σας βοηθήσουν να οδηγηθείτε μπροστά. 

Αλλά αν προσπαθείτε να θέσετε νέους στόχους το καλύτερο είναι να ξεκινήσετε με στόχο μία νέα ταυτότητα του καινούριου σας εαυτού. Το παραπάνω παράδειγμα δείχνει τη διαφορά μεταξύ των στόχων που αφορούν το εσωτερικό της αλλαγής της συμπεριφοράς μας από τους στόχους που αφορούν την εξωτερική απόδοση. 

Για να αλλάξουμε την εσωτερική μας σκέψη θα πρέπει να αλλάξουμε την ταυτότητά μας (αυτό που πιστεύουμε ότι είμαστε) έτσι θα είναι ευκολότερο να αλλάξουμε και τις πράξεις μας.

Ο λόγος για τον οποίο είναι δύσκολο να διατηρήσουμε τον ίδιο ζήλο για την απόκτηση των νέων συνηθειών είναι ότι συχνά απαιτούν περισσότερες αλλαγές που αφορούν την εσωτερική μας σκέψη. Οι περισσότεροι προσπαθούμε να φτάσουμε στο αποτέλεσμα για να αποδείξουμε στον εαυτό μας ότι έχουμε την ταυτότητα αυτού που θέλουμε να γίνουμε. Χρειάζεται όμως να πιστεύουμε το ανάποδο : ότι έχουμε πρώτα την ταυτότητα και μετά το αποτέλεσμα.

Η συνταγή για συνεχή επιτυχία
Το να αλλάξουμε αυτό που πιστεύαμε μέχρι τώρα δεν είναι τόσο δύσκολο όσο νομίζουμε. Υπάρχουν 2 βήματα :

- Αποφασίστε ποιος θέλετε να είστε (ποια τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς σας)

- αποδείξτε το με μικρούς και εύκολους στόχους στην αρχή

Tο πιο σημαντικό είναι να ξεκινήσουμε με μικρά βήματα στην αρχή. Ο στόχος μας δεν είναι να επιτύχουμε αποτελέσματα με την πρώτη. Ο στόχος μας είναι να γίνουμε ο άνθρωπος που μπορεί να επιτύχει αυτά τα πράγματα. 

Για παράδειγμα, ένα άτομο που εργάζεται με συνέπεια και μέθοδο είναι το άτομο που μπορεί να γίνει δυνατό. Πρώτα θα ξεκινήσουμε με τη δουλειά που κάνουμε, στη συνέχεια θα προχωρήσουμε στις επιδόσεις και τέλος στην εμφάνιση. Ξεκινήστε με μικρά βήματα και πιστέψετε ότι τα αποτελέσματα θα έρθουν καθώς αναπτύσσετε την καινούρια σας ταυτότητα.

Παρακάτω ακολουθούν 5 παραδείγματα που μπορούμε να τα πραγματοποιήσουμε στη ζωή μας.

1 . Θέλετε να χάσετε βάρος;
Ταυτότητα : Γίνετε ο τύπος του ατόμου που κινείται περισσότερο κάθε μέρα .

Μικρή νίκη : Αγοράστε ένα βηματόμετρο. Περπατήστε 50 βήματα, προτιμήστε να χρησιμοποιείτε σκάλες και σιγά σιγά ο στόχος σας να ανεβαίνει από τα 50 βήματα να φτάσετε τα 10.000 βήματα καθημερινά.

2 . Θέλετε να γίνετε καλύτερος συγγραφέας;
Ταυτότητα : Γίνετε ο τύπος του ατόμου που γράφει 1.000 λέξεις κάθε μέρα.

Μικρή νίκη : Γράψτε μια παράγραφο κάθε μέρα αυτή την εβδομάδα.

3 . Θέλετε να γίνετε σωματικά ισχυρός;
Ταυτότητα : Γίνετε ο τύπος του ατόμου που δε χάνει ποτέ την προπόνηση .

Μικρή νίκη : Να κάνετε pushups κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή .

4 . Θέλετε να γίνετε καλύτερος φίλος;
Ταυτότητα : Γίνετε ο τύπος του ατόμου που μένει πάντα σε επαφή .

Μικρή νίκη : Καλέστε έναν ή περισσότερους φίλους κάθε Σάββατο.

5 . Θέλετε να σας λαμβάνουν σοβαρά στην εργασία σας;
Ταυτότητα : Γίνετε ο τύπος του ατόμου που είναι πάντα στην ώρα τους .

Μικρή νίκη : προγραμματίστε τις συναντήσεις με ένα κενό 15 λεπτών για να εμφανίζεστε πάντα νωρίτερα.

Ποια είναι η δική σας ταυτότητά σας;
Όταν θέλεις να γίνεις καλύτερος σε κάτι - που δείχνει στον εαυτό σου ότι μπορείς να το καταφέρεις- δίνει μεγαλύτερη χαρά ακόμη και από το ίδιο το αποτέλεσμα.

Παραμείνετε το ίδιο εμπνευσμένοι από το στόχο σας όσο και την πρώτη ημέρα που το θέσατε, φτιάξτε μια νέα συνήθεια για έναν καλύτερο εαυτό με συνέπεια ως προς το στόχο και να είστε βέβαιοι ότι τα αποτελέσματα δε θα αργήσουν!




www.plus.google.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου